Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Гибридный инвертор Must - настройка

sly

Рекомендовані повідомлення

58 хвилин тому, Anime Shinigami сказав:

з чим може бути пов'язаний момент, що абсолютно рандомно інвертор не встигає за АВР? це після заміни геля на літій відбуватись почало, 2 рази за тиждень, причому у той момент абсолютно навантаження не було, інвертор перевантажується автоматично і все заводиться, назад на мережу все повертається без проблем. 

Може він засинає? Пункт меню №29 Power saving mode. Якщо увімкнено, то при відсутності навантаження інвертор переходить в сон, відповідно не може прийняти навантаження миттєво. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Кто то разобрался с wifi plug pro? Вроде настроил видится в приложении smartess. Но сеть дефолтная которая с паролем по умолчанию висит. Как ее убрать? Я не хочу чтобы кто попало управлял моим инвертером.

Посилання на коментар

21 годину тому, M.D. сказав:

Може він засинає? Пункт меню №29 Power saving mode. Якщо увімкнено, то при відсутності навантаження інвертор переходить в сон, відповідно не може прийняти навантаження миттєво. 

в мене 3024 must, у нього 29 пункту взагалі немає ) 27-28-30-31 і тд. спробу замінити як мені порадив майстер 02 пункт на UPS режим, якщо не допоможе то скоріше за все треба буде замінити АВР 

Посилання на коментар

Завантажив інструкцію PV18-3024. Там 41 пункт. Можете кинути ваш мануал? Цікаво почитати що там є.

Посилання на коментар

11 годин тому, M.D. сказав:

Завантажив інструкцію PV18-3024. Там 41 пункт. Можете кинути ваш мануал? Цікаво почитати що там є.

IMG_7375.jpeg

IMG_7376.jpeg

IMG_7377.jpeg

IMG_7378.jpeg

Посилання на коментар

Вимкнено. Значить справа не у "сні". 

А 6, 7, 8 пункти що стоїть? Може бути через 6 пункт. Якщо він увімкнений і інвертор вирішить, що батарея перевантажена, то спробує перекинути навантаження байпасом, а мережі немає в цей момент. Я чув, що у деяких людей були проблеми з цим і вони вимикали його, після чого проблеми зникали.

Загалом простіше скинути поточні налаштування та обладнання. Бо то гадання виходить :) Може напруга батарей якось не так налаштована чи ще щось.

Змінено користувачем M.D.
  • Лайк 1
Посилання на коментар

18.11.2024 в 20:41, DmiVady сказав:

Коротко передісторія: приїхали 4 штуки, лежали на роботі, сьогодні, як було відключення, хлопці під'єднали один: а він не хотів бачити батарею та  при налаштуванні батареї погас(виправлено). Хлопці не тупі ) але часу розбиратися з цим нема й не буде.

Три з чотирьох на етапі налаштування батарей потухли, працювали від 30 секунд до пари хвилин ...

оце я такого лютого Кетаю вже кілька років не бачив)

Один інвертор, поки що, вже тиждень, працює штатно.

Відповідальний намагається хоч щось отримати з продавця, бо відсилати в Кетай ... ну нема сенсу, дорога все з'їсть (

Будемо потрошити, як буде час та натхнення, один так точно ) якщо встановлять причину: відпишусь.

Змінено користувачем DmiVady
виправив
Посилання на коментар

А в якому сенсі не хотів бачити батарею? Як тоді налаштовували? Наче як вони не можуть працювати без батареї в цій моделі.

Посилання на коментар

15 хвилин тому, M.D. сказав:

А в якому сенсі не хотів бачити батарею? Як тоді налаштовували? Наче як вони не можуть працювати без батареї в цій моделі.

Перепрошую. Виправив невірну інфу.

То трошки невірно перший раз дав інфу, спитав, не повністю зрозумів відповідь, день був метушливий, а раз другий інвертор запрацював, то і  не уточнив, все одно ремонтувати.  Батарею бачив, а потім при налаштуванні вимкнуло і вже нічого не бачив, БМС на батареї пішла у захист (не уточнив, чи є коротке на бат вході).

Сьогодні, коли останній перевірили, то алгоритми поламок відновлював, щоб кетайсям предяву заслати.

*Мануал російською є, най буде в темі.

MUST-PV18-1-3kW_RUS.pdf

Змінено користувачем DmiVady
  • Лайк 1
Посилання на коментар

56 хвилин тому, M.D. сказав:

Вимкнено. Значить справа не у "сні". 

А 6, 7, 8 пункти що стоїть? Може бути через 6 пункт. Якщо він увімкнений і інвертор вирішить, що батарея перевантажена, то спробує перекинути навантаження байпасом, а мережі немає в цей момент. Я чув, що у деяких людей були проблеми з цим і вони вимикали його, після чого проблеми зникали.

Загалом простіше скинути поточні налаштування та обладнання. Бо то гадання виходить :) Може напруга батарей якось не так налаштована чи ще щось.

хм, 6 пункт дійсно увімкнений. це безпечно для батареї та інвертору, якщо я його вимкну? я починаю підозрювати що проблема насправді криється в самому АКБ, можливо в нього BMS якось по своєму визначає навантаження чи що... сьогодні зранку наприклад знову - світло о 08:20 вимкнули, інвертор вимкнувся разом з ним хоча АВР відпрацював як потрібно, потім по обіді світло вимикали, але на цей раз все було ок, причому навантаження було однакове що зранку що в обід. Нижче надаю графіки з даталогеру (діаграма повна за день, логи частково на початку відключень), (інтервал 5хв.)

image.thumb.png.ea8392b94b672bdd2b76c7f9ff6b778d.png

ранок 08:30, початкове навантаження - світло у ванній, холодильник, 2 роутераimage.thumb.png.15705dde1d3a962d41c4be6bdcfd28a2.png

вимкнення світло знову, але без перезавантаження інвертору, навантаження те саме що і вранці, окрім світла у ванній 

image.thumb.png.67396ccd54a277562f24daf537b1852d.png

При цьому сила току не була більше 8А(!), 5 з яких це холодильник, який працює інтервалами як можна помітити. 

загалом по налаштуванням (жирним виділив номер налаштування - справа значення):

1 - UEi;  2-UPS; 3-230; 4-50; 5-LBU; 6-bYE; 7-LFE; 8-EFE (чи то EtE); 10-SNU; 11-20; 13-20; 14-USE; 17-28.2; 18-27; 19-22.5; 20-25.5; 21-27; 22-Ptd; 23-LOF; 24-bOF; 25-AOF; 27-FON; 28-Sbd; 29-SdS; 30-EdS; 31-28.2; 33-60; 34-120; 35-30d; 36-AdS.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

з цікавого - сьогодні зранку я вимкнув у 6 пункті режим Bypass - вимкнув вхідну мережу - інвертор переключився як і повинен АЛЕ - на 1-2 секунди я побачив на ньому помилку 43, в мануалі сказано що це низька частато в мережі, але інвертор вже не вимикався і не перезавантажувався. Гугл щось не допоміг в цьому плані, що це означає? проблема з акб? з проводкою? чи це не критично і можна забити ?) поспостерігаю ще, чи це допоможе звісно

Змінено користувачем Anime Shinigami
Посилання на коментар

Добрий день. Маю питання по батареї Sacred Sun 24V100Ah SCIFP24100 і інвертор PV18-3224 VPM II. Інвертор постійно заряджає батарею, блимає світлодіод зарядки. 
я так зрозумів що відповідають за зарядку ці (мої) параметри 14-USE; 17-28.4; 18-27,3; 19-22

Я трошки грався параметрами 17,18 але нічого не змінюється іде постійна зарядка, тобто інвертор не може зарядити батарею?

максимальний час зарядки що я спостерігав півтори доби. Ток заряду у налаштуваннях стоїть 30А. 
як би я не міняв пункт 17 на екрані показана напруга з пункту 18 і скаче ток 1-3А. 

Підкажіть будь ласка що я роблю не так?

IMG_3848.jpeg

Посилання на коментар

20 хвилин тому, du_ku сказав:

Добрий день. Маю питання по батареї Sacred Sun 24V100Ah SCIFP24100 і інвертор PV18-3224 VPM II. Інвертор постійно заряджає батарею, блимає світлодіод зарядки. 
я так зрозумів що відповідають за зарядку ці (мої) параметри 14-USE; 17-28.4; 18-27,3; 19-22

Я трошки грався параметрами 17,18 але нічого не змінюється іде постійна зарядка, тобто інвертор не може зарядити батарею?

максимальний час зарядки що я спостерігав півтори доби. Ток заряду у налаштуваннях стоїть 30А. 
як би я не міняв пункт 17 на екрані показана напруга з пункту 18 і скаче ток 1-3А. 

Підкажіть будь ласка що я роблю не так?

IMG_3848.jpeg

такий алгоритм у нього зарядки. якщо напруга 27.2, струм знизився до мінімального то батарея заряджена 

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

11 минут назад, Александр Аврамчук сказал:

такий алгоритм у нього зарядки. якщо напруга 27.2, струм знизився до мінімального то батарея заряджена 

Але ж він продовжує натовкувати батарею нескінченно. Процес зарядки не закінчується? Це нормально, так у всіх?

Посилання на коментар

5 хвилин тому, du_ku сказав:

Але ж він продовжує натовкувати батарею нескінченно. Процес зарядки не закінчується? Це нормально, так у всіх?

з чого ви взяли до він натовкує.... від підтримує її в зарядженому стані. 

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

11 минут назад, Александр Аврамчук сказал:

з чого ви взяли до він натовкує.... від підтримує її в зарядженому стані. 

Ну воно ж показує що тягне з мережі і доставляє до батареї 1-3А. 
Саморозряд батареї ж дуже низький повинен бути. Я думав що його не потрібно постійно підтримувати. 
Тобто не заморочуватись що воно постійно мигає індикатором зарядки, так і повинно бути?

Змінено користувачем du_ku
Посилання на коментар

26 хвилин тому, du_ku сказав:

Ну воно ж показує що тягне з мережі і доставляє до батареї 1-3А. 
Саморозряд батареї ж дуже низький повинен бути. Я думав що його не потрібно постійно підтримувати. 
Тобто не заморочуватись що воно постійно мигає індикатором зарядки, так і повинно бути?

ви спробуйте впихнути в цю батарею зайве при стандарних налаштуваннях :-) , це все одно що в повну скляну емність спробувати залити зайве . те що показує пару ампер дисплей, то йде на компенсацію роботи блока перетворювача.. котрий працює постійно і  живиться від батареї. 

• Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

01.12.2024 в 19:50, Vadim Shevchuk сказав:

Кто то разобрался с wifi plug pro? Вроде настроил видится в приложении smartess. Но сеть дефолтная которая с паролем по умолчанию висит. Как ее убрать? Я не хочу чтобы кто попало управлял моим инвертером.

Думаю, що немає такої можливості. Wi-Fi мережа, яку створює цей пристрій завжди присутня, але після під'єднання до цієї мережі ніякого зв'язку з іншими мережевими пристроями немає, якщо Wi-Fi Plug вже під'єднався до сервера в Китаї.

Але є можливість дізнатися деякі мережеві адреси Wi-Fi мережі. Тобто загалом деяка небезпечність наявності такої мережі є.

Думаю, гарний варіант під'єднувати такий Wi-Fi Plug до мережі, де більше немає інших мережевих пристроїв (скажімо, до якоїсь гостьової мережі).

Керувати вашим інвертором ніхто не зможе.

Змінено користувачем Mr. D
Посилання на коментар

Добрий вечір. Хто може підказати чому мій інвертор на виході дає 40Гц, хоча в налаштуваннях стоїть 50? При виключеному навантаженні пише 50, коли включаю плавно опускається до 40…

IMG_3708.jpeg

Змінено користувачем Дима Бандура
Посилання на коментар

1 годину тому, du_ku сказав:

Інвертор заряджає батарею й з боку схеми з постійною напругою отримує для себе живлення (для роботи плати\схеми керування й т.д.), тому і є постійне споживання з загальної мережі. Періодично також відбувається дозаряджання батареї, коли напруга на батареї знижується.

Змінено користувачем Mr. D
  • Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

04.12.2024 в 10:04, Anime Shinigami сказав:

з цікавого - сьогодні зранку я вимкнув у 6 пункті режим Bypass - вимкнув вхідну мережу - інвертор переключився як і повинен АЛЕ - на 1-2 секунди я побачив на ньому помилку 43, в мануалі сказано що це низька частато в мережі, але інвертор вже не вимикався і не перезавантажувався. Гугл щось не допоміг в цьому плані, що це означає? проблема з акб? з проводкою? чи це не критично і можна забити ?) поспостерігаю ще, чи це допоможе звісно

А в логах home assistant яка частота? 

П.С. У Вас гарне світло у ванній, бо різниця в 140 Вт :)))

Посилання на коментар

Друзі, потрібна порада. Може хто має досвід з 3Ф вводом і 1Ф споживачами. Є 3-фазний ввід. Споживачі всі однофазні, розподілені між фазами. Інвертор стоїть на одній з фаз, а потім іде окрема лінія, що живить необхідіні приміщення. Зараз потрібно масштабувати резерв на інші споживачі, які розміщені в різних частинах будівлі. Є думка, аби не тягти зайві проводи, виділити одну з фаз для споживачів, що потребують резервного живлення. В такій схемі нуль виходить спільний з іншими фазами, що не резервуються. Чи не буде з цим проблем?

Посилання на коментар

15 часов назад, M.D. сказал:

Чи не буде з цим проблем?

У меня фактически такая же схема, ввод 3 фазы, но инвертор стоит на одной фазе, где сидят нужные мне потребители когда нет света. Минус конечно общий.

Все работает как часики.

Посилання на коментар

16 часов назад, M.D. сказал:

В такій схемі нуль виходить спільний з іншими фазами, що не резервуються. Чи не буде з цим проблем?

Буде, якщо лічильник прямого включення (з трансформаторним не буде). При об'єднаних нулях додаткова сонячна генерація в мережі буде засвічувати на лічильнику помилку, до відповідного кластеру пам'яті вноситиметься різниця цього обсягу енергії. РЕМ обов'язково заявить, що це їх спожита поза обліком енергія та донарахує до оплати (якщо взагалі не влупить штраф або знеструмить весь вузол до з'ясування та погодження якихось тільки їм потрібним проектів). Ідеальним рішенням є трифазний інвертор на все навантаження. Але у вашому випадку треба забезпечити аби споживачі від інвертора не були по нулю поєднані із споживачами від мережі одночасно. Для переконання підключіть в момент активної сонячної генерації до інвертора найближчого споживача з об'єднаними нулями по входу і гляньте на лічильник, засвітить помилку, то знатимете що робити.
Що робити, якщо помилка засвітиться: тягнути дообліковий нуль, який треба взяти з лінії перед лічильником (чи на його клемниках за погодженням із РЕМ). Або міняти лічильник на трансформаторного включення (чи видихнути, якщо він такий у вас і стоїть та спокійно все поєднувати спільними нулями)))

Змінено користувачем soldier
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

вирішив продати свій маст, так і не змонтувавши, аргументи такі:
*) в мене є 3ф споживач (тепловий насос), а значить цей інвертор тільки як ДБЖ може працювати, а я планую ставити панелі з весни
*) потужності мені замало для будинку, як мінімум треба 2 таких в парарель ставити

Тому вирішив вже вкластись в Deye 15kW 3фази

Тому якшо комусь треба модель Must PH18 5.2kW Pro з модулями WiFi + Parallel віддам за 21к грн, модель вміє в зелений тариф. Або можливо залишу його як чаржер для батареі, бо генератор 1фазний, і чаржер треба докупати якшо раптом блекаут буде повний

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...