Елена Адаменко Опубліковано: 21 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2023 10 хвилин тому, vadimv сказав: Вітаю земляків! Ні, у нас передпокій з теплою підлогою і двома вхідними дверями. Другі двері завжди закриті в зимку чи як у більшості майже завжди заважають бо відчинені?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yull Опубліковано: 21 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2023 Просто тамбури у людей різні бувають. Якщо в теплому контурі будинку то треба опалювати, це комфортніше і логічніше. А бувають як прибудови поза контуром будинку, то там і не опалюють бо тепловтрати великі. Робити чи не робити діло особистих переконань, але в будинку з вулиці бруду тягнеться більше, взуття більше, бо ж біля дому треба в чомусь ходити. Так воно все в тамбурі залишається. А з готових проектів вам нічого не сподобалося? Мені здається зараз багато проектів невеликих будинків. Наврядчи без досвіду проектування вдасться придумати щось унікальне. Мені якось не дуже частина сан.вузол- постірочна. Якось накручено, і цей виступаючий кут, їх краще уникати. А де у вас планується котел, бойлер? Гардеробної дуже не вистачає, вам не треба буде тоді стільки шаф. Спільний туалет з ванною не найзручніше рішення навіть для двох людей. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Адаменко Опубліковано: 21 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2023 2 хвилини тому, normal сказав: З чого ви рішили, що доведеться все будувати з нуля або зробите це краще за інших? Може сподобається вже готова ділянка з будинком, трохи поміняєте перестінки та зробите ремонт, там буде зовсім інший план Нічосі, в мене жінка носе кота в звичайний душ, а коли я стою на вході і кота не пускаю, то за пів години він день сам витирає лапи і приходе вже з чистими То називається сіни, тому що батьки постійно ганяють вправляться, чи по дрова, чи в туалет на двір, прямо як тамбур в супермаркеті (завжди холодний), в сучасному приватному будинку тамбур то нонсенс, а тим паче опалювальний Чоловік не хоче старого будинку, а нові це як рулетка. План купити ділянку та потроху будувати. Я і не писала що зроблю краще) тільки хочемо уникнути як умога більше помилок. Ну кот це маленька тваринка, а ось лабрадор чи доберман трохи більше. Таку тушу, коли вона доросла на руках не потягаешь. Тим більше в тому душу нічого такого коштовного не буде. Просто піддон та лійка. Та трохи плітки по боках. То тамбур взагалі не робити? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 21 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2023 4 хвилини тому, Елена Адаменко сказав: То тамбур взагалі не робити? Якщо ви кожну хвилину будете виходити з будинку на вулицю, то без тамбура все тепле повітря швидко вилетить, а з тамбуром навпаки буде вилітати тільки холодне (те що щойно залетіло), тому у вагонах чи супермаркетах це необхідність, а якщо я з квартіри міг і тиждень не виходити, то здогадуєтесь який у ньому сенс? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Адаменко Опубліковано: 21 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2023 22 хвилини тому, Yull сказав: Просто тамбури у людей різні бувають. Якщо в теплому контурі будинку то треба опалювати, це комфортніше і логічніше. А бувають як прибудови поза контуром будинку, то там і не опалюють бо тепловтрати великі. Робити чи не робити діло особистих переконань, але в будинку з вулиці бруду тягнеться більше, взуття більше, бо ж біля дому треба в чомусь ходити. Так воно все в тамбурі залишається. А з готових проектів вам нічого не сподобалося? Мені здається зараз багато проектів невеликих будинків. Наврядчи без досвіду проектування вдасться придумати щось унікальне. Мені якось не дуже частина сан.вузол- постірочна. Якось накручено, і цей виступаючий кут, їх краще уникати. А де у вас планується котел, бойлер? Гардеробної дуже не вистачає, вам не треба буде тоді стільки шаф. Спільний туалет з ванною не найзручніше рішення навіть для двох людей. Котел закритого типу або в шкафу на кухні або кімнаті яка постірочна/кладова. З приводу проектів. Річ в тому що ми тільки що зробили ремонт в квартирі 68 м2. Є нова мебель, техніка яку потрібно вписати в простір, бо знаємо що зараз все купленно коштує набагато дорожче( Ми будемо звертатися до фахівців за проектом на основі наших малюнків. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Адаменко Опубліковано: 21 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2023 1 хвилину тому, normal сказав: Якщо ви кожну хвилину будете виходити з будинку на вулицю, то без тамбура все тепле повітря швидко вилетить, а з тамбуром навпаки буде вилітати тільки холодне (те що щойно залетіло), тому у вагонах чи супермаркетах це необхідність, а якщо я з квартіри міг і тиждень не виходити, то здогадуєтесь який у ньому сенс? Ого! Дякую велике! Нас двое, гості бувають теж рідко. Тому мабуть тамбур геть! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 21 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2023 (змінено) 41 хвилину тому, Елена Адаменко сказав: Другі двері завжди закриті в зимку чи як у більшості майже завжди заважають бо відчинені?) Майже завжди відчинені, бо заважають. ) Закриваються тільки на ніч і коли десь їздимо. 33 хвилини тому, Елена Адаменко сказав: То тамбур взагалі не робити? Я собі думав зробити на вхідних сходах скляну будку, як в аптеці, але так до того і не дійшло. Але з будкою було б комфортніше - менше б холодного повітря залітало в хату. Якби знову будувався - робив би тамбур (не передпокій) з теплою підлогою. Щоб весь бруд і пісок не тягнути в хату. Але якщо у вас буде собака (в хаті), то тамбур тільки заважатима. Змінено 21 лютого 2023 користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Адаменко Опубліковано: 21 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2023 35 хвилин тому, Yull сказав: Просто тамбури у людей різні бувають. Якщо в теплому контурі будинку то треба опалювати, це комфортніше і логічніше. А бувають як прибудови поза контуром будинку, то там і не опалюють бо тепловтрати великі. Робити чи не робити діло особистих переконань, але в будинку з вулиці бруду тягнеться більше, взуття більше, бо ж біля дому треба в чомусь ходити. Так воно все в тамбурі залишається. А з готових проектів вам нічого не сподобалося? Мені здається зараз багато проектів невеликих будинків. Наврядчи без досвіду проектування вдасться придумати щось унікальне. Мені якось не дуже частина сан.вузол- постірочна. Якось накручено, і цей виступаючий кут, їх краще уникати. А де у вас планується котел, бойлер? Гардеробної дуже не вистачає, вам не треба буде тоді стільки шаф. Спільний туалет з ванною не найзручніше рішення навіть для двох людей. З приводу с/в. В новій квартирі навмисно об"єднали, хоча була можливисть це не робити. Нам просто зручно. Якщо нормальна гардеробна, то це багато місця( Не розумію коли роблять завширшки 120 см, ставлять шафу і прохід залишається 60 см. Тоді краще дві окремі шафи. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Адаменко Опубліковано: 21 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2023 4 хвилини тому, vadimv сказав: Маже завжди відчинені, бо заважають. ) Закриваються тільки на ніч і коли десь їздимо. тоді мабуть краще поставити більш теплу дверь та зробити теплий пол. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Адаменко Опубліковано: 21 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2023 8 хвилин тому, vadimv сказав: Майже завжди відчинені, бо заважають. ) Закриваються тільки на ніч і коли десь їздимо. Я собі думав зробити на вхідних сходах скляну будку, як в аптеці, але так до того і не дійшло. Але з будкою було б комфортніше - менше б холодного повітря залітало в хату. Якби знову будувався - робив би тамбур (не передпокій) з теплою підлогою. Щоб весь бруд і пісок не тягнути в хату. Але якщо у вас буде собака (в хаті), то тамбур тільки заважатима. Трохи не зрозуміла. Маєте на увазі як в мене зараз на малюнку? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 21 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2023 1 хвилину тому, Елена Адаменко сказав: Трохи не зрозуміла. Маєте на увазі як в мене зараз на малюнку? Ні, у вас на малюнку в тамбурі немає шаф, вони у вас в передпокої. Я б робив тамбур з теплою підлогою і шафами для одягу, щоб мокре взуття і одяг знімати в тамбурі і не тягнути в хату (до передпокою). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Адаменко Опубліковано: 21 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2023 6 хвилин тому, vadimv сказав: Ні, у вас на малюнку в тамбурі немає шаф, вони у вас в передпокої. Я б робив тамбур з теплою підлогою і шафами для одягу, щоб мокре взуття і одяг знімати в тамбурі і не тягнути в хату (до передпокою). Так тоді мабудь знов другі двері будуть завжди відчинені, бо тамбур теплий? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 21 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2023 12 хвилин тому, Елена Адаменко сказав: Так тоді мабудь знов другі двері будуть завжди відчинені, бо тамбур теплий? Він буде холодніший за передпокій, бо ж двері на вулицю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Адаменко Опубліковано: 21 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2023 7 хвилин тому, vadimv сказав: Він буде холодніший за передпокій, бо ж двері на вулицю. тобто теплим полом виставляти наприклад температуру приміщеня 16-18 градусів? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 21 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2023 6 хвилин тому, Елена Адаменко сказав: тобто теплим полом виставляти наприклад температуру приміщеня 16-18 градусів? Саме так. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Адаменко Опубліковано: 21 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2023 22 хвилини тому, vadimv сказав: Саме так. Взяла до уваги. Дякую за підказку! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ПГС-Проект Опубліковано: 22 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 22 лютого 2023 Доброго дня. В моєму будинку тамбуру немає(хоча місце під перегородку на етапі проетування залишив). Тепла підлога(водяна)крок труби 100мм, дві двері, але я додав ще невеликий радіатор коло тих самих зовнішніх дверей... мокре взуття висихає дуже швидко, термоголовка на радіаторі стоїть макс. на трієчці... двері з вулиці швидко ніхто не зачиняє, а навпаки, щоби провітрити) Ця прихожка майже сама тепла кімната у будинку, тому я вважаю що тамбур не потрібен... Не забувайте про теплоізоляційний контур всього, куди може "втікти" Ваше тепло. Успіхів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ПГС-Проект Опубліковано: 22 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 22 лютого 2023 Вибачаюсь за брудну підлогу) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Адаменко Опубліковано: 22 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 22 лютого 2023 4 години тому, ПГС-Проект сказав: Вибачаюсь за брудну підлогу) Дякую що поділилися! ! У вас дуже охайно та в світлих відтінках. Все як я люблю. Зараз квартира майже біла. З пофарбованими стінами. Ну дуже для нас практично. З приводу другої двері. Рідні завжди зачиняють її? Літом теж? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ПГС-Проект Опубліковано: 22 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 22 лютого 2023 (змінено) 23 минуты назад, Елена Адаменко сказал: Дякую що поділилися! ! У вас дуже охайно та в світлих відтінках. Все як я люблю. Зараз квартира майже біла. З пофарбованими стінами. Ну дуже для нас практично. З приводу другої двері. Рідні завжди зачиняють її? Літом теж? Будь ласка. І Вам дякую! Зачиняють виключно з за звички, хоча й необхідності у цьому немає. Якщо буде гостра ручка, то можливо буде не дуже зручно тримати їх постійно відкритими щоб не травмуватись. Змінено 22 лютого 2023 користувачем ПГС-Проект Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Адаменко Опубліковано: 22 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 22 лютого 2023 5 хвилин тому, ПГС-Проект сказав: Будь ласка. І Вам дякую! Зачиняють виключно з за звички, хоча й необхідності у цьому немає. Якщо буде гостра ручка, то можливо буде не дуже зручно тримати їх постійно відкритими щоб не травмуватись. підкажіть будь ласка скільки у вас ширина вхідної зони та яка глибина шафи? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ПГС-Проект Опубліковано: 22 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 22 лютого 2023 51 минуту назад, Елена Адаменко сказал: підкажіть будь ласка скільки у вас ширина вхідної зони та яка глибина шафи? Ширина 185см, під шафу 70см. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Адаменко Опубліковано: 22 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 22 лютого 2023 (змінено) Прислухавшись до зауважень практиків форуму внесла правки в свій проект і він мені подобається тепер набагато більше! Перенесла мокру зону кухні ближче до сан.вузла, зробила по іншому тамбур. Тепер немає гострого кута в передпокоях. Обідній стіл чудово став біля вікна. Зменшила трохи кімнати. Замість 91 м2 вийшло 82,5 м2. Якщо в когось є ще зауваження, то дуже прошу написати! П.С. намалювала з урахуванням сторін світла. Змінено 22 лютого 2023 користувачем Елена Адаменко Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 22 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 22 лютого 2023 (змінено) 56 хвилин тому, Елена Адаменко сказав: Якщо в когось є ще зауваження, то дуже прошу написати! 1. Краще робити двері на одній осі (червоним кольором) - так і психологічно зручніше і зручніше меблі заносити. 2. Простінок між вікнами буде давати тінь (синім кольором). 3. Тепер саме час подумати, як буде робитися дах (як перекривати прольоти між несучими стінами). Змінено 22 лютого 2023 користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 22 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 22 лютого 2023 (змінено) Транзитні зони (тамбур та передпокій) займаюсь 17.5 відсотків від загальної площі, це забагато. Краше зробити ще один СВ з унітазом. Коли почнете малювати фасади, розставите більш правильно вікна, особливо в кухні нижнє на плані. Розміри вікон замалі в спальнях. Треба хоча б 160х160, а краще 180х180. Вікно в пральній непропорціно вузьке. Там скло вийде 35 см. Зробіть 80х160. Змінено 22 лютого 2023 користувачем BugS Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз