Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

30 хвилин тому, Vikctor сказав:

. Тож якщо вам подібне довподоби, то я не маю нічого проти. А для мене це як пропозиція послухати годинку сУкабєєву...

Ок. 
не слухав але засуджую.

"не смотри вверх!"

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

15 хвилин тому, iiigolkin сказав:

ні, не тре на порохоботів гнати, це вже занадто...
 

Згодна. З трампістами не знайома. Може й непогані люди, коли не на роботі.

  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 хвилин тому, Музей сказав:

Згодна. З трампістами не знайома. Може й непогані люди, коли не на роботі.

А з їх очільником 😉?

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

39 хвилин тому, Музей сказав:

Згодна. З трампістами не знайома. Може й непогані люди, коли не на роботі.

в них русофобія недостатня 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, vbb сказал:

Ок. 
не слухав але засуджую.

"не смотри вверх!"

Чувак підтримує та пропагує оце, а у гору з нас двох не дивлюся само я.:pozor: Л-логика...

 

 

  • Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

37 минут назад, iiigolkin сказал:

в них русофобія недостатня 

 

prEkFKMyRNw.jpg

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

33 хвилини тому, Vikctor сказав:

Чувак підтримує та пропагує оце, а у гору з нас двох не дивлюся само я.:pozor: Л-логика...

 

 

Ну якщо назвати синка трампа дурником то підтримка..Не дивіться вгору.

Цитата

 

что у нас есть одна придурочная конгрессменша Ну примерно такая как у вас Илья Киева она какому-то своему

36:04

маленько Жириновский она каком-то своему маленькому электорату который понятия не

36:10

имеет Где находится украинское Украина сказала Ни копейки больше Украине и это вы все разнесли по всем то что 30

36:17

демократов не то что там своим каким-то маргиналом что-то вроде а то что 30 демократов написали письмо президенту

36:25

байдану сказал что помощь Украине должна прекратится этого Нигде у вас слышно не

36:31

было А вот это только одно это все равно что взять мне И когда я хожу в конгресс

36:37

или лоббирую за Украину и сказать а украинцы хотят быть русскими А вот их

36:43

представитель Илья Киева избранник народа говорит что они хотят быть нельзя брать одного человека и это все

36:50

разносить и говорить что это все такие если это написал сын Трамп джунер Он

36:57

дурак он понятия не имеет Что происходит

 

це витяг з свіжішого інтерв'ю як раз після посту трампа джуна.

 

Змінено користувачем vbb
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

www.criticalthreats.org/analysis/the-case-against-negotiations-with-russia

Справа проти переговорів з Росією
Фредерік В. Каган

Спойлер

Переговори не можуть припинити російську війну проти України; вони можуть лише поставити її на паузу.  Відновлення російського вторгнення в лютому 2022 року після восьми років смертоносного "перемир'я" після перших російських вторгнень 2014 року демонструє, що президент Росії Володимир Путін не заспокоїться, поки не підкорить Київ.  Опір України вторгненню цього року показує, що українці не здадуться легко.  Конфлікт не можна вирішити доти, доки в Кремлі править путінізм.  Переговори не змінять цю реальність.  Вони можуть лише створити умови, з яких Путін або наступник Путіна розглядатиме можливість відновлення атаки на незалежність України.  Перш ніж тиснути на Україну, щоб вона запросила Росію до переговорів, ми повинні вивчити умови, які Україна може запропонувати Росії, небезпеки, пов'язані з пропозицією цих умов, і, що більш важливо, ймовірність того, що Путін прийме їх.

Коли Путін повторно вторгся в Україну в лютому, він вже мав Крим і частини Донецької та Луганської областей, і ніхто реально не збирався їх у нього відбирати.  Йому цього було замало.  Пропонувати йому повернутися до ситуації, яка його настільки не влаштовувала, що він розпочав масоване вторгнення, щоб змінити її, - це не рятівний виїзд з дороги.  Уявіть собі Путіна, який сидить за одним кінцем довгого столу і з гордістю оголошує російському народу, що ціною понад 100 000 загиблих і поранених росіян і дев'яти місяців або більше економічної розрухи він забезпечив... майже те саме, що мав раніше.  Ні, Путін не врятує своє обличчя, роблячи це.  Він, ймовірно, прийняв би такий результат, якби цього вимагали військові реалії ситуації, але він ніколи не розглядатиме його як привабливий вихід з ситуації. Неодноразові відмови Кремля навіть розглядати можливість переговорів у цьому напрямку є достатнім доказом такого висновку.

Для того, щоб Путін міг щиро виправдати згоду на те, що його максималістські цілі не відповідають дійсності, йому доведеться продемонструвати великі здобутки - здобутки, що вимірюються десятками тисяч квадратних кілометрів нових українських територій, назавжди приєднаних до Росії.  Далеко не факт, що він погодиться навіть на це як на основу для будь-якого тривалого миру.  Але Захід має бути чесним перед самим собою і своїм народом, а також перед українцями.  Ціною за те, щоб "посадити Путіна за стіл переговорів" з лініями фронту в конфігурації, віддалено схожій на ту, в якій вони перебувають зараз, дуже ймовірно, буде обіцянка йому величезних ділянок української землі, а не незначні зміни в дипломатичній мові навколо того, що, як він вже показав, йому здається недостатнім. 

Також життєво важливо нагадати, що вогонь ніколи не припинявся під час так званого "перемир'я" між 2014 і 2022 роками. Російські війська здійснювали постійні військові атаки на українські позиції протягом усього цього періоду, і Путін використовував російську військову присутність в Україні як важіль тиску на Київ, вимагаючи додаткових поступок і вбиваючи клин в українському політикумі та суспільстві, а також між Україною та Заходом. 

Дискусії про доцільність ведення Україною переговорів з позиції сили, поки її війська перемагають, ґрунтуються на хибній передумові.  Україна звільнила майже половину території, яку Росія захопила після відновлення свого вторгнення в лютому 2022 року - це означає, що Росія все ще має більше половини території, яку вона незаконно окупує.  Україна має імпульс у цьому конфлікті, але ще не має переваги.  Її переговорна позиція сильніша, ніж вона була, коли російські війська наступали на інші критичні міста і регіони, але ще не настільки сильна, щоб створити хороші умови для переговорів.

Прихильники переговорів повинні чітко усвідомлювати ще один ключовий момент - переговори на цьому етапі конфлікту не призведуть до додаткових територіальних поступок Росії.  Путін оголосив про формальне приєднання до Росії великих територій України, які він не контролює.  Він може погодитися на припинення вогню, яке неофіційно визнає, що Україна може мати ці регіони, але він не погодиться на припинення вогню, яке вимагатиме від нього добровільного відходу із земель, які, як він стверджує, тепер є частиною Росії.  Не на цьому етапі війни, коли прибуває російське підкріплення, а Захід наближається до холодної зими, яка, як сподівається Путін, зламає його волю продовжувати підтримувати Україну. Дії Путіна показують, що він ще не вірить в те, що він програв цю війну, що він її програє, або навіть в те, що він не зможе здобути більше землі, ведучи бойові дії.  Російські війська вже зараз схиляються до відновлення наступу в Донецькій області.  У цих умовах Путін не піде на поступки, які виглядатимуть для нього вкрай принизливими, і не відмовиться від оголошених ним анексій або не виведе свої війська з територій, які вони зараз контролюють.  Припинення вогню зараз у кращому випадку заморозить лінії зіткнення на тому рівні, на якому вони є зараз.

Цей аспект є надзвичайно важливим, оскільки війська Путіна все ще займають стратегічно важливі райони навіть після успіхів України в західній частині Херсонської області.  Росія все ще контролює Запорізьку атомну електростанцію - найбільшу в Європі і головне джерело української енергії, а також зростаючу небезпеку для навколишнього середовища в безвідповідальних руках росіян.  Вона все ще контролює життєво важливий центр Мелітополь, місто, яке розташоване на важливих лініях комунікації з Росії на сході до нижньої течії Дніпра на заході і з підконтрольної Україні Запорізької області на півночі до Криму на півдні.  Якщо Росія утримає Мелітополь, вона перетворить його на потужну передову базу, з якої розпочне майбутні вторгнення з метою захоплення критично важливих українських міст Запоріжжя і Дніпро і, можливо, знову форсує сам Дніпро, що поставить під загрозу всю Україну.  Нинішні лінії розмежування залишають майже всю видобувну та переробну промисловість України в руках Росії.  Ці галузі, зосереджені на сході навколо Донецька і Луганська з життєво важливими транспортними і переробними зв'язками через Маріуполь, складали значну частину української економіки до 2014 року.  Передача їх Росії ризикує перетворити Україну на постійний економічний "кошик", залежний від міжнародної спільноти щодо довгострокової допомоги.  Це не просто різні українські території десь на сході.  Це території, які Україна повинна повернути, щоб вижити як незалежна держава, що стоїть перед постійною загрозою відновлення російської агресії.

Більше того, навіть поступка цих земель не закінчить війну.  Путін вторгся в Україну не для того, щоб отримати територію.  Він вторгся, бо відкидає ідею незалежної української держави чи українського етносу.  Він напав, тому що відмовляється терпіти уряд у Києві, який де-факто не перебуває під російським контролем.  Він глибоко вбудував ці ідеї у свою ідеологію і не збирається їх видаляти. Путін ніколи не припинить спроб відновити контроль над Україною в той чи інший спосіб.  Ні Україна, ні Захід не можуть змінити амбіції Путіна - тому вони повинні створити реальність, в якій навіть Путін зрозуміє, що він не повинен переслідувати їх війною, і в якій він не має можливості продовжувати воювати, навіть якщо б захотів.

Як можна досягти такої реальності?  Захід повинен допомогти Україні звільнити території, які є стратегічно важливими для її безпеки та економічного добробуту, а потім розбудувати українську армію та економіку до рівня, який би стримував майбутні російські вторгнення.  Москва продовжуватиме шукати інші засоби, окрім вторгнення, щоб підірвати прозахідні українські уряди і примусити українців відмовитися від своєї незалежності.  Успіх для України і Заходу полягає в тому, щоб перетворити цю гарячу війну на холодну на умовах, які залишать Україну достатньо сильною, щоб вистояти і, зрештою, перемогти в ній. 

Прихильники переговорів зараз можуть стверджувати, що це саме те, що вони роблять.  Але вони погано оцінили свій момент.  Заморожування конфлікту на тому рівні, на якому він перебуває зараз, запрошує відновлення російського вторгнення раніше і серйозно підриває здатність України перемогти або у відновленій гарячій війні, або у новій холодній війні. 

Дозвіл Росії утримувати деякі або всі території, які вона зараз утримує, також прирікає мільйони українців на безперервні зусилля Кремля з їхньої русифікації; виявлення, катування та вбивства людей, які все ще присягають на вірність Києву; викрадення українських дітей та примусового всиновлення їх у російські сім'ї; продовження кампанії етнічних чисток, яку Путін проводить з метою знищення української національної ідентичності скрізь, де він може.

Таким чином, нинішня лінія не може бути ні виправданою, ні прийнятною.  Україна повинна йти далі, а Захід повинен допомогти Києву створити умови на місцях, які будуть стійкими в довгостроковій перспективі.  Україна повинна спочатку встановити військові факти на місцях, які їй необхідні для виживання, і лише потім, за підтримки своїх партнерів, звернутися до Росії з проханням закріпити ці факти в дипломатичній угоді.

 

  • Лайк 10
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Том Купер
17 листопада
Війна в Україні, 17 листопада 2022 року: мільярдні удари Суровікіна

Спойлер

Всім доброго дня!

Сьогодні я спробую продовжити наздоганяти події останніх днів. Я знаю (або, принаймні, мені відомо), що на кількох фронтах цієї війни відбуваються важливі події, і я маю намір висвітлювати їх, не хвилюйтеся. Однак, і це вже вкотре, я зосереджуся на справах, пов'язаних з повітряною та ракетною війною. Причина в тому, що вони мають потенціал внести кардинальні зміни в загальний перебіг цього конфлікту. Можливо, поки що цього не сталося, але ніколи не можна знати напевно: не можна виключати довгострокових наслідків.

15 листопада

У другій половині дня 15 листопада 2022 року Росія завдала одного з наймасштабніших ударів крилатими ракетами по Україні. Це було зроблено в той час, коли директор ЦРУ Білл Бернс (який напередодні зустрічався з головою ФСБ Сергієм Наришкіним в Анкарі (Туреччина)) зустрічався з президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

Між тим, я майже повністю впевнений, що, знову ж таки, цю операцію розробив і керував нею генерал армії Сергій Суровікін. Складається враження, що він є чимось на кшталт "людини Путіна на цій війні": той, кому Путін довіряє більше, ніж Шойгу чи Герасимову (чи будь-яким іншим генералам), а отже, має "прямий вихід на президента". Це, здається, підтверджується повідомленнями в російських соціальних мережах, в яких Суровікіна активно підтримують Кадиров і Пригожин - а ці двоє є одними з найважливіших союзників Путіна, що залишилися.

(Щодо того, "чому це так": поки що немає чіткого уявлення. Можливо, це "просто імпозантна зовнішність Суровікіна"; можливо, він не скаржиться, а робить те, що може доступними засобами.... звичайно, це може бути просто тому, що руки у Суровікіна такі ж "брудні", як і у Путіна, хоча....)

Удар розпочався з того, що кілька бомбардувальників Ту-95МС 121-го і 182-го гвардійських важких бомбардувальних авіаційних полків, а також бомбардувальники Ту-160 184-го гвардійського Полтавсько-Берлінського Червонопрапорного важкого бомбардувального авіаційного полку випустили крилаті ракети Х-101 і Х-555 - очевидно, зі своїх "штатних місць" над Каспійським морем.


image.png.a1fb3d8a9711f779275f77324d9926a2.png

Ту-95, перехоплений і сфотографований ВПС РФ перед початком російської (повторної) агресії проти України. Кожен бомбардувальник цього типу може взяти на свої підкрильцеві пілони до восьми літаків Х-101 або Х-555.


Офіційний Київ згадав і про залучення 52-го гвардійського важкого бомбардувального авіаційного полку. Цей підрозділ має на озброєнні бомбардувальники Ту-22М-3, однак: якби його залучили, то вивільнили б свої старі Х-22 (або Х-32, які є дещо вдосконаленим варіантом старої зброї, але яких залишилося дуже мало). Однак, поки що мені не вдалося знайти жодних повідомлень, які б вказували на перехоплення/збиття або влучання Х-22/32 в той день.

Два або три бойові кораблі Чорноморського флоту також мали бути задіяні: вони випускали крилаті ракети 3М54 "Калібр".

Пересування російських важких бомбардувальників і російських військових кораблів у Чорному морі ретельно відстежуються розвідувальними службами НАТО, а отже, попередження було достатнім. Щоб переконатися: НАТО відстежувало пересування російських бомбардувальників вже тоді, коли напруженість не була такою високою, як з початком російської агресії проти України, але ще більш актуальною вона є в ці дні.

Причина?

Вони можуть розгорнути ядерну зброю. Відповідно, НАТО особливо пильно стежить за ними.

У цьому випадку обережність НАТО призвела до того, що українська протиповітряна оборона була приведена в бойову готовність задовго до того, як по всій країні пролунали сирени повітряної тривоги, близько 15.40 за місцевим часом. Навіть тоді масштаби російської атаки стали несподіванкою, і протягом наступних 15-20 хвилин повітряна тривога була оголошена щонайменше в 11 з 24 областей України.

Саме тому кількість відомих жертв була мінімальною: люди мали достатньо часу, щоб сховатися в укриттях.

 

image.png.b1cf50a535a80415df89820d4379698d.png

Не зумівши знищити або хоча б придушити українські Повітряні сили на початку війни, ПКС РФ розпочали відверте "полювання" на їх літаки та вертольоти. З вересня-жовтня це майже виключно завдання його МіГ-31 і Су-35. На фото - один з таких "відповідно оснащених" Су-35: привертає увагу пара ракет Р-37М, встановлених у "тунелі" між двигунами, пара Р-77-1 на жорстких точках під повітрозабірниками, а також по кілька Р-73 на підкрильцевих пілонах. "Для певності" винищувач завантажений однією протирадіолокаційною ракетою Х-58 (ліве крило, тобто правий бік фото): вони використовуються проти українських засобів радіолокаційного наведення ППО.


Коли ракети наближалися до України, ПКС підняли в повітря кілька перехоплювачів МіГ-31 і Су-35 - в тому числі щонайменше чотири МіГ-31 з авіабази Мачуличі, що в Білорусі. Як завжди, принаймні з часу останнього російського ракетного удару такого масштабу - 10 жовтня, коли було розгорнуто загалом 84 балістичні і крилаті ракети, а також "безпілотники-камікадзе" іранського виробництва - їх завданням було перехопити будь-який український винищувач-перехоплювач, який буде піднятий у відповідь. Для цього обидва типи були озброєні ракетами великої дальності класу "повітря-повітря" Р-37М: з заявленою максимальною дальністю польоту понад 390 км (при випуску з великої висоти), ця велика, 600-кілограмова зброя є головною загрозою для літаків і вертольотів українських Повітряних Сил.

Удар був спрямований на те, щоб перевершити українську наземну протиповітряну оборону самою кількістю розгорнутого озброєння, а також перехитрити її за допомогою крилатих ракет, запрограмованих на наближення до цілі шляхом польоту за незвичними, або несподіваними маршрутами. Наприклад, пролітаючи вздовж кордону між Польщею і Україною, а також між Молдовою і Україною. Її метою було вивести з ладу всю українську енергосистему, де-факто, "одним ударом".

ІМХО, вона розвивалася надто повільно для цього: тривала понад дві години, що фактично дало українцям "забагато" часу для виявлення, відстеження і перехоплення маси ракет, що летіли, власними радарами раннього попередження і системами ППО. Більше того, навіть для того, щоб перезарядити багато своїх пускових установок, і таким чином дати їм змогу випустити ще більше ракет, що наближаються.

Це може свідчити про проблеми з автоматизованою системою тактичного управління ЗС РФ "Сузір'я": теоретично, скоординувати такий багатоплатформний удар за допомогою такої системи повинно бути "легко", але, схоже, цього не сталося. Розслідування цієї "деталі", ймовірно, займе місяці, якщо не більше...

Хоча і далека від досконалості - справді, повна "прогалин" у своєму покритті - і під жорстким тиском російських тактичних винищувачів, озброєних протирадіолокаційними ракетами, українська комплексна система протиповітряної оборони продемонструвала вражаючі результати.

За даними офіційного Києва, з 77 крилатих ракет (КР) і високоточних керованих ракет (ВТР), 12 БПЛА російського та іранського виробництва і високоточних боєприпасів, а також 6 зенітно-ракетних комплексів (ЗРК), випущених у "балістичному режимі", тобто загалом (щонайменше) 89 одиниць озброєння вартістю до 1 млрд. доларів США, було збито до 73 ракет і 10 БПЛА та "безпілотників-камикадзе".

Перелік російських озброєнь, про які офіційний Київ повідомив, що вони були знищені під час цього удару, виглядав наступним чином; я "розширив" його на основі додаткових повідомлень ЗМІ:

75 Х-101, Х-555 та 3М54 "Калібр
2 Х-59
10 "Шахед-131" і "Шахед-136
6 С-300
1 Оріон
1 "Орлан-10
Наскільки я можу судити, реальна кількість задіяних "Шахідів", "Оріонів" та "Орланів-10" була більшою: схоже, що у випадку з цим озброєнням Київ повідомляв лише про ті, які, як стверджували його ППО, були збиті. Крім того, як зазначалося вище, Київ повідомив про участь бомбардувальників Ту-22М-3, але в жодному з повідомлень з переліком "подробиць", які мені вдалося знайти, не згадується жодного удару з їхніх Х-22 (або модифікованої версії цієї зброї - Х-32).

Перша крилата ракета була збита в Сумській області близько 15.45, потім ще одна над Чернігівською областю через кілька хвилин. Близько 16.18 перші ракети досягли Київської області, а о 16.39 - Тернопільської області. Українська протиповітряна оборона в основному розгорнула свої ЗРК С-300 та ЗРК "Бук", але Пентагон з гордістю хвалився розгортанням нещодавно доставленого ЗРК NASAMS, і що він має "100% успіх" у перехопленні російських ракет. Чи були розгорнуті ЗРК Aspide італійського виробництва, залишається невідомим: відомо, що вони прибули в Україну 7 листопада (очевидно, разом з першими ЗРК NASAMS).
image.png.d9c0cef9a650a1f3b4054e856ec7c02c.png

З шести російських ракет, які увійшли в повітряний простір над Київською областю, українці заявили про чотири збиті. Дві інші пошкодили 10 житлових будинків - щонайменше одна людина загинула і шість отримали поранення - і влучили в один енергетичний об'єкт, знеструмивши понад 50% міста.

Чи то 15, чи то 16 листопада цей Х-101 був збитий зенітно-ракетним комплексом NASAM в районі Києва, а потім ще два були збиті зенітно-ракетними комплексами IRIS-T німецького виробництва.

(Зауважте: цілком можливо, що частина пошкоджень, про які йдеться, насправді була завдана українськими ЗРК. Як вже показав досвід початку цієї війни - коли принаймні один з українських "Буків" влучив у хмарочос у Києві - розгортання важких ЗРК у густонаселених районах є зовсім не "простим" завданням. Зауважте, що така зброя не може бути запрограмована на "обліт" висотних будівель: вона намагається навестись на свою радіолокаційну ціль, яка знаходиться "десь за кілометри позаду").

Менш вдало спрацювала протиповітряна оборона Житомирської області, і кілька ракет влучили в місто: одразу після того, як пролунали численні вибухи, в ньому було відключено електроенергію та водопостачання. Також сильно постраждала Тернопільська область, 90% якої залишилося без світла.

Наступною постраждала Львівська область: місто залишилося не лише у темряві, але й без теплопостачання. Щонайменше одна, а можливо і дві українські ЗРК 5В55 (зі складу ЗРК С-300, розгорнутого в районі Дебрі), випущені з метою перехоплення крилатої ракети 3М54 "Калібр", що наближалася з півдня, влучили в село Пшеводов у Польщі, в результаті чого загинуло двоє людей (тут є гарна реконструкція цього інциденту).

(Примітно, що важливим моментом тут є те, що 5V55 мають дальність польоту 70-90 км [так, є версія із заявленою дальністю 150 км, але в дії на цій війні її поки що не бачили]). Хоча такі ракети вже кілька місяців розгорнуті росіянами як зброя класу "земля-земля", найближча точка в Білорусі знаходиться на відстані близько 115 км. Таким чином, Пшеводов знаходиться поза межами досяжності російських С-300, розгорнутих в Білорусі. Це означає: вибачте, але - і незалежно від того, де була виготовлена ця ракета 5V55 - немає жодного шансу, що ракета, випущена з території Білорусі, влучила в Пшеводів).

В інших частинах України відомо, що дві ракети влучили в об'єкт енергетичної інфраструктури в Ковельському районі, і ще дві - в Хмельницьку громаду (Хмельницька область). Внаслідок цього обидва об'єкти були знеструмлені - хоча, схоже, це було зроблено навмисно, ще до ударів, щоб мінімізувати можливу шкоду. У Кіровоградській області дві ракети влучили в енергетичний об'єкт у Кропивницькому районі. Інші ракети поцілили в об'єкти у Рівненській, Волинській, Вінницькій, Дніпропетровській, Полтавській та Харківській областях. Мабуть, найбільш "драматичними" були російські удари по Харківській області, де загалом шість реактивних снарядів, випущених зенітно-ракетними комплексами С-300, були націлені на Чугуївський район і вивели з ладу всю електроенергію в місті Харкові та решті області (дійсно, вони залишалися без електрики протягом наступного дня). Нарешті, щонайменше дві ракети влучили у Кривий Ріг Дніпропетровської області.

Загалом росіяни влучили в 15 об'єктів, завдавши достатньої шкоди електромережі на заході України - а також у центрі і на північному сході - щоб залишити понад сім мільйонів людей без світла, тепла і води. Дійсно, завдана шкода залишила без електроенергії навіть частину сусідньої Молдови. Ремонтні роботи були розпочаті негайно, але представники компанії "Укренерго" анонсували "кілька важких днів", оскільки для відновлення енергопостачання, а також водопостачання необхідно буде провести багато відключень.

Станом на сьогоднішній ранок (17 листопада 2022 року) не відомо про жодні бойові зіткнення в повітрі між перехоплювачами ПКС та Повітряних сил ЗС України з 15 листопада. Майте на увазі, що це може легко змінитися: подробиці про повітряні бої або перехоплення крилатих ракет у цій війні часто оприлюднюються через дні і тижні.
 

16 та 17 листопада

Як повідомляється, вранці 16 листопада 2022 року росіяни повторно атакували низку об'єктів у Львівській області. Цього разу українці заявили про збиття "більшості" ракет, але не уточнили їхню кількість. Ті ракети, які все ж таки пролетіли, влучили в енергетичну інфраструктуру, знеструмивши більшу частину Львова, Золочева, Бібрки та Перемишлян (загалом місцеве населення має становити близько 700 000 осіб у мирний час: невідомо, скільки біженців перебуває поруч).

Однак, за словами кількох людей, які живуть у Львові, ніякого нападу в цей день взагалі не було: лише повітряна тривога, викликана одним з МіГ-31 ВКС, що піднявся з авіабази в Білорусі. Можливо, про це було важко повідомити, оскільки після обстрілів попереднього дня електропостачання було відновлено лише близько 13.30 за місцевим часом.

Нарешті, станом на сьогоднішній ранок, російські повітряні удари були зафіксовані в Київській, Харківській та Одеській областях. Наразі українці повідомили про одне влучання в інфраструктурний об'єкт в Одесі, а також про збиття двох літаків "Шахід-136".

 

  • Лайк 5
  • Дякую 2
  • Сумно 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 годин тому, ЧортПобьєрі сказав:

Мы русские вам всегда раскажем как правильно🙂.

А мы вас всегда на*** пошлем.

  • Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

16 хвилин тому, vadimv сказав:

А мы вас всегда на*** пошлем.

В Вашому випадку треба добавляти - як жінка випустить з під спідниці🤣🤣🤣.

  • Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

28 минут назад, vadimv сказал:

А мы вас всегда на*** пошлем.

И всё? А если не пойдет?

  • Хаха 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 хвилини тому, Canton сказав:

И всё? А если не пойдет?

То Славське і криївка 🤣🤣🤣.

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, Canton сказав:

И всё?

И все. Это ж форум - место для чисто потрындеть.

2 години тому, Canton сказав:

А если не пойдет?

А это неважно. Важно, что его мнение очень важно для нас.

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 хвилину тому, ЧортПобьєрі сказав:

То Славське і криївка 🤣🤣🤣.

То коли держава обісралася і не виконала своїх обов'язків.

  • Хаха 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

22 минуты назад, vadimv сказал:

То коли держава обісралася і не виконала своїх обов'язків.

її обов'язок дрюкати тих хто не хоче воювати та платити податки. все інше - ваші недолугі фантазії :lol:

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 хвилину тому, US7IGN сказав:

все інше - ваші недолугі фантазії :lol:

Цікаво чути таке від особи, яка називає себе юристом і мала б хоча б раз відкрити Конституцію. )

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

23 хвилини тому, vadimv сказав:

То коли держава обісралася і не виконала своїх обов'язків.

З таким підходом ( чуть шо- одразу драпати, зате в інтернеті потім всім розказувати "як треба"🤦‍♂️) Ви на іншу й не заслуговуєте.Користуйтесь тим що самі збудували🤣.

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 хвилини тому, ЧортПобьєрі сказав:

З таким підходом ( чуть шо- одразу драпати

Ви мабуть чули вираз "спасение утопающих - дело рук самих утопающих".

3 хвилини тому, ЧортПобьєрі сказав:

Ви на іншу й не заслуговуєте.

Як щодо інших? Вони теж не заслуговують? 

3 хвилини тому, ЧортПобьєрі сказав:

Користуйтесь тим що самі збудували🤣.

Так я і користуюсь. А до мене висувають якісь тупі претензії.

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 хвилину тому, vadimv сказав:

Як щодо інших? Вони теж не заслуговують? 

 

Відучайтесь говорити за інших- ми говоримо зараз про Вас.

predatel_30819.jpg

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 хвилини тому, ЧортПобьєрі сказав:

Відучайтесь говорити за інших

А шо сталося? Руській вже не хочете нас повчити, як треба?

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

отакої...

17 листопада соцмережа Facebook заблокувала сторінку «Телебачення Торонто». Про це повідомив журналіст Макс Щербина у Twitter.

Акаунт видалили через «мову ворожнечі» у відео про видатного українського історика Володимира Антоновича.

detector.media/infospace/article/205087/2022-11-18-facebook-vydalyv-storinku-telebachennya-toronto/

  • Конфуз 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 минут назад, vadimv сказал:

Цікаво чути таке від особи, яка називає себе юристом і мала б хоча б раз відкрити Конституцію. )

вибачте, але я не теоретик, а практик. і якщо на паркані написано "х*й" це ще нічого не означає...

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тільки що, US7IGN сказав:

вибачте, але я не теоретик, а практик. і якщо на паркані написано "х*й" це ще нічого не означає...

Якщо держава не виконала свої обов'язки - це означає, що вона обісралася.

Вам, як практику, це мало б бути відомо.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • InSAn змінив заголовок на Россияне к нам принесли войну

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...