Falwar Опубліковано: 17 січня Автор Поділитись Опубліковано: 17 січня (змінено) Помітив, що другий поверх охолоджується значно швидше ніж перший, навіть у кімнатах з теплою підлогою. Чи можна зробити висновок, що теплоізоляція теплої підлоги на першому поверсі хороша і цоколь утеплювати нема сенсу? Нагадаю, що стеля другого поверху утеплена 300 мм мінвати. Змінено 17 січня користувачем Falwar Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 17 січня Поділитись Опубліковано: 17 січня 1 минуту назад, Falwar сказал: Уявіть, що зранку, коли ви прокидаєтеся, хочете не лише прокинутися в теплій кімнаті, а й ступати босою ногою по теплій підлозі. Розумний дім за алгоритмами підбере оптимальні температури як повітря, так і підлоги в залежності від вашого розпорядку дня. Враховуйте, що прогрівання стяжки інертне. Якщо ви вручну плануватимете температуру носія на запланований час, щоб прогріти підлогу, то у вас не вийде скоріш за все отримувати однакову комфортну температуру. Дуже притянутий приклад. Без підлогового датчика теж реалізуються. В нічні часи приспускаємо температуру повітря (і для сну корисно), під ранок повертаємо температуру. І навіть краще, тому що не перегріється повітря в кімнаті і буде тепла підлога. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: 17 січня Автор Поділитись Опубліковано: 17 січня (змінено) 21 хвилину тому, BAV_Lug сказав: Дуже притянутий приклад. Без підлогового датчика теж реалізуються. В нічні часи приспускаємо температуру повітря (і для сну корисно), під ранок повертаємо температуру. І навіть краще, тому що не перегріється повітря в кімнаті і буде тепла підлога. А якщо одна ніч температура на вулиці - 1, а іншої ночі -20, - чи буде у вас на ранок однаково комфортна температура підлоги і повітря? Як на мене, правильна система повинна враховувати температурну динаміку як підлоги, так і повітря, щоб мати можливість правильно реагувати і обирати температуру теплоносія. Але це в теорії. Як буде на практиці - експерименти покажуть. Є отаке налаштування. Хочеться вірити, що інженери його правильно реалізували: І ще одне, на моїх скрінах ви могли помітити, що температура у санвузлі дещо вища за задану, але контур відкритий. Це тому, що температура підлоги низька і логічно її прогріти. Якщо у вас нема датчика в стяжці, то як система зрозуміє, що контур потрібно відкрити? П.С. дискутую з Вами як теоретик, бо практичного досвіду поки що не маю. Але не думаю, що більше датчиків - гірше, аніж менше. Змінено 17 січня користувачем Falwar Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 17 січня Поділитись Опубліковано: 17 січня (змінено) 54 хвилини тому, Falwar сказав: ступати босою ногою по теплій підлозі. Розумний дім за алгоритмами підбере оптимальні температури як повітря, так і підлоги Навряд чи так вийде, для босоніж мінімальна поверхні 24 (оптимальна 26-28), при такій температурі повітря буде вище 28, ну і датчик підлоги напевно стоїть вглибині стяжки, а не на поверхні, ну і судячи з налаштувать головна (Comfort) температура повітря, а не підлоги Змінено 17 січня користувачем normal 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 17 січня Поділитись Опубліковано: 17 січня Як на мене, зависока температура подачі, буде перегрів. Датчики не калібровані , тому порівнювати між собою не варто. Підлаштуєте покімнатно, коли почнете жити. При викладанні плитки, думаю, не варто гоняти тп в тій кімнаті, ще й в режимі старт-стоп Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bulaniy.sv Опубліковано: 17 січня Поділитись Опубліковано: 17 січня 59 минут назад, Falwar сказал: А якщо одна ніч температура на вулиці - 1, а іншої ночі -20, - чи буде у вас на ранок однаково комфортна температура підлоги і повітря? Як на мене, правильна система повинна враховувати температурну динаміку як підлоги, так і повітря, щоб мати можливість правильно реагувати і обирати температуру теплоносія. Але це в теорії. Як буде на практиці - експерименти покажуть. Є отаке налаштування. Хочеться вірити, що інженери його правильно реалізували: І ще одне, на моїх скрінах ви могли помітити, що температура у санвузлі дещо вища за задану, але контур відкритий. Це тому, що температура підлоги низька і логічно її прогріти. Якщо у вас нема датчика в стяжці, то як система зрозуміє, що контур потрібно відкрити? П.С. дискутую з Вами як теоретик, бо практичного досвіду поки що не маю. Але не думаю, що більше датчиків - гірше, аніж менше. Работает криво эта функция. У меня датчик температуры + терморегулятор в каждой комнате, за пару дней отрегулировал. До этого получал или перегрев (жарко), или недогрев. П.С. У вас старая версия данфос? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: 17 січня Автор Поділитись Опубліковано: 17 січня (змінено) 1 годину тому, bulaniy.sv сказав: П.С. У вас старая версия данфос? Ви маєте на увазі покоління? Так, ще перше, дротове. У другого покоління вже бездротові регулятори. Ми вже обговорювали раніше в темі. Ваш експіріенс з системою також є на попередніх сторінках Свій досвід та спостереження буду викладати в темі. До речі, у вас був звичайний Danfoss чи Programmable, у якому є ще й режим прогнозу? Якщо останній, то не дивно, що у вас з ним були проблеми Змінено 17 січня користувачем Falwar Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: 17 січня Автор Поділитись Опубліковано: 17 січня 44 хвилини тому, shneider_vova сказав: Як на мене, зависока температура подачі, буде перегрів. Перегрів теплої підлоги? Не буде, на колекторі термостат обмежить температуру. Висока температура буде йти лише в радіатори, доки система контур не перекриє. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 17 січня Поділитись Опубліковано: 17 січня 2 години тому, Falwar сказав: Перегрів теплої підлоги? Не буде, на колекторі термостат обмежить температуру. Висока температура буде йти лише в радіатори, доки система контур не перекриє. Так яка температура подається в підлогу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: 17 січня Автор Поділитись Опубліковано: 17 січня 3 хвилини тому, shneider_vova сказав: Так яка температура подається в підлогу? Якщо не помиляюся, 40 градусів - обмеження на гребінці. Але, як видно на скріншотах з налаштувань настінного регулятора, максимальна температура підлоги - 35 градусів. При необхідності можна обмежити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 19 січня Поділитись Опубліковано: 19 січня В 12.01.2024 в 10:59, Vstar сказал: У мене лише на господарські потреби (у період без опалення та кондиціонування) виходить 600 квт/міс = 7200 / рік. Це не про що не каже. Мої ціфри цілком вписуються в умовні 12000кВт/год за рік, яки взяв для розрахунку ТС. Будинок 135м2. 12527кВт/год за 2023р. Спойлер В 12.01.2024 в 11:50, apereverzev сказал: Нынешние тарифы, ИМХО, долго не протянут. Через 3-4 года нас ждет новая реальность, где живые будут завидовать мертвым люди будут стараться навесить столько солнечных панелей, сколько поместится на крыше) Или делать обмен большого дома на небольшую квартиру в хорошо утепленном многоквартирном доме. Тобто я зміни навіть не побачу, бо вже зараз чи не тритина сусідів мають СЕС. Відмовляються від городів й встановлюють на всю ділянку панелі. Досі жодного не знайшов, хто б похизувався що хоча б близкий до межі окупністі... Більшисть з них мешкає в дуже старих будинках. В добре утепленому сучасному будинку бувають управляючи компанії, яки теж хочуть заробляти. І взагалі зачинену прибудинкову територію, ворота, паркан та інше за чий рахунок тримають в справному вигляді? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: 19 січня Автор Поділитись Опубліковано: 19 січня Друзі, а підкажіть таку штуку: чи може майстер контроллер Данфоса виступати в ролі термостата для котла? Типу якщо є потреба в нагріві і відкритий бодай один контур - вмикаємо котел, а якщо всі контури перекриті - вимикаємо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня В 19.01.2024 в 23:00, Falwar сказал: Друзі, а підкажіть таку штуку: чи може майстер контроллер Данфоса виступати в ролі термостата для котла? Типу якщо є потреба в нагріві і відкритий бодай один контур - вмикаємо котел, а якщо всі контури перекриті - вимикаємо. Якщо мова про айкон то може, але якщо другий то там треба старшу модифікацію. У першого наче як всі можуть 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bulaniy.sv Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня В 19.01.2024 в 23:00, Falwar сказал: Друзі, а підкажіть таку штуку: чи може майстер контроллер Данфоса виступати в ролі термостата для котла? Типу якщо є потреба в нагріві і відкритий бодай один контур - вмикаємо котел, а якщо всі контури перекриті - вимикаємо. У меня и на первом и последнем работает по такому принципу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: 30 січня Автор Поділитись Опубліковано: 30 січня (змінено) Обклав плиткою санвузол другого поверху. Обрав знову саму дешеву 60*30 зі Звягеля - Cersanit. Майстер казав, що геометрія хороша. На вигляд мені теж дуже подобається (фото з дешевого телефону якісно відтінки не передасть, на жаль). Біде і унітаз ще запаковані. Меблі, змішувачі і русникосушка будуть пізніше. Далі думаю зробити натяжні стелі в санвузлах. Увага! В кого подібне планування, рекомендую змішувач на ванну робити на лівій стіні, а не фронтальній. Бо вибір кутових ванн для такого варіанту (ногами до змішувача) досить обмежений. Змінено 30 січня користувачем Falwar 13 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: 21 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого У лютому грандіозного поки нічого не робиться ще. Поставив пластикові підвіконня на вікна: Над сходами і в топковій підвіконня зробив з керамогранітної плитки, щоб не скрадався простір: Також робляться дверні відкоси і шпаклюються всілякі штроби. Потрібно ще запінити щілини між кімнатними перегородками і підшивкою стелі, щоб не гуляв вітер між кімнатами. Далі можна думати про натяжні стелі, шпалери і ламінат на другому поверсі. 12 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: 16 березня Автор Поділитись Опубліковано: 16 березня Щось псіханув і зробив натяжні стелі по всім кімнатам, а не лише на другому поверсі як планував спочатку. Звичайні матові білі стелі, без тіньових профілів. Результатом дуже задоволений! А ще обрав бюджетне освітлення без новомодних трекових систем і діодних стрічок - теж дуже сподобалося! Накладні точкові світильники хоч дешеві дуже, але на мій смак дуже класні. Точно прикольніші, ніж врізні. 11 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: 17 березня Автор Поділитись Опубліковано: 17 березня Ще декілька денних фотографій: 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: 17 березня Автор Поділитись Опубліковано: 17 березня (змінено) Друзі, потребую поради від колективного розуму. Один з наступних етапів буде укладання ламінату на підлогу другого поверху. Чи варто робити все одним контуром, чи розбити по кімнатам з порожками? Уявляю плюси, мінуси і ризики кожного підходу, але хочу вашу думку почути. Також був би вдячний за пораду хорошого виробника ламінату і як би ви робили міжкімнатні стики при виборі другого підходу? Змінено 17 березня користувачем Falwar Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 17 березня Поділитись Опубліковано: 17 березня 10 часов назад, Falwar сказал: мінуси і ризики кожного підходу, але хочу вашу думку почути в квартирі (шось біля 50м2) зробив колись ламінат на всю поверхню одним шматком - розійшовся за перший рік в декількох місцях, другий раз би таку дурь точно не робив. Порожки люмунієві звичайно страшні але мені здається мають бути якісь більш естетичні примикання (хоча може і не, з ламінатом діла останні 10 років не мав) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
@ndrey_Z Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 18 часов назад, Falwar сказал: Друзі, потребую поради від колективного розуму. Один з наступних етапів буде укладання ламінату на підлогу другого поверху. Чи варто робити все одним контуром, чи розбити по кімнатам з порожками? Уявляю плюси, мінуси і ризики кожного підходу, але хочу вашу думку почути. Також був би вдячний за пораду хорошого виробника ламінату і як би ви робили міжкімнатні стики при виборі другого підходу? Все ж треба розмикати. В мене ламінат. По кімнатам розділяв і все ок. А ось кухня-гостьова виходить в коридор таким чином, що є цільна смуга біля 8-9 м. Приходиться періодично «підбивати» дошки, бо розходяться по швам (зазвичай початок і кінець опалювального сезону). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня В 17.03.2024 в 13:17, Falwar сказал: з порожками? Порожки это ложка дегтя в любой пол. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kvintich Опубліковано: 21 березня Поділитись Опубліковано: 21 березня (змінено) В 17.03.2024 в 13:17, Falwar сказал: Чи варто робити все одним контуром розбити по кімнатам, но без поріжків, рівно зарізати, і гарно підігнати до мілімітра. Можна потім засиліконити, або й так залишити. Змінено 21 березня користувачем kvintich Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 22 березня Поділитись Опубліковано: 22 березня (змінено) Не кажу, щоб робили одним килимом, але за весь час, починаючи з 90-х років, тільки один раз робили розмикання під дверима в кімнату лише тому, що ремонт робився дистанційно і фірма, що робила ремонт, давала гарантію на ламінат лише в випадку, коли буде розмикання. Накрили пласкою планкою однієї структури та кольору з ламінатом. В усіх останніх випадках стелили ламінат одним килимом, без розмикання. Але, з огляду на недавню тему, де "специ" не розуміють, як можна покласти ламінат і на стиках з плиткою(як приклад), або взагалі, обійтись без фанери чи , Господи прости, ОСБ, я зрозуміла, щоб класти ламінат одним килимом і тільки на підкладку, без фанери та ОСБ, треба мати будівельників, в яких руки ростуть не з дупи. Тож на ваше питання можу відповісти, що воно того вартує в разі, якщо впевнені, що не будете мати наслідків. 17.03.2024 в 13:17, Falwar сказав: Чи варто робити все одним контуром, чи розбити по кімнатам з порожками? Уявляю плюси, мінуси і ризики кожного підходу, але хочу вашу думку почути. Самий показовий приклад і по площі, і по часу експлуатації це квартира 105 кв. метрів. Ламінат покладено одним килимом по всій площі, за винятком 2-х санвузлів та плитки в зоні кухні і на вході в квартиру. Дату на світлині видно, квартира вже давно має іншого власника з яким підтримуємо спілкування. Проблем не було ні в мене, ні в них до цього часу. Конкретно тут лежить ламінат вологостійкий Quick-Step. І повторюсь, що таке рішення є цілком на вас. Якщо є сумніви, краще робити так, як кажуть технологічні карти. Змінено 22 березня користувачем allanek 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
KakTuz Опубліковано: 22 березня Поділитись Опубліковано: 22 березня хороший ламинат не разойдется. Главное у стен зазоры оставить. Ложили парадор, одним куском в 160м2 по всей квартире. Все было ок. Могу помочь со скидкой в Витекс-Украина. Себе в новом доме постелил кварц-винил, ламинат поднадоел, твердый, шумный и у меня ТП везде Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз