borodaivladislav Опубліковано: 8 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2023 Если изменять на циркуляционном насосе с помощью задвижки объем подаваемой воды м3- на котел? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vasul Metro Опубліковано: 8 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2023 Да! Якщо прикрити проток то буде менше кВт/год Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vasul Metro Опубліковано: 8 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2023 Тепловий лічильник рахує температуру подачі, температуру зворотньої води та л/хв! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
borodaivladislav Опубліковано: 8 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 8 березня 2023 11 минут назад, Vasul Metro сказал: Тепловий лічильник рахує температуру подачі, температуру зворотньої води та л/хв! Я понимаю- но расчет же наверное делается исходя из мощности насоса прокачивающего воду под давлением? Или пофиг какое ты количество воды пропустишь через него? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikingua Опубліковано: 8 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2023 Вам же написали та л/хв! и где же тут пофиг ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mvas78 Опубліковано: 10 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 березня 2023 В 08.03.2023 в 13:43, borodaivladislav сказал: Если изменять на циркуляционном насосе с помощью задвижки объем подаваемой воды м3- на котел? Тепловий лічильник визначає кількість тепла через власний лічильник води, тому через зміну витрат його покази не будуть викривлено, в межах його метрологічних характеристик. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
borodaivladislav Опубліковано: 10 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 10 березня 2023 (змінено) 22 часа назад, mvas78 сказал: Тепловий лічильник визначає кількість тепла через власний лічильник води, тому через зміну витрат його покази не будуть викривлено, в межах його метрологічних характеристик Так если в масштабах его характеристик, когда он стабильно прокачивает как положено по расчету исходя из своей мощности- то да я с вами согласен. А вот если я умышленно начну препятствовать с помощью задвижки -это не внесёт искажения в расчетах? Просто у меня на работе такая ситуация:- Мой насос стоит на обратке и подаёт на котел, который греет и подаёт на потребитель. Просто мой котел вспомогательный и врезан в систему более мощную с которой мы "не всегда дружим". То есть бываем зависимы от скачков давления и температур в той системе к которой подсоеденены. Через наши насосы может проскакивать давление создающиеся более мощными насосами в той системы к которой подсоединены. Но бывает и наоборот -если мы не можем нагреть своевременно воду, то нас заставляют прикрыть задвижки чтобы снизить давление (циркуляцию)- чтобы котел успел нагреть до нужной температуры. Та вот я и подумал -не искажает ли это расчеты счётчика ГКал? Ведь мы в конце смены снимаем и передаём показания. Змінено 11 березня 2023 користувачем borodaivladislav Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mvas78 Опубліковано: 11 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 березня 2023 18 часов назад, borodaivladislav сказал: Так если в масштабах его характеристик, когда он стабильно прокачивает как положено по расчету исходя из своей мощности- то да я с вами согласен. А вот если я умышленно начну препятствовать с помощью задвижки -это не внесёт искажения в расчетах? Просто у меня на работе такая ситуация:- Мой насос стоит на обратке и подаёт на котел, который греет и подаёт на потребитель. Просто мой котел вспомогательный и врезан в систему более мощную с которой мы "не всегда дружим". То есть бываем зависимы от скачков давления и температур в той системе к которой подсоеденены. Через наши насосы может проскакивать давление создающиеся более мощными насосами в той системы к которой подсоединены. Но бывает и наоборот -если мы не можем нагреть своевременно воду, то нас заставляют прикрыть задвижки чтобы снизить давление (циркуляцию)- чтобы котел успел нагреть до нужной температуры. Та вот я и подумал -не искажает ли это расчеты счётчика ГКал? Ведь мы в конце смены снимаем и передаём показания. Якщо витрата теплоносія буде в зоні нормованої метрологічної похибки лічильника води - то ніякого викривлення не буде. Дивись яку витрату теплоносія показує лічильник під час "гри" із засувками та дивись метрологічні характеристики вашого приладу. Паспорт, або десь з інтернету. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
borodaivladislav Опубліковано: 11 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 11 березня 2023 1 час назад, mvas78 сказал: Якщо витрата теплоносія буде в зоні нормованої метрологічної похибки лічильника води - то ніякого викривлення не буде. Дивись яку витрату теплоносія показує лічильник під час "гри" із засувками та дивись метрологічні характеристики вашого приладу. Паспорт, або десь з інтернету. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
borodaivladislav Опубліковано: 11 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 11 березня 2023 Я у цьому не дуже розбираюсь Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mvas78 Опубліковано: 11 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 березня 2023 2 часа назад, borodaivladislav сказал: Ну то qi, в нього 10 м3/год, це мінімальна витрата що може виміряти цей витратомір. Перемикаючи поточні покази дивись яка витрата під час гри із засувками. Я, до речі, так і не зрозумів, що ви маєте за мету. Звичайно, змінюючи витрату теплоносія від мережі ви змінюєте споживання тепла в цілому по будинку. Але якщо теплова схема теплопункту не передбачає такого методу регулювання то це може призвести до розбалансування системи опалення, в тому сенсі що у частини споживачів подача тепла не зміниться зовсім, у частини зменшиться пропорційно, а у частини будуть зовсім холодні радіатори. Треба дивитися яка там теплова схема. Можливо, вам краще знайти спеціаліста або спеціалізовану організацію, отримати консультації. Або піднапружтеся, дайте більше даних, можливо, вам допоможуть тут 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
borodaivladislav Опубліковано: 11 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 11 березня 2023 1 час назад, mvas78 сказал: Ну то qi, в нього 10 м3/год, це мінімальна витрата що може виміряти цей витратомір. Перемикаючи поточні покази дивись яка витрата під час гри із засувками. Я, до речі, так і не зрозумів, що ви маєте за мету. Звичайно, змінюючи витрату теплоносія від мережі ви змінюєте споживання тепла в цілому по будинку. Але якщо теплова схема теплопункту не передбачає такого методу регулювання то це може призвести до розбалансування системи опалення, в тому сенсі що у частини споживачів подача тепла не зміниться зовсім, у частини зменшиться пропорційно, а у частини будуть зовсім холодні радіатори. Треба дивитися яка там теплова схема. Можливо, вам краще знайти спеціаліста або спеціалізовану організацію, отримати консультації. Або піднапружтеся, дайте більше даних, можливо, вам допоможуть тут Это тепличный комбинат, поэтому "игра"- это единственный метод удержания в теплицах точной температуры. А моя цель -это убедиться в точности показаний счётчика в конце суток. Просто начальство зациклены на том сколько мы выдадим тепла- чем больше тем лучше и у нас уже возникло что-то на подобии конкуренции, ну типа:-"а почему Вася выдал больше а "Петя меньше"?! Но я почему то не могу успокоиться по поводу такой хаотичной подачи давления и расчетов. Просто я думал что расчет идёт исходя из уравновешенной работы насоса, без этой дрочиловки задвижками. Ну вот сегодня я на работе, будет время -попробую проконтролировать если дать меньше 10м- что произойдет?! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз