Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Димить барбекю в закритій альтанці

QQQ777

Рекомендовані повідомлення

19 минут назад, Лентяй сказал:

QQQ777 - в этом барбекю после зуба очень маленькая высота дымосборника, дым не успевает войти в трубу. Надо опустить зуб и нарастить трубу.

Дякую, а чи можливо схематично показати наскільки і що зробити? 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Схематично -нет, я не умею рисовать. 

Что делать. 1 - переделать от трубы до арки. Зуб может быть  выше проёма портала на 2-3 ряда.(картинку выше показали).

2- сделать нормальный дымосборник по высоте. вроде всё, но это капитальная переделка барбекю.

3- нарастить трубу, схему выше выкладывали. 

4- может надо будет добавить приточки воздуха.

п.с. Вам не повезло со "спецом".

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Сечение трубы этого комплекса не рассчитано на одновременную работу двух приборов, только по одному. Без наращивания трубы в высоту не обойтись.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

10 минут назад, Лентяй сказал:

Сечение трубы этого комплекса не рассчитано на одновременную работу двух приборов, только по одному. Без наращивания трубы в высоту не обойтись.

Щоб не перевантажувати креслення плиту не вказав. Під казан окремий димоход  є 140х140, через стінку кирпича димоходу від мангалу йде на ту ж висоту.тільки не кажіть що маленький🤣

Змінено користувачем QQQ777
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 часов назад, Лентяй сказал:

Схематично -нет, я не умею рисовать. 

Что делать. 1 - переделать от трубы до арки. Зуб может быть  выше проёма портала на 2-3 ряда.(картинку выше показали).

2- сделать нормальный дымосборник по высоте. вроде всё, но это капитальная переделка барбекю.

3- нарастить трубу, схему выше выкладывали. 

4- может надо будет добавить приточки воздуха.

п.с. Вам не повезло со "спецом".

Доброго ранку,

Згідно пропозицій бачу зробити наступне (червоним зміни виділено):

1. Підняти низ топки на ряд кирпича 70 мм (зменшу об'єм топки)

2. Опустити димозбірник на 2 ряда кирпича - буде збирати більше диму в димар (їх можливо демонтувати). Тепер від димозбірника до арки буде 180 мм (біло високо 330 мм)

4. Збільшити висоту димаря на 1 м. (краще тяга має бути)

3. Що робити із цим виступом, я так розумію його не повинно бути щоб не перешкоджати виходу диму і треба йце демонтувати (показано синім). Але на цих кутиках тримається нижній ряд початку шахти димаря і якщо демонтувати це (можливо зсередини) чи не завалитсья мій димар(((

11.JPG

 

33.JPG

44.JPG

Змінено користувачем QQQ777
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, QQQ777 сказал:

Що робити із цим виступом, я так розумію його не повинно бути щоб не перешкоджати виходу диму і треба йце демонтувати (показано синім). Але на цих кутиках тримається нижній ряд початку шахти димаря і якщо демонтувати це (можливо зсередини) чи не завалитсья мій димар(((

 Не трогайте ваапще пока этот зуб (для переделки его потребуется разобрать весь дымоход)...
И еще  : при  контрольной протопке после указанных переделок, попробуйте полностью закрыть чем-то приточный канал ( при таком его расположении вдоль портала может возникать восходящий воздушный поток, который возможно тянет за собой и дым из очага)

Змінено користувачем lastandr
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

28 минут назад, lastandr сказал:

 

Изменено 2

Так, переробляти там буде не легко, сподіваюсь що запрацює норм без цього)) Взагалі мене цікавать  питання на такій площі коли буде потрібно приток повітря в можливе без притоку горіння без диму чи сразу треба приток, як це порахувати правильно.

 

Я вважав що повітря туди буде затягувати знизу, чи не так?

Змінено користувачем QQQ777
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 часа назад, QQQ777 сказал:

Доброго ранку,

Згідно пропозицій бачу зробити наступне (червоним зміни виділено):

1. Підняти низ топки на ряд кирпича 70 мм (зменшу об'єм топки)

2. Опустити димозбірник на 2 ряда кирпича - буде збирати більше диму в димар (їх можливо демонтувати). Тепер від димозбірника до арки буде 180 мм (біло високо 330 мм)

4. Збільшити висоту димаря на 1 м. (краще тяга має бути)

3. Що робити із цим виступом, я так розумію його не повинно бути щоб не перешкоджати виходу диму і треба йце демонтувати (показано синім). Але на цих кутиках тримається нижній ряд початку шахти димаря і якщо демонтувати це (можливо зсередини) чи не завалитсья мій димар(((

11.JPG

 

33.JPG

44.JPG

Як щодо збільшення наклонної частини зуба зробити так? чи дасть це щось? на фото приклад 

 

66.JPG

55.JPG

Змінено користувачем QQQ777
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 години тому, QQQ777 сказав:

чи дасть це щось?

Ні! 

Камінний зуб має бути розміщений не де попало , а на свому місці , майже на рівні перекриття порталу. Таким чином  він завужує у цьому місці  проходження , як димових газів , так і повітря із зовні. І завдяки цьому швидкість проходження газів там збільшується в рази , що в свою чергу перешкоджає виходу диму у приміщення.

Без кардинального  демонтажу ви там нічого не зробите.

3 години тому, QQQ777 сказав:

1. Підняти низ топки на ряд кирпича 70 мм (зменшу об'єм топки)

Що вам дасть зменшення об'єму? Зменшувати потрібно не об'єм , а площу перерізу портала.

Щоб камін не димів потрібно забезпечити певну швидкість надходження потоку повітря в портал. Цей потік , як умовні дверцята , перешкоджає виходу димових газів у приміщення. А такі фактори як: висота труби , її переріз , камінний зуб , об'єм димозбірника ; , і забезпечують необхідний потік. А у вас порушені як мінімум три таких фактори : недостатння висота труби , замалий об'єм димозбірника , неправильно розміщений камінний зуб.

 

367630461_.jpg.1e6c9acbdd758dd5c497a00ebc878aa6.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

22 минуты назад, andrey_ka сказал:

Ні! 

Камінний зуб має бути розміщений не де попало , а на свому місці , майже на рівні перекриття порталу. Таким чином  він завужує у цьому місці  проходження , як димових газів , так і повітря із зовні. І завдяки цьому швидкість проходження газів там збільшується в рази , що в свою чергу перешкоджає виходу диму у приміщення.

Без кардинального  демонтажу ви там нічого не зробите.

Що вам дасть зменшення об'єму? Зменшувати потрібно не об'єм , а площу перерізу портала.

Щоб камін не димів потрібно забезпечити певну швидкість надходження потоку повітря в портал. Цей потік , як умовні дверцята , перешкоджає виходу димових газів у приміщення. А такі фактори як: висота труби , її переріз , камінний зуб , об'єм димозбірника ; , і забезпечують необхідний потік. А у вас порушені як мінімум три таких фактори : недостатння висота труби , замалий об'єм димозбірника , неправильно розміщений камінний зуб.

 

367630461_.jpg.1e6c9acbdd758dd5c497a00ebc878aa6.jpg

Так тут би підручник почитати які відстані, пропорції і тд. І який переріз повинен бути між низом порталу і зубом (там же у вас край зуб на малюнку). 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, QQQ777 сказав:

І який переріз повинен бути між низом порталу і зубом

Не зовсім зрозумів що ви маєте на увазі.

Переріз = площа. Ширина та висота порталу.

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

38 минут назад, andrey_ka сказал:

Не зовсім зрозумів що ви маєте на увазі.

Переріз = площа. Ширина та висота порталу.

 

Переріз для того щоб дим нормально  надходив у димозбірник? Я маю на увазі не переріз самого порталу каміна

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

QQQ777 - про печника в Полтаве - можете дать мне свой номер телефона в личку, я его дам в группе печников - возможно кто-то и позвонит и сможет на месте оценить этот комплекс.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

58 хвилин тому, QQQ777 сказав:

Переріз для того щоб дим нормально  надходив у димозбірник? Я маю на увазі не переріз самого порталу каміна

Якщо ви маєте на увазі , оте , саме вузьке місце то , 15см. , і на всю ширину портала.

 

Вам у будь-якому разі потрібно довести висоту труби до 5м. 

тому що:   

Цитата

Страница 10: ДБН В.2.5-67:2013. Опалення, вентиляція та кондиціонування (32609)

Гирло димової труби слід розташовувати на висоті від колосникової решітки не менше ніж 5 м.

Судячи з креслень зараз у вас загальна висота 4м. Залишається додати мін.1м. , а краще 1,5м.

Знайдіть фірму де гнуть бляху. Хай вам  лист найдешевшої бляхи загнуть за розмірами вашого димоходу. Вставите його в існуючий димохід , і протестуєте. Якщо допоможе , то наростите димохід стаціонарно.

 

Якщо все одно буде диміти , поступово зменшуйте площу вікна портала:

Цитата

Спробуйте взяти два шаматки бляхи  , і ними завузити ширину портала. Завужуйте до тих пір , поки не перестане диміти у всіх режимах.

 

Змінено користувачем andrey_ka
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 01.03.2023 в 09:04, QQQ777 сказал:

устити димозбірник на 2 ряда кирпича - буде збирати більше диму в дима

Треба переробляти((((

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ймовірно, що вам спочатку зібрали правильну вуличну піч-барбекю (за вашими словами).

Але згодом ви перетворили вулицю (альтанку) на закрите приміщення (павільйон для приготування та прийому їжі та відпочинку)

Тим самим для печі ви створили умови експлуатації, на яку вона не розрахована і не здатна.
Бо, якби було все так просто, то такі печі б повсюдно робилися на домашніх кухнях.

Ні, ну є звичайно практика застосування барбекю-печей на кухнях ресторанів, але там застосовується дуже потужна система димовидалення та вентиляції. І весь цей комплекс обладнання з самого початку розрахований на застосування і відкритого вугілля, що тліє, і закритого приміщення і комфортне навколишнє повітря.

Тому всі пристрасті щодо вдосконалення вашої печі – повна маячня, як на мене. Це все одно що поставити паливну апаратуру з турбованої машини на атмосферник і без встановлення турбіни намагатися досягти високої потужності та ККД.

Вангую: перепробувавши геть всі варіанти ви в результаті поставите систему примусового димовидалення або плюнувши на все купите собі переносний гриль і будете його використовувати за межами "вже далеко не альтанки".

  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 часов назад, #roofinspector сказал:

всі пристрасті щодо вдосконалення вашої печі – повна маячня

Біда, коли пироги почне печі швець, а чоботи тачать пиріжник...

 

5 часов назад, #roofinspector сказал:

Вангую: перепробувавши геть всі варіанти ви в результаті поставите систему примусового димовидалення або плюнувши на все купите собі переносний гриль і будете його використовувати за межами "вже далеко не альтанки".

А ось оці ваши "вангування" і є повної маячнею...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 минуты назад, lastandr сказал:

Біда, коли пироги почне печі швець, а чоботи тачать пиріжник...

Контраргументація - рівень "бог" 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

При нормальном конструктиве барбекю будет работать и в закрытом помещении (проверено и сделано не раз).

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

17 часов назад, #roofinspector сказал:

Ймовірно, що вам спочатку зібрали правильну вуличну піч-барбекю (за вашими словами).

Саме так може бути. Але це все обговювалося з виконавцем, нажаль так не склалося((

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 часов назад, Лентяй сказал:

При нормальном конструктиве барбекю будет работать и в закрытом помещении (проверено и сделано не раз).

Так кто ж с этим спорит? 

Я же так и написал - конструктив печи не соответствует условиям эксплуатации.

Проще говоря: вероятно мастер по старой привычке соорудил печь для открытого пространства, предположив что установка окон и дверей никак не повлияет 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

20 хвилин тому, #roofinspector сказав:

печь для открытого пространства,

Не існує таких печей.

Це - всерівно як автомобіль , для міста , і для села.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 минут назад, andrey_ka сказал:

Не існує таких печей.

Це - всерівно як автомобіль , для міста , і для села.

Почему? Есть много сборных конструкторов для улицы. Сам с десяток таких монтировал, 10-20 деталей, высота там вся не больше трех метров, никакого зуба нет, довольно большой дымосборник.  Там все требования, основа под этот вес и отсутствие в радиусе 6м чего-то выше. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

14 хвилин тому, ks6 сказав:

Почему? Есть много сборных конструкторов для улицы. Сам с десяток таких монтировал, 10-20 деталей, высота там вся не больше трех метров, никакого зуба нет, довольно большой дымосборник.  Там все требования, основа под этот вес и отсутствие в радиусе 6м чего-то выше. 

Я мав на увазі , що не існує такої класифікації , як піч , барбек'ю , тощо. для вилиці , і заборона встановлення їх у приміщені.

27 хвилин тому, ks6 сказав:

Есть много сборных конструкторов для улицы.

Попит породжує пропозицію. 

ІМХО. Робота таких конструкторів непердбачувана навіть на вулиці.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...