Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Димить барбекю в закритій альтанці

QQQ777

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня шановні!

Побудували мені барбекю з плитою під казан (на фото зобразив лише барбекю) у альтанці. Закінчили роботу влітку, роботу у майстра приняли. Питань при горінні особливо не виникало. Якщо запах диму і був то був вітер і сквозняки. Коли збудували стіни і установили двері і вікна то почалися проблеми із задимлюванням при горінні дров та особливо під час готування їжі на вуглях. Частина диму повертається назад ніби щось заважає йти в димар.

Горе-майстер після мого дзвінка приїхав пару разів, щось пробував дивитися, сказав що певно десь є проблема, почухав потилицю та зник (може будуть поради як знайти його та відповісти за свою роботу?)

Звертаюся до вас із проханням підсказти в чому може бути причина. Можливо барбекю не рохраховане на закрите приміщення, або проблема в низькому димоході, або його переріз замалий. Зробив канал вентиляції, але проблема не зникла (трохи краще але дим все так є).

Дяк4.thumb.JPG.04b2472c6fedbb4344fc75379dd8fa72.JPG3.thumb.JPG.4eca062593cb34b2d93a90a1a764d0d2.JPGую з ваші поради!

Всім Перемоги і миру!

2.JPG

Змінено користувачем QQQ777
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, QQQ777 сказав:

Звертаюся до вас із проханням підсказти в чому може бути причина.

На вибір: або мала висота труби , або малий переріз труби.

 

1147415559_.jpg.73e8913d27dea55c78e7443ff4861f1a.jpg

 

Діаграма , де: Н – висота труби в м.  f – площа перерізу труби в см².   F – площа портала каміна в см².

(f/F) х 100  відсоток площі f ,  від площі F.

 

(546 Х 100):4320 = 12,6%

 

1922058643_.thumb.jpg.80c66efac4c604d2f45d15394df16eb8.jpg

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, QQQ777 сказал:

проблема в низькому димоході, або його переріз замалий.

Скорее всего в вашем случае присутствует оба эти фактора :

- заужен дымовой канал 39х14=546см2 (при площади самого очага 4320см2), при схеме с "зубом" его нужно было бы делать мин 27х27см

- и трубу дымохода не мешало бы приподнять хотя б на 25-30см

дымоход.jpg

Змінено користувачем lastandr
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

42 минуты назад, lastandr сказал:

Скорее всего в вашем случае присутствует оба эти фактора :

- заужен дымовой канал 39х14=546см2 (при площади самого очага 4320см2), при схеме с "зубом" его нужно было бы делать мин 27х27см

- и трубу дымохода не мешало бы приподнять хотя б на 25-30см

дымоход.jpg

підняти димар вище можливо а збільшити переріз вже няк(((

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, QQQ777 сказал:

Можливо барбекю не рохраховане на закрите приміщення,

Как минимум нужно обеспечить приток воздуха.

Ну и дрова должны быть сухими по максимуму.

Змінено користувачем DimaF
  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Чи не впливає на рух диму ділянка з кутиками над димозбірником, можливо щоб там був плавний вихід на димар?

5.png

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, andrey_ka сказал:

На вибір: або мала висота труби

це вона повинна бути на 3 м вище?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

22 хвилини тому, QQQ777 сказав:

Чи не впливає на рух диму ділянка з кутиками над димозбірником, можливо щоб там був плавний вихід на димар?

 

Нижня не впливає , верхня впливає.

Якщо у вас камін зроблений так як на  малюнку , то - це в корні неправильно. Камінний зуб має бути ДО димозбірника , а ніяк не після.

2147033636_.jpg.ea02a4f4aef12f64a7c014f391b5e598.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

27 минут назад, QQQ777 сказал:

Чи не впливає на рух диму ділянка з кутиками над димозбірником, можливо щоб там був плавний вихід на димар?

 

Нет.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 минуты назад, andrey_ka сказал:

Камінний зуб має бути ДО димозбірника , а ніяк не після.

Трохи Вас не зрозумів як повинно бути у мене? Щось змінити зсередини певно і можливо.

 

Ви вважаєте що верхню частину треба демонтувати і плавно зробити?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 хвилини тому, QQQ777 сказав:

це вона повинна бути на 3 м вище?

Так. Рекомендується мінімальна висота димохода  5м.

На димність каміна в основному впливає три фактори : висота труби , переріз труби , і площа порталу каміна. 

Або збільшуйте переріз труби , або збільшуйте висоту труби , або зменшуйте площу портала.

Спробуйте взяти два шаматки бляхи  , і ними завузити ширину портала. Завужуйте до тих пір , поки не перестане диміти у всіх режимах.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 минуту назад, andrey_ka сказал:

Завужуйте до тих пір , поки не перестане диміти у всіх режимах.

В период распалки по моему все будут дыметь, пока не прогреется хотя бы.

Я ни разу не видел по другому.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 хвилин тому, QQQ777 сказав:

Трохи Вас не зрозумів як повинно бути у мене? Щось змінити зсередини певно і можливо.

 

Ви вважаєте що верхню частину треба демонтувати і плавно зробити?

1743206784_.jpg.b29191d713082a98dee1cff6c71f984c.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 хвилини тому, DimaF сказав:

В период распалки по моему все будут дыметь, пока не прогреется хотя бы.

Я ни разу не видел по другому.

Якщо витримати пропорції : площа порталу , переріз труби , висота труби  так , як я навів у першому пості , не буде.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 минут назад, andrey_ka сказал:

Якщо витримати пропорції : площа порталу , переріз труби , висота труби  так , як я навів у першому пості , не буде.

Вы сильно идеализируете работу подобных девайсов.

Это не ДВС Хонды какой то, кнопку нажал и айда поехали.

Влажность, давление, ветер и пр. очень влияют особенно в начале работы.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 хвилин тому, DimaF сказав:

Вы сильно идеализируете работу подобных девайсов.

Это не ДВС Хонды какой то, кнопку нажал и айда поехали.

Влажность, давление, ветер и пр. очень влияют особенно в начале работы.

Це не я , а інженери теплотехніки по розрахунку подібних девайсів. Я лише користуюсь.

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 минуты назад, andrey_ka сказал:

Це не я , а інженери теплотехніки по розрахунку подібних девайсів. Я лише користуюсь.

 

Британские?)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Початок роботи і коли димить це питання часу (можна прогріти димар газовою шрілкою або бумагою) а коли Димитров  постійно то вже проблема(

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Sizonov сказал:

ТС, а какая площадь беседки? А лучше кубатура. А еще лучше общий 

барбекю знаходиться в кімнаті відпочинку 30 м2.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

QQQ777 - в этом барбекю после зуба очень маленькая высота дымосборника, дым не успевает войти в трубу. Надо опустить зуб и нарастить трубу.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, QQQ777 сказал:

барбекю знаходиться в кімнаті відпочинку 30 м2.

ну площадь нормальная для такого портала, там и без доп.притока должно было б вытягивть... вообщем таки в дымоходе проблема....

дополню выше указанные замечания спецов. Дым в дымоходе подымается (вытягивается) не строго вертикально а как бы по спирали поэтому и оптимальным считается круглоглое сечение дымохода. в Вашем случае (390х140) сами можете додумать как оно ему там тянется)))

Хоть и мало вероятно, осмотреть на предмет наружного подсоса воздуха (трещины) а мож и забилось чем

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Площади трубы для дыма здесь хватит, проблема в конструкции. По  нормальному здесь надо разобрать почти до арки (её не трогать) и переделать.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...