US7IGN Опубліковано: 11 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 29 минут назад, Костянычь сказал: Слышал что в таких районах как Трудовские, Октябрьский приблизительно такой процент и есть які від центру знаходяться далі ніж Буча від Майдану 7 минут назад, Костянычь сказал: его как раз пытаются в порядок привести цей "порядок" треба потім парканом загородити та табличку повісити "музей узького миру" 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlaR Опубліковано: 11 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 9 минут назад, Костянычь сказал: А я не думаю, просто вижу в телеге выкладывают что сносят...но это только в Мариуполе, его как раз пытаются в порядок привести, есть там знакомые, делятся капелькой инсайда. А вот в Попасной, Северодонецке я не видел такого объема работ. Да ладно. Ждем рассказ о Донецке Что там у Вас разбомбили в 2018-2019 или в 2020-2021? Как бы хочется разобраться, а непосредственный свидетель бомбежек что-то юлит ... 2 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Костянычь Опубліковано: 11 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 1 час назад, US7IGN сказал: які від центру знаходяться далі ніж Буча від Майдану Не уверен, хотя возможно 1 час назад, US7IGN сказал: цей "порядок" треба потім парканом загородити та табличку повісити "музей узького миру" Не знаю, не нам с вами решать Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 11 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 1 година тому, OlaR сказав: І наші діти не будуть. Багато з них її зовсім не вивчали. Навідь моя старша 1996 року народження зовсім не витрачала час на цей предмет. Про молодших навідь не кажу. І це Київ. На заході держави багато вже достатньо великих дітей її погано розуміють. В Чехії другий іноземний і досі на вибір німецька чи російська. Онука вчить німецьку онлайн із своєю вчителькою, бо чехи сильно відстають. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Костянычь Опубліковано: 11 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 1 час назад, OlaR сказал: Да ладно. Ждем рассказ о Донецке Что там у Вас разбомбили в 2018-2019 или в 2020-2021? Как бы хочется разобраться, а непосредственный свидетель бомбежек что-то юлит ... Я статистику не вел, Гугл в помощь, на местных новостных ресурсах всегда писали места попаданий, да и сейчас в телеге все показывают, имеющий уши да услышит, имеющий глаза да увидит Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlaR Опубліковано: 11 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 1 минуту назад, Костянычь сказал: Я статистику не вел, Гугл в помощь, на местных новостных ресурсах всегда писали места попаданий, да и сейчас в телеге все показывают, имеющий уши да услышит, имеющий глаза да увидит Не гуглится что-то про прилеты в Донецк в те годы. Но может я не умею гуглить? Или не знаю местные ресурсы? Сбросьте ссылочку - я почитаю ... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlaR Опубліковано: 11 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 (змінено) 5 минут назад, Vinsol2009 сказал: В Чехії другий іноземний і досі на вибір німецька чи російська. Онука вчить німецьку онлайн із своєю вчителькою, бо чехи сильно відстають. І як результат? Молоді чехи гарно знають російську? Змінено 11 грудня 2022 користувачем OlaR Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Костянычь Опубліковано: 11 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 (змінено) 1 час назад, OlaR сказал: Не гуглится что-то про прилеты в Донецк в те годы. Но может я не умею гуглить? Или не знаю местные ресурсы? Сбросьте ссылочку - я почитаю ... Все там гуглится Змінено 11 грудня 2022 користувачем Костянычь Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlaR Опубліковано: 11 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 (змінено) 1 минуту назад, Костянычь сказал: Все там гуглится Киньте ссылку, если все так просто ... Змінено 11 грудня 2022 користувачем OlaR Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Костянычь Опубліковано: 11 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 1 час назад, OlaR сказал: Киньте ссылку, если все так просто ... Написал в личку Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 50 минут назад, Вячеслав63 сказал: А нашим дітям не треба його вивчати, вони й так його добре засвоюють з російських мультфільмів. І, на жаль, вони російською і розмовляють, не дивлячись на те, що батьки розмовляють, як мінімум, полтавським суржиком, а самі з села, де російською не розмовляють. Нудним голосом Вадима - відучаємось говорити за всіх. Мій з дитинства говорить українською, при тому що перші 5 років його життя батьки розмовляли виключно російскою... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 11 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 34 хвилини тому, OlaR сказав: І як результат? Молоді чехи гарно знають російську? Старші більш менш знають, але не говорять. Молоді вчать англійську і знають більш менш достойно. Тому по первах спілкувались англійською, після курсів чеською. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlaR Опубліковано: 11 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 (змінено) 2 минуты назад, Vinsol2009 сказал: Старші більш менш знають, але не говорять. Молоді вчать англійську і знають більш менш достойно. Тому по первах спілкувались англійською, після курсів чеською. Я питала, як молоді чехи знають російську, яка в них на вибір у школі ... Змінено 11 грудня 2022 користувачем OlaR Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав63 Опубліковано: 11 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 1 час назад, OlaR сказал: Мої діти якраз вже розмовляють. І їх друзі теж. Хоча більшить їх батьків не з села та розмовляли завжди здебільшого російською. Та мультики зараз всі українською показують, якщо Ви не в курсі ... А якщо ви не в курсі, то російські мультфільми в ютубі не заборонили. І частенько дитина сама вибирає, що їй дивитися, бо батьки зайняті іншими справами. А звички дуже важко ламати. До жінки на репетитерство ходять діти різного віку і всі вони розмовляють в побуті російською, хоча вона вчить українською. Та і діти всі вільно володіють українською, бо навчання в школі ж українською, але звикли до російської і відучити їх важко. Приходиться постійно їх заставляти переходити на рідну мову і соромити їх за те, що розмовляють мовою окупанта. Тільки двоє сусідок-старшокласниць, які до війни розмовляли російською, бо в школі у них "всє так разговарівалі", тепер розмовляють виключно українською. Ну, це вже свідомий вибір. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав63 Опубліковано: 11 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 Спеціально для Костянича. Розповідь прозрівшого росіянина в 2 частинах. https://www.youtube.com/watch?v=mfKxFx1F41g&ab_channel=АлександрБеспалый Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
iiigolkin Опубліковано: 11 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 (змінено) 1 година тому, OlaR сказав: Не гуглится что-то про прилеты в Донецк в те годы. Но может я не умею гуглить? Или не знаю местные ресурсы? Сбросьте ссылочку - я почитаю ... Місцеві кажуть, що не було прильотів у ті роки. Може, Костянич не місцевий? Нащо він тоді говорить за те, що не знає? Змінено 11 грудня 2022 користувачем iiigolkin 8 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlaR Опубліковано: 11 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 5 минут назад, iiigolkin сказал: Місцеві кажуть, що не було прильотів у ті роки. Може, Костянич не місцевий? Нащо він тоді говорить за те, що не знає? Він знає про прильоти з пропагандиських каналів. Тільки зараз побачив ці прильоти у Донецьку в реальному житті та дуже здивований - "а їх-то за що?". Бо вони те саме дуже важливе населення, що хоче почуватись у безпеці, знаходячись біля орків ... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 (змінено) 16 минут назад, iiigolkin сказал: Це слова не Залужного, при всій до нього повазі. Змінено 11 грудня 2022 користувачем Vikctor Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
iiigolkin Опубліковано: 11 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 (змінено) 43 хвилини тому, Vikctor сказав: Це слова не Залужного, при всій до нього повазі. Прошу вибачення, запостив як знайшов. Видалити? Змінено 11 грудня 2022 користувачем iiigolkin 1 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 12 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2022 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Костянычь Опубліковано: 12 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2022 6 часов назад, OlaR сказал: Він знає про прильоти з пропагандиських каналів. Тільки зараз побачив ці прильоти у Донецьку в реальному житті та дуже здивований - "а їх-то за що?". Бо вони те саме дуже важливе населення, що хоче почуватись у безпеці, знаходячись біля орків ... Хорошо что вы знаете что, как и откуда я знаю, не доверяете " пропагандистам" открывайте отчеты ОБСЕ и читайте, но вас же в Гугле забанили, поэтому вам "сцылку" трэба... А я не настолько к вам хорошо предрасположен, чтоб вам ее предоставлять Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 12 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2022 (змінено) 7 годин тому, Vikctor сказав: Нудним голосом Вадима - відучаємось говорити за всіх. Мій з дитинства говорить українською, при тому що перші 5 років його життя батьки розмовляли виключно російскою... Найкращий спосіб почати говорити українською - місяців на 8-9 переїхати жити в Карпати. "populated by irredeemable neo-Nazi Russophobes" (с) 6 годин тому, Вячеслав63 сказав: Приходиться постійно їх заставляти переходити на рідну мову і соромити їх за те, що розмовляють мовою окупанта. Нащо це робити, коли українська дає набагато зручніші інструменти опису навколишнього світу. тобто має значні переваги. Змінено 12 грудня 2022 користувачем vadimv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 12 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2022 (змінено) 1 година тому, Костянычь сказав: не доверяете " пропагандистам" открывайте отчеты ОБСЕ Это тех самых "ОБСЕ", которые с рязанскими рожами и фамилиями? Змінено 12 грудня 2022 користувачем vadimv 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Костянычь Опубліковано: 12 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2022 1 час назад, vadimv сказал: Это тех самых "ОБСЕ", которые с рязанскими рожами и фамилиями? Не являюсь знатоком " рязанских" рож, вряд ли я отличу их от рож из под Познани, или Карловых Вар 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Костянычь Опубліковано: 12 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2022 1 час назад, vadimv сказал: Нащо це робити, коли українська дає набагато зручніші інструменти опису навколишнього світу. тобто має значні переваги. Никаких дополнительных красок и нот в описании окрыжающего мира она не дает, наобороь, что украинцы, что поляки залюбки используют русский мат Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз