dneprstab Опубліковано: 2 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2023 10 часов назад, Dalet сказал: Оце саме зараз - 4шт авто 190Агод - казалося, буде опа в самий момент - момент настав, з ним і опа - шо.ви хочете мене розвести.має працювати.ви мене розводите.я сам знаю.он у сина працює...... от тільки в того сина інше і в теплі.... а нього сбірна солянка і на морозі..... Я тут парочці бариг зі львова вже писав що вони xyzню продають. Акумулятори Voltpolska , та ще парочка польских брендів не пристосовані до циклічних розрядів.Прям в даташит це написано.А ці молоді тигри тулять направо і наліво ці акуми .І відоси в тікток знімають як воно все працює. А там акум 100ач важить 24 кг 😁 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 6 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2023 (змінено) В 29.11.2023 в 15:51, Vladdi сказал: 16 кв. для 1500 Вт навантаження ще проходить, тому треба визначитись із напругами на клемах інвертора та батареї. Там не повинно бути великого розбігу. В 29.11.2023 в 15:51, Vladdi сказал: В 29.11.2023 в 11:15, Nesnakomez сказал: Я отдельно покупал кабели 16 квадратов. А тепер послухайте що я вам скажу. (Наблюдатель я позичу твої червоні фломастери 😂) Ви все неправильно кажете -16мм то є мало. Оскільки втрати при постійному струмі і змінному то таки відрізняються. То я б додержувався рекомендації таблиці. І до речі - в інструкції MUST котрий 48 вольт на 3000Вт вказано - переріз НЕ МЕНШЕ 4AVG То ж з урахуванням довжини монтажу 1.5м до АКБ був використан кабель 35мм2 (це старий монтаж 2019 року згадав) Не менш важливим є якість самого кабелю та гільз накінечників. Часто густо використовуючі накінечники з тоненької фольги можна на корню загубити всі зусилля. Перехідний опір між кабелем -тоненькою смужкою гільзи - борн АКБ має велике значення. Змінено 6 грудня 2023 користувачем dneprstab 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 6 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2023 2 часа назад, dneprstab сказал: Ви все неправильно кажете -16мм то є мало. Оскільки втрати при постійному струмі і змінному то таки відрізняються. Сперечатись не буду, але одне зауваження. В наведених таблицях розрахункова щільність струму до 125А складає десь 7,8А/кв.мм. Оскільки між перерізами 4 та 6 немає стандартного "5", то немає і проміжного кроку між 13,3 та 21 кв.мм. Якщо ж ми подивимось на щільність струму 125А для дроту перерізом 16 кв.мм. то це виявляться ті ж самі 7,8А/кв.мм. як і для 95А для 6 AWG. Зазвичай, струмоприймачі з великими струмами монтують так, щоб кабельні з'єднання були недовгими, для невеличкого інвертора це може бути кілька десятків см. Тому в цьому випадку, за умови якісних наконечників, використати дріт в 16 кв.мм. навіть за розрахунками цієї ж таблиці теж можливо безпечно, нагріву кабелів відносно такої ж системи із інших (вищих за вказану 6AWG та 125А) строк таблиці більшого не буде. Зрозуміло, що це крайній випадок, і для довгих кабелів краще перестраховуватись і дійсно використовувати більші перерізи. Інша справа, що вмикати 1500 та більше Вт навантаження у свинцеві батареї на 12В то моветон, і взагалі на такі режими далеко не всі типи батарей розраховані. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 6 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2023 4 минуты назад, Vladdi сказал: Інша справа, що вмикати 1500 та більше Вт навантаження у свинцеві батареї на 12В то моветон, і взагалі на такі режими далеко не всі типи батарей розраховані. Мабуть є якісь мотиви для застосування таких інверторів. Є нормальної якості інвертори 12 вольт аж до 4000Вт потужності. Я такі сам перевіряв і не питав замовника навіщо воно йому.Тож в наявності від 1000 до 4000вт з сінусом маю в наявності. 7 минут назад, Vladdi сказал: Зазвичай, струмоприймачі з великими струмами монтують так, щоб кабельні з'єднання були недовгими, для невеличкого інвертора це може бути кілька десятків см Але слабке місце не в кабелях ДО інвертора. Скільки я бачив варіантів , коли всередині вже від клемника йдуть дроти 6-10мм2. А потім - на АКБ 11.5вольт - а інвертор відрубається вже бо на плату заходить вже 10 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 6 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2023 16 минут назад, dneprstab сказал: Скільки я бачив варіантів , коли всередині вже від клемника йдуть дроти 6-10мм2. Цілком згоден, таких "виробів" з красивими табличками та корпусами бачив чимало. На цю тему в сусідній гілці цілу поему вже написав. Китайці вони такі, виготовити будь-що в рамках заданої собівартості то раз плюнути. А потім всі гадають - ну як так, начебто однакові пристрої, тільки шильдики та малюнки різні, а не працює як слід. 19 минут назад, dneprstab сказал: Є нормальної якості інвертори 12 вольт аж до 4000Вт потужності. Навіть страшно уявити таке диво в режимі постійного навантаження. Батарея то таке, а от кабелі, напевно, будуть важити та коштувати набагато більше такого витвору. У деяких випадках дійсно потрібні інвертори із значним короткочасним запасом потужності, але з невеликою постійною потужністю навантаження. Простий приклад - звичайний холодильник. Той же 800ВА LogicPower в режимі інвертора без проблем тягне величезний інверторний холодильник у всі блекаути, а от невеликий, але із звичайним компресором, не стартує від інвертора. Бо запас потужності для току пускової обмотки малий. В режимі стабілізатора все нормально, там короткочасне перевантаження непомітне. Але це ж не "класичний" ДБЖ, тому питань немає, виробник чесно відповів, що запаси по перевантаженню інвертора невеликі, і захист просто одразу відключає прилад при виявленні навіть миттєвого перевантаження. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 6 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2023 5 минут назад, Vladdi сказал: Навіть страшно уявити таке диво в режимі постійного навантаження. Тестував такий на 2000Вт - ось відео. Також спробував на 3000 , але відео не записав - одночасно варили огорожу та пиляли метал. На жаль не встиг зняти , а возити за собою купу акумуляторів не дуже зручно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 6 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2023 36 хвилин тому, dneprstab сказав: Є нормальної якості інвертори 12 вольт аж до 4000Вт потужності. У віктрона бачив максимальний 12в на 3квт, з піком 6квт. Важить 18кг запобіжник рекомендують 400A, батарею 400-1200Ah, кабеля від 90мм2 але так розумію 2 штуки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 6 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2023 12 минут назад, vovarpd сказал: У віктрона бачив максимальний 12в на 3квт, з піком 6квт. Важить 18кг Трансформаторний низькочастотник так і важить. Навіть MUST буде +- стільки важити . І НЧ інвертори більш надійні нвж ВЧ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз