roverspam Опубліковано: 1 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 жовтня 2023 6 минут назад, shneider_vova сказал: щоб не перетиналися чисті та брудні лінії, там наводки можуть по проводам йти так навпаки ж, "брудна" вся праворуч, "чиста" - ліворуч і вхід в хату також ліворуч... Перетинаються тільки брудний 0 з чистим. Але я можу якось спробувати його відвести подалі. І я просто не можу уявити, як скомпонувати так, щоб вони не перетиналися. Все одно пара "брудний-чистий" йдуть до кожної клеми ПЗІП.... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 жовтня 2023 Мені ота др..(закреслено) потреба розводити щит монолітом ніколи не була зрозуміла, виламувати з модульки клеми бо хтось колись ляпнув що моноліт то моноліт. В мене в щітку на стопві де узіп - все розведено гнучким 6квадратів, на землю дві жили пустив просто, для себе - маю право ) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 жовтня 2023 6 минут назад, roverspam сказал: дякую за пораду, навіть не знав про це. Наскільки це критично, щоб прямо завтра робити? Чи взагалі ці наводки - то таке, є невеличка вирогідність при ударі блискавки? Все що стосується блискавки та узіп то про вирогідність, лише закон Мерфі - скотина завжди працює ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 1 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 жовтня 2023 59 минут назад, roverspam сказал: дякую за пораду, навіть не знав про це. Наскільки це критично, щоб прямо завтра робити? Чи взагалі ці наводки - то таке, є невеличка вирогідність при ударі блискавки? я ось так мав на увазі. стосовно критичності вище відповіли. Але ні (ІМХО) - це не критично, це додаст маленьких відсотків захисту, але принципово нічого не змінить. там і зараз немає великого перетину цих проводів, але ж тут є можливість трохи удосконалити 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
roverspam Опубліковано: 1 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 жовтня 2023 3 часа назад, standov сказал: Мені ота др..(закреслено) потреба розводити щит монолітом ніколи не була зрозуміла, виламувати з модульки клеми бо хтось колись ляпнув що моноліт то моноліт. В мене в щітку на стопві де узіп - все розведено гнучким 6квадратів, на землю дві жили пустив просто, для себе - маю право ) хм, я вважав взагалі, що якраз ПВ-3 в першу чергу для цього і існує, він гнучкий і ним зручно розключати всередині щитка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
goga777 Опубліковано: 1 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 жовтня 2023 (змінено) В 30.09.2023 в 21:39, roverspam сказал: все ж вірно зробив? Так Все вірно, але як буде зайвих 15 хвилин, не полінуйтесь перекиньте кабель в хату ось так, як позначив коричневим кольором (1). Та на корпус щитка болтом з гайкою прикрутіть заземлення (2). Перетин кабелю заземлення не менший ніж несучі (фазні ) жили. А В цілому ДОРОГО-БАГАТО, повірте то все не дарма зробили. shneider_vova Респект Вам! Змінено 1 жовтня 2023 користувачем goga777 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
roverspam Опубліковано: 2 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 2 жовтня 2023 Усім велике "дякую" за допомогу! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
roverspam Опубліковано: 2 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 2 жовтня 2023 2 часа назад, goga777 сказал: Так Все вірно, але як буде зайвих 15 хвилин, не полінуйтесь перекиньте кабель в хату ось так, як позначив коричневим кольором (1). Та на корпус щитка болтом з гайкою прикрутіть заземлення (2). Перетин кабелю заземлення не менший ніж несучі (фазні ) жили. А В цілому ДОРОГО-БАГАТО, повірте то все не дарма зробили. shneider_vova Респект Вам! зеленим кольором Ви маєте на увазі окрім заземлення щитка також перекинути "вихід" з ПЗІП найкоротшим шляхом? Тобто навіть має сенс проверлити ще один отвір, але звести ці 30-40 см до 7-10 см? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
goga777 Опубліковано: 3 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 2023 В 02.10.2023 в 01:20, roverspam сказал: зеленим кольором Ви маєте на увазі окрім заземлення щитка також перекинути "вихід" з ПЗІП найкоротшим шляхом? Тобто навіть має сенс проверлити ще один отвір, але звести ці 30-40 см до 7-10 см? Додатково не треба сверлити, а ось корпус заземлити не буде зайвим 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
roverspam Опубліковано: 3 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 2023 В 02.10.2023 в 01:17, goga777 сказал: Так Все вірно, але як буде зайвих 15 хвилин, не полінуйтесь перекиньте кабель в хату ось так, як позначив коричневим кольором (1). Та на корпус щитка болтом з гайкою прикрутіть заземлення (2). Перетин кабелю заземлення не менший ніж несучі (фазні ) жили. А В цілому ДОРОГО-БАГАТО, повірте то все не дарма зробили. shneider_vova Респект Вам! вже не дотягуються дроти, недостатньо довжини. Чи можна чимось "екранувати"? Дякую! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 4 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 жовтня 2023 Бідні електрони, як їм важко... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
goga777 Опубліковано: 4 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 жовтня 2023 15 часов назад, roverspam сказал: вже не дотягуються дроти, недостатньо довжини. Чи можна чимось "екранувати"? ПЕРЕВЕРНІТЬ ПЗІП 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
roverspam Опубліковано: 4 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 жовтня 2023 10 часов назад, goga777 сказал: ПЕРЕВЕРНІТЬ ПЗІП ну, якщо його можна "верх ногами" ставити, то так і зроблю, дякую! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
goga777 Опубліковано: 6 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 жовтня 2023 (змінено) В 04.10.2023 в 20:38, roverspam сказал: у, якщо його можна "верх ногами" ставити, то так і зроблю, дякую! Ні у яких щитових елементів немає ні верху ні низу. Змінено 6 жовтня 2023 користувачем goga777 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
roverspam Опубліковано: 15 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2023 В 03.10.2023 в 09:02, goga777 сказал: Додатково не треба сверлити, а ось корпус заземлити не буде зайвим щодо заземлення корпусу: цей щиток до "пожежного" ПЗВ і після лічильника, я вірно розумію, що якщо я його заземлю і десь якась фаза проб'є на корпус, то лічильник буде мотати як шалений і я навіть не буду про це здогадуватися? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
goga777 Опубліковано: 16 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 2023 10 часов назад, roverspam сказал: щодо заземлення корпусу: цей щиток до "пожежного" ПЗВ і після лічильника, я вірно розумію, що якщо я його заземлю і десь якась фаза проб'є на корпус, то лічильник буде мотати як шалений і я навіть не буду про це здогадуватися? Буде коротке замикання. Нічого мотати не буде. Усі металеві щити та металеві дверцята заземлюються 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 16 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 2023 10 годин тому, roverspam сказав: щодо заземлення корпусу: цей щиток до "пожежного" ПЗВ і після лічильника, я вірно розумію, що якщо я його заземлю і десь якась фаза проб'є на корпус, то лічильник буде мотати як шалений і я навіть не буду про це здогадуватися? Якщо пробиває на корпус, то хвилюватись треба не про мотання лічильника, а щоб когось не вдарило струмом та/або не виникла пожежа. Ну і якщо мотає лічильник, то енергія має кудись діватись — це буде важко не помітити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 16 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 2023 14 часов назад, roverspam сказал: щодо заземлення корпусу: цей щиток до "пожежного" ПЗВ і після лічильника, я вірно розумію, що якщо я його заземлю і десь якась фаза проб'є на корпус, то лічильник буде мотати як шалений і я навіть не буду про це здогадуватися? якщо у вас до цього місця є автомати то їх виб'є по кз і ви то точно будете знати ) якщо у вас автоматів там чогось нема то про то дізнається дтек і ви після того то гарантовано теж дізнаєтесь ) 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
roverspam Опубліковано: 16 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 2023 6 часов назад, volomoto сказал: Якщо пробиває на корпус, то хвилюватись треба не про мотання лічильника, а щоб когось не вдарило струмом та/або не виникла пожежа. Ну і якщо мотає лічильник, то енергія має кудись діватись — це буде важко не помітити. Изя, а шо, правда, шо ты бандитам отдал всё золото и деньги??? - Таки да... Они вставили в зад паяльник, а на пузо утюг, и подключили к току!!! - И ты сразу отдал??? - А шо, ждать пока за свет накрутит??? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
goga777 Опубліковано: 18 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 18 жовтня 2023 (змінено) Вибачте ОФФТОП зізнайтеся, хто, крім Аллаха, образив цього пана? Змінено 18 жовтня 2023 користувачем goga777 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S_Vladimir_79 Опубліковано: 19 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 2023 7 часов назад, goga777 сказал: Вибачте ОФФТОП зізнайтеся, хто, крім Аллаха, образив цього пана? Цього пана вже потрібно повністю з форуму прибрати, реально хвора людина 2 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 19 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 2023 50 минут назад, S_Vladimir_79 сказал: Цього пана вже потрібно повністю з форуму прибрати, реально хвора людина а наступний хто?))) а як же демократія? гласність? фломастери? Які в нього забрали. Я за видати йому їх взад. хай малює. Як мінімум гуглу то подобається. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yureks Опубліковано: 16 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2023 Привіт усім Хочу задати питання фахівцям. Чим відрізняються УЗИП 1P+N 20кА 230V, Schneider EZ9 в якому один картридж є варістором а другий розрядником і УЗИП 2P в якому 2 картриджі є варісторами з однаковими параметрами і приеднані до фази і нуля і з*єднанні з землею. Призначення цих двох пристроїв, якщо керуватися логікою , різні... Хоча обидва призначенні для однофазної мережі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 16 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2023 Бувають ще варіанти коли усі картриджі комбіновані (тут десь на пару сторінок вище такий варіант обговорювали). Варістор та газонавнений ламп мають різні ВАХ і в комбінації мають суттєво більший диапазон струмів які можуть пропустити через себе без незворотніх ушкоджень. Тому варіант два комбінованих буде мати *теоретично* найбільш широкий робочий діапазон по струму, чисто-варісторна найменший. Але оскільки газонаповнена історія коштує грошей то придумали комбіновані варіанти коли тільки один з лампою бо все одно струм має витікати в 1 вихід (землю). Це шось середнє і по ціні і по ВАХ, але то все умовно бо там на кожному шляху забагато невизначеності. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 16 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2023 Якщо чесно то не дуже зрозуміле саме таке як на фото включення але дуже ймовірно що виробник шось знає і шось не на поверхні і в голову просто не приходить ) коли в комбінованих там і то і то то в тому точно є багато сенсу, а от прям так, ну хз, мабуть логіка така що в N наведении струи не може Бути коротким і високим а ось широким може. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз