Dima4s Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня 8 часов назад, JoraBC сказал: А де це видно ? По верхнему графіку видно що в ночі ви також користуєтеся OffGrid. Споживання інвертор рахує все. Не важливо з батареї, мережі чи панелей. Але ніде не рахує своє споживання і втрати на перетворення. От якщо від спожитого відняти мережеву енергію, вийде скільки корисної енергії було з сонця, тої що після всіх втрат. Батарею не рахую, так як вона в мене майже кожного дня заряджається і розряджається до одного рівня.. тобто вся її енергія в спожитому врахована, так само як і в генерованому. Дякую за графік, схоже в вас така ж картина. Близько 2-3квт в добу йде на роботу пристрою. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня 3 минуты назад, yur43 сказал: пропонуєте тестером в режимі вимірювання опору поміряти кола з 220в ? .. не встиг Тоесть гарантированно сгорит даже если без нагрузки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dima4s Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня 2 часа назад, sly сказал: зовсім забув, що пан знає толк у збоченнях На днях відос бачив.. з заголовком типу "пожежа. Як чуть все не згоріло через батарею з літій нмц пакетів!" Дивлюсь я те відео і що я бачу.. власник проігнорував попередження бмс, що пакет немає ємності. Потім двічі виводив бмс з захисту і заряджав знову збірку. А потім взяв перевів бмс в емердженсі режим і ще раз примусово поставив на зарядку! І о боже, літій нмц не з того ні з сього загорівся!😅 2 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 17 червня Автор Поділитись Опубліковано: 17 червня 16.06.2024 в 13:04, Dima4s сказав: Глянув свою статистику, інвертор на всі перетворення за день зїдає десь 3квт. Показний 17 день. При однаковій генерації і споживанні, з мережі бере 3квт. Покажіть свою статистику. В вас так само? дані з початку року. Втрати враховані в різниці вхід/вихід батарейки. В мене вийшло в середньому до 14 Вт/год. Звідси відкинути втрати в батарейці. Виходить що інвертор майже нічого не споживає в режимі очікування і шось споживає при активній роботі. Але не так вже і багато. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dima4s Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня 36 минут назад, yur43 сказал: дані з початку року. Втрати враховані в різниці вхід/вихід батарейки. В мене вийшло в середньому до 14 Вт/год. Звідси відкинути втрати в батарейці. Виходить що інвертор майже нічого не споживає в режимі очікування і шось споживає при активній роботі. Але не так вже і багато. Цікаво. Навіть по паспорту інвертор споживає більше. А можете показати такий же скрін з стандартної програми інвертора? Може це стандарна програма десь щось не вірно рахує. Як з батареєю наприклад. В мене батарейка майже щодна висаджується і заряджається однаково. А в програмі квт заряду в два рази більше ніж розряду. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 17 червня Автор Поділитись Опубліковано: 17 червня (змінено) 21 хвилину тому, Dima4s сказав: А можете показати такий же скрін з стандартної програми інвертора? відмінності є Змінено 17 червня користувачем yur43 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
JoraBC Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня (змінено) 2 години тому, mib сказав: Если вспомните и будет несложно, померяйте еще когда он будет включен При включеном вимикаче 'нагрузка'(слева) , нули звонятся. Потенциала между ними нет. Змінено 17 червня користувачем JoraBC 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня 6 минут назад, JoraBC сказал: При включеном вимикаче 'нагрузка'(слева) , нули звонятся. Потенциала между ними нет. Спасибо, значит в теории моя схема сработает, если когда то куплю люкс то по 5ти проводам смогу их два поставить Каждому по своей фазе на выход Общая обоим на вход И общий ноль вход/выход Ну и общая земля Тоесть можно постепенно наращивать как инверторы так и панели при необходимости Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 18 червня Автор Поділитись Опубліковано: 18 червня (змінено) мегавати летять непомітно По батареї. Інвертор навіть коли не заряжає акум, на LDC підтримує 59в малим струмом, близько 0,3А. Через це, коли батарея заряджена, коли балансир все зробив і перестав споживати, напруга може зростати повільно. Адже струм саморозряду літію дуже малий, а балансир активний має теж мінімальне споживання. LiFePo від такого струму не повинно бахнути. Якщо хто працює з LiFePo без БМС (не бажано), вихід - підібрати напругу заряду так, щоб процес банансування ще тривав. Змінено 18 червня користувачем yur43 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
JoraBC Опубліковано: 19 червня Поділитись Опубліковано: 19 червня Питання на засипку. У когось smart з'явилося в налаштуваннях "кінцевого користувача" ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 19 червня Автор Поділитись Опубліковано: 19 червня 28 хвилин тому, JoraBC сказав: У когось smart з'явилося в налаштуваннях "кінцевого користувача" ? мабуть ще тестують. В мене є і такий і другий доступ. В дилерському смарт є, в клієнтському - немає. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 19 червня Автор Поділитись Опубліковано: 19 червня сьогодні вже без переживань за напругу, просто зменшив максимум напруги з 56в до 55в. Позавчора було отак 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
JoraBC Опубліковано: 19 червня Поділитись Опубліковано: 19 червня 2 години тому, yur43 сказав: сьогодні вже без переживань за напругу, просто зменшив максимум напруги з 56в до 55в. Позавчора було отак Така підозра, що акуми на 56в зарядилися повністю. В мене теж стоїть 56. Мне вот цікаво , а напруга float яка стоїть? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 19 червня Автор Поділитись Опубліковано: 19 червня 15 хвилин тому, JoraBC сказав: Така підозра, що акуми на 56в зарядилися повністю. В мене теж стоїть 56. Мне вот цікаво , а напруга float яка стоїть? так, заряджені, закінчується балансування Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
JoraBC Опубліковано: 20 червня Поділитись Опубліковано: 20 червня 10 годин тому, yur43 сказав: так, заряджені, закінчується балансування Це дилерський скан? бо в мене таких налаштувань немає.. На рахунок float . Після консультацій зі спецами я встановив цю напругу таку саму як заряд. С початку було так само👆, на вольт меньше, потім понаблюдав як інвартор постійно піддавлює акум, а ліфери цього не люблять, і зробив однаково. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
JoraBC Опубліковано: 20 червня Поділитись Опубліковано: 20 червня (змінено) 21 годину тому, yur43 сказав: сьогодні вже без переживань за напругу, просто зменшив максимум напруги з 56в до 55в. Позавчора було отак Така само муйня почалася. Вимкнули напругу мережі, акум був заряджений. Уже БМС рубанула. Змінено 20 червня користувачем JoraBC Вже 57В. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
olexandr89 Опубліковано: 20 червня Поділитись Опубліковано: 20 червня (змінено) Усім привіт. Підкажіть у кого був досвід роботи Luxpower sna5000 з інверторними BMS. Які моделі нормаль працюють з цим інвертором. Розглядаю варіант JK PB-2A16S15P або ж Seplos smart bms 3.0 вже чесно кажучи заплутався. Поки що є збірка на 48v 16S Eve LF105. для неї і підбираю BMS. Зрозумів що BMS без зворотньогу зв*язку з інвертором, краще не встановлювати. Змінено 20 червня користувачем olexandr89 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 20 червня Поділитись Опубліковано: 20 червня 19 хвилин тому, olexandr89 сказав: Зрозумів що балансир без зв*язку з інвертором, краще не встановлювати. Дуже цікаво. А если бмс без балансира? И почему не использовать? Самая популярная JK БМС буквально только в прошлом году сделала бмс с поддержкой общения с инвертором, но эта бмс стала популярной до этого и ее использовали и пользуют с инвертором 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 20 червня Поділитись Опубліковано: 20 червня (змінено) 29 хвилин тому, olexandr89 сказав: Усім привіт. Підкажіть у кого був досвід роботи Luxpower sna5000 з інверторними BMS. Які моделі нормаль працюють з цим інвертором. Розглядаю варіант JK PB-2A16S15P або ж Seplos smart bms 3.0 вже чесно кажучи заплутався. Поки що є збірка на 48v 16S Eve LF105. для неї і підбираю BMS. Зрозумів що балансир без зв*язку з інвертором, краще не встановлювати. Если что, я не придираюсь. Просто вам как пользователю как бы стоит понять зачем она нужно и почему. К чему там балансир и зачем он. А потом смотреть какие протоколы общения есть на инвертора и на бмс. Если есть совпадение - то по этому протоколу они смогут общаться Змінено 20 червня користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
olexandr89 Опубліковано: 20 червня Поділитись Опубліковано: 20 червня Перепрошую, помилився у висловлювані, мав на увазі BMS без зворотнього зв*язку не варто використовувати, а написав балансир. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 20 червня Поділитись Опубліковано: 20 червня Тільки що, olexandr89 сказав: Перепрошую, помилився у висловлювані, мав на увазі BMS без зворотнього зв*язку не варто використовувати, а написав балансир. А почему не варто? На ваш взгляд Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
olexandr89 Опубліковано: 20 червня Поділитись Опубліковано: 20 червня Только что, ЯД сказал: А почему не варто? На ваш взгляд так як звичайне бмс може відключити батарею від інвертора, в різних випадка, або ж по тривозі що до перезаряду/розряду однієї із банок, або ж у інших випадках, а це може призвести до виходу зладу інвертора. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
olexandr89 Опубліковано: 20 червня Поділитись Опубліковано: 20 червня 8 минут назад, ЯД сказал: Если что, я не придираюсь. Просто вам как пользователю как бы стоит понять зачем она нужно и почему. К чему там балансир и зачем он. А потом смотреть какие протоколы общения есть на инвертора и на бмс. Если есть совпадение - то по этому протоколу они смогут общаться я це зрівнював, як варіант це протокол pylontech. Але запитую саме тому, що є інформаціїя, тро те що не зовсім коректно все працює. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 20 червня Поділитись Опубліковано: 20 червня 1 хвилину тому, olexandr89 сказав: я це зрівнював, як варіант це протокол pylontech. Але запитую саме тому, що є інформаціїя, тро те що не зовсім коректно все працює. Посмотрите на ДИУ Солар - там есть целый раздел по бмс, может что найдете, но вроде по пайлонтек у людей работало Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 20 червня Автор Поділитись Опубліковано: 20 червня 2 години тому, JoraBC сказав: Така само муйня почалася. Вимкнули напругу мережі, акум був заряджений. Уже БМС рубанула. Пишіть на info@luxpowertek.com , прикладайте скрини і номер інвертора. Раніше такого не було. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз