Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

ЕППС в житлове приміщення

NBB

Рекомендовані повідомлення

які думки і може хто вивчас тему? чи можна ЕППС використовувати в житлових приміщенях? наприклад як вирівнювач для підлоги і поверх нього ОСБ яи фанеру?

тобто чи не шкідливо його використовувати без стяжки зверху?

 

і якого виробника продукція  більш еоклогічна?

дякую

Змінено користувачем NBB
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Кожен із виробників отримує висновок згідно «ДСанПіН 8.2.1-181-2012 Державні санітарні норми та правила. Полімерні та полімервмісні матеріали, вироби і конструкції, що застосовуються у будівництві та виробництві меблів. Гігієнічні вимоги», що відповідає мінімальним значенням. Якщо Ви бажаєте щоб були інші і більш розгорнуті показники, тоді це буде закордонна продукція. Я б звернув Вашу увагу на фінського виробника «Finnfoam». У виробництві Finnfoam не використовуються гази CFC, HCFC або HFC або антипірени, які містять небезпечні сполуки брому. З Finnfoam XPS також не випаровуються та не виділяються небезпечні для здоров’я гази, частки чи волокна. Finnfoam XPS отримав рейтинг M1 за викиди, що означає найкращу якість повітря в приміщенні і підтержено сертифікатом. www.finnfoam.com/application/files/3815/6135/7904/XPS_M1.pdf

На  питання «тобто чи не шкідливо його використовувати без стяжки зверху?» тут буде більше пожежна безпека будівлі, а не екологічна. Незалежно від використовуваного теплоізоляційного матеріалу, протипожежні стіни та бар’єри повинні будуватися відповідно до норм.. Це запобігання поширенню вогню.

Так як XPS відноситься до швидко займистих виробів (Евро клас Е або F).

Компанія «Finnfoam Oy» доручила VTT  провести випробування SBI відповідно до європейського стандарту. Матеріал Finnfoam, клас вогнестійкості якого не визначено (NPD), досяг рейтингу вогнестійкості B (B-s1, d0) із комбінацією цементного розчину та скловолоконної сітки товщиною менше 3 мм. Що стосується утворення диму, то конструкція також досягла найвищого можливого рейтингу -s1, це означає, що утворення диму було дуже незначним.

 

Коли внутрішня температура за сценарієм пожежі досягне 300–500 °C,  Finnfoam XPS розплавиться зі стінок (температура розм’якшення Finnfoam становить приблизно 100 °C, а температура плавлення нижче 200 °C) і швидкість з якою внутрішня температура зростатиме зменшиться, оскільки плавлення зв’язує теплову енергію, і внутрішній простір більше не буде теплоізоляційним. Використання неплавкої ізоляції призведе до абсолютно протилежного сценарію, коли ізоляція призведе до підвищення внутрішньої температури до понад 1000 °C і вогонь стане ще сильнішим.

XPS використовується коли потрібна : тривала міцності на стиск , морозостійкість та вологостійкість.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

ЕППС  в середені приміщення можна використовувати тільки під стяжку або штукатурку(по склосітці). Як з екологічної так і протипожежної точки зору

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...