LStranger Опубліковано: 30 серпня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 30 серпня 2022 Привезли, бою не помітив. Втім, не всі палети розпаковував, може десь якась й знайдеться плитка розколота. Так що все OK. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Академик Опубліковано: 31 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2022 В 29.08.2022 в 17:48, мастерок сказал: До речі,чи Ви знали,що на тому будинку де ми з Вами познайомились та працювали разом,я ляв першу стяжку саме по піносклу.Дуже рідко його викоростовують забудовники,я з ним робив не більше десятка будинків,і то давно,замовники казали що це дуже дорого,бо спершу возили з Франції,потім з Білорусі.Цікаво звідкіля зараз везуть і яка вартість? Ні, Василь, я не знав по якому утеплювачу ви робили стяжку у Застугні А от саму стяжку помню добре. Це моя була перша стяжка із вбудованими лагами з термоясена. Скільки ж було на вашій сторінці критики тієї конструкції! Але підлога та стоїть, я там раз на рік бував потім, тільки останні два роки не був, то барановірус, то війна... Але скільки ж вже таких стяжок по Україні зроблено і не пригадаю. Прямо зараз дві робляться: у Мукачево та Дударкові. Але по даній темі скажу наступне. Особисто я сам ледь не купив один раз піноскло для свого будівництва. Причому виробництво було, може і зараз є - не знаю, у Києві на вул. Дехтярівській. А не купив по наступній причині. Виробник стверджував що воно не горить... Я про це усім сам розказував, бо міні саме вогнестійкість була важна, бо в мене будинок - зруб. І мої такі хвальби піносклу почув один робітник, який у мене працював і сказав що зараз покаже мені "фокус". Взяв в руку зразок того піноскла який мені дав виробник на погодження, і просто декілька секунд погрів його запальничкою... стався бенгальській вогонь! Причому з шаленим тріском! З тих пір для мене піноскло як утеплювач закрито назавжди. Такий мій опит. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LStranger Опубліковано: 31 серпня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2022 1 година тому, Академик сказав: Взяв в руку зразок того піноскла який мені дав виробник на погодження, і просто декілька секунд погрів його запальничкою... стався бенгальській вогонь! Вельми цікаво. Я на всяк випадок перевірю з своїм піносклом, але щось мені підказує, що то в Вас було не зовсім піноскло, або якийсь дуже хитрий виробник, який туди щось намішав... Завтра вранці якраз буду в Дударкові й поекспериментую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 31 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2022 1 годину тому, Академик сказав: Я про це усім сам розказував, бо міні саме вогнестійкість була важна, бо в мене будинок - зруб. І яким чином утеплювач під стяжкою може загорітись? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ngstil Опубліковано: 31 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2022 9 минут назад, andrey_ka сказал: І яким чином утеплювач під стяжкою може загорітись? Коли треба у деяких людей горить все і будь де! Навіть не враховуючи відсутності кисню. Але ж ми не вперше чуємо деякі казки! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LStranger Опубліковано: 1 вересня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2022 (змінено) 16 годин тому, Академик сказав: Взяв в руку зразок того піноскла який мені дав виробник на погодження, і просто декілька секунд погрів його запальничкою... стався бенгальській вогонь! Перевірив. Нічого не горить, не іскрить. Від запальнички взагалі нічого. Від газової горілки поверхня розтріскується, потім пальцями те, що прокалилося - відшаровується. То в вас щось не те було, тобто не піноскло, або щонайменше не наше піноскло, може китайська підробка. P.S. Це я перевіряв піноскло другого сорту, з частково відкритими порами. Перший сорт не перевіряв, думаю, що воно ще стійкіше буде. Змінено 1 вересня 2022 користувачем LStranger 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Академик Опубліковано: 1 вересня 2022 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2022 23 часа назад, andrey_ka сказал: І яким чином утеплювач під стяжкою може загорітись? 1) Штора - обої - демпфер між стяжкою та стіною - утеплювач. 2) Розетка - обої - демпфер - утеплювач. 3) Кабелі під стяжкою в утеплювачі. А дивлячісь на те що горять навіть бетонні склади, чому дивуватися? Ви ніколи не бачили як плавляться розетки від увімкнутих в них кондиціонерів? Я бачив. І навіть фарба навколо такої розетки плавиться і штукатурка навколо тріскається. А там і до демпфера недалеко, який багато хто не підрізає, і на вимогу ДБН В 2.6-22:2001 не заповнює герметиками, як потрібно робити зі всіма деформаційними та компенсаційними швами. А саме тих хто робить не по ДБН на цьому форумі - більшість. Але я не виключаю і інших варіантів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Академик Опубліковано: 1 вересня 2022 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2022 9 часов назад, LStranger сказал: Перевірив. Нічого не горить, не іскрить. Від запальнички взагалі нічого. Від газової горілки поверхня розтріскується, потім пальцями те, що прокалилося - відшаровується. То в вас щось не те було, тобто не піноскло, або щонайменше не наше піноскло, може китайська підробка. P.S. Це я перевіряв піноскло другого сорту, з частково відкритими порами. Перший сорт не перевіряв, думаю, що воно ще стійкіше буде. Значить вам пощастило більше ніж мені! Мабуть таки піноскло різне. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 1 вересня 2022 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2022 6 хвилин тому, Академик сказав: 1) Штора - обої - демпфер між стяжкою та стіною - утеплювач. 2) Розетка - обої - демпфер - утеплювач. 3) Кабелі під стяжкою в утеплювачі. А дивлячісь на те що горять навіть бетонні склади, чому дивуватися? Ви ніколи не бачили як плавляться розетки від увімкнутих в них кондиціонерів? Я бачив. І навіть фарба навколо такої розетки плавиться і штукатурка навколо тріскається. А там і до демпфера недалеко, який багато хто не підрізає, і на вимогу ДБН В 2.6-22:2001 не заповнює герметиками, як потрібно робити зі всіма деформаційними та компенсаційними швами. А саме тих хто робить не по ДБН на цьому форумі - більшість. Але я не виключаю і інших варіантів. Тобто у вас в будинку пожар , горять штори , шпалери , а ви такий бігаєте навколо будинку і переживаєте : а як там мій утеплювач під стяжкою. І з якого переляку , вогонь буде розповсюджуватись зверху в низ. І на останок , ви можете навести приклад ,хоча б один , де утеплювач (будь-який) під стяжкою став причиною пожару ? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ngstil Опубліковано: 1 вересня 2022 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2022 5 минут назад, andrey_ka сказал: Тобто у вас в будинку пожар , горять штори , шпалери , а ви такий бігаєте навколо будинку і переживаєте : а як там мій утеплювач під стяжкою. І з якого переляку , вогонь буде розповсюджуватись зверху в низ. І на останок , ви можете навести приклад ,хоча б один , де утеплювач (будь-який) під стяжкою став причиною пожару ? Ну так спочатку розетка, потім - шпалери (чи ОБОЇ), а потім бах і під стежкою без кисню горить утеплювач. Стандартна ФАНТАСТИЧНА теорія, зате по ДБН, чи просто ДБН приписати, для краси тексту! 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз