Malchish Опубліковано: 3 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 3 листопада 2022 На участке есть пару мест которые было решено "облагородить" корой. Эти места харрактерны тем что на них плотно растут деревья - сосны и березы, соотв. дают много тени, соотв. газон там будет чахнуть, а сорнякам хоть-бы хны, поэтому для эстетики, выбор пал на кору. Раскатал геоткань 100-й плотности (укр. пр-ва), засыпал довольно густо корой самой крупной фракции (фото в п-ссе ниже). Пришла осень - и вся кора усыпана листьями от берез и иголками от сосен, - смотрю что образовался такой-себе микс кора-листья-иголки, который может в будущем стать очень благодатным плодородным слоем для посева и произростания сорняков. В итоге будет: с чем боролись - на то и напоролись. Подскажите, по опыту - что происходит с ковром из коры через пару сезонов, если она плотно покрывается остатками жизнедеятельности деревьев? И вообще, насколько долговечна кора в таких условиях и не превратиться ли весь этот "слоеный пирог" попросту в компост? p.s. Была попытка сдуть с коры листья и иголки - результат негативный. p.s.2 Наивно пологал что геоткань 100-й плотности не пробиваема сорняками, в сравнении с тем-же геотекстилем такой-же плотности.. Трава прокалывает его на ура, прям по средине... КАК?? Без ультрафиолета, под слоем коры.. и все равно вылазит. Может сама геоткань не качественная... НЕ понимаю.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vladimir_vro Опубліковано: 4 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 4 листопада 2022 в мее перій проріс крізь ЕППС 100мм так що тканина не винна. Гарантований метод то пестицид широкої дії. у схожій ситуації садовник мені радить підсипати кору час від часу тай все 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 4 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 4 листопада 2022 03.11.2022 в 12:58, Malchish сказав: На участке есть пару мест которые было решено "облагородить" корой. Эти места харрактерны тем что на них плотно растут деревья - сосны и березы, соотв. дают много тени, соотв. газон там будет чахнуть, а сорнякам хоть-бы хны, поэтому для эстетики, выбор пал на кору. Раскатал геоткань 100-й плотности (укр. пр-ва), засыпал довольно густо корой самой крупной фракции (фото в п-ссе ниже). Пришла осень - и вся кора усыпана листьями от берез и иголками от сосен, - смотрю что образовался такой-себе микс кора-листья-иголки, который может в будущем стать очень благодатным плодородным слоем для посева и произростания сорняков. В итоге будет: с чем боролись - на то и напоролись. Подскажите, по опыту - что происходит с ковром из коры через пару сезонов, если она плотно покрывается остатками жизнедеятельности деревьев? И вообще, насколько долговечна кора в таких условиях и не превратиться ли весь этот "слоеный пирог" попросту в компост? p.s. Была попытка сдуть с коры листья и иголки - результат негативный. p.s.2 Наивно пологал что геоткань 100-й плотности не пробиваема сорняками, в сравнении с тем-же геотекстилем такой-же плотности.. Трава прокалывает его на ура, прям по средине... КАК?? Без ультрафиолета, под слоем коры.. и все равно вылазит. Может сама геоткань не качественная... НЕ понимаю.. бур"ян може насіватись в зверху( вітер/пташка) текстиль/кора це не 100% захист від бур"яна, ...лисття , голки здуваємо садовою дуйкою 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 5 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2022 15 годин тому, irina1969 сказав: ...лисття , голки здуваємо садовою дуйкою Хвоя та листя, крім садового пилососа, добре збираються віяловими граблями, різного розміру і зручності. В мене , наприклад, є маленькі "курячи лапки" з короткою ручкою. Вони універсальні, ними збирається хвоя та листя з рослин і з кори в квітниках, ними зручно очищати хвойні всередині від старої хвої. 03.11.2022 в 12:58, Malchish сказав: Подскажите, по опыту - что происходит с ковром из коры через пару сезонов, если она плотно покрывается остатками жизнедеятельности деревьев? И вообще, насколько долговечна кора в таких условиях и не превратиться ли весь этот "слоеный пирог" попросту в компост? Коли таке станеться, цей опад на корі стане поживним шаром для бур'яну, кора буде мати неохайний вигляд, як і мощення, засипане березовим листям та голками сосен. Ваші питання і фото наочний приклад того, що ви не прорахували або не замислювались над наслідками рішень вашого ландшафту. Берези, ще і в такої кількості, згодом стануть "прокляттям" вашої ділянки. Біля мене є ділянка з таким рішенням- не чипати берези. Цього літа пиляли більш 20 берез, за менш ніж 10 років з тоненьких дерев вони перетворились на суцільний жах для господарів садиби. Сосни... крім того, що буде хвойний опад, з часом почнуть падати шишки, потім почнуть з'являтись сосенки-самосійки. І головний "сюрпрайз", це 2 рази на рік ( весна та осінь) все навколо почне покриватись шаром пилка ( лаймового коліра) сосен. Порада. Приберіть звідти ялинку, поки ії легко пересадити. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Malchish Опубліковано: 7 листопада 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 7 листопада 2022 В 04.11.2022 в 18:23, irina1969 сказал: бур"ян може насіватись в зверху( вітер/пташка) текстиль/кора це не 100% захист від бур"яна, ...лисття , голки здуваємо садовою дуйкою знаю, что может сеяться сверху, но с єтим можно бороться. А вот листья и иголки не особо сдуваются с коры - в этом и проблема, кора легкая и дуйкой чатично сдувается вместе с иголками. Теоретически сдуть лишнее конечно можно, но много лишних движений по возврату коры на место.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Malchish Опубліковано: 7 листопада 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 7 листопада 2022 В 05.11.2022 в 10:40, allanek сказал: Ваші питання і фото наочний приклад того, що ви не прорахували або не замислювались над наслідками рішень вашого ландшафту. Берези, ще і в такої кількості, згодом стануть "прокляттям" вашої ділянки. Біля мене є ділянка з таким рішенням- не чипати берези. Цього літа пиляли більш 20 берез, за менш ніж 10 років з тоненьких дерев вони перетворились на суцільний жах для господарів садиби. Сосни... крім того, що буде хвойний опад, з часом почнуть падати шишки, потім почнуть з'являтись сосенки-самосійки. І головний "сюрпрайз", це 2 рази на рік ( весна та осінь) все навколо почне покриватись шаром пилка ( лаймового коліра) сосен. Порада. Приберіть звідти ялинку, поки ії легко пересадити. Да ландшафт не продумывался - это осознанно. Мне нравится "как есть", с небольшими вмешательствами. Березы - мусорное дерево, тут 100% согласен - знаю, терплю. Сосна тоже не подарок и от пыльцы сосновой тоже страдаю и буду страдать (кстати весной - заметил, а осенью - или было слабо очень, или не заметил), во всяком случае пока не надоест все вымывать. Если вдруг надоест - буду пилить, но пока перевешивают те плюсы которые имею от уже доставшихся мне крупномеров вместе с участком - тень, защита от чужих глаз, и просто нравятся мне эти деревья. Шишки пока вообще не напрягают, самосейки еще не наблюдал. Был-бы лишний миллион - можно было-бы вложиться в участок (знаю, что по уму - это очень дорого), а пока нет ляма - выбор прост: или спилить все нафиг, чтоб не напрягаться или мириться с тем что досталось, - пока выбираю второе. Да и там попилено 90% от того что было - ведь изначально участок был полностью заросший этим подлеском, с фасада сквозь эту чащу не было видно конца участка... Соседние участки кстати до сих пор в таком состоянии - если даже я все спилю - листься и иголки ветром ко мне будет заносить точно так-же. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Malchish Опубліковано: 7 листопада 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 7 листопада 2022 В 05.11.2022 в 10:40, allanek сказал: Порада. Приберіть звідти ялинку, поки ії легко пересадити. А можно пояснить? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 7 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 7 листопада 2022 У меня просыпано гранитной крошкой. Собираю садовым пылесосом листья и мусор с березы. Тоже думал подсыпать корой под березой, но сомнения как собирать мусор остановили. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 7 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 7 листопада 2022 46 хвилин тому, Malchish сказав: знаю, что может сеяться сверху, но с єтим можно бороться. А вот листья и иголки не особо сдуваются с коры - в этом и проблема, кора легкая и дуйкой чатично сдувается вместе с иголками. Теоретически сдуть лишнее конечно можно, но много лишних движений по возврату коры на место.. у вас, як я бачу, кора великої фракції і вона краще для дуйки...ідеально ніколи не буде, це плата за життя на красивій, ландшафтній ділянці ...у мене на ділянці 5 дубів яким вже понад 100 років , як мін )) лисття з них 😷прибрати це нереально і я змінила своє ставлення до цього , прибираю тільки з доріжок та під"їзної дороги к дому...натуральність наше все🤣 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 7 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 7 листопада 2022 3 минуты назад, irina1969 сказал: натуральність наше все Покажите) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 7 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 7 листопада 2022 3 хвилини тому, Gitan сказав: Покажите) ОК, але це на любітеля )) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 7 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 7 листопада 2022 (змінено) 3 години тому, Malchish сказав: А можно пояснить? 1. Місце. Для великомірних рослин, якими є сосни і ялинка, мало місця. З часом ви це побачите. Я бачу це зараз. 2. В концепцію куточка " как есть" не вписується сортова ялинка блакитного кольору. Не знаю, що це за сорт, але там більш гармонійно буде виглядати (хвойна) рослина з зеленим забарвленням, або зелений з додаванням блакитного чи сизого відтінку. 3 години тому, Malchish сказав: Если вдруг надоест - буду пилить, Звичайно, що можна пиляти потім, але клопіт буде більший. Цікаво, скільки зараз коштують послуги альпіністів? Вже проходила, як пиляти сосни за допомогою альпіністів. 7 років тому. І це ще сад був на початковому етапі. Але є будинок, хозприміщення, якісь рослинки і треба, щоб сосни нічого не потрощили при падінні. Тому тільки так-альпіністи і бажано з досвідом. 3 години тому, Malchish сказав: Соседние участки кстати до сих пор в таком состоянии - если даже я все спилю - листься и иголки ветром ко мне будет заносить точно так-же. Ні, не буде. В мене нічого не приносить з лісу, хоч ліс під самим парканом. 3 години тому, Malchish сказав: от пыльцы сосновой тоже страдаю и буду страдать (кстати весной - заметил, а осенью - или было слабо очень, или не заметил) Були дощі постійно, пилок прибило, тому і не помітили. 3 години тому, Malchish сказав: Шишки пока вообще не напрягают, самосейки еще не наблюдал. Пройде час, буде вам і багато шишок, і самосійки. Якщо буде постійний полив, то самосійки навипередки будуть прорастати. В мене пробиваються через щільний килим грунтопокривних ялівців. 3 години тому, Malchish сказав: Теоретически сдуть лишнее конечно можно, но много лишних движений по возврату коры на место.. Тоді віялові граблі в руки та збираєте все, що нападало на кору. Голки, шишки, листя збирається, кора( в мене) дрібної фракції залишається на місці. Змінено 7 листопада 2022 користувачем allanek 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Malchish Опубліковано: 8 листопада 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2022 16 часов назад, irina1969 сказал: у вас, як я бачу, кора великої фракції і вона краще для дуйки...ідеально ніколи не буде, це плата за життя на красивій, ландшафтній ділянці ...у мене на ділянці 5 дубів яким вже понад 100 років , як мін )) лисття з них 😷прибрати це нереально і я змінила своє ставлення до цього , прибираю тільки з доріжок та під"їзної дороги к дому...натуральність наше все🤣 О! вот как-раз интересно что происходит там где вы листья не убираете, - образуется плотный настил через который не прорастают сорняки или наоборот - слой гумуса/перегноя на котором они очень хорошо себя чувствуют? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Malchish Опубліковано: 8 листопада 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2022 13 часов назад, allanek сказал: 1. Місце. Для великомірних рослин, якими є сосни і ялинка, мало місця. З часом ви це побачите. Я бачу це зараз. 2. В концепцію куточка " как есть" не вписується сортова ялинка блакитного кольору. Не знаю, що це за сорт, але там більш гармонійно буде виглядати (хвойна) рослина з зеленим забарвленням, або зелений з додаванням блакитного чи сизого відтінку. Эта голубая елка была куплена "случайно" - у нее обломана верхушка и продали за 1000 грн, что практически за даром, - грех было не взять, а втыкнуть ее было особо некуда - вот там где она сейчас, - это было самое подходящее место. Так что пока она растет как куст - не вверх, а в бока. Я сейчас пробую ее всетаки вверх направить - взял палочку, привязал к обломанному "основному стволу" и одну из боковых веточек возле верхушки привязал к палочке а надежде что она станет "основной" и заменит обломанный ствол. Но честно говоря сомневаюсь что получится и скорее всего этой елке суждено быть кустом. А если получится - буду думать о пересадке. 13 часов назад, allanek сказал: Тоді віялові граблі в руки та збираєте все, що нападало на кору. Голки, шишки, листя збирається, кора( в мене) дрібної фракції залишається на місці. Спасибо за советы. Судя по общему мнению оставлять мусор не вариант и все-таки придется мучаться с его уборкой как и с последствиями произростания мусорных деревьев. Значит будем мучаться. Мне кажется что пока шла стройка - уход за ландшафтом (который тоже был в п-ссе облагораживания) был доп. нагрузкой которая сильно напрягала, а в следующем сезоне должно быть по другому - делать по дому особо ниче не нужно, кроме поддержки в нормальном состоянии, отмывании окон и подоконников от пыльцы и паутин, некоторого ТО так сказать, и ландшафт уже будет не в напряг - траву покосить, поопрыскивать, сорняки чутка подергать, с дуйкой пройтись, грабельками пошкрябать, - буду выводить семью на субботники, чтоб попы на диванах не отлеживали, - вместе веселее да и на воздухе поколупаться тож полезно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 8 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2022 6 годин тому, Malchish сказав: у нее обломана верхушка То мені не здалось, що вона не має верхівки. 6 годин тому, Malchish сказав: Эта голубая елка была куплена "случайно" - у нее обломана верхушка и продали за 1000 грн, что практически за даром, - грех было не взять, В мене таких 2 ялинки- блакитна та сербська. Обидві куплені за копійки. 6 годин тому, Malchish сказав: Так что пока она растет как куст - не вверх, а в бока. Я сейчас пробую ее всетаки вверх направить - взял палочку, привязал к обломанному "основному стволу" и одну из боковых веточек возле верхушки привязал к палочке а надежде что она станет "основной" и заменит обломанный ствол. Но честно говоря сомневаюсь что получится и скорее всего этой елке суждено быть кустом. А если получится - буду думать о пересадке. Ще раз пораджу- пересаджуйте зараз. Вона обов'язково стане традиційною ялинкою. І якого розміру набуде-велике питання. Верхівку вона вибере собі і без вашої допомоги, в неї програма заточена на те, щоб відрощувати верхівку. З мого досвіду. Блакитна ялинка без верхівки, куплена якоюсь кракозяброй. Мені подобалась, міркувала, що так і залишиться. Ні. Вона самостійно вирішила " бути володаркою морською", вигнала верхівку і стала набувати традиційної форми конуса. Я нічого не мала проти. Щоб ялинка мала гарну форму і щільну крону, стала робити коригувальну стрижку. Фото архівне, 2020року, зараз ялинка біля 3 м заввишки. Приблизно така ж історія з сербською ялинкою. Відміна в тому, що сербську, за допомогою стрижки, я тримаю копною , бо ще не вирішила якої форми і якого розміру хочу їі бачити. Не дивлячись на те, що дозволяю "копні" мати кучу верхівок, вона вперто вигнала одну верхівку і хоче бути звичайною сербською ялиною. Але ні, це не входить в мої плани, тому секатор мені в допомогу. Про вашу блакитну ялинку. Якщо ви не знаєте якого вона сорту, то можливі два розвитка подій. 1. Сортова ялинка. В більшості випадків сортові ялинки не тримають самі "голову", їм потрібна опора, щоб вони тримали рівний стовбур. Коли набувають вишини 1,5-2м опора вже не потрібна. Тому вам краще вбити в землю опору і вже до неї прив'язати гілку, яку вибрали за верхівку. 2. Якщо це звичайна блакитна ялина, тоді опора не потрібна, вона сама гарно тримає рівний стовбур. 7 годин тому, Malchish сказав: и ландшафт уже будет не в напряг - траву покосить, поопрыскивать, сорняки чутка подергать, с дуйкой пройтись, грабельками пошкрябать, Чомусь згадалось про джина- "я раб лампи". Багато хто мріє про сад, який не потребує догляду. Це міраж. В саду завжди є робота. Інша справа, що сад можна зробити таким, щоб він не потребував вашої постійної уваги. 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 9 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2022 22 години тому, Malchish сказав: О! вот как-раз интересно что происходит там где вы листья не убираете, - образуется плотный настил через который не прорастают сорняки или наоборот - слой гумуса/перегноя на котором они очень хорошо себя чувствуют? добре, як тільки буде технічна можливість я зроблю...зразу скажу-бур"ян є ((, але у мене такий сад ( принаймі намагаюсь 3-й рік його зробити🤣) що бур"ян не буде в ньому інородним тілом🙃...цього року фотки не робила, пошукаю місця де я опад не чіпала хоча б рік, сфоткаю як поводить себе опад і викладу 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 9 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2022 В випадку, коли на ділянкі росте немала кількість берез , краще купити чи зробити компостер, збирати листяний опад ( крім хвої) і наповнювати їм компостер. Отриманий компост найкращий наповнювач посадкових ям для рослин, особливо, якщо захочете ягоду суниці чи огірок з помідором з власного городика. Та і звичайні духмяні травки мають зовсім іншій смак, коли вони ростуть в саду. Крім того, весною почнеться- що посадити в горщики, щоб раділи очі. Потрібен поживний грунт, щоб заповнити горщики і рослинам було вдосталь "їжі". Тут компост на допомогу. Я,наприклад, давно не саджаю в горщики ніякої декоративки, крім пеларгоній. Перці, томати-черрі, базілік виглядають в горщиках не менш декоративно ніж петунії, крім того, їстівні. Забула, що таке купувати землю для рослин. На компості, змішаним з моїм піском, рослинам дуже добре. До того ж, компостер дає змогу позбутись всяких лушпайок та іншого органічного сміття. 1 годину тому, irina1969 сказав: пошукаю місця де я опад не чіпала Грядки під томати-перець були затягнути агроволокном, зверху замульчовані скошеною травою. Зовсім не сподобалось. Трава перетворювалась на щось незрозуміле, на кшалт коров'ячої плюхи. Траву прибрала і засипала кору. Краса))) Теж саме з полуницею. Мульчувала скошеною травою і ту грядку, де був відкритий грунт. Теж не сподобалось. Хоч багато хто хвалить траву в якості мульчі. В кожного свій досвід. Поки сам не спробуєш, не зрозумієш, що до вподоби. Але чужий досвід дає змогу поміркувати над тим, які рішення подобаються , а від чого слід відмовитись. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 9 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2022 час некрасивих картинок))..знайшла місце,де не чіпала опад з минулої осені, а може і ще довше, хронологія збережена..перша пара- світле лисття це цього року, темне позаторішне-як бачимо процес розпаду та утворення гумусу, працюють гриби ...останні фото, знайшла ділянку куди ще не добрались мої ручки, тобто лисття упало на бур"ян, бур"яну приїшов гаплик)) земля дуже м"яка, а там у нас трафік 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 9 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2022 щоб 2 рази не вставати )) є у мене ялиця Нордмана, одного разу у нее щось стаось в верхівкою і її не стало (( так вона сама одну з гілок зробила центральним провідником, він зараз росте стритніше за своїх сусідів, ялиця стала рівненька і не скажешь, що була калічка...на 1 фото видно місце, де була верхівка 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 9 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2022 Я своей голубой ели сам верхушку чикнул, чтоб не росла так быстро. За 2 года уже сформировалась новая. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 9 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2022 08.11.2022 в 10:19, Malchish сказав: О! вот как-раз интересно что происходит там где вы листья не убираете, - образуется плотный настил через который не прорастают сорняки или наоборот - слой гумуса/перегноя на котором они очень хорошо себя чувствуют? покажу троянди, які не отримують добрив...у мене не ростуть екзоти, які потребують супер увагу...для земних рослин нормально 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 10 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2022 15 годин тому, Gitan сказав: Я своей голубой ели сам верхушку чикнул, чтоб не росла так быстро. За 2 года уже сформировалась новая. Для порівняння, як виглядає ялинка до того, як я почала їі стригти по всій кроні, звісно, верхівку теж. Це звичайна ялина колюча блакитна Глаука (Picea pungensGlauca). Почала стригти, щоб тримати в тому розмірі, як мені потрібно. Перше фото - весна 2020року, перед тим, як почала стригти Друге фото - тільки що, в цьому році не стригла, не мала натхнення щось робити в саду. квітник під агроволокном, мульча-кора, голки не прибираються, тому що по корі росте снить ( на фото видно) та флокс шиловидний. Все, що падає зверху є поживним шаром для сниті і флоксу. У бурьяна нема шансів там, де ростуть снить і флокс . 16 годин тому, irina1969 сказав: час некрасивих картинок)). Вони самі цінні, тому що правдиві. Можна ремарку? Там, де росте дуб, нічого ( майже) не росте на його опаді, з березами зовсім інша справа. Під березами завжди густо ростуть усіляки трави. Коли буваю в лісі, можна очі до гори не піднімати, як тільки "творчий" безлад суміші трав, різних рослинок та опада листя- берези ростуть. Як тут вже було сказано- мусорне дерево. І в дуба опад охайний, я би сказала, що він гарний, а в берези жахіття якесь. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Музей Опубліковано: 11 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2022 04.11.2022 в 18:23, irina1969 сказав: бур"ян може насіватись в зверху( вітер/пташка) текстиль/кора це не 100% захист від бур"яна, ...лисття , голки здуваємо садовою дуйкою Ірино, можете показати відео, як Вам таке вдається ".лисття , голки здуваємо садовою дуйкою" ? Я теж куплю таку садову дуйку, як Ваша. Тому що мій Stihl категорично відмовляється здувати листя та голки, при цьому залишаючи кору на місці. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 11 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2022 Буде час та натхнення покажу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 2 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2022 Хто про що, а я про опад )) ось як спецом зберігають опад в Польщі 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз