ололошка Опубліковано: 30 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 30 серпня 2022 Привіт всім! Вибачаюсь, якщо подібне обговорення вже було десь на форумі, пробігся очима - не побачив. Ситуація така. В середині лютого вів переговори з власницею однієї ділянки, торг зупинився на моїй пропозиції - 6000 і її пропозиції - 8000. Вичікував тиждень аби сказати "ну давайте вже за 7 і забираю". І дочекався до 24.02. Тепер от думаю знову повернутися до питання придбання цієї ділянки. Цікавить 3 питання: 1. Як змінилися ціни на землю, порівняно із початком 2022? Цільове - індивідуальне будівництво, локація - Бориспіль. Прилеглі населенні пункти не постраждали від бойових дій, не були під окупацією, отже мінних полів навколо теж мабуть немає. З одного боку доходи людей впали, долар виріс, попит на ділянки мав впасти. З іншого - є багато переселенців, які можливо шукають землю під будівництво нового житла. Тому цікавить, на який відсоток і в який бік змінилися ціни? 2. Купівля-продаж землі в умовах воєнного стану. З курсу цивільного права пам'ятаю, що правочин, укладений на "вкрай невигідних умовах під впливом тяжкої обставини може бути визнаний недійсним". Ну, наприклад, людина через кризу лишилась без роботи і аби прогодувати дітей змушена за копійки продати щось коштовне. І суд в такому випадку може через пару років цей договір визнати недійсним. Зараз маємо війну, економічну, соціальну кризу і т.д. + власниця ділянки сама виховує 3 чи 4 дітей. Я думаю що нотаріуси з цією ситуацією стикаються, тож може є якісь поради, як зменшити ризики? Наприклад, продавати строго по вартості зі звіту про оцінку? Та брати у сторін додатково заяви про те що в них в житті все добре, і угоду укладають не від безвиході? 3. Збір документів для купівлі-продажу землі. Покупцю легко, йому потрібен паспорт+код+портрети американських президентів. А продавцю треба підготувати всю документацію по землі. Наскільки пам'ятаю, встановити в натурі межі, зафіксувати це в акті, можливо по землевпорядній документації щось "підчистити". Чи немає зараз додаткових проблем із цим? Ну, там, наприклад, землеміри не приїжджають, бо нема бензину, або приїжджають по запису через 4 місяці, або вимагають довідку про відсутність мін від МНС перш ніж виїхати кудись? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 30 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 30 серпня 2022 (змінено) 1. Запропонуйте 5000у.е., бо через рік-два, буде 4000у.е. 2. Ціна договору по оцінці, однак сумма з пункту 1. може бути в два рази менша через 2-5 років. 3. Немає великих проблем, треба щоб нотаріус попередньо водивився документи через реєстри, в т.ч. "земельний". Не всі нотаріуси можуть. Винос в натуру, то за бажанням. Змінено 31 серпня 2022 користувачем anabioz 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 31 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2022 (змінено) 16 часов назад, ололошка сказал: Ну, там, наприклад, землеміри не приїжджають, бо нема бензину, або приїжджають по запису через 4 місяці, Яки землеміри, ви про що, 2022 рік на дворі)) Є кадастровій номер, там и межи ділянки. Якщо рєестрі відкрити, то усі дії законні про купівлю-продаж. Нотаріуси -тєж їснує спісок яки мают право працювати зараз. Змінено 31 серпня 2022 користувачем DimaF 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 31 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2022 (змінено) 6 годин тому, DimaF сказав: Яки землеміри, ви про що, 2022 рік на дворі)) Є кадастровій номер, там и межи ділянки. Винос ділянки я зробив би, щоб потім із сусідами не було проблем. Але це не така вже і проблема. Змінено 31 серпня 2022 користувачем anabioz 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 31 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2022 1 минуту назад, anabioz сказал: Винос ділянки я зробив би, щоб потім із сусідами не було проблем. Але це не така вже і проблема. Согласен, я так и делал после покупки когда забор ставил. Но для сделки это не нужно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Antrate Опубліковано: 31 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2022 Проблем з купівлею продажем нема. Реєстри Києівської області вже відкриті для правочинів. Ціну продавці абсолютно не знижують, незважаючи на всі ті фактори що ви зазначили. Проблем з підготовкою документів продавця нема при умові, що ці документи є внаявності. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ололошка Опубліковано: 31 серпня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2022 7 часов назад, DimaF сказал: Є кадастровій номер, там и межи ділянки. Я про "колишки", бо спробуй потім довести сусідам, що межа проходить саме там. А так я принаймні для себе розумію, де межа, встановлена знающою людиною. Не знаю, які саме документи має готувати продавець, бо якщо чесно мені достатньо запису у реєстрі речових прав. Але це новозформовані ділянки, по нима тільки у 2018-2020 роках присвоювали номери. Тож можливо, є якісь нюанси. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 31 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2022 13 хвилин тому, ололошка сказав: Не знаю, які саме документи має готувати продавець, бо якщо чесно мені достатньо запису у реєстрі речових прав. На це питання Вам дасть відповідь нотаріус, що в умовах воєнного стану може завіряти угоди купівлі-продажу. Туди Вам і дорога. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 1 вересня 2022 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2022 В 30.08.2022 в 17:17, ололошка сказал: індивідуальне будівництво, локація - Бориспіль Сам Борисполь, или новые земли на краю? (я сам в Бориспольском районе живу) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ололошка Опубліковано: 1 вересня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2022 14 часов назад, DimaF сказал: Сам Борисполь, или новые земли на краю? (я сам в Бориспольском районе живу) Лозівка 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ололошка Опубліковано: 14 вересня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 14 вересня 2022 В 31.08.2022 в 16:38, Antrate сказал: Ціну продавці абсолютно не знижують, незважаючи на всі ті фактори що ви зазначили. Переглянув оголошення по району. Здалося навіть що ціна виросла, десь відсотків на 15. Можливо це пов'язано з тим, що потроху сусіди будуються. Але чомусь думав, що ціни будуть нижчими... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 15 вересня 2022 Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2022 17 часов назад, ололошка сказал: Але чомусь думав, що ціни будуть нижчими... Есть категория людей кому важен процесс а не результат. Знаю яркий пример, участок в Гнедине продается за 100к, уже больше 15 лет. Часть семьи владельцев уже отошла в мир иной, но ни шагу назад... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Antrate Опубліковано: 15 вересня 2022 Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2022 У нас люди хочуть продавати, а не продати. Ті, хто хоче продати, відразу ідуть на контакт і поступово знижують ціну. Але це пару відсотків. Всі інші хочуть продавати. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз