Dalet Опубліковано: 31 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 31 травня 2023 2 часа назад, Danylo Ivanov сказал: Це восени і взимку були дикі ціни, зараз вони наблизились до світових. Хоча все рівно, віддавати 1500 зелених за 4,6 кВт*год робочих - для мене дорого. З іншого боку, якщо порахувати в довгу на роки, то LiFePO4 виходить найдешевше... Значить треба більше заробляти Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 31 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 31 травня 2023 3 часа назад, Danylo Ivanov сказал: Це восени і взимку були дикі ціни, зараз вони наблизились до світових. Хоча все рівно, віддавати 1500 зелених за 4,6 кВт*год робочих - для мене дорого. я восени купив дві батареї по 4,6 кВт, тому ціни пам'ятаю. Але то були li-nmc, бо треба було тут і зараз... тепер хочу liFePo4, але хоч вони й є у наявності, але ціни не дуже змінились наче Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 31 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 31 травня 2023 Только что, sly сказал: я восени купив дві батареї по 4,6 кВт, тому ціни пам'ятаю. Але то були li-nmc, бо треба було тут і зараз... тепер хочу liFePo4, але хоч вони й є у наявності, але ціни не дуже змінились наче Имхо на lifepo4 цена вернулась к прошлому маю Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 31 травня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 31 травня 2023 пілонтеч 3500 зимою був 80к (купити тут і зараз), сьогодні 55 варіантів не один, що приблизно відповідає ціні "там" 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 1 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 червня 2023 9 часов назад, mib сказал: Имхо на lifepo4 цена вернулась к прошлому маю Ніт.... і близько ніт. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Danylo Ivanov Опубліковано: 1 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 червня 2023 11 часов назад, sly сказал: я восени купив дві батареї по 4,6 кВт, тому ціни пам'ятаю. Але то були li-nmc, бо треба було тут і зараз... тепер хочу liFePo4, але хоч вони й є у наявності, але ціни не дуже змінились наче А чим Li-NMC не влаштовують? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 1 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 червня 2023 наверно потому, что они несколько хуже для этих задач. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 1 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 червня 2023 2 часа назад, Danylo Ivanov сказал: А чим Li-NMC не влаштовують? та у принципі, влаштовують. Хоча на одній бмс Ant глючно Soc відображає і поки не можу нічого з тим зробити. Просто один комплект стоїть на орендованому для родичів будинку, з якого будемо з'їзджати, а власниця просить відкупити інвертор та батарею. Зараз вже поспіху немає, тому думаю, краще вже купити lifepo4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 червня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 1 червня 2023 (змінено) 4 часа назад, Danylo Ivanov сказал: А чим Li-NMC не влаштовують? якщо є варіанти то Li-NMC в будинок не треба, тільки якщо москалям. є досить багато сценаріїв коли воно може почати лавінообразно виділяти кисень плюс дуже цікава штука тепловий розгін, коли то стається одночасно - є багато в ютюбе. Змінено 1 червня 2023 користувачем standov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 1 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 червня 2023 2 часа назад, standov сказал: якщо є варіанти то Li-NMC в будинок не треба, згоден. Коли купував - варіантів не було, тоді вигрібали все та й за будь-якою ціною. Поки сусід зміг отримати свій lifepo4, я вже три місяці був зі світлом, насосом, холодильниками та компом цілодобово. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
_bor_ Опубліковано: 5 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 червня 2023 31.05.2023 в 15:48, Danylo Ivanov сказав: Шановні, хто вже встиг потримати в руках нові Deye SE-G5.1 PRO (LIFEPO4 51,2V 100AH) - deye.com/product/3u-se-g5-1-pro/ Як вони взагалі? Зараз їх повно по Києву і ціна низька, як для LiFePO4. Планую замінити GEL на LiFePO4 в домашньому інверторі Deye SUN-5K-SG03LP1-EU. От як раз для Deye інверторів, то думаю будуть ок. У всіх інших варіантах потрібно зважати на наступну інфу. Плюси: комірки важко розібрати чиї, але мають адекватний опір 0.32-0.33 відповідно віддає свої 5кВт*г має вбудований резистор передзаряду (pre-charge resistor) заявлено про підтримку основних протоколів Мінуси: пасивний балансир (з того що зміг розібратись і з ухильних відповідей китайців) немає вбудованого запобіжника/авт. вимикача (DC breaker) (тіко кнопка для управління BMS) має таймер засинання в 12 год, тому щоб використовувати без протокольного під'єднання з інвертором потрібні додаткові "роботи" або "умови" місцеві дилери поки технічно не підковані і не можуть міняти налаштування китайці морозяться і ні оновленими прошивками, а ні порадами-інструкціями зміни по CAN ділитися не квапляться (відносний мінус) немає екрану з інфою 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Danylo Ivanov Опубліковано: 7 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 червня 2023 В 05.06.2023 в 14:18, _bor_ сказал: має таймер засинання в 12 год, тому щоб використовувати без протокольного під'єднання з інвертором потрібні додаткові "роботи" або "умови" Тобто, якщо не під'єднати батарею до інвертора по CAN, то вона вимкнеться через 12 годин? Оце номер... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 7 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 червня 2023 1 час назад, Danylo Ivanov сказал: Тобто, якщо не під'єднати батарею до інвертора по CAN, то вона вимкнеться через 12 годин? Оце номер... Не так. Якщо нема з нею ніяких дій, то так Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
_bor_ Опубліковано: 11 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2023 (змінено) 07.06.2023 в 20:51, Danylo Ivanov сказав: Тобто, якщо не під'єднати батарею до інвертора по CAN, то вона вимкнеться через 12 годин? Оце номер... Як правильно примітив пан Роман - при відсутності "дій". А саме: заряд або розряд. Ще як радять китайці можна - "the charging voltage is higher than 1V, the battery will activate and work". І тут теж свої особливості проступають - наприклад, якщо у вас ця батарея в паралелі (на загальній шині AKA busbar) з іншою(ми)... Тобто, для одної батареї, то без проблем реалізувати, інакше вже тре "мудрити". Змінено 11 червня 2023 користувачем _bor_ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 11 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2023 (змінено) 7 минут назад, _bor_ сказал: Як правильно примітив пан Роман - при відсутності "дій". А саме: заряд або розряд. Ще як радять китайці можна - "the charging voltage is higher than 1V, the battery will activate and work". І тут теж свої особливості проступають - наприклад, якщо у вас ця батарея в паралелі (на загальній шині AKA busbar) з іншою(ми)... Тобто, для одної батареї, то без проблем реалізувати, інакше вже тре "мудрити". та то треба вимутити у виробника застосунок, але поки приводу не попадалося. А просто так просити - затикають - а нащо воно тобі, дай оф.запит по проблемі..... Короч, чекаєм проблему, як буде то і ПО вимутим. На Дайнеси в мене вже є. Змінено 11 червня 2023 користувачем Dalet 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Danylo Ivanov Опубліковано: 11 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2023 3 часа назад, _bor_ сказал: Як правильно примітив пан Роман - при відсутності "дій". А саме: заряд або розряд. Ще як радять китайці можна - "the charging voltage is higher than 1V, the battery will activate and work". То можна налаштувати інвертор, щоб вночі частково розряджав батарею, а вдень заряджав її від паелей (або навпаки, якщо панелей немає) - і працюватиме норм. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 11 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2023 3 години тому, Danylo Ivanov сказав: То можна налаштувати інвертор, щоб вночі частково розряджав батарею, а вдень заряджав її від паелей (або навпаки, якщо панелей немає) - і працюватиме норм. Але ж це ж ресурс батареї. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 11 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2023 5 минут назад, k-master сказал: Але ж це ж ресурс батареї. Есть теория что lifepo4 умрет раньше от старости чем выработает ресурс Интересно есть тут кто то у кого емкость упала к 50% и за сколько лет и циклов? У меня оф грид в режиме sol каждыйдень циклирует батарею на 5-15% от солнца зависит если считать полными циклами это 3-5 в месяц любопытно на сколько лет такой эксплуатации его хватит Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Danylo Ivanov Опубліковано: 12 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 червня 2023 19 часов назад, mib сказал: У меня оф грид в режиме sol каждыйдень циклирует батарею на 5-15% от солнца зависит если считать полными циклами это 3-5 в месяц любопытно на сколько лет такой эксплуатации его хватит Люди стільки не живуть ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
_bor_ Опубліковано: 13 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 червня 2023 11.06.2023 в 19:46, Danylo Ivanov сказав: То можна налаштувати інвертор, щоб вночі частково розряджав батарею, а вдень заряджав її від паелей (або навпаки, якщо панелей немає) - і працюватиме норм. Так це варіант. Я для свого випадку (для свого інвертора з custom mode і декількох батарей), маю два таких варіанти 1. "battery first" і найвища можлива "low battery voltage" для виходу з цього режиму (актуально зараз влітку) 2. примусово виставити години заряду на нічні (а таке на зимові пару місяців) Але замовляю ще usb-can converter - може колись і доналаштовую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 14 червня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 14 червня 2023 (змінено) В 11.06.2023 в 23:01, mib сказал: Интересно есть тут кто то у кого емкость упала к 50% и за сколько лет и циклов? є ще теоретична інформація що на відміну від полімера в них ще і деградація відбувається дуже плавно, тобто виработка циклів на 100% на ліфепо та ліпо то зовсім різна історія, але то теорія) ПС в мене зараз показує 85 циклів та SOH100%, то я всю зиму по 2-3 раза в день. Стосовно підзарядки воно там шось явно робить бо 3 вольти ковбасить дельта без відбору потужності, якось забагато для балансування як на мене, хоча хз може і балансування Змінено 14 червня 2023 користувачем standov 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 14 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 червня 2023 (змінено) 1 годину тому, standov сказав: є ще теоретична інформація що на відміну від полімера в них ще і деградація відбувається дуже плавно, тобто виработка циклів на 100% на ліфепо та ліпо то зовсім різна історія, але то теорія) В мене в рік виходить прогнозовано 100 циклів при роботі в буфері з сонцем. Навіть якщо взяти, що Li NMC витримає тільки 1000 циклів, то це 10 років. Я думаю, що акуми від старості вмруть швидше, ніж від виробітки циклів. І в кінцевому випадку всеодно все зводиться до ціни за кВт•год. Мені автомобільний літій разом з БМС, запобіжниками і конським DC автоматом обійшовся в 3700$ за 20 кВт•год, тобто 185$/кВт•год, при тому що частину того я купив на піку ціни. Ліфер тоді коштував 500$/кВт•год, зараз від 300$/кВт•год. Самому можна зібрати за 250, але я махав тим займатись, бо вже готова збірка Li NMC коштує зараз 150$/кВт•год, що робить її в два рази дешевшою, ніж ліфер, тому окей, що вона пропрацює 1500 циклів, а не 3000. Змінено 14 червня 2023 користувачем volomoto 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 14 червня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 14 червня 2023 4 минуты назад, volomoto сказал: що Li NMC витримає тільки 1000 циклів, то це 10 років. Я думаю, що акуми від старості вмруть швидше, ніж від виробітки циклів я думаю поки що точно не відомо як воно банально старіє, тобто є ймовірність шо за 10 років воно може деградувати банально по календарю а не по циклам, а може і не. Стосовно ліпо то воно-ж тупо небезпечне, а по друге ну якось дивно ви рахуєте, як я тут вище писав, 1500 циклів ліпо то вже відчутна деградація ємності буде, то-ж рахувати чисту ємність некорректно, а з к-том 1,5 то вже то на то і вийде, тільки значно безпечніше і то буде порівняння фабричного виконання із сусідвгаражісклепав 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 14 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 червня 2023 28 хвилин тому, standov сказав: Стосовно ліпо то воно-ж тупо небезпечне, а по друге ну якось дивно ви рахуєте, як я тут вище писав, 1500 циклів ліпо то вже відчутна деградація ємності буде, то-ж рахувати чисту ємність некорректно, а з к-том 1,5 то вже то на то і вийде, тільки значно безпечніше і то буде порівняння фабричного виконання із сусідвгаражісклепав Отут я нічого не зрозумів. LFP — це також lithium-polymer як і NMC, тому про яку небезпеку і про який коефіцієнт мова? Якщо вже так погано було, то всі електромобілі вже давно б згоріли, але чомусь майже горять, хоча там режим роботи куди важчий, ніж домашнє накопчення енергії. Тесли найбільше горять, але це швидше через політику компанії, а не через хімію батарей. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 14 червня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 14 червня 2023 Такий але трошки не такий бо без "ефекту разгону" і кисню який підтримує горіння в тому розгоні, але з більшою питомою ємністю, це про небезпеку, стосовно автомобілей - там активне охолодження як мінімум, наприклад рідинне в теслі, яке разгон ліпо за потреби може "погасити", у вас є активне охолодження в збірці? впевнений шо нема. к-т звідти що ліпо з циклами втрачає ємність не так як ліфе, перші нагуглені картинки для порівняння. І на умовних 1000 циклах ємність ліпо буде десь посередині між мінімумом та максимумом. а в ліфе ближче до максимуму. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз