goga777 Опубліковано: 16 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2023 (змінено) 3 часа назад, Yureks сказал: Привіт усім Хочу задати питання фахівцям. Чим відрізняються УЗИП 1P+N 20кА 230V, Schneider EZ9 в якому один картридж є варістором а другий розрядником і УЗИП 2P в якому 2 картриджі є варісторами з однаковими параметрами і приеднані до фази і нуля і з*єднанні з землею. Призначення цих двох пристроїв, якщо керуватися логікою , різні... Хоча обидва призначенні для однофазної мережі. ПЗІП з різними картріджами використовується при типі заземлення "ТТ" З однаковими модулями використовується при типі заземлення "TN-S" Змінено 16 листопада 2023 користувачем goga777 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 16 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2023 (змінено) 1 час назад, goga777 сказал: ПЗІП з різними картріджами використовується при типі заземлення "ТТ" З однаковими модулями використовується при типі заземлення "TN-S" це все-ж не причина а наслідок, з ТТ різні картріджи мають більше сенсу, але наприклад на трифазки є під S всі варіанти (з різними цінами) Сабжевий узіп виробником на сайті офіційному позиціонується на обидва типи теж. Змінено 16 листопада 2023 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
goga777 Опубліковано: 16 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2023 (змінено) 8 часов назад, standov сказал: це все-ж не причина а наслідок, з ТТ різні картріджи мають більше сенсу, але наприклад на трифазки є під S всі варіанти (з різними цінами) Сабжевий узіп виробником на сайті офіційному позиціонується на обидва типи теж. Звісно цей прилад Ви можете використовувати в схемі TN-S. АЛЕ є дно АЛЕ! У такому разі на ланцюзі заземлення-нуль Ви не отримаєте нормального захисту, там буде тільки іскровий розрядник. Що не дуже добре в TN-S . Моя Вам порада в TN-S використовуйте ПЗІП з однаковими модулями. Змінено 16 листопада 2023 користувачем goga777 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 16 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2023 (змінено) ну я вище написав що целесообразність такого включення викликає певні сумніви, але якщо система все-ж більш реалістична tnc-s а не чиста s (вони взагалі у нас в реальності в домогосподарствах бувають?) то на земля нуль через близькість з'єднання не має наводитися короткий високий імпульс а більша ймовірність широкого низького, то-ж розрядних в теорії має бути навіть краще бо варістор може не витримати раніше ніж погасить всю енергію, але, як написав вище це все теорія Змінено 16 листопада 2023 користувачем standov 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 16 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2023 (змінено) Я би особисто мабуть на тт брав варіант де два картриджа комбіновані (да, це дорого), на тnc-s такий ось де варістор в одному і розряднік в іншому (для економії). Бо на тт скоріш за все опір кола на зезмлення буде не айс, і більше загрози від широких імпульсів які варістор просто не витримає, а на tnc-s з повторним заземленням *в теорії* в колі може бути більш вузький імпульс Змінено 16 листопада 2023 користувачем standov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
goga777 Опубліковано: 16 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2023 1 час назад, standov сказал: Я би особисто мабуть на тт брав варіант де два картриджа комбіновані (да, це дорого), на тnc-s такий ось де варістор в одному і розряднік в іншому (для економії). Бо на тт скоріш за все опір кола на зезмлення буде не айс, і більше загрози від широких імпульсів які варістор просто не витримає, а на tnc-s з повторним заземленням *в теорії* в колі може бути більш вузький імпульс Згоден, комбіновані ПЗІПи це завжди краще 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ykrbud Опубліковано: 1 січня Поділитись Опубліковано: 1 січня Мені такий бокс зробили с ПЗІПом, поки це буде на час будівництва, а далі буду вирішувати, можливо і далі залишу на ділянці раді розеток, вони зайві не будуть 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 1 січня Поділитись Опубліковано: 1 січня А яку функцію виконує ПЗІП в цьому боксі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ykrbud Опубліковано: 1 січня Поділитись Опубліковано: 1 січня 10 минут назад, Leader9 сказал: А яку функцію виконує ПЗІП в цьому боксі? Якщо чесно не знаю, це по проекту на трубостійку так було, можливо грошей чисто збити вирішили, можливо так треба типу що на трубостійкі лічильник розташований, я ж розумів що якщо в чомусь відморожусь то обленерго не підключить мене, вона і так хотіли на мороз падати що ділянка не огородження, інженер каже я без огорожі не підключу, ну тут вдалось зробити по своєму, тобто огорожа буде потім Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 1 січня Поділитись Опубліковано: 1 січня Я за те, що ПЗІП підключено ДО ввідніих автоматів... Якщо настануть умови його спрацювання як і що воно захистить.... Я правильно розумію що біло-синій кабель від стовпа? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ykrbud Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 16 часов назад, Leader9 сказал: Я за те, що ПЗІП підключено ДО ввідніих автоматів... Якщо настануть умови його спрацювання як і що воно захистить.... Я правильно розумію що біло-синій кабель від стовпа? Біло-синій від автомата який знаходиться в боксі де лічильник ( вище розміщений) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Наблюдатель Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 19 часов назад, ykrbud сказал: Мені такий бокс зробили с ПЗІПом ОПАСНО! НЕТ защитного отключения в случае пробоя на землю! Цитата ПУЭ Украина 29.06.2011 Глава 1.7. Заземление и защитные меры от поражения электрическим током 1.7.57 … Два или более принятых мер защиты в электроустановке не должны приводить к снижению эффективности каждого из них. 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
goga777 Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня (змінено) В 01.01.2024 в 20:17, Leader9 сказал: А яку функцію виконує ПЗІП в цьому боксі? 1) захист будівельного електрообладнання від зовнішніх імпульсів 2) захист електромережи від імпульсів, які генерує будівельне електрообладнання. Для прикладу: нагружена бетономішалка при включенні дасть імпульс в Вашу мережежу з амплітудою 3500-6000 вольт. Зварювальні апарати взагалі хтозна-що витворяють. Змінено 3 січня користувачем goga777 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
goga777 Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня (змінено) 17 часов назад, Наблюдатель сказал: ОПАСНО! НЕТ защитного отключения в случае пробоя на землю! У випадку пробою на землю фази УЗО побачить різницю між фазним та нулевим струмом, та виконає розмикання. Змінено 3 січня користувачем goga777 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAuCTEP Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня 9 годин тому, goga777 сказав: У випадку пробою на землю фази УЗО побачить різницю між фазним та нулевим струмом, та виконає розмикання. Підозрюю, що пан мав на увазі те відгалуження зверху в бік УЗІП. У випадку контакту з корпусом буде весело, якщо струм буде недостатнім для спрацювання АВ перед цим щитом. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня В 02.01.2024 в 17:25, Наблюдатель сказал: ОПАСНО! НЕТ защитного отключения в случае пробоя на землю! It's Alive!!! 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
goga777 Опубліковано: 4 січня Поділитись Опубліковано: 4 січня (змінено) 23 часа назад, MAuCTEP сказал: Підозрюю, що пан мав на увазі те відгалуження зверху в бік УЗІП. У випадку контакту з корпусом буде весело, якщо струм буде недостатнім для спрацювання АВ перед цим щитом. Ми бачимо щит не оплобмований, слід визначити що він більш за все пдключений до опломбованого щита з лічильником з автоматом згідно ТУ РЕСу. Змінено 4 січня користувачем goga777 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ykrbud Опубліковано: 4 січня Поділитись Опубліковано: 4 січня 4 часа назад, goga777 сказал: Ми бачимо щит не оплобмований, слід визначити що він більш за все пдключений до опломбованого щита з лічильником з автоматом згідно ТУ РЕСу. Так і є, фото в процесі, після чого 1 дверки опломбували ( які закривають лічильник та автомат з кабелем) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
goga777 Опубліковано: 5 січня Поділитись Опубліковано: 5 січня (змінено) У такому випадку не звертайте увагу на слова написані червоними літерами Змінено 5 січня користувачем goga777 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
goga777 Опубліковано: 5 січня Поділитись Опубліковано: 5 січня (змінено) ГЫЫ Змінено 5 січня користувачем goga777 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
goga777 Опубліковано: 5 січня Поділитись Опубліковано: 5 січня До речі, як буде нагода то з'єднайте дверцята та корпус щита проводом ПВ-3 перетином 6 квадрат. Там для цього є болти. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
roverspam Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня Хіба що запитаю у шановного паньства: не було б у щитку вище ввідний провід (який синьо-білий) підключити прямо до ПЗІПа, а вже від нього відгалудження на УЗО ? На перший погляд різниці особої немає, але, наскільки я розумію, краще, щоб шлях до ПЗІП був найкоротший і з найменшим опором. Щоб у випадку з імпульсом зовні якнайменше чого йому заважало "відкритися" і випустити цей імпульс в землю. А тут виходить найкращий контакт і найближчий шлях до УЗО, а до ПЗІП вже ведуть ті червоні провода. Тобто в з'єднанні цих проводів з білими (від джерела) повинен бути якнайкращий контакт, а як воно там буде, особливо з часом. Ну, щоб не вийшло на практиці так, що з УЗО контакт ідеальний, а ПЗІП - ну вже трошки підгуляв, чи тут, чи вже червоних з ПЗІПом. Тобто, до ПЗІП на одне з'єднання більше, яке потенціально може бути не таке, як бажано.... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tamburello Опубліковано: 15 лютого Поділитись Опубліковано: 15 лютого А чому може спрацьовувати автомат ДО ПЗІПа при підключенні пзіпа до мережі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
goga777 Опубліковано: 15 лютого Поділитись Опубліковано: 15 лютого (змінено) Треба більше інформації та схеми. Так нічого не зрозуміло. А навіщо це чудо тут? У нього контакти замнуті на шині. Змінено 15 лютого користувачем goga777 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
goga777 Опубліковано: 15 лютого Поділитись Опубліковано: 15 лютого (змінено) В 22.01.2024 в 00:48, roverspam сказал: Хіба що запитаю у шановного паньства: не було б у щитку вище ввідний провід (який синьо-білий) підключити прямо до ПЗІПа, а вже від нього відгалудження на УЗО ? На перший погляд різниці особої немає, але, наскільки я розумію, краще, щоб шлях до ПЗІП був найкоротший і з найменшим опором. Щоб у випадку з імпульсом зовні якнайменше чого йому заважало "відкритися" і випустити цей імпульс в землю. А тут виходить найкращий контакт і найближчий шлях до УЗО, а до ПЗІП вже ведуть ті червоні провода. Тобто в з'єднанні цих проводів з білими (від джерела) повинен бути якнайкращий контакт, а як воно там буде, особливо з часом. Ну, щоб не вийшло на практиці так, що з УЗО контакт ідеальний, а ПЗІП - ну вже трошки підгуляв, чи тут, чи вже червоних з ПЗІПом. Тобто, до ПЗІП на одне з'єднання більше, яке потенціально може бути не таке, як бажано.... це вірний висновок скажу більше, інколи ПЗІП чи автомат можна перевернути щоб не виникало ціх обводів з проводу Змінено 15 лютого користувачем goga777 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз