vadym petrov Опубліковано: 13 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 вересня 2023 (змінено) В 11.01.2023 в 16:13, yur43 сказал: Британець написав інтеграцію в HomeAssistant для сімейства сонячних інверторів LuxPower. До інверторів інших виробників теж можливо щось колись хтось робив, треба шукати. Все в ваших руках. добрий день, а хоумассіст чим саме керує? тобто, як ви контролюєте прилади, розумні розетки? Буду ставити собі Люкса 5000+4квт панелей, пілонтек АКБ, ось думаю як зробити, щоб при достатньому сонці можна було щось потужне заживити в авторежимі Змінено 13 вересня 2023 користувачем vadym petrov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 13 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 13 вересня 2023 (змінено) HA керує майже всим що продається по WiFi, ZigBee, блютуз. Інтеграція LuxPower передає в HA навіть більше параметрів ніж у штатному додатку, там є дані для отримання інформації HA і для налаштування інвертора. Оптимально підключити генерацію в мережу, тоді і керувати вже особо немає чим. Я зараз використовую HA тільки для аналізу наявності мережі, керування споживачами в залежності від наявності мережі і сонячної активності. Ну і рівнем заряду батареї теж керує HA, коли мережа стабільна - запас 80%, коли мережі немає - запас 100%. Змінено 13 вересня 2023 користувачем yur43 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 14 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 вересня 2023 13.09.2023 в 12:38, yur43 сказав: рівнем заряду батареї теж керує HA, коли мережа стабільна - запас 80%, коли мережі немає - запас 100%. Цікаво - звідки НА знає наперед, що буде мережа та заряджає до 80%?! А тут непередбачувана ситуація, коли нестало мережі і дощовий день... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 14 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 14 вересня 2023 (змінено) 9 хвилин тому, sanyas15 сказав: Цікаво - звідки НА знає наперед, що буде мережа та заряджає до 80%?! А тут непередбачувана ситуація, коли нестало мережі і дощовий день... Алгоритм. Сьогодні о 9 ранку була злива. Мережа пропала на 40 хвилин. Сонце з'явилося за 25 хвилин. Тобто без мережі і сонця ми прожили 25 хвилин. Потім сонце зарядило батарею про всяк випадок. Після стабільності мережі протягом 2 годин HA нормалізував рівень заряду знову до 80%. Всі параметри можна міняти під себе. Так як БМС у мене немає, запас заряду дуже приблизний, підбирався індивідуально. HA нічого наперед не знає. Є стабільна мережа без відключень - працюємо по варіанту 1. Немає мережі - запасаємо про всяк випадок. Змінено 14 вересня 2023 користувачем yur43 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadym petrov Опубліковано: 15 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2023 (змінено) Вибачте, що таке НА:) ЗТ напевно вже з весни буду замовляти Змінено 15 вересня 2023 користувачем vadym petrov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 15 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2023 42 хвилини тому, vadym petrov сказав: Вибачте, що таке НА:) ЗТ напевно вже з весни буду замовляти HA - Home Assistant. ЗТ з Нового Року вже буде інший. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadym petrov Опубліковано: 15 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2023 1 час назад, yur43 сказал: HA - Home Assistant. ЗТ з Нового Року вже буде інший. дякую то краще зараз підключати ЗТ? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 15 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2023 3 хвилини тому, vadym petrov сказав: то краще зараз підключати ЗТ? так буде надійніше, якщо встигнете до кінця року 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 19 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2023 Був я незадоволений рівнем шуму вентиляторів на максимальній потужності. Ще до 3кВт шуму майже не чути, а от під 5кВт воно шумить. Виявилося що я налаштував діапазон 30-40С, а досягнути при високій потужності такої температури - вентилятору треба напрягтися. По досвіду власників Deye, які вважають нормальною температуру 80С, переналаштував вентилятори і сталося чудо, їх знову не чути. Якщо хто захоче повторювати мій досвід, стартова температура першого радіатора 30С, другого і МРРТ 35С, дельта першого 10С, другого і третього 20С. Питання - міняти свій Люкс на Дею, яка по факту номінальну потужність не витягує, відпало. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 19 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2023 1 година тому, yur43 сказав: яка по факту номінальну потужність не витягує Висновок, який базується на припущеннях, а не на фактах. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 19 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2023 (змінено) 12 хвилин тому, volomoto сказав: Висновок, який базується на припущеннях, а не на фактах. доведіть зворотнє. Виробник LuxPower виявився чеснішим, вказавши параметри безшумної серії LXP реальні цифри. Інвертори цієї серії - аналог Deye, вихлоп буде абсолютно ідентичним. До речі, у 5кВт і 6кВт LXP однакова начинка, там взагалі різниця незрозуміла. Змінено 19 вересня 2023 користувачем yur43 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 19 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2023 (змінено) 31 хвилину тому, yur43 сказав: доведіть зворотнє. Це ви маєте спочатку довести своє твердження, а тоді я можу його спростувати. Ваше твердження не базується на фактах, тобто замірах, а всього лише на припущеннях, тобто це гіпотеза. Змінено 19 вересня 2023 користувачем volomoto 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 19 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2023 1 час назад, yur43 сказал: доведіть зворотнє. Виробник LuxPower виявився чеснішим, вказавши параметри безшумної серії LXP реальні цифри. Інвертори цієї серії - аналог Deye, вихлоп буде абсолютно ідентичним. До речі, у 5кВт і 6кВт LXP однакова начинка, там взагалі різниця незрозуміла. пане, ви зплутали нагрів МРРТ на точках неоптимальної роботи і відповідно його охолодження в режимі з відносно вищою оптимальністю напруги входу сонця з дірейтингом, і носитеся з тим як бабця зі ступою. І шукаєте охочих з вами поноситися)))) Не є тут таких. А за рекламу Люкса дякую. Скоро в наявності нові моделі з 17А МРРТ та ще і 6кВт потужності!!!))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 19 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2023 5 хвилин тому, Dalet сказав: А за рекламу Люкса дякую. Скоро в наявності нові моделі з 17А МРРТ та ще і 6кВт потужності!!!))) Пажалуста, норм апарати. https://www.google.com/search?q=дірейтинг&oq=дірейтинг&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIMCAEQABgNGLEDGIAEMgkIAhAAGA0YgAQyCQgDEAAYDRiABDIPCAQQABgNGIMBGLEDGIAEMgkIBRAAGA0YgAQyCQgGEAAYDRiABDIJCAcQABgNGIAEMgkICBAAGA0YgAQyCQgJEAAYDRiABNIBCDc5NTRqMGo3qAIAsAIA&sourceid=chrome&ie=UTF-8 what is that ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 19 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2023 (змінено) 52 хвилини тому, volomoto сказав: тоді я можу його спростувати. Ваше твердження не базується на фактах, тобто замірах, а всього лише на припущеннях, тобто це гіпотеза. Ви не можете, може власник пасивного Deye , або інсталятор, наприклад Dalet. Нехай покаже тривалу роботу пасивного Deye в літній період на номінальній потужності. Я стверджую, що номінал воно не витягне, перегрів скине PV , хоча в інструкції аж 7800Вт для 6кВт інвертора. Реально їх видно тільки при температурі повітря нижче +10С. А Люкс з активним охолодженням все тягне. А з розумним керуванням вентиляторами ще і не шумить. Підрегулював діапазон 30-60С, так його й не чути. Змінено 19 вересня 2023 користувачем yur43 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 19 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2023 23 минуты назад, yur43 сказал: Я стверджую та будьласка, хто ж вам забороняє)))) в нас є свобода слова. патякайте далі))) А фізика роботи МРРТ, то не про вас. Добре що хоч той Дейе не ламповий))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 19 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2023 ось вони, нової генерації, аппарати (ж) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 19 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2023 9 хвилин тому, Dalet сказав: та будьласка, хто ж вам забороняє)))) в нас є свобода слова. патякайте далі))) А фізика роботи МРРТ, то не про вас. Добре що хоч той Дейе не ламповий))) про знання фізики роботи нічого нового ви мені не зможете сказати, за аватарку так і не подякували МРРТ працює відповідно потребам навантаження, навантаження відпускається згідно лімітів, ліміти (обмеження) у пасивних інверторів "плаваючі", до +45С вони одні, а при перегріві - їх зменшує ПО. Світові лідери по інверторам Fronius принципово не роблять пасивне охолодження, в них дуже гарне активне. Якщо в нових SNA дороблене управління вентиляторами, успіх гарантований. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikingua Опубліковано: 19 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2023 (змінено) 20 минут назад, yur43 сказал: до +45С вони одні, а при перегріві - їх зменшує ПО. Як часто у вас температура оточующего серведовища підіймається вище 45градусів ? то не температура пристрою... ви ж самі давали скрін з мануала, де це можна бачити Змінено 19 вересня 2023 користувачем Vikingua Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 19 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2023 (змінено) 32 хвилини тому, Vikingua сказав: Як часто у вас температура оточующего серведовища підіймається вище 45градусів ? то не температура пристрою... ви ж самі давали скрін з мануала, де це можна бачити у інвертора немає датчика повітря, температуру він аналізує по датчику на радіаторі охолодження. І процес обмеження потужності починається з температури +45С саме радіатора, процес плавний, його задача не допустити перегрів електронних компонентів вище граничних +65С. Інколи електроніка не встигає за інтенсивністю розігріву і температура радіатора сягає +80С і більше. Системи з активним охолодженням мають механізм регулювання охолодженням і механізм аварійного вимкнення. При цьому ліміти потужності не змінюються. Я не кажу, що пасивне охолодження погане, просто споживач не завжди отримає паспортну потужність. В активних інверторах зношується вентилятор, в пасивних - можливі перегріви і недобір сонячної генерації як наслідок. Все не вічно і не ідеально. Змінено 19 вересня 2023 користувачем yur43 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 19 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2023 46 минут назад, yur43 сказал: про знання фізики роботи нічого нового ви мені не зможете сказати, за аватарку так і не подякували МРРТ працює відповідно потребам навантаження, навантаження відпускається згідно лімітів, ліміти (обмеження) у пасивних інверторів "плаваючі", до +45С вони одні, а при перегріві - їх зменшує ПО. Світові лідери по інверторам Fronius принципово не роблять пасивне охолодження, в них дуже гарне активне. Якщо в нових SNA дороблене управління вентиляторами, успіх гарантований. Все вірно. Люкс найкращий. Особливо нові моделі на жовтень 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 19 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2023 Люкс форева На свої 600 доралів це саме краще. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей Стрельник Опубліковано: 19 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2023 (змінено) Підкадіть як отримати доступ до оновлення прошивки, купив на ОЛХ, продавець не домопоже, писав на пошту info@luxpowertek.com - без відповіді, знайшов номер WhatsApp - там пишуть щоб звертався до продавця. Виходить замкнуте коло Змінено 19 вересня 2023 користувачем Сергей Стрельник 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 19 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2023 13 минут назад, Сергей Стрельник сказал: Підкадіть як отримати доступ до оновлення прошивки, купив на ОЛХ, продавець не домопоже, писав на пошту info@luxpowertek.com - без відповіді, знайшов номер WhatsApp - там пишуть щоб звертався до продавця. Виходить замкнуте коло пишіть в ОЛХ))) 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 19 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2023 (змінено) 18 хвилин тому, Сергей Стрельник сказав: Підкадіть як отримати доступ до оновлення прошивки, купив на ОЛХ, продавець не домопоже, писав на пошту info@luxpowertek.com - без відповіді, знайшов номер WhatsApp - там пишуть щоб звертався до продавця. Виходить замкнуте коло пишіть на підтримку що шумлять вентилятори, номер інвертора і т.д. Мені написали шо прошивку оновили. Крім того що інвертор перезагрузився, я змін не побачив. Версія зараз у мене cBaa-127A7F модель ынвертора 66944 Шо не так з заводською прошивкою? Змінено 19 вересня 2023 користувачем yur43 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз