mib Опубліковано: 10 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2023 3 минуты назад, NBB сказал: насос котла, на ТП окремий насос А чем тогда датчик второго этажа будет управлять, получается если нужно греть ТП то котел будет греть и батареи или как вы их планируете отключать? Тп отключить нет проблем учитывая что есть отдельный насос и можно управлять им Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 10 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2023 клапаном який встановлений на трубі подачі в радіатори на 2 поверх якщо на 2 поверсі на регуляторі (датчику) встановлено 23С, то коли нагріється повітря до 23С клапан перекриє подачу на радіатори 2 поверху Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 10 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2023 3 минуты назад, NBB сказал: клапаном який встановлений на трубі подачі в радіатори на 2 поверх якщо на 2 поверсі на регуляторі (датчику) встановлено 23С, то коли нагріється повітря до 23С клапан перекриє подачу на радіатори 2 поверху Ну вам еще нужно мало того что клапан закрыть но и котел выключить и клапан закрыть с задержкой ибо у котла есть еще выбег насоса И так же нужно включать/выключать котел при запросе от ТП с насосом тп Вы уже решили как вы это будите делать? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 10 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2023 2 години тому, mib сказав: Напомните у вас ТП по вмему дому плюс батареи? Или у вас на первом ТП на втором батареи? Ну это не считается я к тому что у меня если откинуть бойлеры то порядка 300-400 кВт*ч в месяц уходит на бытовуху, телик, готовка, холодилтник, да все что включено в розетку выделяет тепло, плюс три человека каждый грубо выделяет по 100 ватт за счет этого температура днем не так сильно падает, ну как в анекдоте про двух комаров в спортзале, которые говорят зябко тут, а второй говорит ничего к утру надышим Але якщо ніхто не живе то і витрати на інфільтрацію будуть мінімальними. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 10 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2023 7 минут назад, Куркуль сказал: Але якщо ніхто не живе то і витрати на інфільтрацію будуть мінімальними. При условии что вентиляция управляема Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 11 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2023 9 часов назад, mib сказал: Ну вам еще нужно мало того что клапан закрыть но и котел выключить и клапан закрыть с задержкой ибо у котла есть еще выбег насоса И так же нужно включать/выключать котел при запросе от ТП с насосом тп Вы уже решили как вы это будите делать? а якщо я просто краном перекривають подачу на 2 поверх, до середини листопада так і було фахівці, які монтували систему сказали просто поставити датчик окрім того ж радіатори на 1 поверсі та ТП гріють, котел працює тільки на обранці буде менше перепад і можливо котел відкоригує режим Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 11 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2023 9 часов назад, mib сказал: Ну вам еще нужно мало того что клапан закрыть но и котел выключить и клапан закрыть с задержкой ибо у котла есть еще выбег насоса И так же нужно включать/выключать котел при запросе от ТП с насосом тп Вы уже решили как вы это будите делать? самое простое решение - гидрострелка. и отдельный насос на первый этаж и отдельный насос на второй. Комнатные термостаты подключить к насосу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2023 (змінено) 11 часов назад, NBB сказал: насос котла, на ТП окремий насос Другий перетягне перший й потік теплоносія в радіатори буде ледве помітним. Крім того теплоносій в радіаторах буде таким само який зможе нагріти котел з урахуванням необхідності нагрівання стяжки з ТП. В мене наприклад 12кВт котел здатний нагріти теплоносій за ніч максимум до 42 чи 43 градусів й тому радіатори у спальнях теплими на дотик не бувають. Потрібна повноцінна работа радіаторів - повідомлення одразу над моїм показує як цього досягнути. Змінено 11 грудня 2023 користувачем Vikctor 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 11 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2023 5 часов назад, Dendnepr сказал: самое простое решение - гидрострелка. и отдельный насос на первый этаж и отдельный насос на второй. Комнатные термостаты подключить к насосу. С насосами понятно, да и с термостатами тоже, вопрос больше в синхронизации ну и в сценариях Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 11 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2023 (змінено) 56 минут назад, mib сказал: С насосами понятно, да и с термостатами тоже, вопрос больше в синхронизации ну и в сценариях самый простой сценарий: один термростат работает по своей программе. второй термостат по своей. Котел гоняет теплоноститель через гидрострелку. когда на одном этаже нагрелось - термостат выключает насос этого этаж.. когда этаж остыл - термостат включает насос этого этажа. Когдаоба насоса выключено -котел погоняет немного теплоноситель через гидрострелку, теплоноситель нагреется до температуры отключения котла по температуре теплоносителя. Как в системе без термостата. При этом контур подачи и обратки от котла к гидрострелке и саму гидрострелку нужно утеплить. Когда один из термостатов включится - температура в контуре гидрострелки упадет и котел включится. Единственный минус такой системы-тактование котла по мере остывания теплоносителя в гидрострелке при отключенных насосах этажей. Еще можно заморочится и сделать реле, которое будет суммировать потребности насосов и управлять котлом через контакты котла под термостат. Змінено 11 грудня 2023 користувачем Dendnepr 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 11 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2023 2 хвилини тому, Dendnepr сказав: Еще можно заморочится и сделать реле, которое будет суммировать потребности насосов и управлять котлом через контакты котла под термостат Для цього вже продаються готові блоки автоматики. Можна купувати брендові, а можна на алі, але цю проблему вже давно вирішили. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
m2v Опубліковано: 11 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2023 17 годин тому, mib сказав: Плюс минус, по этой причине я не даю дому остыть и включаю отопление когда в доме температура падает до 24х днем при необходимых мне 25 так уже и перетопа нет и первый месяц расход на отопление минимальный в моем случае 100-150 кВт*ч ночного тарифа Повністю згоден. Не треба допускати зниження температури від заданної більше ніж на 1°, максимум до 1,5° якщо на вулиці тепло. Інакше перевитрати електроенергії. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
m2v Опубліковано: 11 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2023 17 годин тому, mib сказав: В 23 включается котел но насос ТП выключен тоесть котел работает только на батареи, к 00 у вас уже прогрелись спальни включается насос ТП и закачивает стяжку В такому випадку буде жарко спати, я би батареї вмикав на ранок, якщо ТП не нагрів до заданої температури. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
m2v Опубліковано: 11 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2023 5 годин тому, Vikctor сказав: Другий перетягне перший й потік теплоносія в радіатори буде ледве помітним. Крім того теплоносій в радіаторах буде таким само який зможе нагріти котел з урахуванням необхідності нагрівання стяжки з ТП. В мене наприклад 12кВт котел здатний нагріти теплоносій за ніч максимум до 42 чи 43 градусів й тому радіатори у спальнях теплими на дотик не бувають. Потрібна повноцінна работа радіаторів - повідомлення одразу над моїм показує як цього досягнути. Мій досвід такий же. Єдина батарея й вона в парі з ТП ніколи не буває гарячою, теж 42-43° 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 11 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2023 6 минут назад, m2v сказал: В такому випадку буде жарко спати, я би батареї вмикав на ранок, якщо ТП не нагрів до заданої температури. У меня нет второго этажа но у соседа за время дневного тарифа второй этаж заметно остывает, грубо на первом со стяжкой у него вечером 22 на втором 18 итого батареи сначала греют спальни Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
m2v Опубліковано: 11 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2023 17 годин тому, NBB сказав: в мене ідея така, щоб вмикати котел з 23-00 до 07-00, коли нічний тариф Я в такому режимі й керую котлом, єдине поки на вулиці не нижче -5° котел вмикається десь о 1-2 ночі. Після відключення котла о 7-й ранку, температура в кімнаті за рахунок нагрітої стяжки ще піднімається на 0,5-1°. Раніше в сильні морози підтоплював ще вдень, але це дуже енерговитратно, краще нехай котел працує до 8-10 ранку, так буде економніше. 17 годин тому, NBB сказав: каміном можна ввечері погріти коли холодно тоді терморегулятор для котла повинен бути в іншій кімнаті 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 11 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2023 1 минуту назад, m2v сказал: Раніше в сильні морози підтоплював ще вдень, але це дуже енерговитратно, краще нехай котел працує до 8-10 ранку, так буде економніше. Такая же история, в силтные морозы -20 которых года четыре не было котел работал до 18 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
m2v Опубліковано: 11 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2023 Тільки що, mib сказав: У меня нет второго этажа но у соседа за время дневного тарифа второй этаж заметно остывает, грубо на первом со стяжкой у него вечером 22 на втором 18 итого батареи сначала греют спальни В мене теж одноповерховий будинок, але до чого це. Я про температуру у спальні, ви її нагрієте з вечора й вночі буде жарко спати. Я, наприклад, засинаю в прохолодній спальні. Приємно дихати. Під кодрою не холодно. Легко засинати. А на ранок котел нагріває спальню до комфортної температури, при якій приємно просинатися та вилазити з під ковдри. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
m2v Опубліковано: 11 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2023 4 хвилини тому, mib сказав: Такая же история, в силтные морозы -20 которых года четыре не было котел работал до 18 Та ні, навіть у люті морози за -30° максимум до 10-ї працював котел. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 11 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2023 5 минут назад, m2v сказал: В мене теж одноповерховий будинок, але до чого це. Я про температуру у спальні, ви її нагрієте з вечора й вночі буде жарко спати. Я, наприклад, засинаю в прохолодній спальні. Приємно дихати. Під кодрою не холодно. Легко засинати. А на ранок котел нагріває спальню до комфортної температури, при якій приємно просинатися та вилазити з під ковдри. В двух этажном спальни заметно быстрее остывают, при условии что там нет бетонных перекрытий и тп 4 минуты назад, m2v сказал: Та ні, навіть у люті морози за -30° максимум до 10-ї працював котел. У нас скорее всего с вами разный тепловой режим, плюс у меня основная теплоемкость в стяжке, стены сип Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 11 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2023 2 часа назад, volomoto сказал: Для цього вже продаються готові блоки автоматики. Можна купувати брендові, а можна на алі, але цю проблему вже давно вирішили. Дайте ссылку. Бо сегодня с сотрудником схему рисовали из релюх автомобильных Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 11 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2023 10 минут назад, Dendnepr сказал: Дайте ссылку. Бо сегодня с сотрудником схему рисовали из релюх автомобильных Можно на sonoff 4ch сделать там 4 сухих контакта есть ну и их же зигби датчики температуры Вопрос конечно в надежности не как железа, а как китайского облака, хотя у меня уже какой год все работает но вероятность есть Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 11 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2023 (змінено) 42 хвилини тому, Dendnepr сказав: Дайте ссылку. Бо сегодня с сотрудником схему рисовали из релюх автомобильных Берете отакий хаб - www.aliexpress.com/item/1005005511010121.html, але замість термостатичних клапанів підключаєте насоси контурів. Це варіант для провідних термостатів і вся комутація відбувається через реле термостата. Є хаби для безпровідних термостатів, а реле відповідно є в хабі. Провідні термостати можуть бути будь-які, головне щоб їхні реле могла комутувати напругу і струм насоса. Змінено 11 грудня 2023 користувачем volomoto 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 11 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2023 (змінено) ну не можу нічого сказати, бо поки не пробував різні сценарії але коли вмикаю на мінімум бактерії трішки теплі носі1 30-32С фактично як ТП коли вмикаю щоб було тепло, батареї гарячі ТП через змішувальний блок ті ж 30С коли перекриваю подачу на 2 поверх, то батареї першого поверху гріють і ТП який насос перетягує на себе теплоносій , я гне в курсі-) насос ТП стоїть після термостату, я кий регулює подачу на ТП Змінено 11 грудня 2023 користувачем NBB Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 11 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2023 коли виставлено на 19-20С в приміщеннях і вмикаю інші налаштування ( обмеживши 14 кВт котел на рівні 10 кВт), то за 2-3 години 52-55С котел показує і радіатори гарячі Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз