Серьожа Опубліковано: 5 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2023 Если есть стабилизатор,зачем реле напряжения?Мой совет,заложите отдельную линию для питания маломощных потребителей от ИБП,дежурного освещения во дворе,доме,автоматических ворот,котла,зарядок,интернета,итд. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Серьожа Опубліковано: 6 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2023 Продумайте возможность подключения зарядки электромобиля.Кстати от него можно подключать в доме потребителей электроэнергии. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
taras_vn Опубліковано: 6 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2023 Доброго дня. Нова редакція схеми. На діфавтоматі залишив тільки інтернет, відеонагляд і охранку. 3 ПЗВ на три зони: 1 поверх, 2 поверх і вулиця з стиралкою. Підскажіть потрібен автомат між генератором і перемикачем навантаження? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
taras_vn Опубліковано: 6 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2023 Ось уже зробив схему розстановки обладнання в шафі. Хочу взяти Hager Golf 3*12, але не впевнений, що його вистачить по глибині для установки перемикача навантаження? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 6 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2023 враховуйте щоб нульові шини ще помістити. У вас же їх буде 4 шт. Я б поставив ще одну нульову шину загальну, бо так як на схемі показано то вам нуль прийдеться шлейфувати на клемах дифавтоматів. Я б взяв щит 4х12. Можливо в майбутньому ще щось прийдеться підключати 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 6 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2023 19 хвилин тому, taras_vn сказав: Хочу взяти Hager Golf 3*12, але не впевнений, що його вистачить по глибині для установки перемикача навантаження? Беріть Volta 6х12, бо з часом захочеться додати інвертор, всякого розумного будинку. 18 хвилин тому, Shturman1 сказав: враховуйте щоб нульові шини ще помістити. У вас же їх буде 4 шт. Можна використати рідні хагеровські клеми, забравши з них перемички. Якщо взяти волту, то можна мати тримачі клем і зверху, і знизу, тоді на самій дін рейці не треба ніяких клем. Те ж саме стосується розподільчих блоків для груп або для гарантованого живлення. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
taras_vn Опубліковано: 6 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2023 Я планував нульові шини і землю робити знизу щита, бо дроти теж будуть заходити знизу. Приблизно так. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
taras_vn Опубліковано: 6 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2023 В мене ще є проблема що вхіний дріт зробили не дуже довгий десь 30-40 см. Якщо брати 4*12 а тим більше 6*12, то треба буде нарощувати дроти, бо автомат входу буде на верхній рійці, а вхід знизу. Я ще розглядав варіант 3*18, але він не дешевий і не впевненних що буде потрібен такий запас. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 6 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2023 (змінено) 2 години тому, taras_vn сказав: Хочу взяти Hager Golf 3*12, але не впевнений, що його вистачить по глибині для установки перемикача навантаження? Є перемикачі навантаження більш компактні SFT225 HAGER. Вам же не потрібен 3-полюсний. Змінено 6 лютого 2023 користувачем BugS 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 6 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2023 2 часа назад, taras_vn сказал: Підскажіть потрібен автомат між генератором і перемикачем навантаження? Так 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 6 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2023 03.02.2023 в 19:05, Firetuf сказав: А якщо на об'єкті TN-C-S, то всьо пропало? Ставиться ізолюючий транформатор. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Телесистемы Опубліковано: 6 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2023 5 часов назад, taras_vn сказал: Хочу взяти Hager Golf 3*12 В современных реалиях - такой щит для двухкомнтатной квартиры. Да и удобоство сборки необходимо учитывать убирайте ДА, он там не нужен сигнализацию какую-то предусмотрите наличия основного питания - зуммер или световую ну и разберитесь с системой заземления и работой генератора в этой системе это так, навскидку 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S_Vladimir_79 Опубліковано: 6 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2023 (змінено) Як рекомендація, щоб ПЗІП на 100% виконав своє призначення, загальна довжина підключаємих проводів «до одного фазного контакту ПЗІП + від ПЗІП до землі» не повинна перевищувати 0,5м. Тому може змініть його місце в шафі. Змінено 6 лютого 2023 користувачем S_Vladimir_79 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 7 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 7 лютого 2023 22 часа назад, taras_vn сказал: Я планував нульові шини і землю робити знизу щита, бо дроти теж будуть заходити знизу. Приблизно так. буду делать так же. Кабеля подходят снизу, нет смысла делать дугу. В любом случае, не вижу никаких проблем. Худшее, что может быть - это хворий на голову Наблюдатель дизлайк поставит, потому не парьтесь. 2 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 8 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 8 лютого 2023 В 06.02.2023 в 16:45, taras_vn сказал: Я планував нульові шини і землю робити знизу щита, бо дроти теж будуть заходити знизу. Приблизно так. Я нулі люблю тягати в протилежні боки для запасу на випадок чогось там) 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Firetuf Опубліковано: 8 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 8 лютого 2023 1 час назад, Energon сказал: Я нулі люблю тягати в протилежні боки для запасу на випадок чогось там) Це ж який пєрєрасход фазних проводів? 😂 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 8 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 8 лютого 2023 2 часа назад, Firetuf сказал: Це ж який пєрєрасход фазних проводів? 😂 Як мені западенці казали - "марні гроші". Что не мешало им творить полную хрень, когда я не видел 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dsv2008 Опубліковано: 8 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 8 лютого 2023 В 06.02.2023 в 18:26, shneider_vova сказал: Так На гені є свій автомат. Лишні контакти не потрібні. А ще непогано працюють китайські АВР типу "Автомат ввода резерва TOMZN TRXNE АВР ATS 2Р 63А" Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 8 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 8 лютого 2023 1 час назад, dsv2008 сказал: На гені є свій автомат. Лишні контакти не потрібні. А ще непогано працюють китайські АВР типу "Автомат ввода резерва TOMZN TRXNE АВР ATS 2Р 63А" я в щитку вмикаю/вимикаю автомат, щоб відключити генератор від навантаження перед тим, як його глушити. робити це перемикачем резерву не рекомендували, бо в нього немає дугогасильної камери 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 8 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 8 лютого 2023 2 часа назад, shneider_vova сказал: я в щитку вмикаю/вимикаю автомат, щоб відключити генератор від навантаження перед тим, як його глушити. робити це перемикачем резерву не рекомендували, бо в нього немає дугогасильної камери А в автомате, который на генераторе? Я, правда, всего четыре раза пользовался (1- проверил, 2 и 3 по 3 часа в блекаут, 4 - проверил после месячного простоя) - так особо и нагрузки не было, - холодильник и пару лампочек - нагрузку снимал автоматом на генераторе. Разок точно переключателем 1-0-2 в щитке Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 8 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 8 лютого 2023 Только что, Dendnepr сказал: А в автомате, который на генераторе? Я, правда, всего четыре раза пользовался (1- проверил, 2 и 3 по 3 часа в блекаут, 4 - проверил после месячного простоя) - так особо и нагрузки не было, - холодильник и пару лампочек - нагрузку снимал автоматом на генераторе. Разок точно переключателем 1-0-2 в щитке В мене є пультик я до генератора не хожу 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Телесистемы Опубліковано: 8 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 8 лютого 2023 5 часов назад, dsv2008 сказал: На гені є свій автомат. Лишні контакти не потрібні. А ще непогано працюють китайські АВР типу "Автомат ввода резерва TOMZN TRXNE АВР ATS 2Р 63А" 1. это как бы не АВР, его еще в схему собрать надо 2. нет дугогасительной камеры, поэтому: 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз