Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Гибридный инвертор Must - настройка

sly

Рекомендовані повідомлення

В 12.11.2024 в 13:55, Dmitry Melnitchenko сказал:

Чи можна це якось змінити? Щоб інвертор і АКБ вмикались коли з'являється живлення.

Подивіться налаштування п.29 (Power saving mode enable/ disable). Має бути disable.

Якщо не допоможе, можливо, із заводу у прошивці невірно виставлен параметр "Inverter offgrid work enable", який вимикає інвертер при відсутній вхідній мережі (при стані параметру OFF), треба включити (переключити в ON).

Не знаю, чи є у вашому інверторі у налаштуваннях така опція. В мене немає, це прихований параметр, який програмно включається або через рідний софт (при підключенні шнурком до ПК), або відповідним кодом через DIY свисток у ESP Home (Home Assistant) - address 20101 (RW; Inverter offgrid work enable; 0:OFF; 1:ON;  effective range:0,1 the default value is 1)

Змінено користувачем soldier
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

03.10.2024 в 10:42, Анатолий Менегатти сказав:

Доброго дня, шановні, маю инвертор Must PV18-5048 та дві батареї DYNESS B4850, не можу налаштувати підключення через Кан, може хто з таким стикався, та має рішення?

Може комусь буде корисно. У мене зв'язка MUST PV18-5248 PRO та батарея Dyness B4850. Писав запит в підтримку Dyness та MUST для допомоги в комунікації двох прстроїв. Відповіла підтримка MUST, що для мого інвертора потрібно в пункті 41 вказати 1, що відповідає батареям Dyness. І приклали зображення з таблицею. Я знаходив її до цього на англомовних форумах, але в жодній інструкції до must'ів її немає.

На самій батареї положення DIP перемикачів 0010.

Ну і по кабелю, відповідно, потрібно перевіряти відповідність жил та обтиснути порібний варіант. Собі зробив кабель, але в комплекті з батареєю був якийсь універсальний кабель, що виявився звичайним патчкордом UTP (568B). В ньому між інвертором та батареєю співпадають лише 2 жили синя (CANH) та біло-синя (CANL). Інвертор бачить батарею, тому роблю висновок, що спілкування між пристроями відбувається по двом проводникам. 

Must 41 option - com protocol.jpg

Змінено користувачем M.D.
Змінено розмір зображення.
  • Лайк 4
Посилання на коментар

Доброго вечора.

Питання до громади: чи є в Дніпрі спеціалісти, що можуть розібратися, та відремонтувати, якщо потрібно

MUST PV1800 VPK 3KW 24V Home Hybrid Solar Inverter

Коротко передісторія: приїхали 4 штуки, лежали на роботі, сьогодні, як було відключення, хлопці під'єднали один: а він не хотів бачити батарею та потім зовсім погас. Хлопці не тупі ) але часу розбиратися з цим нема й не буде.

Відкрили другу коробку: під'єднали, увімкнути, налаштували, висить-працює все норм.

Заводитись з китайцями нема великого сенсу, гадаю, а ось відремонтувати по місту було б добре.

Можна не тільки Дніпро, але все ж бажано, щоб поряд.

Дякую.

Посилання на коментар

Dyness відповів на запит та надав інструкцію для налаштування батареї B4850 з інвертором MUST PV18-5048 VHM, відмітивши, що для PV18-5248 PRO налаштування аналогічне.

Dyness B4850 battery and MUST PV18-5048 VHM Setup (start&shut down).pdf

• Лайк 1
Посилання на коментар

Добрий день, підкажіть будь-ласка хто знає, а шо у маст із заземленням?

Читаю інструкцію: на вхід АС подається 3 жили в т.ч. заземлення, але і на вихіді теж 3 в т.ч. заземлення?

Так ось питання: шо із ним потім робити при підключенні? Бачу варіант просто з'єднати PE In/Out, але хотів запитати спершу.

Посилання на коментар

29 минут назад, sidus сказал:

Читаю інструкцію: на вхід АС подається 3 жили в т.ч. заземлення, але і на вихіді теж 3 в т.ч. заземлення?

Так ось питання: шо із ним потім робити при підключенні? Бачу варіант просто з'єднати PE In/Out, але хотів запитати спершу.

В мене вони звоняться на пряму на вимкненому інверторі. Тому на заорочувався. PE out підключив до батареї 

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

22 часа назад, MaksymGo сказал:

В мене вони звоняться на пряму на вимкненому інверторі. Тому на заорочувався. PE out підключив до батареї 

цікаво чому мінуснули, чекаємо інших коментів )

Посилання на коментар

16 годин тому, sidus сказав:

цікаво чому мінуснули, чекаємо інших коментів )

Мінусує місцевий дурник, якого забанили і все, що йому залишається - ставити всім дізлайки.

Не звертайте на довбодятла уваги.

• Лайк 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

сьогодні мої гельові масти пішли відпочивати з кінцями, майже заряжені вони втратили свою ємність настільки, що аж для них вже проблемою стало холодильник, роутери та телевізор - просадка напруги з 23.6 вольта до 22 коли інвертор йде в захист. купив ось такий акб, тепер все як і має бути ) а шо робити з тепер з двома гельовими акб то хз

зображення_viber_2024-11-26_18-05-36-791.jpg

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

44 минуты назад, Anime Shinigami сказал:

а шо робити з тепер з двома гельовими акб то хз

99% в приемку, потом за эти деньги жене цветы и детям мороженное :-)

К сожалению свинец в любом его виде в наших условиях не желец, ну точнее желец но там нет холодилтника или его меньше 500 ампер

• Лайк 2
  • Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

24.11.2024 в 19:12, sidus сказав:

Функція заземлювача - захист у разі витоку струму. Тому я б окремо під'єднав й інвертор, й батарею (корпус батареї), й захисний провідник від споживачів до єдиної шини заземлення.

Навіщо відбувається комутація заземлення в інверторі трохи не зрозуміло. Можливо, для зручності монтажу проводів.

Деякі або всі інвертори Must мають окрему точку для під'єднання заземлювача на корпусі.

Змінено користувачем Mr. D
  • Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

В 27.11.2024 в 11:58, Mr. D сказал:

Функція заземлювача - захист у разі витоку струму. Тому я б окремо під'єднав й інвертор, й батарею (корпус батареї), й захисний провідник від споживачів до єдиної шини заземлення.

Навіщо відбувається комутація заземлення в інверторі трохи не зрозуміло. Можливо, для зручності монтажу проводів.

Деякі або всі інвертори Must мають окрему точку для під'єднання заземлювача на корпусі.

Теж думаю для зручності, але в мене окремо маленький щиток на інвертер, де шина заземлення буде, тому мене тільки збиває з пантелику це рішення

Посилання на коментар

Питання по кабелю DC: інвертор - батарея, в інструкціі до Must 5.2kW написано 2 * 4AWG, тобто вони пропонують по 2 кабелі 25мм2 на кожну клему (всього 4 виходить)?

Чому тоді просто не взяти 50мм2? Як у вас то зроблено? По всім параметрам там має бути 50мм2 кабель

Змінено користувачем sidus
Посилання на коментар

34 хвилини тому, sidus сказав:

Питання по кабелю DC: інвертор - батарея, в інструкціі до Must 5.2kW написано 2 * 4AWG, тобто вони пропонують по 2 кабелі 25мм2 на кожну клему (всього 4 виходить)?

Чому тоді просто не взяти 50мм2? Як у вас то зроблено? По всім параметрам там має бути 50мм2 кабель

ви зможете одним кабелем підєднати батарею? 

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

29 минут назад, Александр Аврамчук сказал:

ви зможете одним кабелем підєднати батарею? 

Звісно треба 2 кабеля, але якого перерізу? В інструкціі ж за звичай пишуть переріз одного зєднання, тобто специфікація 2 * 4AWG це про одну клему батареі, відповідно інша аналогічно. Тому вирішив запитати, бо якось дивно все, чому не вказати тоді 0AWG, але якшо припустити, шо по одному кабелю 4AWG на клему, то цього ж мало

Змінено користувачем sidus
Посилання на коментар

4 часа назад, sidus сказал:

Звісно треба 2 кабеля, але якого перерізу? В інструкціі ж за звичай пишуть переріз одного зєднання, тобто специфікація 2 * 4AWG це про одну клему батареі, відповідно інша аналогічно. Тому вирішив запитати, бо якось дивно все, чому не вказати тоді 0AWG, але якшо припустити, шо по одному кабелю 4AWG на клему, то цього ж мало

если длина не большая то как раз 25 квадратов в притык грубо у вас ток будет 100 ампер, из расчета 4 ампера на квадрат как раз выходит 25 квадратов, но если есть возможность возьмите 50 квадратов и спите спокойно, хотя 50 ставят на 12 квт дея

• Лайк 1
Посилання на коментар

7 часов назад, mib сказал:

если длина не большая то как раз 25 квадратов в притык грубо у вас ток будет 100 ампер, из расчета 4 ампера на квадрат как раз выходит 25 квадратов, но если есть возможность возьмите 50 квадратов и спите спокойно, хотя 50 ставят на 12 квт дея

Я взял 25мм но с запасом (возможно 2ой такой же маст паралельно потом куплю). Вопрос: если я вместо 1го 50мм2 возьму 2 по 25мм2 оно будет аналогично? или так не советуют?

Посилання на коментар

19 хвилин тому, sidus сказав:

Я взял 25мм но с запасом (возможно 2ой такой же маст паралельно потом куплю). Вопрос: если я вместо 1го 50мм2 возьму 2 по 25мм2 оно будет аналогично? или так не советуют?

без різниці. для зеднання зручніше один кабель. для вашого інвертора 25 мм вистачить, при тому це навіть не впритик. 

Посилання на коментар

51 минуту назад, sidus сказал:

Скорее даже лучше, лучше охлаждение легче работать, разве что дороже

Посилання на коментар

Маст, 3,2 кВт; 2х12 100А LiFePo

Такая проблема: при включении после загрузки издает странный звук, не дает зарядку на АКБ и уходит в аварию - горит ошибка 07.

после 100500 раз отключения АКБ отрабатывает правильно, но при отключении Э/Э, после ее подачи уходит в аварию …

помогите разобраться 

(всё предложения по настройке пункта 14-21 перепробовал)

Посилання на коментар

11 годин тому, Oleg Mitin сказав:

2х12 100А LiFePo

Це вже помилка. Краще 1х24в 100А. Напругу кожного акумулятора міряли? Окремо кожен пробували зарядити від окремого БЖ-12в?

11 годин тому, Oleg Mitin сказав:

горит ошибка 07

Про що вона говорить? Що каже інструкція?

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

добрий день інвертор must5048vhm два дні . як перестав зранку підключатись до панелей .напругу панелей показує.допомагає тільки вимкнення інвертора.потім цілий день працює.наступного ранку така ж сама ситуація.на протязі дня якщо вимкнути панелі а потім увімкнути-підключається

Посилання на коментар

57 хвилин тому, Влад Олифіренко сказав:

інвертор must5048vhm

На іншому форумі вже є таке Ваше питання....

Надайте більше конкретної інформації, щоб можливо було щось порадити!

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

В 14.11.2024 в 17:25, M.D. сказал:

Може комусь буде корисно. У мене зв'язка MUST PV18-5248 PRO та батарея Dyness B4850. Писав запит в підтримку Dyness та MUST для допомоги в комунікації двох прстроїв. Відповіла підтримка MUST, що для мого інвертора потрібно в пункті 41 вказати 1, що відповідає батареям Dyness. І приклали зображення з таблицею. Я знаходив її до цього на англомовних форумах, але в жодній інструкції до must'ів її немає.

На самій батареї положення DIP перемикачів 0010.

Ну і по кабелю, відповідно, потрібно перевіряти відповідність жил та обтиснути порібний варіант. Собі зробив кабель, але в комплекті з батареєю був якийсь універсальний кабель, що виявився звичайним патчкордом UTP (568B). В ньому між інвертором та батареєю співпадають лише 2 жили синя (CANH) та біло-синя (CANL). Інвертор бачить батарею, тому роблю висновок, що спілкування між пристроями відбувається по двом проводникам. 

Must 41 option - com protocol.jpg

Must pv19-6048exp и dynes b4850 тоже завелись ). Единственное я обжал согласно распиновки в инструкциях к ним

Посилання на коментар

з чим може бути пов'язаний момент, що абсолютно рандомно інвертор не встигає за АВР? це після заміни геля на літій відбуватись почало, 2 рази за тиждень, причому у той момент абсолютно навантаження не було, інвертор перевантажується автоматично і все заводиться, назад на мережу все повертається без проблем. 

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...