Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

1 хвилину тому, hause сказав:

А що там говорить Конституція України про священий обв"язок Громадянина захищати Батьківщину?  А  у нас тут якийсь зезаконішко поділив українців на чорних та білих, і одні повинні вмирати, а інші в цей час грабують свою країну і відпочивають у монаках

І як ви особисто виконуєте "священий обв"язок Громадянина захищати Батьківщину"?

Не соромтесь, розповідайте!

Про поливання ланом вами військового керівництва України ми знаємо -- але це робота на окупантів України.

Чи робота на окупантів України це і є ваш "священий обв"язок"?

  • Лайк 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

15 хвилин тому, Alvalk сказав:

А до чого тут мобілізація? Вона працівник ДПСУ чи офіцер ДПСУ? 

Вона вже військовослужбовець. Вона сама обрала професію і зараз  нічим не відрізняється від чоловіка - військовослужбовця.

Чи професійним військовослужбовцям виїжджати можна? 

По шевронам вона старший лейтенант((

  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 часа назад, Canton сказал:

Заливал видео, и ютуб мне услужливо подсунул ролики, которые, по его мнению, могут мне понравиться. И тут я немножко ох**ел. Майкл, блять, Наки на 24-м рассказывает что-то про Путина, Артем, блять, Троицкий на Freedom в рубрике "Музыкальный фронт. Предатели рока" (чо, блядь? вы в каком мире вообще живете, ау?), Арестович с Марком на ТСН про два тижня, Игорь Яковенко на "Прямом", еще какой-то там политолог на "Радио НВ", Невзоров вообще везде. Вот просто везде.  
Украинцы. Что у вас там происходит? 
 

если ютуб предлагает парашу, значит пациент смотрел подобную парашу до этого. странные возмущения

  • Лайк 6
  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 хвилин тому, hause сказав:

Головні українські гниди:

censor.net/ua/news/3392177/parlamentski_partiyi_otrymayut_mayije_900_milyioniv_z_byudjetu_chesno

Парламентські партії отримають майже 900 мільйонів з бюджету, - ЧЕСНО 

«Слуга Народу» передала 130 млн грн бюджетного фінансування на потреби ЗСУ.

Кошти, які за законом держава виділяє на фінансування статутної діяльності партії, підуть на виробництво озброєння для української армії. Про це заявила голова політичної партії «Слуга Народу» під час брифінгу в Мілітарі медіа центрі.

Після консультацій з Генштабом кошти вирішили використати на виготовлення ракетних комплексів Стугна-П. Гроші, які надала партія, становлять значну частину від загальної суми контракту на виробництво цієї зброї.

«Ми щиро дякуємо народним депутатам, які надають не тільки законодавчу, але й відчутну фінансову допомогу ЗСУ», – сказала заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

sluga-narodu.com/sluha-narodu-peredala-130-mln-hrn-biudzhetnoho-finansuvannia-na-potreby-zsu/

1I0A1481-scaled.webp

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 минуту назад, newbee2020 сказал:

если ютуб предлагает парашу, значит пациент смотрел подобную парашу до этого. странные возмущения

Ему положено быть в теме...и возмущение то не тематикой, а персоналиями в Украинском сегменте

  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Том Купер
9 січня


Війна в Україні, 9 січня 2023 року

Спойлер

Всім доброго дня,

Час для невеликого зведення з поля бою...

ПОВІТРЯНА/РАКЕТНА ВІЙНА

З позитивного: кажуть, що Німеччина доставила до Херсона кілька потужних генераторів. На жаль, це чи не єдина хороша новина, пов'язана з українською енергосистемою, яку я почув за останні дні.

Путін і Суровікін продовжили свою кампанію повітряних і ракетних ударів. За останні 36 годин українці повідомили (якщо мої підрахунки правильні) про 31 атаку, плюс 73 удари БМ-27 та БМ-30. Єдина відмінність від попередніх часів (скажімо, до періоду 31 грудня - 3 січня) полягає в тому, що зараз основна маса таких обстрілів припадає на населені пункти в 10-20 км за лінією фронту. Подивіться: міста і села Сумщини (випущено 144 ракети), західної Луганщини і західної Донеччини, Нікополь (обстрілюється майже щодня вже кілька місяців), плюс південь Запоріжжя і Херсон...., бо у найбільшого стратега сучасності закінчилися балістичні і крилаті ракети. Чи не найбільш "цивілізованим", дійсно, "за діючими правилами ведення війни", стало застосування касетних боєприпасів із запалювальними елементами проти міста Херсон: майже диво, що загинула "лише" одна людина...

Зі свого боку, українці продовжують свою HIMARS-кампанію. За останні два дні вони вразили ще дві цілі в Токмаку, плюс:

- Склад постачання ЗРК на заводі "Гідромаш" у Мелітополі, 8 січня;

- гуртожиток у Рубіжному (за повідомленнями, загинуло 14 осіб), 8 січня; та

- два інших склади боєприпасів 7 січня.

Крім того, з'ясувалося, що 31 грудня українські М142 влучили у спортивний зал у Лантратівці в Луганську, який використовувався для розміщення мобілізованих. Один з тих, хто вижив, опублікував відео, на якому видно, як вони там сплять і їдять, а потім сцени після удару, в результаті якого, за повідомленнями, загинуло щонайменше 50 осіб. Тіла були вивезені, і будь-яке репортажне висвітлення суворо заборонено.

Щодо двох військово-повітряних сил: росіяни повідомляють, що їхні ВПС "добре працюють" - очевидно, проти цілей в районі Бахмута. Враховуючи переважаючу там погоду, я не впевнений: ПКС не люблять літати через або під хмарами. З іншого боку, враховуючи, що українські ВПС повідомили про 18 авіаударів 7 січня, і ще 17 вчора...., можливо, вони знайшли ділянки неба, які були досить чистими.

Нарешті, українська протиповітряна оборона заявила про три збиті російські вертольоти - Ка-52, Мі-8 і Мі-24 - плюс три Орлан-10: ще один Ка-52 був заявлений як збитий сьогодні вранці, "на північ від Мелітополя", а потім Мі-24, пізніше. Зі свого боку, московські поліцейські заявили про один український Мі-8, збитий вчора в районі "Веролюбівки" (Донецьк).

З іншого боку, я не збираюся витрачати жодного додаткового речення на заяву Keystone Cops про "вбивство 600 українських військовослужбовців у Краматорську". Дозвольте мені лише зауважити, що

а) я знаю, чому я називаю Міністерство оборони Росії "ключовими копами в Москві", але
б) це могло бути першим бойовим застосуванням "Торнадо-С", про який кілька днів тому було заявлено, що він "вже на озброєнні". Якщо росіяни не брешуть (як вони часто роблять), і якщо вони дійсно мають їх у виробництві (а не "ручне складання одиничних екземплярів"), то дальність їх ракет 9М542 має становити близько 120 км, і саме тому багато хто вважає їх "російською помстою за HIMARS".

image.png.18f4fa9a642daacf8275b212b80aa9a2.png

БИТВА ЗА ДОНБАС

Попереду: тим часом у Соледарі та Бахмуті не лише мороз (від -10°С до -20°С), але й сніг, який випав у районі Соледара 4-5 січня. Таким чином, будь-які фото та відео, на яких зображена, скажімо, "багнюка", напевно були зроблені до цієї дати.

Загалом: артилерійські дуелі йдуть практично по всій лінії фронту, від Куп'янська на півночі до (як мінімум) Вугледара на півдні. В іншому - великих бойових дій не ведеться... за щонайменше одним суттєвим винятком.

У Соледарі йдуть запеклі, жорстокі та кровопролитні бої.

Два дні тому 3-я штурмова бригада (плюс 46-а повітряно-десантна бригада) ЗСУ контратакувала і відвоювала основний комплекс соляних шахт, завдавши росіянам величезних втрат - а потім продовжила наступ на Бахмутське. Судячи з (неофіційних) українських визнань, що росіяни захопили останнє, починаючи з минулого вечора, схоже, що ця друга частина контратаки не закінчилася добре.

Станом на сьогоднішній ранок, найзапекліші бої ведуться в районі місцевої мерії.

Також повідомляють про запеклі бої з Підгороднього (саме там задіяний "Вагнер"). Як повідомляється, вчора українці були змушені відійти з цього села. Як повідомляється, вони повернулися туди минулої ночі...

Тим часом, за даними розвідки, найбільшою проблемою ЗСУ на цій ділянці є масове застосування автоматичних гранатометів АГС-17 численними російськими підрозділами.

Запеклість боїв за Соледар можна оцінити за кількома відомими або принаймні чутками фактами:

а) Для початку - після майже місячної перерви - обидві сторони розгортають у цьому районі танки.
б) Тільки за вчорашній день Генштаб повідомив про понад 500 вбитих росіян, 3 гелікоптери і 11 танків. Без сумніву, цифри втрат росіян можуть бути перебільшені, але я не знайшов чітких доказів того, що росіяни втратили хоча б один гелікоптер вчора, але, судячи з відеоматеріалів про серйозні втрати серед російських сухопутних військ, я сумніваюся, що українці перебільшують в цьому відношенні.
в) Як завжди, якщо українці стверджують, що багато вертольотів ПКС збито в один день і на вузькій ділянці фронту, то це означає, що ПКС дуже активні на цій ділянці - а ПКС активні на якійсь ділянці тільки тоді, коли там дуже інтенсивні бої і ситуація дійсно критична для російських сухопутних військ.
г) У російських соціальних мережах можна знайти заяви про те, що в період з 30 грудня по 7 січня вони завдали 500 "втрат" (вбитими і пораненими) всім чотирьом батальйонам 46-ї повітряно-десантної в Соледарі, а також вивели з ладу кілька Т-64 з 4-ї і 17-ї танкових бригад, плюс кілька Т-72 з 61-ї мехбригади (колишня 61-ша піхотна/єгерська бригада). Нарешті,
д) останні кілька днів росіяни атакують Соледар підрозділами ПДВ і спецназу, очевидно, за підтримки 20-ї гвардійської механізованої дивізії (і далі: всієї дивізії, а не "лише кількох БТГр"), а також однієї з їхніх окремих артилерійських бригад, оснащених реактивними системами залпового вогню ТОС-1. Тобто, не "ПВК Вагнера". Тобто: підрозділи ПДВ і спецназу, понівечені на початку війни, а потім "перебудовані" за допомогою мобілок, резервістів, які служили в ПДВ якихось 5-10 (або більше) років тому. А 20-та гвардійська механізована - одна з найкраще оснащених частин ПДВ...
 

З іншого боку, 46-а повітряно-десантна виникла шляхом інтеграції парамілітарних формувань, спочатку створених ВО "Свобода" та "Правим сектором", а 3-й штурмовий - це колишній полк "Азов" Національної гвардії (звісно, останній був реорганізований та розширений після втрати одного з батальйонів у Маріуполі).

Охарактеризувати цю "комбінацію" як "закляті вороги" - було б применшенням. Скоріше "ультранаціоналісти" з обох боків, та ще й "з великою кількістю непогашених рахунків за останні вісім років...".

 


 

  • Лайк 6
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

ЗеМісцеві в боротьбі: Забезпечуємо генераторами лікарні та прихистки, дбаємо про військових, допомагаємо прифронтовим регіонам.

Тернопільщина: Забезпечуємо прихистки електроенергією.

Донеччина: Дбаємо про тепло у Бахмуті.

Закарпаття: Готуємо лазне-пральні комплекси для захисників.

Дніпропетровщина: Передаємо генератори у лікарні Дніпра.

Прикарпаття: Відправляємо медтранспорт на Харківщину.

sluga-narodu.com/zemistsevi-v-borotbi-zabezpechuiemo-heneratoramy-likarni-ta-prykhystky-dbaiemo-pro-viyskovykh-dopomahaiemo-pryfrontovym-rehionam/

 

322183503_1509418059463835_4975140983237774061_n.jpg

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

 

12 хвилин тому, Вячеслав63 сказав:

Спробуйте не відповідати.

А є на що?

22 хвилини тому, 7351 сказав:

 

 Дякую, велика сила слова Подерв'янського вміє переконати)))

  • Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

16 минут назад, 7351 сказал:

«Слуга Народу» передала 130 млн грн бюджетного фінансування на потреби ЗСУ.

Кошти, які за законом держава виділяє на фінансування статутної діяльності партії, підуть на виробництво озброєння для української армії. Про це заявила голова політичної партії «Слуга Народу» під час брифінгу в Мілітарі медіа центрі.

Після консультацій з Генштабом кошти вирішили використати на виготовлення ракетних комплексів Стугна-П. Гроші, які надала партія, становлять значну частину від загальної суми контракту на виробництво цієї зброї.

«Ми щиро дякуємо народним депутатам, які надають не тільки законодавчу, але й відчутну фінансову допомогу ЗСУ», – сказала заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

sluga-narodu.com/sluha-narodu-peredala-130-mln-hrn-biudzhetnoho-finansuvannia-na-potreby-zsu/

1I0A1481-scaled.webp

А з власної кишені  учасників цього угруповування щось пішло на потреби ЗСУ? Чи може партійне авто?

  • Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

19 хвилин тому, Canton сказав:

Ему положено быть в теме...

А другим не положено?

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

21 минуту назад, vadimv сказал:

А другим не положено?

чувак сходив в ютуб розвідку і зясував, що там є говновідоси. медаль дадуть може.

  • Лайк 2
  • Хаха 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, Alvalk сказав:

А до чого тут мобілізація? Вона працівник ДПСУ чи офіцер ДПСУ? 

Вона вже військовослужбовець. Вона сама обрала професію і зараз  нічим не відрізняється від чоловіка - військовослужбовця.

Чи професійним військовослужбовцям виїжджати можна? 

Які претензії до мене? Закони не мною написані. Військовослужбовці можуть виїжджати з України на загальних підставах. Не випускають через кордон тих, хто підлягає мобілізації. А в неї бронювання по закону про мобілізацію. Вона зарахована на спеціальний військовий облік.

"... У разі виїзду з України військовозобов’язаних, заброньованих на період мобілізації та на воєнний час такі особи крім документів, зазначених у статті 2 Закон України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», мають також надати:

У відпустку:

документи, що підтверджують відпустку;

посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік (розпорядження КМУ від 8 серпня 1995 р.№ 493-р)..."

  • Лайк 2
  • Сумно 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, Вячеслав63 сказал:

я не вірю, що щось зміниться кардинально в нашій системі.

 

  • Хаха 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 часа назад, loader сказал:

Речник ДПСУ Демченко про відпочинок прес-офіцерки Плантовської за кордоном: Поведінка є неприйнятною, щодо неї будуть ухвалені відповідні рішення

censor.net/ua/n3392157

а як  що до її спонсора - Мула  колумбійського картелю :lol:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, allanek сказал:

а вона маніакально- нав'язливо продовжує чіплятися?

 

  • Хаха 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, 90BCO сказал:

У Sergio запитайте, він допоможе.

Лічба - це крайній шедевр від нього...

це нормальний місцевий - прикарпатський діалект - я це слово теж знаю 

 

те слово не Sergio вигадав

Змінено користувачем Бездомный
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Вячеслав63 сказал:

Спробуйте не відповідати.

ігнор існує - хабалиста  кацапка алланек  в мене у ігнорі років вісім , або більше 

якби не Корнило , я б її випорожнення  і цього разу не побачив:lol:

за таке  паскудство Корнило улетів у ігнор:lol:

Змінено користувачем Бездомный
  • Дякую 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, hause сказал:

А що там говорить Конституція України про священий обв"язок Громадянина захищати Батьківщину?  А  у нас тут якийсь зезаконішко поділив українців на чорних та білих, і одні повинні вмирати, а інші в цей час грабують свою країну і відпочивають у монаках

В перші ви не пішли, а в другі вас не взяли, тому вирішили примкнути до зрадойобів, бо там безлім.

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, newbee2020 сказал:

если ютуб предлагает парашу, значит пациент смотрел подобную парашу до этого. странные возмущения

У пацієнта робота така -слухати думки різних людей і показати де брехня, та й собі якусь копійку заробити статтею чи відосіком

  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 минуты назад, ШуRik сказал:

У пацієнта робота така -слухати думки різних людей і показати де брехня, та й собі якусь копійку заробити статтею чи відосіком

А те що пацієнт таке саме русняве лайно, та навіть гірше, бо воював у Чечні двічі, то це мабуть інше - бо воно коричневого кольору...

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А ви знаєте, що окремі підрозділи ведуть блоги\канали прямо з передової? Ось, наші захисники:

Лови москаль гранату💥      Робіть поширення наших публікацій на свою сторінку,  розказуйте своїм друзям про нас. Ставте 👍 ЗСУ та підписуйтесь на наші соцмережі:
Інстаграм: www.instagram.com/109ogshb/
Ток ток: www.tiktok.com/@109ogshb
Tелеграм канал: t.me/OGSHB_109
Фейсбук: https://www.facebook.com/109OGSHB
Ютут: https://www.youtube.com/c/109OGSHB
Твітер: twitter.com/109OGSHB
#109ОГШБ #10ОГШБр #ЗСУ

Змінено користувачем porterlv
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, Вячеслав63 сказав:

Просто правильного дієслова не підберу до вашого стану.

стан йоб нутої бабці фаріон)

  • Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

36 минут назад, Бездомный сказал:

а як  що до її спонсора - Мула  колумбійського картелю :lol:

На дипслужбу перейдуть відповідно у Францію та Колумбію. Навіть гадати не потрібно

  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 минуты назад, Vikctor сказал:

Що це взагалі за зброя? Пістолет-кулемет якийсь...

 

 

Для ближніх боїв у будівлях👍

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • InSAn змінив заголовок на Россияне к нам принесли войну

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...