Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

Окупанти риють траншеї вздовж Каховського водосховища на Херсонщині.
nikopolnews.net/region/okupanty-ryiut-transhei-vzdovzh-kakhovskoho-vodoskhovyshcha-na-khersonshchyni-foto/?fbclid=IwAR2VqjLm6i1eMs9cF5sqVAXFf-Z7eEHPlqEz8bJMUL5rE03KeyVLpSWBxY8

photo_2022-10-26_19-24-14.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

25 хвилин тому, Alvalk сказав:

Ви б ще на парканах почитали :lol: Треба ж якось перевіряти.

Ось про 3 рази тиждень тому - це було схоже на правду (зараз трохи більше), а 8 - це чиїсь казочки

В Європі ціна на газ за місяць впала у вісім разів і продовжує падати – Міненерго.

У зв'язку з цим, Україна пропонує європейцям українські газові сховища, щоб закачати газ по низькій ціні.

Ціна на газ в Європі за останній місяць впала у вісім разів через невеликий попит і теплу осінь.

Про це написав заступник міністра з питань євроінтеграції Ярослав Демченков у Facebook.

За його словами, європейські газові сховища заповнені майже на 100%, а через теплу осінь попит на газ поки не збільшується.

"Навколо європейських портів вишикувалися LNG танкери, яким немає куди розвантажити газ. В результаті ціна на газ у ЄС за останній місяць впала вже у вісім разів і продовжує знижуватися", - зазначив замміністра.

У свою чергу, міністр енергетики Герман Галущенко запропонував європейським партнерам для зберігання газу використати українські газові сховища.

"Ми маємо систему підземних газосховищ України, яка є найпотужнішою в Європі та третьою у світі – загальним обсягом понад 30 млрд куб. м. Для власних потреб України наразі використовується приблизно половина. Таким чином, ми готові запропонувати іноземним замовникам послуг вільні потужності для зберігання газу – до 15 млрд куб. м", - написав він у Твіттер.

Довідка УНІАН. Більшість українських газових сховищ розташовані у безпосередній близькості до кордону з ЄС та є безпечними, газ у наших підземних сховищах зберігається на глибині близько 3 км.

Україна пропонує трейдерам спеціальний митний режим - "Митний склад", за умовами якого газ у наших сховищах можна зберігати без розмитнення протягом трьох років.

Тарифи на зберігання природного газу в українських підземних сховищах у 2-4 рази нижчі, ніж у ЄС. Крім того, оператор української газотранспортної системи має спеціальний вигідний тариф для доставки газу від кордону до сховищ і назад (short haul).

Ця пропозиція вже користується попитом.

За даними оператора сховищ, з початку жовтня обсяги газу нерезидентів збільшилися у понад 7 разів.

www.unian.ua/economics/energetics/v-yevropi-cina-na-gaz-za-misyac-vpala-u-visim-raziv-i-prodovzhuye-padati-minenergo-12024021.html

Це теж "паркан"?

1653926584-4963.webp

  • Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

15 минут назад, 7351 сказал:

В Європі ціна на газ за місяць впала у вісім разів і продовжує падати – Міненерго.

Все було б добре, якщо б були цифри. Бо графіки цін в Європі показують зовсім інше. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Справа "Роттердам+": НАБУ і САП оголосили 15 нових підозр.

У справі "Роттердам+" про підозру повідомили колишнім та чинним посадовцям Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Про це повідомляють пресслужби САП і НАБУ.

Підкреслюється, що 26 жовтня повідомлено про підозру 15 особам, серед яких колишні та чинні посадовці НКРЕКП "та посадовці групи приватних теплогенеруючих компаній, які причетні до запровадження та застосування так званої формули "Роттердам+".

У  САП заявляють, що внаслідок  застосування формули "Роттердам+" споживачі електроенергії протягом 2018 - 2019 років незаконно переплатили понад 20 млрд гривень.

"Слідство вважає, що у формулу "Роттердам+" було закладено витрати на послуги, які фактично не виконувались, а саме транспортування вугілля національного виробника до теплових електростанцій з порту у Роттердамі. Як наслідок, протягом 2016-2019 років споживачі електроенергії переплатили понад 39 млрд гривень.

На сьогодні про підозру повідомлено 2 колишнім головам енергорегулятора; 6 колишнім та 3 чинним членам НКРЕКП; чинному та колишньому працівникам комісії, а також чинному та колишньому посадовцям групи приватних теплогенеруючих компаній.

"Шістьом з вищевказаних осіб інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Дії інших осіб кваліфіковані за ч. 2 ст. 367 КК України", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ додали, що це другий епізод масштабного розслідування. Розслідування першого - щодо незаконної переплати понад 19 млрд грн – завершили у вересні 2022 року.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Клименко прийняв рішення скасувати постанову про закриття так званої справи "Роттердам+" як незаконну та необґрунтовану.

При цьому керівник САП повністю змінив групу прокурорів у цій справі "через неефективне здійснення нагляду за дотриманням законів під час проведення досудового розслідування".

www.epravda.com.ua/news/2022/10/26/693099/

 

f7f398ce1173e6318974a81dd721b9dd74b955c1.jpg

  • Лайк 2
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 хвилини тому, Alvalk сказав:

Все було б добре, якщо б були цифри. Бо графіки цін в Європі показують зовсім інше. 

Давайте спростування від поважаємих Вами джерел інформації, будь ласка -- якщо спроможні, звісно.

Чи докази, будь ласка, що по посиланню джерело -- "паркан"  :)

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

44 минуты назад, US7IGN сказал:

думаю від пересічних можна вимагати виконання законів лише після того як влада покаже приклад собою...

Влада виходить з пересичених. Ось коли пересичені почнуть виконувати закони, то й влада теж почне. Бо влада не сама по собі з"являється. Багато хто з наших хабарників ще до потрапляння у владу відточували свою мастерність зневажати закони на нижчому рівні :) 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 минут назад, 7351 сказал:

Давайте спростування від поважаємих Вами джерел інформації, будь ласка -- якщо спроможні, звісно.

index.minfin.com.ua/markets/gas/ttf/

image.png.f4b9ec005897abf38ae906b3bb14c0c0.png

В 8 разів  - це більше €8400. Розкажіть, будь ласка, коли це були такі ціни? 

Змінено користувачем Alvalk
  • Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 минуты назад, 7351 сказал:

Давайте спростування від поважаємих Вами джерел інформації, будь ласка -- якщо спроможні, звісно.

Чи докази, будь ласка, що по посиланню джерело -- "паркан"  :)

Не зважайте.

Деякі люди по життю просто нігілісти, тобто - вперті віслюки.

Вони завжди шукають привід, щоб не погодитись...

Нікого не хотів зачепити! 😄

  • Лайк 1
  • Хаха 1
  • Дізлайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Мурлокотан Паштетофф-сосискин

Текущие новости (Херсонское направление)

Спойлер

Командование войск противника продолжает прилагать значительные усилия для удержания правобережного плацдарма в нижнем течении Днепра, в районе Херсона и Берислава. В том числе, путем перемещения на это операционное направление дополнительных сил и средств.
Так, за последние 5–6 суток командование войск противника увеличило общую численность подразделений батальонного уровня в этой полосе на 6. И теперь, в общем, по обоим берегам Днепра на Херсонском направлении действует не менее 39 БТГр противника, из которых непосредственно на плацдарме оперирует до 21–22 БТГр.

В этом направлении задействованы части и подразделения из состава:
🔺8-й ОВА Юж.
🔺49-й ОВА Юж.
🔺22-го АК Юж.
🔺35-й ОВА Вост. ВО
🔺 36-й ОВА Вост. ВО
🔺7-й дшд ВДВ
🔺76-й дшд ВДВ
🔺98-й ВДВ
🔺11-й одшбр ВДВ
Кроме того, в состав этой ГВ противника вошли отдельные подразделения и части:
🔺90-я гв. тд ЦВО
🔺810-й обрмп ЧФ
🔺3-го АК ЗВО
🔺 1-го АК Южн. ВО (4-й "стрелковый полк мобилизационного резерва" - 11-й, 103-й, 109-й, 127-й)...

Также, в составе ГВ противника, действующего на Херсонском направлении, есть отдельная оперативно-тактическая группировка войск росгвардии, которая, в свою очередь, состоит из 8 сводных тактических групп — 12-го оз СпП «Урал», 146-го «крымского» смп, 94-го поп (Урус-Мартан), 96-го поп (Гудермес) — оба входят в состав 46-й обрОП (Чечня) и 50-й обрОП (Ростовская область).

Артиллерийскую поддержку этой ГВ, кроме штатных артиллерийских средств частей и подразделений, обеспечивают артиллерийские тактические группы ствольной и реактивной артиллерии из состава:
🔺944-го сап 20-й мсд 8-й ОВА,
🔺227-й абр 49-й ОВА,
🔺8-го ап 22-го АК,
🔺439-й реабр Юж.ВО,
🔺1141-го ап 7-й дшд,
🔺1140-го ап 76-й дшд,
🔺165-й абр 35-й ОВА.

В течение последних двух суток противник на Херсонском направлении, кроме перегруппировки и совершенствования системы своей обороны на плацдарме, продолжал подготовку к контратакам с целью тактического улучшения своих позиций.

В частности, для этого командование войск противника проводит перегруппировку на участок южнее Первомайского (где сейчас действуют 2-и БТГр из состава 33-го и 255-го мсп 20-й мсд) сил и средств из состава 35-й ОВА (вероятно, речь идет о подразделениях 64-й и 38-й мсбр, общим объемом также где-то до 2-х БТГр).

 По крайней мере, по ночам через Музыковку противник активно опрокидывает на север личный состав и ВВТ. Техника также идет через Александровку на Ингульце.

Наиболее вероятным направлением контратак противника на этом участке станут Любомировка - Новогригоровка (севернее Терновых Под) или Благодатное - Партизанское, или и то и другое.
Другим районом приложения основных усилий противника стал район Чкалово – Костромка – Счастливое – Брускинское.

Оно неудивительно, что этот участок, по сути прикрывает с левого фланга сосредоточенную в северной части плацдарма тактическую группировку противника. В случае продвижения ВСУ на этом участке, вероятность того, что подразделения 34-й мсбр и 331-го вдп 98-й вдд, которые сейчас обороняются между южной окраиной Дудчан и Пятихатками, вместе с остатками одного из батальонов 126-й мсбр и разрозненными подразделениями одного из полков «мобилизационного резерва» 1-го АК, будут прижаты к Днепру, или даже окружены, резко возрастет.

Поэтому очевидно, что в ближайшее время командование войск противника будет пытаться при любых обстоятельствах прикрыть этот фланг дополнительными силами и средствами. И, кстати, этот процесс уже начался. В этот район уже подошла, по крайней мере, 1 БТГр из состава 69-й обрп 35-й ОВА, и судя по всему, она, в свою очередь, будет усилена подразделениями (возможно до двух рот) 104-го дшп из состава 76 -й дшд.

Также следует подчеркнуть, что для реагирования на «внезапно возникающие» ситуации командованию войск противника на этом направлении даже удалось направить определенный оперативный резерв. На сегодняшний момент он состоит из 3-х БТГр, выделенных из состава 37-й гв. мсбр 36-й ОВА, 104-го дшп 76-й дшд и 239-го тп 90-й гв. тд.

Эти подразделения обладают достаточно высоким коэффициентом укомплектованности личным составом и штатным ВВТ и находятся в повышенной степени готовности к вводу в бой (от 2 до 4 часов).

И в заключение еще два интересных сообщения, относительно текущего развития ситуации на Херсонском направлении.

Оккупационная администрация Херсонской области совместно с российским военным командованием на данном направлении объявили о начале формирования так называемой «Териториальной обороны Херсонской области» (в российских и аффилированных с ними СМИ эти формирования называют «народным ополчением»).

На сегодняшний день это скорее пиар-проект, чем мероприятие, имеющее военное значение. Но один военный нюанс здесь все же присутствует. Благодаря «народным ополченцам» становится вполне возможно без всяких «частично-принудительных мобилизаций» доукомплектовывать лднр-ские формирования «местным материалом».

Я очень сомневаюсь в том, что среди жителей Херсонской области найдется большое количество желающих почти гарантированно зажмуриться за то, чтобы над Херсоном развевался российский триколор. Однако формальный повод загнать небольшую кучку местных коллаборантов в ряды «русских, переделанных из украинцев» теперь у российского командования появился.

И вторая новость — российское командование продолжает играть на плацдарме с интернетом и сотовой связью, то включая их, то выключая. Очевидно, что таким образом оно пытается либо скрыть информацию о чем-то, либо наоборот, способствовать ее распространению.

Например, во время перегруппировки войск противника пару дней назад интернет и сотовая связь почти «лежали» по всей протяженности плацдарма и даже частично на левом берегу Днепра (противник явно стремился сделать невозможной передачу информации о перемещении своих войск). Но потом, их включили и поперла «почти достоверная инфа» о каких-то отходах, обходах и эвакуации.

Поэтому уважаемые читатели, мой совет будет таким.

Воспринимайте любую информацию из зоны боевых действий достаточно критично. Даже если источник ее вызывает доверие, эта информация может распространяться противником «втемную», через вторые или даже третьи руки...

 

  • Лайк 5
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, MaxS сказал:

якщо не секрет, скільки ви податків з 100 заплатили?

Ніскільки. Нас з клавішніком, двох оформили на 1 ставку мінімальної зарплати -- 180 гривень на брата. Все інше, можна вважати, як зарплата в конверті або що люди дадуть. І щось я не чув, щоб в західних країнах платили податки з чайових. А ось коли був на вільних хлібах і давав оголошення в місцевій газеті, то податкова дзвонила і запрошувала заплатити податок. Платив, по різним рокам по різному, але не більше 10 процентів. Тамада, з якою я працював, була оформлена, як приватний підприємець. Мене вписувала, як робітника. Я теж хотів був оформити підприємництво, але в мене не було скільки роботи скільки в неї, а по нашим законам  - заробляєш чи ні - а податки плати. А після Нового року роботи до весни практично не було, та й до новорічних свят, восени, з роботою не густо. 

  А от в Німеччині, коли я спитав давнього знайомого німця, який заробляє уроками музики, яка в нього місячна зарплата і скільки він з неї платить податків, то він сказав, що заробляє до 3000 євро, а податків не платить взагалі. Я був шокований - як так? А все виявляється дуже просто. Все залежить від складу сім'ї ( в нього троє дітей і не працююча жінка) і доходу на кожного члена. Йому держава ще й доплачує на дітей. Ну, то ж соціал-демократія, а не те, що в нас.

  

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

39 минут назад, 7351 сказал:

В Європі ціна на газ за місяць впала у вісім разів і продовжує падати – Міненерго...

 

Будулай, як тобі паралельна фізика?😁 Чи задроти з інтернету краще розуміються на ціноутворені газового ринку ніж фахівці?

  • Дякую 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 минут назад, OlaR сказал:

Влада виходить з пересичених. Ось коли пересичені почнуть виконувати закони, то й влада теж почне. Бо влада не сама по собі з"являється. Багато хто з наших хабарників ще до потрапляння у владу відточували свою мастерність зневажати закони на нижчому рівні :) 

Хто такі "пересичині". Це ті, які були насичені, та ще більше наситилися?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Только что, Вячеслав63 сказал:

Хто такі "пересичині". Це ті, які були насичені, та ще більше наситилися?

Достатньо тих, хто народився майже "ні ким" :)  А потім піднявся за рахунок можливості обдурювати державу з мовчазної згоди всіх оточуючих, бо більшості з оточуючих теж крохи перепадали. Ось так і живемо :) 

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

14 минут назад, OlaR сказал:

 Ось коли пересичені почнуть виконувати закони, то й влада теж почне.

Це в рамку.

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 хвилин тому, Alvalk сказав:

index.minfin.com.ua/markets/gas/ttf/

image.png.f4b9ec005897abf38ae906b3bb14c0c0.png

В 8 разів  - це більше €8400. Розкажіть, будь ласка, коли це були такі ціни? 

Будь ласка -- спростування статті в поважаємому виданні! Інше ......

Спробуйте, коли буде бажання, час та натхнення, вияснити для себе, де і хто в Європі та для Європи продає газ, окрім того хаба, що Ви знайшли.

  • Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 хвилини тому, Вячеслав63 сказав:

Ніскільки. Нас з клавішніком, двох оформили на 1 ставку мінімальної зарплати -- 180 гривень на брата. Все інше, можна вважати, як зарплата в конверті або що люди дадуть. І щось я не чув, щоб в західних країнах платили податки з чайових.

якщо ви вважаєте що він їх зажав незважаючи на домовленості, то не чайові були, а ваша винагорода згідно усного договору. а на корупції він швидше всього і попався через те, що жлоб

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Збитий біля Одеси іранський БПЛА «Mohajer-6» оздоблений двигуном австрійської компанії Rotax, яка контролюється канадським авіавиробником Bombardier.

Двигуни Rotax 912 також постачаються компанії Baykar Makina для БПЛА Bayraktar TB2.

Нічого особистого, просто бізнес.

T4A9P6xEtZ4.jpg

  • Лайк 5
  • Дякую 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 минуту назад, OlaR сказал:

Достатньо тих, хто народився майже "ні ким" :)  

А хтось народжується вже "кимсь? Чи є якась нерівність між новонародженими?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 минуту назад, MaxS сказал:

якщо ви вважаєте що він їх зажав незважаючи на домовленості, то не чайові були, а ваша винагорода згідно усного договору. а на корупції він швидше всього і попався через те, що жлоб

Вважаєте, не поділився з ким треба?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 минут назад, Вячеслав63 сказал:

А хтось народжується вже "кимсь? Чи є якась нерівність між новонародженими?

все  cім'єю визначається  - можливостями сім'ї

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 хвилини тому, Вячеслав63 сказав:

А хтось народжується вже "кимсь? Чи є якась нерівність між новонародженими?

В народі такі звуться "мажорами" -- нерівність починається ще до народження.....

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 минут назад, Вячеслав63 сказал:

А хтось народжується вже "кимсь? Чи є якась нерівність між новонародженими?

Так. Ось Уильям зразу народився принцем  :)  А хтось народився в маленькому селі :)  Можна подивитись на біографії наших можновладців :) Скільки з них навчились зневажати закони виключно у влади, а не в батьків та друзів? А до влади вже прийшли навчані 

 

Змінено користувачем OlaR
  • Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 минут назад, OlaR сказал:

Так. Ось Уильям зразу народився принцем  :)  А хтось народився в маленькому селі :)  Можна подивитись на біографії наших можновладців :) Скільки з них навчились зневажати закони виключно у влади, а не в батьків та друзів?

 

Категорично не згоден. Взагалі, ми ж про Україну балакаємо. Та і в Англії хто став прем'єр-міністром? А в якому селі родився батько Обами не цікавилися? Питання - де і чому вони вчилися. Але, коли ти приходиш в систему влади, то це дійсно система - або ти підкорюєшся і виконуєш її вимоги (в тому числі і корупційні), або система від тебе позбавляється. 

Змінено користувачем Вячеслав63
  • Лайк 1
  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • InSAn змінив заголовок на Россияне к нам принесли войну

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...