Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Господа у кого ЭЛЕКТРОКОТЕЛ? Расскажите, сколько платите в месяц зимой?

borissuchman

Рекомендовані повідомлення

20 хвилин тому, NBB сказав:

так ввечері на кілька годин камінна топка і вночі вмикаю, в листопаді було десь 40-55 кВт за ніч з підігрівом 120л води

сьогодні залишив на день котла і при такій погоді 2-4С тепла за день котел десь 45 кВт спожив, бачу скільки буде за ніч

Просто для ремарки: маю тепло акумулятор на 1700л, в ньому три тени вже по 3кВт. За ніч йде стільки ж енергії (бойлер теж рахую), але по нічному тарифу. ТА вистачає на наступний день з легкістю в таку погоду. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, МакДо сказал:

Просто для ремарки: маю тепло акумулятор на 1700л, в ньому три тени вже по 3кВт. За ніч йде стільки ж енергії (бойлер теж рахую), але по нічному тарифу. ТА вистачає на наступний день з легкістю в таку погоду. 

за ніч 50 кВт?

ну теж ніби вистачає на дер, коли опалення вмикати вночі ( і бойлер), як треба камін пару годин розпалити можна, навіть в мороз так робили минулий сезон

Посилання на коментар

Взагалі не вмикав електро котел поки що, день через день камін 2-3 корзинки дуба - поки вистачає

Змінено користувачем newbee2020
Посилання на коментар

7 минут назад, newbee2020 сказал:

Взагалі не вмикав електро котел поки що, день через день камін 2-3 корзинки дуба - поки вистачає

Дуб дорожче ел.енергії.

Посилання на коментар

7 минут назад, Vikctor сказал:

Дуб дорожче ел.енергії.

не впевнений. якщо грубо прикинути, 6 кубів дуба сухого колотого (зілок) це десь 3 тони. ціна нехай 2200 грн за куб (500 кг). в 1 кг 4 квт - 25-30% втрати на димохід.  

1500 кВтгод за 2200 грн = 1 грн 50 коп. менше нічного тарифу

Змінено користувачем newbee2020
Посилання на коментар

10 минут назад, newbee2020 сказал:

не впевнений. якщо грубо прикинути, 6 кубів дуба сухого колотого (зілок) це десь 3 тони. ціна нехай 2200 грн за куб (500 кг). в 1 кг 4 квт - 25-30% втрати на димохід.  

1500 кВтгод за 2200 грн = 1 грн 50 коп. менше нічного тарифу

Щось з розрахунками не те, бо ще жодного разу не було щоб топити дровами було дешевше ніж електрикою.

• Лайк 2
Посилання на коментар

Только что, Vikctor сказал:

Щось з розрахунками не те, бо ще жодного разу не було щоб топити дровами було дешевше ніж електрикою.

ну так і тарифу майже 5 грн ніколи не було

Посилання на коментар

7 минут назад, newbee2020 сказал:

ну так і тарифу майже 5 грн ніколи не було

Ну, не зовсім так - наразі скільки там вночі - 1,3грн здається. З тарифом на електроопалення. Але в будь-якому разі ціна на дрова завжди корелюється з цінами на газ/електрику і дорожчають дрова при подорожчанні газу/електрики доволі сінхронно.

Посилання на коментар

13 минут назад, Vikctor сказал:

Ну, не зовсім так - наразі скільки там вночі - 1,3грн здається. З тарифом на електроопалення. Але в будь-якому разі ціна на дрова завжди корелюється з цінами на газ/електрику і дорожчають дрова при подорожчанні газу/електрики доволі сінхронно.

газ давно не дорожчав, а ЕЕ зовсім недавно. дрова теж наче тримаються по ціні

Посилання на коментар

Помилка в підрахунках. Якщо звичайно брати готові порубані дрова, які достатньо висохли, то вийде з 1 складометра 400 кг, це я вже перевірив, бо спеціально зважував.  Друга помилка - в 1 кг твердих порід ніяк не буде 4 квт, а лише 3 квт. Далі йде втрата енергії, тобто ККД котала буде в кращому разі 80%, а в гіршому 70%. Таким чином, якщо взяти звичайни котел з ККД 75% і ціну за дрова 2200, то вийде 2200 * 0,4 * 3 * 0,75 = 1980 або приблизно 2 грн за 1 квт. Тобто виходим на ціну  1 квт по нічному тарифу, тільки без лишньої замороки з дровами.

• Лайк 3
Посилання на коментар

1 минуту назад, anatol33 сказал:

Помилка в підрахунках. Якщо звичайно брати готові порубані дрова, які достатньо висохли, то вийде з 1 складометра 400 кг, це я вже перевірив, бо спеціально зважував.  Друга помилка - в 1 кг твердих порід ніяк не буде 4 квт, а лише 3 квт. Далі йде втрата енергії, тобто ККД котала буде в кращому разі 80%, а в гіршому 70%. Таким чином, якщо взяти звичайни котел з ККД 75% і ціну за дрова 2200, то вийде 2200 * 0,4 * 3 * 0,75 = 1980 або приблизно 2 грн за 1 квт. Тобто виходим на ціну  1 квт по нічному тарифу, тільки без лишньої замороки з дровами.

може і 2 грн, але все одно достатньо конкурентно. але ні разу не зустрічав що 1 кг твердої гірше ніж 1 кг якоїсь там сосни

Посилання на коментар

2 минуты назад, anatol33 сказал:

А ККД камінної топки напевно ще нижче за ТП котел.

Посилання на коментар

Только что, Vikctor сказал:

А ККД камінної топки напевно ще нижче за ТП котел.

в мене 75 заявлено. на більш просунутих моделях гаврилова із більшим теплообмінником і до 80%

Посилання на коментар

12 хвилин тому, newbee2020 сказав:

газ давно не дорожчав

Проскакують новини від чинушів про підвищення тарифу на електроенергію до 7,50-9грн/квт і газ мінімум х2 з 01.05.25. Типу ми асоціюємося з ЄС. Звісно про доходи ніхто не говорить. Цей факт на 70% ваги підштовхнув мене на побудову СЕС. Блекаути пережили б з генератором. Хоч і не так комфортно (30%).

Змінено користувачем МакДо
  • Лайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, МакДо сказал:

Проскакують новини від чинушів про підвищення тарифу на електроенергію до 7,50-9грн/квт і газ мінімум х2 з 01.05.25. Типу ми асоціюємося з ЄС. Звісно про доходи ніхто не говорить. Цей факт на 70% ваги підштовхнув мене на побудову СЕС. Блекаути пережили б з генератором. Хоч і не так комфортно (30%).

да, дрова (якщо є де їх правильно спалити) - це стабільність, мати прозапас десяток тисяч кіловат тепла під парканом, русня іде нах. ну і вогонь живий в будинку це те, за що варто переплатити. мене одне напрягає - сміття після кожної топки, треба прибирати, або обходити :) і робота не пустиш бо якщо шматок вугілля зачепить то розмалює все. ну а СЕС теж довго окупається, але це незалежність, як її оцінити.

• Лайк 4
Посилання на коментар

46 хвилин тому, МакДо сказав:

нові ціни на електрику змусили поставити камін з водяною сорочкою на пеллетах для зими, СЕС для літа вже стоїть давно...це я до того, що Ви на вірному шляху

• Лайк 3
Посилання на коментар

37 хвилин тому, newbee2020 сказав:

да, дрова

15 хвилин тому, irina1969 сказав:

нові ціни на електрику зусили поставити камін з водяною сорочкою на пеллетах для зими

Колеги, я не в рожевих окулярах. В мене вже давно експлуатується твердопаливний котел та камінна топка в трошки енерго-акумулюючому облицюванні. А ще на всяк - інверторниц кондиціонер з перезакладом по продуктивності. Я тут не про тепло казав, а про забезпечення життєдіяльності будинку, в тому числі мого віддаленого місця роботи. Але дякую вам за турботу.

Змінено користувачем МакДо
Посилання на коментар

14 хвилин тому, МакДо сказав:

Колеги, я не в рожевих окулярах. В мене вже давно експлуатується твердопаливний котел та камінна топка в трошки енерго-акумулюючому облицюванні. А ще на всяк - інверторнтц кондиціонер з перезакладом по продуктивності. Я тут не про тепло казав, а про забезпечення життєдіяльності будинку, в тому числі мого віддаленого місця роботи. Але дякую явам за турботу.

да ніхто не каже за рожеві окуляри🤝просто всі в одному човні і треба якось вигрібати ...у нас ТН ( низкотемпературна мережа підійшла для пеллет), електрокотел, каміно-піч, камін на пеллетах і СЕС, ще треба вітряк поставити для комплекту🤣 ТН та електрокотел ще не вмикались, мабудь і не будуть

12 хвилин тому, newbee2020 сказав:

це я тему в офтоп випадково перевів, каюсь і затикаюсь

а я не оффтопила, за електрокотел плачу 0 грн🙃

• Лайк 2
Посилання на коментар

10 хвилин тому, irina1969 сказав:

ще треба вітряк поставити для комплекту

Не дуже ефективна штука у наших широтах у порівнянні з СЕС. Мій сусід має маленьку СЕС і мріє про вітряну турбіну. Постійно йому підкидаю відео про 20вт в годину від вітряків не промислових форматів 🤭

• Лайк 3
Посилання на коментар

Тільки що, МакДо сказав:

Не дуже ефективна штука у наших широтах у порівнянні з СЕС. Мій сусід має маленьку СЕС і мріє про вітряну турбіну. Постійно йому підкидаю відео про 20вт в годину від вітряків не промислових форматів 🤭

там є такі красиві як квіточки))

так, штукенція неефективна, бо коханий вже б притягнув🤐

• Лайк 1
Посилання на коментар

5 минут назад, МакДо сказал:

а ще обманюють зі всякою хернею типа спіральних вітряків, які класно крутяться тільки якщо нема навантаження

• Лайк 2
Посилання на коментар

2 часа назад, irina1969 сказал:

да ніхто не каже за рожеві окуляри🤝просто всі в одному човні і треба якось вигрібати ...у нас ТН ( низкотемпературна мережа підійшла для пеллет), електрокотел, каміно-піч, камін на пеллетах і СЕС, ще треба вітряк поставити для комплекту🤣 ТН та електрокотел ще не вмикались, мабудь і не будуть

Вот это вот уже странно ТН то уж точно заметно дешевле выходит чем пелеты

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, mib сказав:

Вот это вот уже странно ТН то уж точно заметно дешевле выходит чем пелеты

Ні(( якщо електрика по 5, 4 і нема можливості зробити електротариф

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...