Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

Lana Zerkal 

47 мин.  · 

Рівно рік тому це здавалось неможливим. Німецький уряд пишається тим, що отримує 0% газу, 0% нафти і 0% вугілля з росії.

Спойлер

Німецький міністр фінансів в новорічному тексті для Financial Times пишається тим, що бізнес зменшив споживання на 20%. І впевнено заявляє, що знає, як запобігти “колапсу індустріального виробництва” під час енергетичної кризи.

Європейський союз виділяє 255 мільярдів євро на те, щоб реалізувати план Re-Power EU: спосіб ще зменшити залежність від росії. 8 з 10 європейців підтримує цей курс - розуміють, що енергетична криза викликана саме росіянами.

Все це рік тому і справді видавалося фантастикою. Просто давайте згадаємо січень 2021.

Росія на піку впливу на Європу. Енергетична зброя повністю заряджена - європейці офіційно (за даними Євростату) залежні на 83% в постачані газу і на 50% в постачанні нафти. Вражаючі результати приносить багаторічна робота фрау Меркель: Німеччина прямує до того, щоб отримувати 130% потреби в газі з москви, тобто не тільки давати бізнесу дешевий газ, але і заробляти на ньому. За останні 10 років сон Європи дозволив росіянам заробити 1 000 000 000 000 євро. Трильйон. З цих грошей росіяни купують електроніку для ракет, фінансують пропаганду та корупцію.

Не дивно, що російські стратеги були переконані: після вторгнення в Україну ніхто не ризикне відмовитися від дешевого ресурсу. І в перші тижні війни так і було: перші “санкції з пекла” не чіпали енергетику.

Перші поїздки з переконанням в тому, що росію треба душити фінансово, ми почали ще в березні — команда дипломатів, урядовців та експертів, яким не треба було ні в кого запитувати “що робити”. Знали, куди їхати і з ким говорити

У Берліні та Брюсселі відчувалась неприхована паніка. Політики та урядовці визнавали, що припустилися помилки, але боялися зробити будь-які різкі кроки. Пройшло півроку і європейці прийшли до тями, з допомогою адміністрації Байдена, і наших аргументів та обрахунків.

Європейці знайшли спосіб замінити нафтові поставки. Саме нафта давала росіянам левову частину прибутків. Обмеження ціни на неї не шкодять Європі, але вже наступного року спричинять падіння видобутку в росії наполовину. Це вб’є значну частину бюджету і заодно знищить кілька регіонів, залежних від видобутку. Російський газ санкціонував сам себе, шантажем та вибухами на власному газогоні. Ніхто більше не буде з ними працювати, газпром не повернеться на європейський ринок.

І хоч цього року росія заробила свої 120 мільярдів в ЄС, наступний буде для неї голодним. Нафта дешева, газ нікуди дівати. Під загрозою — вдумайтесь — третина російського федерального бюджету. Це за оптимістичними для росіян прогнозами, хоч реальних цифр немає — засекречені.

Це ще не матиме вирішального значення для ходу війни. Коли в російській сім'ї стає менше грошей, то тато не припиняє пити, натомість діти менше їдять. Але з кожним роком наш ворог буде слабшим, енергетичної зброї вже немає і не буде.

Що далі? Ще складніша робота. Російських енергетичних шахраїв не можна недооцінювати, як не можна недооцінювати військових. Наступного року Європу чекає продовження енергетичної кризи — ломка відмови від дешевого палива буде тривати.

Важливою датою стане 5 лютого — початок санкцій проти російських нафтопродуктів. Росія сподівається на контрнаступ. В цей момент активізуються всі російські агенти, частина європейського бізнесу та політики на кшталт Орбана.

Нам потрібно буде потримати за ручку кожен уряд і заспокоїти, що паливна криза це не страшно, ми її проходили і навіть стали сильнішими.

А потім взятися за священну російську корову: атомну енергетику. В 2022 росія стала державою, дії якої можна кваліфікувати, як ядерний тероризм. При цьому вона продовжує постачати уран та паливні збірки, будувати реактори по всьому світу. Станом на 2020 рік “Росатом” готував чи будував 23 проекти реакторів за кордоном - на всіх континентах. Той самий “Росатом”, який намагається незаконно “віджати” Запорізьку АЕС, ставлячи під загрозу весь континент.

Домогтися санкцій в цій сфері буде ще складніше, ніж в нафті та газі, але ж ми показали, що вміємо досягати неможливого Всі команди — дипломати, політики, аналітики, експерти — ми вже потроху переходимо з успішного спринту в успішний марафон, є і сили, і настрій боротися.

Ну, і найскладніше — домашнє завдання. Бо санкції це про те, як душити ворога. А для відбудови сучасної, нової енергетичної інфраструктури потрібні живі інвестиції. Щоб гроші прийшли в Україну ми маємо продемонструвати на своєму прикладі, що готові проводити енергетичні реформи.

Не тільки контролювати олігархів, але і робити власну енергетичну систему прозорою та підзвітною. Призначати незалежних управлінців, допомагати грошима тільки бідним. А ще економити енергію, як це почали робити німці та європейці.

Дуже багато завдань попереду, але я би вже не назвала їх “неможливими” )

Taras Kachka Ярослав Демченков Роман Андарак Vsevolod Chentsov Andriy Kobolyev Olena Osmolovska Андрій Єрмак

image.thumb.png.338a0f7d867b37992c5bd48fa2ea3361.png

image.thumb.png.f181ea8245eaa261ddfb17d0db5005a4.png


 

  • Лайк 14
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Блогер з гумором - КОНТУЗИЯ БЕЗ ПОСЛЕДСТВИЙ

"Говорят, что иногда (редко, но бывает) после сильной контузии или сильного сотрясения человек становится умнее. Типа, какие-то "пробки" в мозгах вышибает... Гораздо чаще, к сожалению, последствия для мозга негативные - вплоть до частичной или полной неадекватности.
Однако в случае Дмитрия Олеговича (Рогозина) можно констатировать, что для него контузия прошла без последствий - как был тщеславным дураком, так им и остался..."

  • Лайк 4
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 минут назад, newbee2020 сказал:

я вас не задовбав? цікаво попизтіти із розумною машиною.

Спойлер

чи можете ви уявити, що зараз 2023 рік, а росія напала на україну в 2022 році

У 2023 році, якби Росія напала на Україну у 2022 році, ситуація, ймовірно, була б дуже напруженою та нестабільною. Конфлікт між двома країнами, ймовірно, значно загострився б, обидві сторони зазнали б втрат у вигляді людських життів і ресурсів. Крім того, міжнародне співтовариство, ймовірно, буде активно залучено до конфлікту, а США та інші західні країни нададуть підтримку та допомогу Україні. Ситуація була б непередбачуваною та небезпечною, і важко сказати, як вона остаточно вийде.

я можу сказати, що це зробила росія, і війна почалася 24 лютого 2022 року, а зараз 2023 рік

Якби Росія напала на Україну 24 лютого 2022 року, ситуація, ймовірно, була б надзвичайно напруженою та небезпечною до 2023 року. Конфлікт, ймовірно, значно загострився б, і обидві сторони зазнали б великих втрат у вигляді людських життів та ресурсів. Крім того, міжнародне співтовариство, ймовірно, буде активно залучено до конфлікту, а США та інші західні країни нададуть підтримку та допомогу Україні. Ситуація буде непередбачуваною, а вирішення конфлікту – важко передбачуваним.

Уявіть, що росія напала на київ, суми, чернігів, херсон, мелітополь і харків, але після 7 місяців війни україна звільнила майже всі, крім мелітополя та територій, які були захоплені в 2014 році. після втрати харкова росія починає повну мобілізацію. що це означає для україни

Якби Росія напала на Київ, Суми, Чернігів, Херсон, Мелітополь і Харків, але не змогла взяти під контроль після семи місяців війни, і Україна змогла звільнити майже всі ці території, крім Мелітополя та територій, захоплених у 2014 році, ситуація була б великою перемогою України. Але якби Росія тоді почала повну мобілізацію, це означало б, що вони готуються до повномасштабної війни і що ситуація потенційно може стати набагато небезпечнішою. Україна має бути готова до тривалої та важкої війни, і було б розумно звернутися за додатковою підтримкою та допомогою до міжнародної спільноти.

За даними незалежної розвідки з відкритих джерел, росіяни втратили майже 1500 танків і 6000 інших машин на цих 7 місяцях. чи може росіянин подолати цю втрату?

Якби Росія за сім місяців війни втратила 1500 танків і 6000 іншої техніки, їй було б важко подолати цю втрату. Незважаючи на те, що Росія має велику армію та здатність виробляти більше танків і транспортних засобів, такі втрати буде важко компенсувати за короткий період часу. Крім того, така значна втрата означатиме, що Росії доведеться внести значні зміни у свою військову стратегію та тактику, щоб досягти успіху проти України. Таким чином, хоч і можливо, що Росія могла б подолати такі великі втрати, це було б складно і вимагало б суттєвих коригувань їхніх планів.
 

Що цінніше у війні 2022-2023 років після 300 днів боїв - багато російських солдатів, які вони отримали від мобілізації, чи західна зброя, надана україні?

У війні між Росією та Україною, яка тривала 300 днів, найціннішим активом, ймовірно, буде західна зброя, надана Україні. Хоча Росія змогла б мобілізувати велику кількість військ, вона не змогла б забезпечити їм такий самий рівень підготовки та оснащення, як українські сили. Крім того, західна зброя, надана Україні, дасть їй перевагу у вогневій потужності та технологіях, що було б неоціненним у тривалому та затяжному конфлікті. Таким чином, хоча і російські призовники, і західна зброя були б цінними, остання, ймовірно, була б ціннішою в такому конфлікті.

 

поспілкувався з капітаном Очевидністтю

  • Лайк 1
  • Хаха 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 минут назад, Vikctor сказал:

але розвідкам з появою цього боту слід напружитись

Вангую без претензій на абсолютну істину, що "був" якийсь договірняк між мордором та західом (три-чотири дні війни, через тиждень капітуляція, потім розподіл нового світового порядку), але пішло "шось" не так, капітуляції нема, через тиждень захід "оговтався" і наразі маємо довгостроковій військовий конфлікт.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

12 минут назад, newbee2020 сказал:

я вас не задовбав?

За "південний" напрямок постив вже забув скіки часу назад. Можу повторити - Таврида то останнє, що "віддасть" ліліпутін.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 минуту назад, Черномор сказал:

За "південний" напрямок постив вже забув скіки часу назад. Можу повторити - Таврида то останнє, що "віддасть" ліліпутін.

ну херсон же віддав. чим умовний мелітополь гірше?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 минуту назад, newbee2020 сказал:

ну херсон же віддав. чим умовний мелітополь гірше?

Ты серьезно?

Правый берег было дело времени,

И я с чкрномором согласен, коридор будет последнее что он отдаст. А по состоянию на сегодня, так вообще не отдаст, помощи мало, санкций мало...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Только что, newbee2020 сказал:

чим умовний мелітополь гірше?

Якщо "підняти" мої пости, то теж вже давненько писав за те, що мордору потрібна "смуга" десь в 150 км вздовж моря (що наразі і маємо), бо химера лупить на 80 км, точкаУ на 120 км, за наявність атакамів (150-300 км) не чув.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 минут назад, mastervovik сказал:

Ты серьезно?

Правый берег было дело времени,

И я с чкрномором согласен, коридор будет последнее что он отдаст. А по состоянию на сегодня, так вообще не отдаст, помощи мало, санкций мало...

ну це зараз так здається, а от літом все виглядало по іншому. навіть на момент змін до своєї конституції була впевненість, що втримають, інашке нашо те позорище. організований відхід із невеликими втратами довів, що логістика там була більш жива ніж мертва.

анексували і звалили. вони моглиб тримати правий берег, але це дорого для них коштувало, а ресурсів просто на все не вистачає. і втрата мелітополя = кінець херсону, в той час як втрата херсона = підсилення мелітополя. рішення логічне, і воно доводить, що ресурси у параші не безмежні, і танків не безкінечність. 

Змінено користувачем newbee2020
  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, newbee2020 сказав:

можу ще щось попитати якщо кому цікаво. тільки бот навчений на даних до 2021 року

чи буде повномасштабний напад рашки на Україну в 2022 році?

Ага, бачу: 

1 година тому, newbee2020 сказав:

Росія навряд чи ризикне повномасштабне військове протистояння з Україною.

Коротше, цей бот ще дуже сирий, його ще допилювати і допилювати )

Змінено користувачем vadimv
  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

17 минут назад, Черномор сказал:

Вангую без претензій на абсолютну істину, що "був" якийсь договірняк між мордором та західом (три-чотири дні війни, через тиждень капітуляція, потім розподіл нового світового порядку), але пішло "шось" не так, капітуляції нема, через тиждень захід "оговтався" і наразі маємо довгостроковій військовий конфлікт.

Нащо нам тут ця ретрансляція руснявого ІПСО?

  • Лайк 6
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 минут назад, Черномор сказал:

Якщо "підняти" мої пости, то теж вже давненько писав за те, що мордору потрібна "смуга" десь в 150 км вздовж моря (що наразі і маємо), бо химера лупить на 80 км, точкаУ на 120 км, за наявність атакамів (150-300 км) не чув.

їм і київ був потрібен, але бажання і можливості не завжди співпадають. звичайно він буде триматись і за коридор, а в разі успіху ЗСУ, то і за крим буде триматись ще сильніше. не знаю, чи ми зможемо це все звільнити, але хто 25 лютого міг передбачити такі втрати у рашистів в людях і техніці.

  • Лайк 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 минуты назад, newbee2020 сказал:

ну це зараз так здається, а от літом все виглядало по іншому. 

Ну не знаю, за Контрнаступ на Херсон тільки вомбат не розмовляв, у нього інші пріоритети))

От Харьків був не очікуваний.

 

  • Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 минуты назад, vadimv сказал:

чи буде повномасштабний напад рашки на Україну в 2022 році?

питав, правда про київ. бот сказав що імовірність мала, бо буде підтримка заходу і рашка сосне 😁 жаль пуйло не таке логічне в своїх рішеннях

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, Бездомный сказав:

то кацапію ще дуже м`яко показали ( емпатична пухляшка-салоїдка   не заслуговує на таке принизливе образливе порівняння ) 

 

кацапія швидше схожа на щось накшталт

maxresdefault (2).jpg

Відьма, яка з'їдає дітей.

Точніше, підарас в образі такої відьми.

image.png.25ea7b5ff4eb58c746ffa224fb0b6abd.png

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 минуту назад, mastervovik сказал:

Ну не знаю, за Контрнаступ на Херсон тільки вомбат не розмовляв, у нього інші пріоритети))

От Харьків був не очікуваний.

 

літній контрнаступ на херсон то було більше наше іпсо, для полегшення звільнення харківщини. арестович дуже гордий собою з цього приводу. 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 минуты назад, Vikctor сказал:

Нащо нам тут

Не кажіть того у чому не впевнені, а судячи з реакції заходу на перші три-чотири дні війни, то така картинка й "вырисовывается". До речі, всеж таки, хто винен у сдачі Криму в 14-м? Тут без вангування скажу, що була зрада, притому на самому "верху" (навіть без Яника, бо ЗСУ згорталися по вказівке вже коли той втік).

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 минут назад, mastervovik сказал:

Ну не знаю, за Контрнаступ на Херсон тільки вомбат не розмовляв, у нього інші пріоритети))

От Харьків був не очікуваний.

 

Это значит только одно - деза  сработала на 100%...а Херсон в большой степени случайно вышел...чуть надавили отвлекающими действиями - они и потекли...грешно не воспользоваться было при наличии возможностей...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, newbee2020 сказав:

бот явно недооцінює пофігізм рашистів на "міжнародне засудження" :)

Він взагалі не віддупляє, з чим має справу...

49 хвилин тому, newbee2020 сказав:

чи можете ви уявити, що зараз 2023 рік, а росія напала на україну в 2022 році

У 2023 році, якби Росія напала на Україну у 2022 році, ситуація, ймовірно, була б дуже напруженою та нестабільною. Конфлікт між двома країнами, ймовірно, значно загострився б, обидві сторони зазнали б втрат у вигляді людських життів і ресурсів. Крім того, міжнародне співтовариство, ймовірно, буде активно залучено до конфлікту, а США та інші західні країни нададуть підтримку та допомогу Україні. Ситуація була б непередбачуваною та небезпечною, і важко сказати, як вона остаточно вийде.

Зовсім розгубився ))

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

19 минут назад, vadimv сказал:

чи буде повномасштабний напад рашки на Україну в 2022 році?

Ага, бачу: 

Коротше, цей бот ще дуже сирий, його ще допилювати і допилювати )

просто в нього не було достаньно ввідних даних. хто з людей (до заяв байдена) міг це передбачити на початку 2021?

 

якщо україна зруйнує керченський міст, це допоможе звільнити крим?

Знищення Керченського мосту потенційно може допомогти Україні звільнити Крим. Міст є важливою стратегічною ланкою між Кримом і материковою Росією, і його знищення може серйозно послабити російську присутність у регіоні. Крім того, знищення мосту стане серйозним ударом по російській економіці та потенційно може змусити їх переглянути свою присутність у Криму. Однак важливо зазначити, що знищення мосту не гарантує звільнення Криму, і Україні все одно доведеться розгорнути сухопутні сили та докласти значних дипломатичних і політичних зусиль, щоб повернути регіон

може україна потопила російський чорноморський флагман?

Цілком можливо, що Україна може потопити російський чорноморський флагман, але це буде складна та ризикована спроба. Потоплення великого корабля потребує значної вогневої потужності, і Україні потрібно буде розгорнути значну кількість сил, щоб мати шанси на успіх. Крім того, будь-яка атака на російський корабель, ймовірно, зустріне сильну відповідь, і українські сили повинні бути готові до потенційної контратаки. Таким чином, хоча теоретично це можливо, навряд чи Україна зможе успішно потопити російський чорноморський флагман.

чи може знищення електромережі в україні допомогти росії виграти війну?

Знищення електромережі в Україні не обов’язково допоможе Росії виграти війну. Хоча це потенційно може спричинити порушення комунікацій та інфраструктури, це навряд чи стане вирішальним фактором у війні. Крім того, Україна має дуже стійку енергомережу, яка добре захищена і яку важко знищити. Таким чином, хоча знищення електромережі потенційно може вплинути на війну, цього навряд чи буде достатньо для перемоги Росії.

Змінено користувачем newbee2020
  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 минуту назад, vadimv сказал:

Він взагалі не віддупляє, з чим має справу...

Как можно предсказать чьё-то безумие?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 минуты назад, Черномор сказал:

Не кажіть того у чому не впевнені, а судячи з реакції заходу на перші три-чотири дні війни, то така картинка й "вырисовывается".

Не кажить що мені робити, а я не стану казати куди вам їти.

Хто з заходу домовився з руснею стосовно здати нас? Британці? Навіщо ж вони напередодні вторгнення демонстративно надали нам сучасні протитанкові засоби? Американці? Вони навіть дозволили іншим країнам постачати свою свячену корову - ПЗРК стінгер, чого навіть за пару місяців до того не можна було уявити. Може французи з німцями змовились з руснею? Навіщо ж вони до останнього їздили й намагалися вмовити хУйла не нападати?

Я розумію ваше бажання дивитись на світ очима русні, але не розумію навіщо тягнути це сюди? Тягніть на севасфорум - вас там зрозуміють.

  • Лайк 5
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

41 хвилину тому, Черномор сказав:

Вангую без претензій на абсолютну істину, що "був" якийсь договірняк між мордором та західом (три-чотири дні війни, через тиждень капітуляція, потім розподіл нового світового порядку)

Тут немає про що "вангувати", достатньо згадати, який конфлікт стався між Зеленським і Байденом напередодні вторгнення.

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

26 хвилин тому, Vikctor сказав:

Нащо нам тут ця ретрансляція руснявого ІПСО?

Краще спитати, коли нарешті Україна отримає Абрамси, F-16 і ATACMS?

Змінено користувачем vadimv
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • InSAn змінив заголовок на Россияне к нам принесли войну

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...