Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

10 минут назад, 90BCO сказал:

Адаптована для "пенсів на удальонкє"

Як не дивно, але коли з'явився той "девайс", то його багато придбали комівояжери, а в них удальонка відсутня апріорі.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 хвилин тому, vadimv сказав:

У меня вопросов нет еще с 1996 года, когда я впервые прочитал статью 10 и прифигел с того, что там написано.

Уже тогда просматривалась перспектива решения языкового вопроса...

Не было тогда никаких перспектив, как и в 2004, как и в 2010. Перспектива появилась только после 14, как и шанс.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 минуту назад, Черномор сказал:

Як не дивно, але коли з'явився той "девайс", то його багато придбали комівояжери, а в них удальонка відсутня апріорі.

А як щодо музикантів - гастролерів ?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 минуты назад, 90BCO сказал:

А як щодо музикантів - гастролерів ?

"Гостиница, вино, телевизор, барабанщик-сосед,
Иногда кто-нибудь еще, кто сделает минет."

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

20 хвилин тому, Бездомный сказав:

та знайдеться на них тутешня Ковеші - європейці вміють лікувати корупцію .

Один з рецептів - ретельно перевіряти джерела, походження коштів, які наші громадяни (всі) вкладають в європкйські банки та нерухомість.

Першими в списку повинні бути Президенти. 

Дійшло до того, що кожен лісничий на Закарпатті має віллочку в Угорщині.

Так, щоб єдиною можливістю конвертувати коррупційні кошти була Московія або КНДР.

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 минуты назад, Музей сказал:

Дійшло до того

Кто что сторожит, тот с того и имеет - совок во всей красе, а тут про якісь европейські цінності промовляють. Ось коли буде - закон понад усе, тоді й будуть зміни. Когда то проводилось некое "автомобильное исследование" в бывших республиках союза - замерялось время, когда "гудят" впереди стоящему авто, чтобы тот побыстрее тронулся со светофора и выяснилось, что "частота гудков" пропорциональна стоимости автомобиля - чем круче авто, тем меньше ему гудят (вот вам КУ и два раза КУ на желтые штаны).

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

54 минуты назад, Черномор сказал:

"Гостиница, вино, телевизор, барабанщик-сосед,
Иногда кто-нибудь еще, кто сделает минет."

звичайне кацапське падло той чижик-пижик :pozor:

Змінено користувачем Бездомный
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 минуты назад, Бездомный сказал:

чижик-пижик

Становление как музыкант тот начинал на украинской эстраде в харьковской группе Группа продленного дня.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

20 минут назад, Черномор сказал:

Становление как музыкант тот начинал на украинской эстраде в харьковской группе Группа продленного дня.

скільки кацапа не годуй , залишиться кацапом 

https://ru.wikipedia.org/wiki/Чиграков,_Сергей_Николаевич

В 2022 году поддержал Вторжение России на Украину. И выступил со своей группой на концерте "Россию".

Змінено користувачем Бездомный
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Том Купер
3 лютого

Війна в Україні, 3 лютого 2023 року: "великий" наступ Герасимова
 

Спойлер

Всім привіт!

Перш ніж я продовжу коментувати основні події стратегічного рівня кінця січня, пропоную ще одну новину "скоріше" оперативно-тактичного характеру.

ПРО ХОРОШЕ, ПОГАНЕ І ПОТВОРНЕ

Наперед.... дозвольте мені "поміркувати" над ситуацією на оперативному рівні. Не припиняються українські заяви про майбутній російський "біііііііііііііііііііііііііііі" наступ. Навіть деякі провідні західні інстанції приєдналися до Києва в цьому питанні. Найголовніше: за їхніми ж словами, цей наступ ще не розпочався.

Однак, чим більше я вивчаю наявну інформацію за останні кілька днів, тим більше переконуюся, що цей наступ вже йде повним ходом. Просто це не операція "одним махом", коли всі сили і засоби зосереджуються на одній ділянці фронту.

А тепер відкиньтеся на спинку крісла, зробіть глибокий вдих і подумайте про це. Звичайно, на Заході нас вчили - навіть більше: індоктринували - очікувати "наступу радянських орд" ще за часів (I) Холодної війни, так, ніби запаси військ і техніки Москви були "нескінченними". Однак, принаймні сьогодні, Путін не має нескінченних запасів військ і техніки. Звичайно, його активи "великі", але - як влучно підсумував Павло Лужин - вони теж мають свої межі.

Крім того, останні 11 місяців цієї війни ще раз наочно продемонстрували, наскільки важливим для будь-яких операцій ПДВ і ВСРФ є фактор "логістики". Якщо логістика не працює, то цілі армії VSRF руйнуються, як карткові будиночки. Навіть Путін зрозумів, що він може наказувати все, що завгодно, але ні VDV, ні VSRF не можуть просуватися вперед, якщо у них немає достатнього постачання.

Найголовніше: сьогодні не Путін керує цією "грою" за допомогою своїх ідіотських наказів, а Герасимов. Він може бути настільки корумпованим, що боси мексиканських наркокартелів червоніють від заздрощів при згадці його імені, і йому не завадила б косметична операція, але він розумний стратег і працює так само старанно, як потворна стриптизерка.

Підсумок: центральним елементом російської логістики є залізниця. Росіяни нікуди не просунуться у цій війні без функціонуючих залізничних ліній у себе за спиною. Саме тому - між іншим - вони не "повторно атакували Київ з півдня Білорусі", як багато хто очікував у січні, а їхнє "велике зосередження військ" у цій країні виявилося нічим іншим, як процесом переформування 2-ї гвардійської мотострілецької дивізії (так-так, "знаменитої" Таманської....). В тій частині України немає достатньої кількості придатних залізниць, щоб забезпечити (ще одне) таке перекидання.

На цьому все повинно бути зрозуміло (або, принаймні, я сподіваюся, що це так).

Тепер, "великий" наступ вимагатиме від Герасимова зосередження величезних запасів боєприпасів. Насправді ж, що б не стверджували фанати Путлера в соціальних мережах, російська ППО виявилася нездатною захистити навіть "середні" склади постачання від українських ударів М142, М270, Pnazerhaubitze 2000 і "Цезарями". Навіть незважаючи на постійну критичну нестачу реактивних систем залпового вогню М30, за заявами Києва, які регулярно підтверджуються повідомленнями місцевого населення, ЗСУ щоночі підривають щонайменше ще один російський склад. (Найсвіжіший приклад: пізно ввечері 1 лютого ЗСУ влучили у військову базу ЗС РФ у школі селища Пєшна, що поблизу Мелітополя, де, за повідомленнями, на той час перебувало 1500 російських військових. За словами місцевих жителів, будівля вибухнула, і росіяни досі збирають уламки...)

Через цю загрозу Герасимов не може просто зосередити достатню кількість припасів на одній ділянці фронту, а потім зібрати багато військ і піти в атаку. Велика концентрація військ в одному місці, як для операції "одного удару", може призвести до того, що

a) легко виявлятимуться засобами розвідки і спостереження НАТО і України (що, своєю чергою, дасть змогу ЗСУ підготуватися належним чином), і

б) означатиме багато великих складів постачання, які, в свою чергу, стануть чудовою мішенню для української далекобійної артилерії.

Висновок напрошується сам собою: він - читав: заступники Герасимова - повинні розпорошити і сховати "свої" запаси. Бажано в багатьох місцях на відстані 50-80 км за лінією фронту, і, бажано, в тилу кількох ділянок фронту.

Моя теза полягає в тому, що це, в свою чергу, призведе до того, що Герасимов проведе не "один великий" наступ, а кілька "менших" (принаймні, "менших, ніж очікувалося"), і я бачу, що це "підтверджується" останніми подіями. Минулого тижня ми бачили одну таку операцію в районі Вугледара. При цьому очевидно, що йдеться про 4-5 повноцінних бригад (без "батальйонних тактичних груп") плюс підкріплення, що означає щось на кшталт "повноцінної загальновійськової армії". Більше того, стає очевидним, що операції такого ж або навіть більшого масштабу проводяться в районі Крем'янки і Соледара.

Це, без сумніву, моя теза, але враховуючи, що "кількість військ, яку можуть одночасно готувати і розгортати ПДВ і ВСРФ, обмежена", а також "необхідність розпорошення запасів постачання" і обмежену здатність ВСРФ продовжувати вести наступальні операції (внаслідок короткої тривалості підготовки маси мобілізованих резервістів), це має сенс.

Принаймні, це має не менший сенс при перехресному аналізі інших подій в оперативно-тактичному плані. Наприклад: численні російські джерела повідомляють про щось на кшталт "посиленого полювання на українську ППО", яке "стало предметом занепокоєння не лише ПКС, але й усіх інших видів збройних сил Росії" - тобто про широкомасштабні зусилля в рамках того, що на Заході називають "придушенням протиповітряної оборони противника", або SEAD.

Звісно, деталей бракує. Наразі я можу лише сказати, що це здійснюється переважно підрозділами ПКС, оснащеними Су-34, а також за допомогою Х-31 і Х-59, і дехто, схоже, применшує ситуацію, пояснюючи, що ПКС переслідує дуже специфічний ЗРК "Бук М1" (тобто, український підрозділ, який завдав їм кілька дуже неприємних втрат). Але у випадку сучасної повітряної війни "нормальною практикою" є не розголошувати будь-які подробиці доти, доки вони не з'являться "задовго до того", і тому я не очікую, що вони з'являться дуже скоро. Занадто багато поставлено на карту. А саме:

А) факт, що такі звіти є, означає, що такі операції вже проводяться протягом певного часу (можливо, два тижні, якщо не більше), і

Б) ніхто не проводить великих операцій SEAD "просто так": такі операції надзвичайно складні, тривалі і дорогі, і - за винятком однієї - війни НАТО в Сербії без участі сухопутних військ у 1999 році - проводяться лише на підтримку наземних операцій.


image.png.5e0b9d93fbaf96ae31433a5c017e1e77.png

БИТВА ЗА КРЕМІННУ

Тепер про розвиток подій на тактичному рівні...

Кремінна.... в той час як українці повідомляють, що очікуваний великий російський наступ в цьому районі за останні два дні не розпочався, росіяни повідомляють, що він був розпочатий. За їхніми словами, ця операція, в якій беруть участь (у повному складі) 76-а дивізія ПДВ і БАРС-13, проводиться "в напрямку Красного Лиману, трьома рубежами від сіл Чорнопопівка, Житлівка і від Крем'янки через Діброву в північно-західному, західному і південно-західному напрямках". Деякі повідомляють про російські атаки вздовж всієї траси Р066 до Невського і Площанки, а також про захоплення Білогорівки, в той час як українські ЗМІ повідомляють про те, що ЗСУ відбили атаку на Ямполівку. Гадаю, нам доведеться почекати і подивитися, що з цього вийде.

image.png.fb022dfb7bf12d210d14b4f705124f2e.png

СОЛЕДАРСЬКИЙ ДИСКУСІЙНИЙ КЛУБ ТА ЙОГО "ПІДАРСЬКІ" ГЕНЕРАЛИ

Зазвичай я "групую" ситуаційні зведення з Донбасу в одну під назвою "Битва за Донбас". У випадку з подіями на ділянці між Сіверськом і Бахмутом я зроблю виняток з цілком конкретних причин.

В той час, як ув'язнені Вагнера де-факто "виснажені" (або, принаймні, потребують термінового підкріплення), а те, що від них залишилося, було відведено від Бахмута, вони приєдналися до загального російського наступу, який тим часом був перенаправлений на північ від цього міста. Дійсно: на північ від Соледару. Точніше: між Сіверськом і Бахмутом. Як на мене, те, що відбувається там останні три дні, є найкращим підтвердженням моєї тези про те, що "бііііііг" російського наступу вже дуже навіть відбувається.

Звісно, це не те, що можна було очікувати від VDV та VSRF до цієї війни (див.: "орди механізованих підрозділів, що просуваються глибоко в український тил"), але це масований наступ, і його результати "стають неприємними". Натомість це повільна, методична, загальновійськова операція з інтенсивною підтримкою з повітря та артилерії "в російському стилі".

Найгірше те, що завдяки командирам бригад і батальйонів ЗСУ, дислокованих у районі на північ від Соледара, які продовжують поводитися як члени "легендарного" Соледарського дискусійного клубу, росіяни за останні два дні прорвали українську лінію фронту на ширину близько 4-5 км і зайняли села Миколаївка, Миколаївка та Сакке-і-Ванцетті, що на північ від Соледара та приблизно 7-8 км на північ від Бахмута.

image.png.beb8c077a422d0d789445a25a8f57253.png

Бійці "Вагнера" в Сакке і Вансетті, 1 лютого...

image.png.b88b0249f9bdb6556ac16ff2168b0545.png

.... та у Миколаївці, 2 лютого.

Наскільки це стало проблемою для ОК "Схід" ЗСУ, видно з того, що не лише 241-ша бригада ТД (добре оснащений підрозділ з Києва, який раніше дислокувався в Бахмуті) була передислокована на північ, контратакувала в Благодатне і відвоювала принаймні частину села: навіть тріснута 93-тя мехбригада повернулася на місце подій і намагається зупинити просування росіян на ділянці між Сіверськом і Бахмутом.

...чим я повертаюся до "старої" дискусії про практику ОК "Схід" "нагромаджувати" різні підрозділи на вузькій ділянці фронту, створюючи таким чином хаос у підпорядкуванні; АЛЕ, і ОСОБЛИВО, про відсутність дисципліни у конкретних польових командирів ЗСУ та їхній "опір генералам-підарасам".

Список підрозділів, розгорнутих уздовж лінії фронту між Сіверськом (на півночі) і Бахмутом (на півдні), тим часом нагадує список половини ЗСУ; принаймні, це нагадує ситуацію в районі Соледара-Бахмута на початку січня. AFAIK, там є частини 4-ї та 17-ї танкових, 10-ї гірсько-піхотної, 46-ї повітряно-десантної, 61-ї мехкорпусу, 77-ї повітряно-десантної, 113-ї та 115-ї тд, 128-ї гірсько-штурмової, плюс 43-ї артилерії та кілька дрібних "спецпризначенців"... і все одно росіяни просуваються вперед - як правило, завдяки непокорі українських польових командирів, що, в свою чергу, і стало причиною відкликання 93-ї омсбр з (заслуженої) відпустки...

Тепер, коли такі речі трапляються, це означає: панове, ви всі облажалися, незалежно від того, наскільки незалежними, добре підготовленими, досвідченими, суперрозумними і якими б ви не були. І все це ціною ваших військ і техніки. Змиріться з цим, прийміть це і почніть, нарешті, виконувати накази: ви можете обговорювати їх до і після дії, але не під час дії, і особливо, якщо вам неодноразово доводили, що ви не праві. В іншому випадку GenStab-U зробить краще, якщо витратить час і ресурси, відправивши вас і ваші підрозділи для вторгнення у Вануату.....

Справа в тому, що, як і в Соледарі на початку січня, у ЗСУ достатньо сил, щоб зупинити цей російський наступ. Однак, доки ОК "Схід" не налагодить систему підпорядкування, а ті, хто перебуває під його контролем, не почнуть виконувати накази, ситуація навряд чи зазнає якихось кардинальних змін.
 

ПІВДЕННИЙ БАХМУТ ТА ВУГЛЕДАР

Бахмут... в іншому місці... тобто на півдні: Я можу помилятися, але ЗСУ, здається, все ще тримаються на цьому ключовому пагорбі над Кліщівкою, але росіяни продовжують просуватися в долину на південь, а потім на захід від цього села, наближаючись до Іванівського та дороги Т0504, що з'єднує Бахмут з Костянтинівкою. Те, що це ще один із "повільних, методичних", але потужних російських наступів, очевидно з того, що три бригади ЗСУ намагаються зупинити просування на Часів Яр та Іванівське.

Вугледар... ну, коли Рибар каже, що "погода погана" і "наступ призупинено".... ви знаєте, що відбувається. Насправді, ЗС РФ продовжували здійснювати дрібномасштабні атаки, але не досягли нічого, окрім втрати кількох додаткових БМП та живої сили. Досить іронічно спостерігати за тим, як росіяни не знають, як подолати кілометри відкритого простору під убивчо точним вогнем української артилерії...

Не хвилюйтеся: вони спробують ще раз - принаймні, як тільки штаб 58-го АК знайде достатньо військ, які не пережили того, що пережили 40-а і 155-а морські піхотні бригади минулого тижня.

 

image.thumb.png.512721f98e0ef848fcd399016c99e127.png

 

 

Змінено користувачем badgy
  • Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, Vinsol2009 сказал:

С каких это пор внутреннее распоряжение маразматичесеого мудачья стало главнее конституции?

А с тех пор, как магазин может закрыть вход в подсобку каждому желающему в нарушении пункта Конституции о свободе передвижения. Не нравится органичение - можешь в именно этот универ не поступать ...

Змінено користувачем OlaR
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 минут назад, badgy сказал:

для будь-яких операцій ПДВ

Цитата взята из контента. Вообще, когда "подменяют" понятия ДШБ и ПДВ, то ВДВ "превращаются" в пехоту.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 минуты назад, Черномор сказал:

...когда "подменяют" понятия ДШБ и ПДВ, то ВДВ "превращаются" в пехоту.

Хіба це має значення?

Особливо - на цьому форумі. 🤷‍♂️

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 хвилин тому, OlaR сказав:

А с тех пор, как магазин может закрыть вход в подсобку каждому желающему в нарушении пункта Конституции о свободе передвижения. Не нравится органичение - можешь в именно этот универ не поступать ...

Так это частное учебное заведение?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 часа назад, Бездомный сказал:

сам факт приїзду - вже прорив

"Без пизdюлей - как без пряников" (С) 

Авансы закончились...

Не існує "швидкого шляху" до членства в ЄС, а вступ залишається складним, заснованим на заслугах і структурованим процесом, який вимагає ефективного впровадження реформ і імплементацію acquis”. Далі європарламентарі однак визнають, що “це не виключає швидкого початку процесу як прояву прихильності ЄС до України в новому геополітичному контексті, створеному російською агресією”. (С)

Європарламент “вітає європейські амбіції народу України і тому закликає політичних лідерів та владу України використати цей імпульс та енергійно продовжувати програму реформ”;

закликає “владу України чітко продемонструвати свою політичну рішучість діяти відповідно до європейських амбіцій свого народу, значно прискоривши прогрес у проведенні суттєвих реформ… підкреслює у цьому зв'язку необхідність захисту незалежності всіх антикорупційних інституцій, посилення свободи ЗМІ, підвищення ефективності та підзвітності судової системи, усунення недоліків у функціонуванні правоохоронних органів та забезпечення політичного і партійного плюралізму як у Верховній Раді України, так і за її межами; закликає Україну утримуватися від ухвалення законодавства, яке є несумісним із законодавством ЄС або ставить під загрозу досягнення у процесі реформ та боротьбі з корупцією”. (С)

И там много чего интересного -  и про Прозорро, и про децентрализацию, и про оппозицию...

И вишенкой на тортик - "Хоча зусилля та досягнення України є чудовими, необхідно також надіслати попередження. Ані контекст війни, ані очікуване надходження значної міжнародної фінансової допомоги не повинні мотивувати відродження владної вертикалі та корупційних схем”. (С)

Так шо дружно забываем про членство в ЕС...

Змінено користувачем Canton
  • Лайк 6
  • Дякую 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Vinsol2009 сказал:

www.pravda.com.ua/rus/news/2023/02/3/7387767/

Я уже со счету сбился.

СБУ пришла и на таможню

Таможенники не пропускали гумпомощь для ВСУ без "откатов". Сумма взяток исчислялась тысячами долларов за ввоз в Украину товаров, в том числе гуманитарной помощи для украинских военных.
 

photo_2023-02-03_14-30-57.jpg

photo_2023-02-03_14-30-58.jpg

photo_2023-02-03_14-31-01.jpg

  • Лайк 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 хвилин тому, Canton сказав:

Так шо дружно забываем про членство в ЕС...

Либо вытравливаем плесень.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Проєкт "Подарунок для Путіна",  заснований чеським бізнесменом Далібором Дедеком, повідомив про передачу Україні двох броньованих автомобілів, які слугуватимуть для евакуації поранених у боях із російськими агресорами українських солдатів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Czech Radio.

Спеціалізовані транспортні засоби подарував Чеський національний банк. Автомобілі отримали назви "Бонні" і "Клайд".

image.png.e4f451e0ac8d9f2ae473487364a39a3f.png

www.eurointegration.com.ua/news/2023/02/2/7155364/

  • Лайк 9
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

43 минуты назад, Canton сказал:

СБУ пришла и на таможню

Эту хню,ещё с тех пор не выведут. Крепкие корни от кондитера остались

 

  • Лайк 2
  • Дякую 1
  • Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

ЄС виділив дві "кандидатські" реформи, у яких відзначив успіх України.

Привітавши "реформаторські зусилля України у такі важкі часи", він закликав Київ продовжувати виконання семи умов просування держави до майбутнього членства в ЄС.

Документ не містить детального опису виконання Україною кандидатських критеріїв. Як повідомляла ЄвроПравда, ЄС погодився надати Україні таку оцінку навесні.

Однак, як виняток, сторони погодилися відзначити дві сфери, де вважають реформи найуспішнішими. "Ми привітали прогрес у забезпеченні незалежної та ефективної роботи антикорупційних інституцій та приведенні медіазаконодавства України у відповідність до законодавства ЄС щодо аудіовізуальних медіапослуг", - йдеться у спільній заяві саміту

Також документ підкреслює дві сфери, до яких прикута особлива увага – це судова реформа і реформа КС, а також наголошує на потребі отримати оцінку Венеційської комісії щодо закону про національні меншини.

www.eurointegration.com.ua/news/2023/02/3/7155488/

_128513382_554ed1003f2a2a8472e8b5cfc7c1e0800a765788.jpg

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • InSAn змінив заголовок на Россияне к нам принесли войну

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...