volomoto Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 1 година тому, Dmode сказав: Варіант влаштування змінної швидкості вентиляторів в залежності від температури. Я б вирізав отвори у верхній кришті і поставив туди 3 або 4 тихих витяжних 80 мм вентилятори з регулюванням по температурі. Отвори на бокових стінках потрібно закрити, а штатні вентилятори просто зняти, що не створювали додатковий опір. 60 мм вентилятори мусять крутитись на дуже високих оборотах, щоб давати хоч якийсь потік повітря. На тих самих оборотах 80мм дає в два рази більший потік повітря, ніж 60 мм. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Star1111 Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 48 минут назад, volomoto сказал: а штатні вентилятори просто зняти, що не створювали додатковий опір. Тільки в такому разі треба сигнал подавати на плату керування бо вона контролюе крутяться вони чи ні. І невідомо чи сподобаєтя хв коли вона не подавала сигнал крутитися а вони крутяться та навпаки 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 (змінено) 20 минут назад, Star1111 сказал: треба сигнал подавати на плату керування Німець в третьому відео як раз показує як він обходить помилку 01, через невідповідність частоти обертів нових вентиляторів. Крутить ніби потенціометр на своїй "колгоспній" збірці і помилка зникає. На п'ятому відео приводить схему, підозрюю що вона якраз для цього. Змінено 21 січня 2023 користувачем Dmode Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 1 час назад, volomoto сказал: Я б вирізав отвори у верхній кришті і поставив туди 3 або 4 тихих витяжних 80 мм вентилятори з регулюванням по температурі. Так і зроблю напевно, коли зрозумію як уникати помилку 01. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shusta Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 про помилку 01, 1 вентилятор рідний, 1 Chieftec, помилка стала плавуча, то є то нема, тут варіант або порівнюються обороти 1 і 2 кулера, або задані межі в яких має крутитися вентилятор, або щось не то в платі. Читав що міняли на noctua там наче ок заміна пройшла. Той що замінив, він трохи крутився коли інший стояв. Чекаю ще один буду далі тестувати.. і в мене підключка дивна, 1 роз'єм 3 піна 3 провода, інший 4 піна, 3 проводи, з підключкою на комп'ютерах не співпадає. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Star1111 Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 (змінено) 4 минуты назад, shusta сказал: і в мене підключка дивна, 1 роз'єм 3 піна 3 провода, інший 4 піна, 3 проводи, з підключкою на комп'ютерах не співпадає Схоже в них у всіх така, чому в одного 3 в другого 4 ХЗ, 1 пін схоже не підключений Змінено 21 січня 2023 користувачем Star1111 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shusta Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 Ради тесту підключив два однакові 120мм кулера - запрацювало Прихований текст 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
еіщдуп Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 5 годин тому, Star1111 сказав: Як що розбираетесь, там біля клемм де акумулятор підключений е резистори включені послідовно і далі операційний підсилювач, це ланцюг виміру напруги акумулятора, ті резистори треба перевіряти. Як що не розбираетесь то нажаль я не знаю хто їх ремонтнує 🙁 Розбираюсь.Тільки резисторів ам не бачу біля клем( Dmode кинув фото , в мене такий же вигляд . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Star1111 Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 12 минут назад, еіщдуп сказал: Розбираюсь.Тільки резисторів ам не бачу біля клем( Dmode кинув фото , в мене такий же вигляд . Повинний бути ланцюг що виміряе напругу акумулятора, ось це з сервіс мануалу на модель що схожа на мій, але принцип у них у всіх приблизно один, це все е клони voltronik Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andriy Galetski Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 Виглядає на те що система не керує оборотами кулерів, лиш перевіряє чи обороти в межах "норми" підраховуючи імпульси на виході з кулера. Включення кулерів, мабуть, трігериться двома факторами струмами які проходять через схему (зарядка акума а також вихід з інвертора) ну і покази темпервтури з NTC датчиків. От якби десь знайти як підключитись в інженерний режим щоб можна було зчитувати покази які отримує проц з датчиків. Напевно воно десь є. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Star1111 Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 1 минуту назад, Andriy Galetski сказал: . От якби десь знайти як підключитись в інженерний режим щоб можна було зчитувати покази які отримує проц з датчиків. Напевно воно десь є. Кажуть що можна підеднати комп'ютер до сом порта Або до юсб як що е та програма watchpower показуе багато параметрів, сам особисто не перевіряв руки не доходять Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 Дуже гарні інвертори, вони повертають нас в ті світлі часи, коли кожен з нас мав паяльника і сам собі ремонтував 3УСЦТ та лампову Весну. 5 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Star1111 Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 (змінено) еіщдуп forums.aeva.asn.au/viewtopic.php?p=53951 Ось тут багато що по модернізації та ремонту таких, там в першому пості як раз про вимірювання напруги батареї, та ссилка е на фото резисторів, Гугл перекладач чудово допомагае Змінено 21 січня 2023 користувачем Star1111 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Star1111 Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 3 минуты назад, Dalet сказал: коли кожен з нас мав паяльника і сам собі ремонтував 3УСЦТ та лампову Весну. Треба ж чимось займатися як світла нема 😁, але погано що без світла паяльник не пацюе😐 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
еіщдуп Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 25 хвилин тому, Star1111 сказав: Повинний бути ланцюг що виміряе напругу акумулятора, ось це з сервіс мануалу на модель що схожа на мій, але принцип у них у всіх приблизно один, це все е клони voltronik дякую.Буду розбиратись Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
еіщдуп Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 11 хвилин тому, Star1111 сказав: еіщдуп forums.aeva.asn.au/viewtopic.php?p=53951 Ось тут багато що по модернізації та ремонту таких, там в першому пості як раз про вимірювання напруги батареї, та ссилка е на фото резисторів, Гугл перекладач чудово допомагае Дякую за інформацію Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей НСТ Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 У местного продавца подгорает норм ) Ниче, это обычное дело, люди выбирают кошельком, даже если разум сопротивляется... У мну вон тоже далеко не все хотят штукатурку по норм цене заказывать, ищут подешевле ) Потом сексятся с паяльником маляркой и т.д. ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 2 часа назад, Сергей НСТ сказал: штукатурку по норм цене заказывать, ищут подешевле ) Потом сексятся с паяльником маляркой я бы на вашем месте не был столь категоричен (вспомнил свои приключения с маляркой) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей НСТ Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 1 минуту назад, sly сказал: я бы на вашем месте не был столь категоричен (вспомнил свои приключения с маляркой) Дык у уникальных клиентов всегда уникальный результат ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 26 минут назад, Сергей НСТ сказал: Дык у уникальных клиентов всегда уникальный результат ) А у инверторов с али он как бы уже имеет систему Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей НСТ Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 Не не, тут абсолютно разные случаи ) Если sly решит подискутировать - поймете ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 46 минут назад, Сергей НСТ сказал: Не не, тут абсолютно разные случаи ) Если sly решит подискутировать - поймете ) Конечно же, никто не спорит, а понять все обязаны))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 9 годин тому, Dmode сказав: Так і зроблю напевно, коли зрозумію як уникати помилку 01. Як варіант залишити один штатний вентилятор, але той, від якого йде дріт тахометра (4-пінове підключення) і зрізати з вентилятора лопасті, але щоб залишилась ступиця. Тоді він буде всеодно крутитись на потрібних оборотах, передавати то все контроллеру, але не буде створювати мінімальний шум. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 (змінено) 23 минуты назад, volomoto сказал: той, від якого йде дріт тахометра (4-пінове підключення) Там обидва вентилятори ідентичні, мають три дроти (на чотирьохпіновому штекері один пін пустий). Третій дріт - це тахо наскільки розумію. Розглядав таку варварську опцію, але ж вони тоді і енергію будуть дурно жерти. А Ви розумієте цю схему що німець у відео показував? Це шось типу шим генератора щоб обдурити тахо? Змінено 21 січня 2023 користувачем Dmode Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shusta Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 (змінено) А чого просто не поставити замість стандартних 2 сілента і зверху ще 2 паралельно, які вмикатимуться потемпературі своїм контролером? Тахометр підключити тільки на нижні Змінено 21 січня 2023 користувачем shusta Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз