Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

Мурлокотан Паштетофф-сосискин

2 ч.  · 

Очевидно, що вчора увечері масштаб наступу ЗСУ впевнено досягнув позначки - ОПЕРАТИВНИЙ, судячі з тієї динаміки та обсягу, згідно яких він продовжує розвиватися, у нього є всі шанси досягнути СТРАТЕГІЧНОГО рівня... вже до кінця сьогоднішнього дня

Вечером я спробую узагальнити те, що відбувається...

принамні постараюся, адже все це нагадує лавину...

  • Лайк 6
  • Дякую 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Том Купер

Війна в Україні, 9-10 вересня 2022 року

Спойлер

... "просто кілька шматочків на кінець дня"....(вибачте, але дійсно дуже зайнятий, щоб запропонувати більше, в ці дні....при цьому, думаю, очевидно, що моя спроба "відсторонитися" від моніторингу цієї війни на кілька днів, була такою ж великою невдачею, як і цей український контрнаступ....🤭).

По суті, вчора вранці українці вийшли до річки Оскіл на широкому фронті: від Куп'янська на півночі до Ізюма та Оскіла на півдні.

При цьому частина українських сил зайнята зачисткою західної частини Куп'янська, інша частина робить те ж саме на _східній_ стороні Ізюма (і "трохи далі на південний схід"). Найголовніше, що українці не "зупинилися" ні в Куп'янську, ні в Ізюмі...

Росіяни протягом дня або масово здавалися в полон, або перепливали річку Оскіл (район Куп'янська), або тікали у східному напрямку (Ізюм)... Ті, хто не був зайнятий цим, для піару імітували "Мі-26, що підвозять підкріплення на передову" або "довгі колони машин постачання, що йдуть до фронту". Кажуть, що інші намагалися зосередити сили на північний схід і схід від Куп'янська для очікуваного контрудару, але складається враження, що до цього, насправді, ще дуже далеко...

image.png.a786735f62902010495585f728249b9d.png


Тим не менш, мені цікаво, чи вдасться ЗС РФ, її ПВК та сепаратистам взагалі здійснити якийсь контрнаступ - і то з двох причин.

1.) Росіяни, відступаючи, підірвали низку мостів через річку Оскіл, але не всі. Українці оперативно скористалися можливістю переправитися на східний берег і таким чином .... ну... Скажу так: не дивуйтеся, якщо завтра прокинувшись, ви почуєте про українців у таких місцях, як, скажімо,

- Великий Бурлук... або

- Сватове...

(.... Так, я знаю: коли дивишся на карту, то це "не інакше як божевілля". Але це щось на кшталт "новини дня", якщо хочете знати. І так, я знаю, що якщо я пояснюю такі речі, я повинен пояснити вам "як", щоб ви могли зрозуміти. Але, вибачте, думаю, що зараз це не найкраща ідея. До того ж, у мене зараз дуже, дуже мало часу).

2.) Українці, схоже, почали додатковий наступ з району Слов'янська через Сіверський Донець. Окрім Озерного, звільненого майже тиждень тому, вони мали б сьогодні звільнити Райгородок та Старий Караван, але, за даними RUMINT, вони фактично наступають на Лиман - і це з трьох напрямків.image.png.30ee12f53556ad3ca31b0e3aedc53689.png


Справа в тому, що якщо українці зможуть взяти Лиман, а потім просунутися з цього боку в російський тил у північному напрямку... що ж, я думаю, що ЗС РФ, які вже в глибокій, глибокій скруті, матимуть проблеми з контратакою на Куп'янськ, тому що їм знадобляться війська, щоб убезпечити райони Кремінна - Сєвєродонецьк - можливо, навіть Старобільськ...

Звичайно, більшість з нас не може зробити більше, але почекаємо і побачимо, що з цього вийде...

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

 

  • Лайк 18
  • Дякую 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А что такое, почему не могу лайки ставить?

 

Цитата

К сожалению, возникла проблема реакции на этот контент.

 

Змінено користувачем igor_d70
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Из интервью министра обороны Алексея Резникова (https://www.rbc.ua/ukr/news/aleksey-reznikov-kapitulyatsii-rossii-zhdet-1662667831.html):

Спойлер

✔️Я чую, що конкретно говорять колеги – і Ллойд Остін, і Марк Міллі, і Бен Воллес, і Мортен Бедсков, і Маріуш Блащак та інші наші колеги. Вони всі висловлюють свою переконаність в тому, що вони з Україною разом до кінця цієї війни, і кінцем цієї війни вони бачать перемогу України. Це ключові речі.

✔️Я переконаний, ще декілька успіхів на фронті в якості певних нехай незначних, але перемог, коли війська росіян будуть бігти, а вони будуть, повірте мені, тому що ми сьогодні руйнуємо їхні логістичні ланцюжки, склади і так далі. І постане питання: а куди йому діватися? І моральний дух... це буде, як лавина, дрогне одна лінія оборони, і воно посиплеться.

(обращу ваше внимание, что интервью записано 7 сентября, когда "харьковская операция" только начиналась)

✔️Який буде сценарій виходу з цієї війни? Тут я не беруся зараз прогнозувати, тому що це буде залежати від наших партнерів у світі теж. "Мінську" або "норманді" ми вже не віримо, ні президент не вірить, ніхто не вірить в третій Мінськ, четвертий "норманді" і тим посередникам теж.

Тому зараз якщо ми і будемо говорити про модель завершення цієї війни з перемогою України, то тільки з серйозними партнерами і серйозним розумінням архітектури безпеки для України в подальшому. Тому що було дві Чеченські війни в Росії, де вони після першої підписали мирову угоду і через два роки порушили умови цієї угоди. Тобто знову підступно напали на нещасну Чечню.

✔️Я вас напевно розчарую, тому що остаточне розуміння, як буде виглядати ленд-ліз, ще народиться. Тому що наші партнери ще остаточно не завершили формувати модель. Тобто прийнято принципове рішення, що ленд-лізу бути, визначено об'єм грошей по цій програмі і прийнято принципове рішення, що на ці гроші Україна зможе придбати те, що їй потрібно для перемоги в цій війні.

✔️На сьогодні в США є чотири програми і вони всі працюють. Тобто все одно політичне рішення в головах керівників Сполучених Штатів – президента, Пентагона, Білого дома – вони з Україною до кінця, до завершення війни, де Україна буде переможцем. Тому вони гроші продовжують виділяти, отримують дозволи в Конгресі, Сенаті і потім фінансують ті чи інші програми.

✔️Ми дійсно навчилися (збивати ракети), наші унікальні спеціалісти роблять дива. Я нещодавно бачився з нашим командувачем Повітряних сил паном Олещуком, він розказував, що він кайфує від того, що наші хлопці навчилися робити тими самими "Буками". 

✔️Росіяни, за даними нашої розвідки, витратили більше 57% свого ракетного потенціалу. А для того щоб його відновити, до речі, їм як мінімум п'ять років знадобиться. Це при умові, що санкції попустять, тому що там дуже багато складових, електроніки.

✔️Вони спочатку витрачали дорогі ракети – "Іскандери", "Калібри" та решту. Сьогодні коли я бачу у зведеннях кількість витрачених "Іскандерів", то їх там вже одиниці, тому що вони вже закінчуються.

✔️За стандартами вони мають тримати стратегічний запас мінімум 25-30% на випадок, що на них нападуть. Тому якщо 57% витратили, додайте ще 25% і ви побачите, скільки залишається.

✔️Добре, перемогли ми в цій війні, але ж Росія нікуди не ділася, вона залишається поруч. Значить, ми маємо бути як держава Ізраїль, яка 70 років вже існує і практично все, що вони використовують, захищаючи себе, це ізраїльського виробництва, максимально. З залученням якихось дружніх технологій, але, за великим рахунком, все своє. Так і ми маємо це робити. Наша незалежність полягає не тільки у відчутті незалежності, а в тому, що ми ще й незалежні від допомоги.

✔️За будь-якого акту капітуляції, який ми приймемо від Росії, з часом, як би він не називався, як би він не був завуальований, я переконаний, що трибунал і майбутній "Нюрнберг" їх всіх чекає. Навіть якщо їх судитимуть заочно чи посмертно.

Я не бачу іншої реальності після Бучі, Гостомеля, Маріуполя, жертв, які ми з вами понесли і не злякалися, не здалися, не пішли колаборантами зустрічати цю наволоч – я не бачу іншого варіанту. Єдиний варіант – Україна відновлюється в міжнародно визнаних кордонах 1991 року, це означає і Крим, і Донецьк, і Луганськ.

 

  • Лайк 19
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 минут назад, Alvalk сказал:

Кажуть, що облцентр знов змінюється:

 

 

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 минуты назад, DimaF сказал:

 

 

Так і роблять, але лише в одну сторону, і дуже далеко

image.png.1b46e9d7b782eaa60a389f96f127f0ff.png

image.png.0622cc9798ff4d0a010043c44889e995.png

  • Лайк 1
  • Хаха 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

 

Я трохі плаваю в географії. А щоб зайняти донецький аеропорт хіба не потрібно володіти Пескамі?

  • Лайк 6
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

10 минут назад, Vikctor сказал:

Я трохі плаваю в географії. А щоб зайняти донецький аеропорт хіба не потрібно володіти Пескамі?

Через Спартак. На Путиловку или на старый аэропорт.

Змінено користувачем AOZ1
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Якщо це реально розвивається такими темпами, як пишуть, москалики тікають з територій які захоплювали місяцями, то до кінця вересня ніодного москаля не має бути на території України. Хоча схоже на якусь комп'ютерну гру, де противник був сильний, але наші прокачалися, отримали буст и тепер дають пи*ди 😄

  • Лайк 9
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, TaurosRMK сказав:

Якщо це реально розвивається такими темпами, як пишуть, москалики тікають з територій які захоплювали місяцями, то до кінця вересня ніодного москаля не має бути на території України. Хоча схоже на якусь комп'ютерну гру, де противник був сильний, але наші прокачалися, отримали буст и тепер дають пи*ди 😄

Їх попереджали з 24.02 що так воно і буде, але "вялічіє" заважало прийняти реальність. 

Змінено користувачем iiigolkin
  • Лайк 9
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 минуты назад, TaurosRMK сказал:

Якщо це реально розвивається такими темпами, як пишуть, москалики тікають з територій які захоплювали місяцями, то до кінця вересня ніодного москаля не має бути на території України. Хоча схоже на якусь комп'ютерну гру, де противник був сильний, але наші прокачалися, отримали буст и тепер дають пи*ди 😄

Дальше у нас проблема с логистикой будет. Больше чем на 100 километров от линии фронта уже тяжелей пойдет.

  • Лайк 7
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 минут назад, TaurosRMK сказал:

Якщо це реально розвивається такими темпами, як пишуть, москалики тікають з територій які захоплювали місяцями, то до кінця вересня ніодного москаля не має бути на території України. Хоча схоже на якусь комп'ютерну гру, де противник був сильний, але наші прокачалися, отримали буст и тепер дають пи*ди 😄

Наши после прорыва фронта идут фактически по тылам. Там просто некому обороняться. Главное это удерживать фланги, но я надеюсь что по остальной линии фронта наши их кошмарят не давая перегрупироваться и атаковать

  • Лайк 6
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

34 минуты назад, Alvalk сказал:

Кажуть, що облцентр знов змінюється:

image.png.824d304af7ee9f0fd5abce69cde15811.png

В Белгород? :shock:

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 минуты назад, AOZ1 сказал:

Дальше у нас проблема с логистикой будет. Больше чем на 100 километров от линии фронта уже тяжелей пойдет.

С какой логистикой? Не несите сюда расянские влажные мечты. :lol:  Они так тикают, что нам ничего подвозить не надо - все на месте есть. Мы еще часть боеприпасов и продовольствия сможем перебросить на юг. 

  • Лайк 1
  • Хаха 10
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 минут назад, OlaR сказал:

В Белгород? :shock:

Звідки знаєте? Але так.  Тимчасово, поки там ЗСУ немає.

image.png.7cd7367e011109f55eb7fbec2ffd162f.png

Але щось схоже, що їх хакнули і потрохи трролять 

Змінено користувачем Alvalk
  • Хаха 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 минут назад, AOZ1 сказал:

Дальше у нас проблема с логистикой будет. Больше чем на 100 километров от линии фронта уже тяжелей пойдет.

враховуючи що вся наша логістика останні місяці була "з колес"...

 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

"Появился официальный комментарий МО РФ о происходящем:

Для достижения целей СВО принято решение перегруппировать войска в районах Балаклеи и Изюма для наращивания усилий на Донецком направлении. В течение трёх суток проведена операция по свертыванию и переброске Изюмско-Балаклейской группировки войск на территорию ДНР.
Проведён ряд отвлекающих и демонстрационных мероприятий с обозначением реальных действий войск. В целях недопущения ущерба войскам РФ по противнику наносилось мощное огневое поражение с применением авиации, ракетных войск и артиллерии.
ВС РФ за трое суток уничтожили более двух тысяч украинских и иностранных боевиков, а также свыше 100 единиц бронетехники и артиллерии.


Где именно пройдут новые рубежи обороны, пока до конца неясно.
Но фактически, помимо Балаклеи и Изюма, можно ожидать оставление существенной части контролируемой территории Харьковской области.

t.me/boris_rozhin/63312"

Во как, оказывается, это не наступление ВСУ заставило их отступать. Рашики провели операцию по перегруппировке войск.

Как это предсказуемо. 🤣

  • Лайк 1
  • Хаха 11
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • InSAn змінив заголовок на Россияне к нам принесли войну

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...