Alvalk Опубліковано: 8 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 3 минуты назад, Вячеслав63 сказал: Почуття гумору, воно таке. Чи вам смайлик треба поставити? "И вишенка на торте — система Соледарских и Бахмутских шахт, фактически сеть подземных городов. В которой находится не только скопление людей на глубине 80–100 м, но и перемещаются танки и БМП. А запасы вооружения хранятся еще с Первой мировой войны". Та ні, смайлик мені не треба, але я вам поставив, саме за шахти. Не знаю, навіщо ще раз було цитувати Мій коментар - стосовно того, як співвідносяться його слова та дії Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 8 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 (змінено) І ще одне. Мову ворога варто знати досконало, це допомагає знищувати його і боротися в інформаційному просторі. Не поклонятися, а використовувати в якості інструменту. Змінено 8 січня 2023 користувачем karbo Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Скромный прораб Опубліковано: 8 січня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 (змінено) 6 минут назад, karbo сказал: І ще одне. Мову ворога варто знати досконало, це допомагає знищувати його і боротися в інформаційному просторі. Ну да, дальновидно, тем более, если при необходимости, надо получить медицинскую помощь, найти жилье, устроится на работу, закончить курсы и получить водительское удочтоверение, да выучить язык той страны, в которой находишься, в конце концов, не получится не зная мову ворога... Змінено 8 січня 2023 користувачем Скромный прораб Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав63 Опубліковано: 8 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 5 минут назад, Скромный прораб сказал: Ну да, дальновидно, тем более, если при необходимости, надо получить медицинскую помощь, найти жилье, устроится на работу, закончить курсы и получить водительское удочтоверение, да выучить язык той страны, в которой находишься, в конце концов, не получится не зная мову ворога... А мама казали - "вчи англійську". Тоді б не прийшлося спілкуватися мовою ворога в цивілізованих країнах. 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 8 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 (змінено) 7 хвилин тому, Скромный прораб сказав: получить ..., найти ..., устроится ..., закончить ... и получить ..., да выучить язык Но не судьба, видать, выучить... Змінено 8 січня 2023 користувачем vadimv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Скромный прораб Опубліковано: 8 січня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 1 минуту назад, Вячеслав63 сказал: А мама казали - "вчи англійську". Тоді б не прийшлося спілкуватися мовою ворога в цивілізованих країнах. Не говорят здесь на английском, чесслово((( Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Скромный прораб Опубліковано: 8 січня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 (змінено) 6 минут назад, vadimv сказал: Но не судьба, видать Ищи и справляй ошибки у всех в постах или успокойся, смешно выглядишь, филолог хренов Змінено 8 січня 2023 користувачем Скромный прораб Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
миг Опубліковано: 8 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 44 минуты назад, Скромный прораб сказал: если при необходимости, надо получить 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaxS Опубліковано: 8 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 20 годин тому, Музей сказав: Здогадайтеся, що на фотках. Абетка. Мілкий шрифт. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 8 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 50 минут назад, Скромный прораб сказал: Ну да, дальновидно, тем более, если при необходимости, надо получить медицинскую помощь, найти жилье, устроится на работу, закончить курсы и получить водительское удочтоверение, да выучить язык той страны, в которой находишься, в конце концов, не получится не зная мову ворога... Ще раз, що поганого в тому, щоби використовувати свою інтелектуальну власність ( в даному випадку знання мови) для своєї вигоди? Це не вина українців та естонців, що їм прийшлося перебувати в тюрмі народів, де мова спілкування була російська. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 8 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 8 минут назад, MaxS сказал: Мілкий шрифт. то дохла русня під Бахмутом: 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 8 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 8 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 4 часа назад, Alvalk сказал: Він йде, але природним шляхом. Багато, хто нормально не знав української, а зараз сам захотів вивчити. Раніше, в Одесі майже не чути було української мови, зараз постійно чую, і ніхто цього не соромиться. І здається, що потороху її становиться більше. Але все ж таки переважна більшість поки розмовляє російською. Дехто принципово, дехто тому, що поки ще навколо всі розмовляють російською. Але процес йде. Чи треба це форсувати і примушувати? Навряд чи. Коли когось до чогось примушують, це може викликати зворотній ефект. Тому вважаю, що такі, як Фаріон, більше шкодять. Ми ще після перемоги в війні зіткнемось з розквітом радикального націоналізму, підкрепленого великою кількістю нелегальної зброї. І дай бог нам сил пережити це і вийти переможцями. Згадаєте потім. Не впевнений що пані Фаріон комусь шкодить. Вона навіть вже поза політикою. Навіщо її вислови дивиться кому це не до вподоби? А ось почути подібне в Одесі до вторгення напевно було майже не можливо... 8 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 8 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 8 минут назад, Alvalk сказал: то дохла русня під Бахмутом: Если кто то думает, что это поле... Это "зеленка" разделяющая поля...представляю плотность поражающих элементов... 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 8 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 1 час назад, Вячеслав63 сказал: Немає більше ніякої гордості за вашу націю. І, головне, що для всього цивілізованого світу вона пропала надовго. За яку націю йому відчувати гордість? Він же недовірмен та недокацап в одному флаконі. І я впевнений що окрім української він також не спромігся вивчити вірменську... Хіба що нація виконробів існує. Мова в них точно є) 1 час назад, karbo сказал: І ще одне. Мову ворога варто знати досконало, це допомагає знищувати його і боротися в інформаційному просторі. Не поклонятися, а використовувати в якості інструменту. Який войовничий ватника пішов... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 8 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 2 минуты назад, Vikctor сказал: А ось почути подібне в Одесі до вторгення напевно було майже не можливо... Дівчинка дуже гарно розмовляє українською. Респект. Мені до неї ще далеко. Тому поки тренуюсь в магазинах, коли до мене звертаються українською. Хоча поки буває важкувато. Все ж малувато практики. Бо поки середовище переважно російськомовне. Завдяки таким, як вона, сподіваюсь, тренувань стане більше, що дозволить розмовляти вільно. Саме так я і бачу поступову українізацію. 8 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
=YaSto= Опубліковано: 8 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 2 минуты назад, Alvalk сказал: Дівчинка дуже гарно розмовляє українською. Респект. Мені до неї ще далеко. Тому поки тренуюсь в магазинах, коли до мене звертаються українською. Хоча поки буває важкувато. Все ж малувато практики. Бо поки середовище переважно російськомовне. Завдяки таким, як вона, сподіваюсь, тренувань стане більше, що дозволить розмовляти вільно. Саме так я і бачу поступову українізацію. Шит, я в своєму полі стикаюся з проблемою, що вже не помітно для себе весь час починаю розмову на українській, якось мимовільно, а нарід трохи тормозить, ніяковіє. Короч доводиться переходити на російську і якось мені трохи нудотно. Як би більше людей спілкувались у відповідь державною то я ще скоріше перейшов навіть мислити українською, зараз поки що всеодно перевожу 6 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
миг Опубліковано: 8 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 8 минут назад, Alvalk сказал: Тому поки тренуюсь Вычёркиваю,значит не твой пост был у неё.) 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ozor Опубліковано: 8 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 18 годин тому, Артемидий сказав: Тоді спочатку треба провести популярізвцію серед нашіх касирок. І, так, я був більш ніж в сотні країн світу. Доречі, французьки касирки зносно розуміють англійську. Причому, не тільки в Парижі, але і у французьких чигірях. Ви, шановний, якусь дічь несете. Ось, якийсь лох аполітичний, інтерв‘ю дає про своє багаторічне життя у французів, з 20 хвилини: Навіть анекдот в Україні на цю тему є: Ти чого французькою говориш? Ти шо із западной Франції? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 8 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 6 часов назад, Dmitriy_S сказал: Ахахах. Ви або народилися вже в дев'яностих, або кацап/малорос з "ісконно русскага" регіону, який русифікували ще до вашого народження. Бо я можу розказати, як у восьмидесятих, і навіть на початку дев'яностих, русифікація діяла в Києві. В школах навчали на російській, а як і були українські школи, то обов'язково з російськими класами. В інституті читали предмети на російській, підручники були на російській. Газети і журнали в більшості виходили на російській. На підприємствах і в організаціях теж спілкувалися російською. А хто розмовляв українською, той вважався бидлом і селюком. І це дало свій результат, майже увесь Київ користувався російською. А тепер йде зворотній процес, але узкоязичним це чомусь не подобається. Не хочуть бути бидлом, вони ж звикли, що вони еліта, узкагаварящіє інтєллєктуали. І так, цей зворотній процес ефективний, як би не хотілося протилежного узкагаварящім. Якщо в нашій безталанній мові Набереться двісті тисяч слів, То за кожне українське слово Вже поклали сто голів... Нашу мову величаву Чуємо не всюди. І не мова винна в цьому — Винуваті люди. Не вживеться щира мова З кволими рабами, В яких думка на припоні, Язик за зубами. У чиновницьких чуланах, Де столи дубові, Де неволя і сваволя, Тісно нашій мові. По крамницях та пивницях, Де й повітря п'яне, Гасне, в'яне слово наше Степове, духмяне. Не для "куплі" мова наша І не для "продажі". Не для того, щоб базікать На ледачім пляжі. Наше слово не ввібгати У сухі трактати, Щоб лакейством хліба кусень Підло заробляти, Щоб брехати, щоб дурити, Забивати баки, Позичаючи нахабно Очі у собаки. На зачовганих асфальтах, Де смолою пахне, Наше слово крила губить, Наша мова чахне... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 8 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 (змінено) 50 хвилин тому, Vikctor сказав: Не впевнений що пані Фаріон комусь шкодить. Вона навіть вже поза політикою. Навіщо її вислови дивиться кому це не до вподоби? А ось почути подібне в Одесі до вторгення напевно було майже не можливо... Красива людина дуже часто красива у всьому. Українки неймовірні! Моя дочка вільно володіє українською, англійською, польською та російською -- це їй тільки допомагає у кар’єрі (у Польщі). Збирається ще німецьку опанувати. Змінено 8 січня 2023 користувачем 7351 9 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 8 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 23 минуты назад, Alvalk сказал: Дівчинка дуже гарно розмовляє українською. Респект. Мені до неї ще далеко. Тому поки тренуюсь в магазинах, коли до мене звертаються українською. Хоча поки буває важкувато. Все ж малувато практики. Бо поки середовище переважно російськомовне. Завдяки таким, як вона, сподіваюсь, тренувань стане більше, що дозволить розмовляти вільно. Саме так я і бачу поступову українізацію. Мені особисто здається, що легше починати практикуватись у родині. І соромитись не доведеться і поступово втягнетесь. Я помітив, що зараз при зверненні українською майже завжди відповідають також ж. Причому якщо людині до 30, то робить вона це досить легко. І не думаю що ваше місто більш російськомовне ніж моє. Десь поруч з Нарвою, де як відомо всі спілкуються виключно російською: 6 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 8 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 (змінено) 6 часов назад, Вячеслав63 сказал: Коли кавер краще оригіналу - де такі вчительки були , коли я своіх дітей до шкроли возив ? самі кацапощелепні півхвомразі передпенсійного віку мразотні доньки радянських офіцерів Змінено 8 січня 2023 користувачем Бездомный Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Скромный прораб Опубліковано: 8 січня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 46 минут назад, karbo сказал: Ще раз, що поганого в тому, щоби використовувати свою інтелектуальну власність ( в даному випадку знання мови) для своєї вигоди? Как по мне, пожалуйста, мне по барабану, я так же использую свою интеллектуальную собственность - знание украинского языка, общаясь с вами. Тем более, что имею на это право, отец мой родился в Украине, я, мои дети и мои внуки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ozor Опубліковано: 8 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 січня 2023 10 годин тому, vadimv сказав: Тим більше, що серед них зустрічаються свої, українські - як то "Капітошка", "Жив був пес", "Козаки", "Злидні", тощо. Дивлячись на Петрика П'яточкІна, стає зрозумілим, що ми можемо наваляти будь кому. 8 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз