yur43 Опубліковано: 4 січня Автор Поділитись Опубліковано: 4 січня 2 години тому, OlegYAVA сказав: Я так розумію, ви використовуєте нічний тариф, а розряд батареї вдень розтягуєте сонцем? Так, батарея заряджається вночі до кількості енергії необхідної при даному прогнозі на сонце. Тобто в батареї резервується місце під сонце. Відсотків 30 є для маневру, якщо сонця буде більше то згенерує в мережу. 2 години тому, OlegYAVA сказав: Коли вимкнуть світло і стоїть двонаправлений лічильник і увімкнена генерація в мережу - інвертор буде намагатися щось віддавати? Без мережі інвертор не буде її використовувати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 4 січня Поділитись Опубліковано: 4 січня (змінено) 5 годин тому, OlegYAVA сказав: Мої міркування - за відсутності вхідної напруги він буде просто чекати, бо не буде мати сигналу, на основі якого може модулювати свою синусоїду на віддачу Мають відключатись від зовнішньої мережі, бо є загальноприйняті стандарти щодо anti-islanding, де найдовший час в який інвертор має визначити що він перетворився в "острів" і відключитись від зовнішньої мережі - це 2 секунди. Але якщо у вашій мережі є інші інвертори які можуть експортувати, то може і не відключитись. В мережі є наукові статті на цю тему, де приводять еспериментальні випадки коли інвертори в одній мережі не відключались і продовжувався експорт. Залежить від того як в інверторі реалізований anti-islanding захист. Змінено 4 січня користувачем Dmode Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlegYAVA Опубліковано: 5 січня Поділитись Опубліковано: 5 січня 8 годин тому, Dmode сказав: Мають відключатись від зовнішньої мережі, бо є загальноприйняті стандарти щодо anti-islanding, де найдовший час в який інвертор має визначити що він перетворився в "острів" і відключитись від зовнішньої мережі - це 2 секунди. Але якщо у вашій мережі є інші інвертори які можуть експортувати, то може і не відключитись. В мережі є наукові статті на цю тему, де приводять еспериментальні випадки коли інвертори в одній мережі не відключались і продовжувався експорт. Залежить від того як в інверторі реалізований anti-islanding захист. а це цікаво... бо поки я один планую надлишки віддавати, але поряд ще один хлопець, як і я, хоче перетворити мережі садового товариства на мегаакумулятор. в такому разі доведеться поставити АВР, щоб відсікав від зовн. мереж 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 5 січня Поділитись Опубліковано: 5 січня 1 час назад, OlegYAVA сказал: а це цікаво... бо поки я один планую надлишки віддавати, але поряд ще один хлопець, як і я, хоче перетворити мережі садового товариства на мегаакумулятор. в такому разі доведеться поставити АВР, щоб відсікав від зовн. мереж Спустіться вже на землю. Якби інвертори могли по входу ненароком піднімати мережі. Це би вже сталося ..... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlegYAVA Опубліковано: 5 січня Поділитись Опубліковано: 5 січня 5 хвилин тому, Dalet сказав: Спустіться вже на землю. Якби інвертори могли по входу ненароком піднімати мережі. Це би вже сталося ..... так мені й не треба підіймати, мені треба щоб при відключенні інвертор працював суто на будинок Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 5 січня Поділитись Опубліковано: 5 січня 22 минуты назад, OlegYAVA сказал: так мені й не треба підіймати, мені треба щоб при відключенні інвертор працював суто на будинок коли ви бачите біле. ви не з першого разу вірите в те що воно біле? Інвернтор не може видавати в мережу коли там нема мережі - так написано повсюди, так сказано всіми.... А ви все одно - ой, а як дасть..... НЕ ДАСТЬ. якщо звісно все вірно підключено, а як не вірно, теж не дасть (згоре) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 5 січня Поділитись Опубліковано: 5 січня 36 хвилин тому, OlegYAVA сказав: мені треба щоб при відключенні інвертор працював суто на будинок Скоріше за все так і буде, бо для виникнення ситуації коли алгоритм захисту від anti-islanding в інверторі не спрацював, треба щоб значення поглинання мережі зі значенням генерації інвертора встанововилося б у певному співвідношенні. Це ближче до лабораторних умов, ніж до Вашої ситуації з мережею СТ. 17 хвилин тому, Dalet сказав: Інвернтор не може видавати в мережу коли там нема мережі Якщоб не міг, не існувало би стандартів по anti-islanding, призначення яких полягає в запобіганні ситуаціям, коли розподілена генерація продовжує живити окрему частину мережі (острів), яка відокремилась від основної електромережі. 25 хвилин тому, Dalet сказав: ак написано повсюди, так сказано всіми Ось приклад наукової статті де проводились тести, і було показано в яких умовах anti-islanding алгоритм інвертора може не спрацювати. Ось висновки 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 5 січня Поділитись Опубліковано: 5 січня Амінь Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 5 січня Поділитись Опубліковано: 5 січня 2 години тому, Dmode сказав: Скоріше за все так і буде, бо для виникнення ситуації коли алгоритм захисту від anti-islanding в інверторі не спрацював, треба щоб значення поглинання мережі зі значенням генерації інвертора встанововилося б у певному співвідношенні. Це ближче до лабораторних умов, ніж до Вашої ситуації з мережею СТ. Якщоб не міг, не існувало би стандартів по anti-islanding, призначення яких полягає в запобіганні ситуаціям, коли розподілена генерація продовжує живити окрему частину мережі (острів), яка відокремилась від основної електромережі. Ось приклад наукової статті де проводились тести, і було показано в яких умовах anti-islanding алгоритм інвертора може не спрацювати. Ось висновки Все ваши научные статьи и логика не работают, потому что так сказал всезнающий продаван Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 5 січня Поділитись Опубліковано: 5 січня 4 часа назад, ЯД сказал: Все ваши научные статьи и логика не работают, потому что так сказал всезнающий продаван О, читаэ. А клявся шо ніч не буде. Балабол))) Бери зроби і докажи зворотнє. Зможеш? Чи балабол вовіки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 5 січня Поділитись Опубліковано: 5 січня Далет - не цитируйте меня, я все равно не увижу вашего сверхумного высера 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 5 січня Поділитись Опубліковано: 5 січня 8 минут назад, ЯД сказал: Далет - не цитируйте меня, я все равно не увижу вашего сверхумного высера .....да увидит незрячий. Может и ума потом прибудет.... потом... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mykola2024 Опубліковано: 5 січня Поділитись Опубліковано: 5 січня (змінено) 19 годин тому, Dmode сказав: Мають відключатись від зовнішньої мережі, бо є загальноприйняті стандарти щодо anti-islanding, де найдовший час в який інвертор має визначити що він перетворився в "острів" і відключитись від зовнішньої мережі - це 2 секунди. значить я прававильно зробив що поставив в автоматичному перемикачі фаз, який стоїть перед інвертором, паузу в 5с між перемиканнями фаз і стіки ж на затримку на повторне включення, люксу вистачає цього часу щоб вкурити що він офлайн і відрубатися від гріда. Правде в мене поки немає панельок і режим гібрид вимкнений. Змінено 5 січня користувачем Mykola2024 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roman Kotenko Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня Доброго ранку, шановні гуру, потрібна Ваша допомога маємо інвертор Luxpower SNA 3-6k в парі з батареєю Dyness DL5.0C, і все працю неначе добре (розряд, перемикання, інвертор бачить параметри батареї) окрім... інвертор не заряджає батарею, хоча після першрго налаштування все було нормально (перестало працювати після вимкнення інвертора, без зміни параметрів). В режимі швидкого заряджання все працює. Може хтось підказати де я прогавив, можливо хтось згодиться налаштувати дистанційно (не безкоштовно). Заздалегіть дякую, усім гарного дня і мирного неба. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня 7 хвилин тому, Roman Kotenko сказав: Може хтось підказати де я прогавив Згідно ваших поточних налаштувань, поки soc не опуститься нижче 20% заряд не почнеться. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Павел Белоусов Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня 8 минут назад, Roman Kotenko сказал: Доброго ранку, шановні гуру, потрібна Ваша допомога маємо інвертор Luxpower SNA 3-6k в парі з батареєю Dyness DL5.0C, і все працю неначе добре (розряд, перемикання, інвертор бачить параметри батареї) окрім... інвертор не заряджає батарею, хоча після першрго налаштування все було нормально (перестало працювати після вимкнення інвертора, без зміни параметрів). В режимі швидкого заряджання все працює. Може хтось підказати де я прогавив, можливо хтось згодиться налаштувати дистанційно (не безкоштовно). Заздалегіть дякую, усім гарного дня і мирного неба. потрібно розрядити акб до 89% і піде заряд 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roman Kotenko Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня 49 хвилин тому, Dmode сказав: Згідно ваших поточних налаштувань, поки soc не опуститься нижче 20% заряд не почнеться. То правильно буде поставити 90-95% відсотків? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 6 січня Автор Поділитись Опубліковано: 6 січня 4 хвилини тому, Roman Kotenko сказав: То правильно буде поставити 90-95% відсотків? початок заряду вище 90% не дасть, а кінець можна і 100% 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serg_Nikol Опубліковано: 9 січня Поділитись Опубліковано: 9 січня Підкажіть, як подружити LuxPower6000 з JK-BMS PB2A16S20P. Все працює, заряджає, розряджає, але ні по CAN ні по RS один одного не бачить. В Dalet-а в кіно все само підключилося, а в житті все трохи складніше)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 9 січня Поділитись Опубліковано: 9 січня (змінено) 14 хвилин тому, Serg_Nikol сказав: Підкажіть, як подружити LuxPower6000 з JK-BMS PB2A16S20P. Все працює, заряджає, розряджає, але ні по CAN ні по RS один одного не бачить. В Dalet-а в кіно все само підключилося, а в житті все трохи складніше)) На бмс выберете протокол люкспавер Ну и тип батареи литий Змінено 9 січня користувачем ЯД 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
macafany Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня Добрий ранок як на lxp6kвиставити цей параметр Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mgo Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня Полистав 20 сторінок теми, відповідь про сенс життя не найшов. Запитаю SNA 6000 Мануал каже 4000+4000w сонця можна згодувати. Я так розумію фактичних 4000w на стрінг. 6кВт піде в мережу по ЗТ. Ще 2 буде зарядка акб і на споживання інвертора чи на живлення ESP Десь так? По панелях, є дах, з орієнтацією схилу на південь 6х10м Два ряди лізе по 8 панелей 600 ватних (2382×1134×30 mm) І головне їжачка не вродити поки витягну на дах з кумом, 430 ватні щось не виходить у мене красиво розкласти на цю потужність Номінал 4,9кВт а фактично аби було 3,7 за доброї погоди, я собі так уявляю. Для початку один стрінг, як треба буде додам ще один. Покритикуйте моє бачення реальності. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня 2 години тому, mgo сказав: Покритикуйте моє бачення реальності. Та нема що критикувати, бо це хороший план. Головне щоб реалізація також була хорошою. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mgo Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня Гг реалізація, як для себе, головге жабу задушити, щоб на саморізах не економити. Вагаюся дві чи три направояючі ставити під панелі на 2.4м. Хоча у мануалах до панелі вказують по дві, з певним навантаженням на панель. Але які навантаження у нас, без поняття. І вітерець останніми роками нівроку, в сусідів шифер на днях поздував. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня 2 години тому, mgo сказав: Але які навантаження у нас, без поняття. Навантаження в нас далека менші від тих, що витримує панель на двох профілях. Якщо в числах, то на двох профілях панель, лежачи горизонтально, витримує 0.5м мокрого снігу. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз