Privet Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 2 часа назад, ЧортПобьєрі сказал: Був у схожій історії. За кордоном жив з місцевою дівчиною - вона знала англ. та свою рідну мову. У мене з цього приводу були лише базові слова. Через рік, два, п'ять я майже нічого нового не вивчив - не має у мене до того хисту, але натаскав її трохи своєї мови , та ми спілкавулися - неначе як я з вами - без будь-яких проблем - чи то по телефону, чи то онлайн. Суржик у нас був з трьох різних мов - майже без будь-якої граматики. Спочатку у нас сторонні люди досить часто перепрошували - На якій такій мові ми спілкуємося ?! Потім, вона поїхала відвідати брата у Америку, повернувшись мені триндюлей вставляла, що я спаскудив її англійську мову та за увесь час перебування у брата вона так і не змогла відновити її. Багато часу пройшло з тих часів, але спілкуємося до сих пір.. Усе також - без змін - у нас своя мова. 2 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЧортПобьєрі Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 15 хвилин тому, Privet сказав: Був у схожій історії. За кордоном жив з місцевою дівчиною - вона знала англ. та свою рідну мову. У мене з цього приводу були лише базові слова. Через рік, два, п'ять я майже нічого нового не вивчив - не має у мене до того хисту, але натаскав її трохи своєї мови , та ми спілкавулися - неначе як я з вами - без будь-яких проблем - чи то по телефону, чи то онлайн. Суржик у нас був з трьох різних мов - майже без будь-якої граматики. Спочатку у нас сторонні люди досить часто перепрошували - На якій такій мові ми спілкуємося ?! Потім, вона поїхала відвідати брата у Америку, повернувшись мені триндюлей вставляла, що я спаскудив її англійську мову та за увесь час перебування у брата вона так і не змогла відновити її. Багато часу пройшло з тих часів, але спілкуємося до сих пір.. Усе також - без змін - у нас своя мова. Рідну мову ( а отже і ідентичність) дуже легко втратити і ДУУЖЕ важко відновити.Часто взагалі не можливо. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 8 хвилин тому, ЧортПобьєрі сказав: Рідну мову ( а отже і ідентичність) дуже легко втратити і ДУУЖЕ важко відновити.Часто взагалі не можливо. Руських (як і КДБ-шників) у минулому не буває. Це назавжди. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 20 минут назад, ЧортПобьєрі сказал: Рідну мову ( а отже і ідентичність) дуже легко втратити і ДУУЖЕ важко відновити.Часто взагалі не можливо. дурня. це як забути як на ровері їздити... 2 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 6 часов назад, vadimv сказал: Там хтось збирався окупувати ВСЮ Україну, забули? Що розміщено в Карпатах, які на ваш погляд недоступні для танків? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЧортПобьєрі Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 35 хвилин тому, vadimv сказав: Руських (як і КДБ-шників) у минулому не буває. Це назавжди. 100%.На відміну від українців що пару років проживши в Росії - бомблять своїх матерів.Оце страшно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЧортПобьєрі Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 23 хвилини тому, US7IGN сказав: дурня. це як забути як на ровері їздити... Купа українців за пару років життя в Росії в нуль забувають мову і ідентичність.Тож не дурня. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 5 часов назад, Вячеслав63 сказал: Робити передчасні висновки з коментарів незнайомих людей - теж не тягне на особливі розумові здібності. І це не тільки вас стосується. "Сам дурак" - це не аргумент. Незгода з опонентом не означає, що хтось із вас дебіл. Просто різне бачення питання. Дуже неприємно читати оці безпідставні обзивання. Ніякоїї переваги у дискусії це не дає. Навпаки, часто це від відсутності аргументів. І це тільки в мінус тому форумчанину. Зазвичай на форумах не може бути іншого бачення тому, що його формує невеличка купка місцевих, які вважають себе неабиякими гуру у всіх сферах, і вкрай боляче реагують на відхилення від генерального курсу)) Людина, яка не вариться у цьому спільному казані часто міркує нестандартно і це не вписується в загальну картину, рве шаблони та стандарти місцевій публіці, на що у неї немає інших аргументів, крім звичайного хамства. За роки відсутності в Україні це дещо шокує з незвички, але шок проходить за долі секунди і ти розумієш, що потрапив додому)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЧортПобьєрі Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 (змінено) Так це вони навіть ще не воювали з Росією.Яскравий приклад Нації що вміє вчитись на чужих помилках. Латвія може на законодавчому рівні обмежити використання російської мови на роботі і в громадських місцях. Про це заявив міністр юстиції Латвії Яніс Борданс За його словами, Мін'юст вже працює над відповідним законом. Він міг би випливати з мовного референдуму, який провели в Латвії ще у 2012 році. Тоді 74,8% голосів було проти російської мови як другої державної. Змінено 14 серпня 2022 користувачем ЧортПобьєрі Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 15 минут назад, ЧортПобьєрі сказал: Купа українців за пару років життя в Росії в нуль забувають мову і ідентичність.Тож не дурня. ніколи не задавались питанням що справжній українець забув там та що він там робив ті пару років? у мене питання чи то був справжній українець. поїхати по роботі або подивитись що там взагалі відбувається то як затиснувши носа пройти повз, а жити там тривалий час все одно що жерти зі смітника... 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав63 Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 16 минут назад, karbo сказал: Зазвичай на форумах не може бути іншого бачення тому, що його формує невеличка купка місцевих, які вважають себе неабиякими гуру у всіх сферах, і вкрай боляче реагують на відхилення від генерального курсу)) Людина, яка не вариться у цьому спільному казані часто міркує нестандартно і це не вписується в загальну картину, рве шаблони та стандарти місцевій публіці, на що у неї немає інших аргументів, крім звичайного хамства. За роки відсутності в Україні це дещо шокує з незвички, але шок проходить за долі секунди і ти розумієш, що потрапив додому)) Це не про цей форум. Тут якраз не одне бачення, особливо зі сторони прихильників минулого і сьогоднішнього президента. Я тут теж не місцевий, але є багато тих, з ким можу погодитися, як і є ті, які згодні з моєю. А от хамство в спілкуванні дійсно бісить. Як казав Кравчук - треба бути толерантнішими. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 4 часа назад, OlaR сказал: Війська на Київ заходили не самі, а разом з військами з півночі. Спробуйте розшифрувати написане панею генералом 4 часа назад, OlaR сказал: Війська на Київ заходили не самі, а разом з військами з півночі. Війська заходили з військами, не самі, а з військами, з якими заходили не самі війська, бо з військами)) реально, надзвичайно глибоко думка, і в ній закладено все, щоби поплавити мозок опонента)) 4 часа назад, OlaR сказал: Тобто достатньо широким фронтом та змогли просунутись тільки до Києва. Південніше вже не змогли охопити Київ Тут, скільки не стараюсь, теж ніяк не пробивається розуміння зашифрованого в тексті)) 4 часа назад, OlaR сказал: . А тут стратеги планують вузький коридор на 500 км завдовшки. і це ще не до Одеси, а тільки до Чернівців. Ширина фронту при заході з півночі з Білорусі на ЗУ могла складати біля 300 км і це, якщо рахувати по прямій і обмежуватися виключно західними областями. Для шановної пані експерта це вузький коридор Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЧортПобьєрі Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 (змінено) 14 хвилин тому, US7IGN сказав: ніколи не задавались питанням що справжній українець забув там та що він там робив ті пару років? у мене питання чи то був справжній українець. поїхати по роботі або подивитись що там взагалі відбувається то як затиснувши носа пройти повз, а жити там тривалий час все одно що жерти зі смітника... Оце Ви могете підлити в вогонь👍😉.Справжній- не справжній.З такими заявами від місцевих патріотів відбитись важкувато буде.Ще запропонуйте ввести громадянин- не громадянин. Змінено 14 серпня 2022 користувачем ЧортПобьєрі Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 2 минуты назад, Вячеслав63 сказал: от хамство в спілкуванні дійсно бісить. Як казав Кравчук - треба бути толерантнішими Щоби бісило хамство необхідно від нього відвикати, а у місцевого товариства таких періодів не буває і для них це не хамство, а натуральне звичне середовища проживання)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 2 минуты назад, ЧортПобьєрі сказал: Оце Ви могете підлити в вогонь👍😉.Справжній- не справжній.З такими заявами від місцевих патріотів відбитись важкувато буде.Це запропонуйте ввемти громадянин- не громадчнин. так завжди пропонував. право бути громадянином ще треба заслужити 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ranch Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 (змінено) 39 минут назад, ЧортПобьєрі сказал: Купа українців за пару років життя в Росії в нуль забувають мову і ідентичність. Цілковита неправда. Свою національну ідентичність "забувають" найбільш деінтелектуалізовані і ті, кому вдовбали щось пропагандою про "національну гордість великоросів"©. Мій покійний дядько жив у росії з 1956 року. Дослужився до генерал-полковника. Він за часів союзу ніколи не написав додому жодного листа російською, ніколи не говорив по телефону з рідними російською, ніколи не було чути від нього російського слова, коли він прижджав в Україну. Навіть сина навчив української. Що, проте, не помішало тому довбодятлу (моєму двоюрідному брату) записатися в "кізяки" після смерті дядька (дядька вбили в 1997 році на порозі власного дому). Але була у мене в селі пара сусідів-довбодятлів (80-ті роки, Західна Україна), які після 2-х років служби у "советской армии", десь з півроку "штокалі" і "какалі". Типу ж "забули" українську мову. Змінено 14 серпня 2022 користувачем Ranch 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав63 Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 (змінено) Піски… censor.net/ua/blogs/3360612/pski Орки пишуть, що Піски вони вже захопили. Наші заперечують - Піски – під контролем України, але ситуація там важка - ОК "Схід" www.unian.ua/war/piski-pid-kontrolem-ukrajini-ale-situaciya-tam-vazhka-ok-shid-novini-vtorgnennya-rosiji-v-ukrajinu-11940603.html Змінено 14 серпня 2022 користувачем Вячеслав63 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЧортПобьєрі Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 2 хвилини тому, Ranch сказав: Цілковита неправда. Свою національну ідентичність "забувають" найбільш деінтелектуалізовані і ті, кому вдовбали щось пропагандою про "національну гордість великоросів"©. Мій покійний дядько жив у росії з 1956 року. Дослужився до генерал-полковника. Він за часів союзу ніколи не написав додому жодного листа російською, ніколи не говорив по телефону з рідними російською, ніколи не було чути від нього російського слова, коли він прижджав в Україну. Навіть сина навчив української. Що, проте, не помішало тому довбодятлу (моєму двоюрідному брату) записатися в "кізяки" після смерті дядька (дядька вбили в 1997 році на порозі власного дому). Але була у мене в селі пара сусідів-довбодятлів (80-ті роки, Західна Україна), які після 2-х років служби у "советской армии", десь з півроку "штокалі" і "какалі". Типу ж "забули" українську мову. Ви плутаєте статистику з виключенням. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 3 минуты назад, Вячеслав63 сказал: Піски… censor.net/ua/blogs/3360612/pski Орки пишуть, що Піски вони вже захопили. і знову питання доцільності тримання, яка нам невідома... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 (змінено) 17 минут назад, Вячеслав63 сказал: Як казав Кравчук - треба бути толерантнішими. Херню он сказал, простите мя грешного...все давно сказано до него... Парадокс Поппера Неограниченная толерантность ведёт к исчезновению толерантности, поскольку терпимость к нетолерантности приводит к повсеместному распространению последней. Следовательно, сохранение толерантности требует нетерпимого отношения к нетолерантным, что в свою очередь размывает границы определения нетолерантного. Существует аналогичный парадокс о недопустимости насилия, который утверждает, что абсолютный запрет насилия приводит к невозможности сдерживания насилия. (С) Змінено 14 серпня 2022 користувачем Canton 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 1 минуту назад, US7IGN сказал: і знову питання доцільності тримання, яка нам невідома... Время... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 4 минуты назад, Ranch сказал: Свою національну ідентичність "забувають" найбільш деінтелектуалізовані і ті, кому вдовбали щось пропагандою про "національну гордість великоросів"©. Мій покійний дядько жив у росії з 1956 року. Дослужився до генерал-полковника. Він за часів союзу ніколи не написав додому жодного листа російською, ніколи не говорив по телефону з рідними російською, ніколи не було чути від нього російського слова, коли він прижджав в Україну. Навіть сина навчив української. І тепер на пару з сином зі знанням української мови вбивають українців. 5 минут назад, Ranch сказал: Але була у мене в селі пара сусідів-довбодятлів (80-ті роки, Західна Україна), які після 2-х років служби у "советской армии", десь з півроку "штокалі" і "какалі". Типу ж "забули" українську мову. І тепер ці довботятли, які штокали, захищають Україну від високоінтелектуального дядька та його сина. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЧортПобьєрі Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 12 хвилин тому, US7IGN сказав: так завжди пропонував. право бути громадянином ще треба заслужити Это не наш метод☝️ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 (змінено) 1 минуту назад, ЧортПобьєрі сказал: Это не наш метод☝️ не ваш, не ваш... сумнівна цінність паспорту, якщо його починають роздавати направ-наліво всякому непотрібу... Змінено 14 серпня 2022 користувачем US7IGN 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЧортПобьєрі Опубліковано: 14 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2022 (змінено) 2 хвилини тому, US7IGN сказав: не ваш, не ваш... сумнівна цінність паспорту, якщо його починають роздавати направ-наліво всякому непотрібу... Ви ще до мовного екзамену дійдіть🤣🤣🤣. Змінено 14 серпня 2022 користувачем ЧортПобьєрі Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз