Vic-Tor Опубліковано: 8 липня 2022 Поділитись Опубліковано: 8 липня 2022 Всем добрый день! Посмотрел несколько роликов, где авторы утверждают, что котлы нужно подключать только паралельно. Вопрос: Стоит газовый двухконтурный котёл, на зиму к нему в помощь хочу подключить электро-котёл (всего на 3-4,5 кВт), работающий от солнечных панелей и поставить его хочу первым, что бы второй (последовательно) уже доводил воду до нужной температуры. При этом первый котёл будет голый и босый, только вкл-выкл, второй с насосом и со всей электроникой. Как вам такая идея? Или почему нельзя? Тему: панели + электро-котёл прошу не затрагивать! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 8 липня 2022 Поділитись Опубліковано: 8 липня 2022 Підігріта електрокотлом зворотка попаде на газовий. А він такий висить і думає: "я їм тепло а вони його взад. Значить забагато тепла. Зупиню насос, віддихну". Або коли газовий трьохходовим на ГВС крутитиме, електричний шипітиме парою обурюючись на простій. Короче, є ризики по безпеці, нюанси в алгоритмах роботи. І навряд чи ви всі врахуєте... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lyashik Опубліковано: 9 липня 2022 Поділитись Опубліковано: 9 липня 2022 А хіба в газовому котлі насос не постійно працює?Чи то від моделі залежить? І можливо що 3-4,5великої шкоди не нароблять? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 9 липня 2022 Поділитись Опубліковано: 9 липня 2022 Як на мене, то самий простий варіант, підключити електрокотел через контактор, а керування контактора взяти з насоса газового котла, тоді глюків в алгоритмах роботи не повинно бути 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vic-Tor Опубліковано: 9 липня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 9 липня 2022 5 часов назад, Maryan_bhfz сказал: Як на мене, то самий простий варіант, підключити електрокотел через контактор, а керування контактора взяти з насоса газового котла, тоді глюків в алгоритмах роботи не повинно бути О, - це ідеальний варіант! Але, газовий котел, якщо в нього включене опалення, то він насоса не вирубає, у всякому випадку, мій (починаючи з першою поділкою шкали. Можна також поставити термодатчик, який буде реагувати на "всплеск" температури, хоча, ця штука навіть на економ котлах є. Хочу ось такий взяти: tenko.ua/ua/catalog/good/3-kvt-220-v_EY_ZR То як? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 9 липня 2022 Поділитись Опубліковано: 9 липня 2022 2 часа назад, Vic-Tor сказал: То як? В мене такий стоїть, тільки на 10.5 кВт 3 фази, нормальний абсолютно простий котел Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vic-Tor Опубліковано: 9 липня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 9 липня 2022 За згодою сторін! Купую! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 9 липня 2022 Поділитись Опубліковано: 9 липня 2022 4 години тому, Vic-Tor сказав: то він насоса не вирубає, А якщо аварія, А якщо трьохходовий переключить магістральльна ГВ? Вже вдруге вас макаю в трьохходовий клапан... Хоч гляньте схему котла. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 9 липня 2022 Поділитись Опубліковано: 9 липня 2022 (змінено) 10 годин тому, Maryan_bhfz сказав: підключити електрокотел через контактор, а керування контактора взяти з насоса газового котла, тоді глюків в алгоритмах роботи не повинно бути Бля... Котел ДВОКОНТУРНИЙ. Переходить НА ГВС - насос то працює, але клапан зупиняє циркуляцію СО і ганяє воду по малому колу. Можна і цей момент передбачити. Однак ні один сертивікований чи просто адекватний майстер не буде вносити такі зміни в схемотехніку котла. Бо це кримінальна відповідальність у випадку ЧП. А сам ТС, враховуючи повну відсутність розуміння принципів роботи... навіть не буду завершувати думку... Змінено 9 липня 2022 користувачем porterlv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vic-Tor Опубліковано: 9 липня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 9 липня 2022 3 часа назад, porterlv сказал: А якщо аварія, А якщо трьохходовий переключить магістральльна ГВ? Вже вдруге вас макаю в трьохходовий клапан... Хоч гляньте схему котла. Таке почуття, що у електро-котла нема датчика температури?! В характристиках пишуть: Вбудований термоотсекатель. 4 часа назад, porterlv сказал: Можна і цей момент передбачити. Однак ні один сертивікований чи просто адекватний майстер не буде вносити такі зміни в схемотехніку котла. Бо це кримінальна відповідальність у випадку ЧП. А сам ТС, враховуючи повну відсутність розуміння принципів роботи... навіть не буду завершувати думку... Я й сам можу зробити! Питання було в можливості. Доречи, знайшов ролік на Ю-Туб, чоловік зробив таку систему и рік вже користу'ться. Які є ще за і проти? Давайте без поливом брудом, це форум і є питання, яке на мою думку, можна вирішити. Дякую! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vic-Tor Опубліковано: 9 липня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 9 липня 2022 4 часа назад, porterlv сказал: Бля... Котел ДВОКОНТУРНИЙ. Переходить НА ГВС - насос то працює, але клапан зупиняє циркуляцію СО і ганяє воду по малому колу. Пробачаюсь, забув додати, що ГВС на котлі я включаю вручну, т.я. маю невеличкий бойлер, посуд, піську помити ффатає! Маю таку думку, що котел так довше проживе, та і далеко він від "потребітелей", а бойлер біля раковини і ванни. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 9 липня 2022 Поділитись Опубліковано: 9 липня 2022 Я як не сантехник, можу тільки додати, що якщо дійсно при переключенні на ГВС насос котла продовжує працювати (думаю це треба перевірити), то підключати керування електрокотлом на насос газового немає сенсу, зате є сенс поставити датчик протоку, який би відключав електрокотел, коли газовий буде переходити на ГВС і відповідно буде відсутня циркуляція в контурі опалення. Головне виключити роботу електрокотла без циркуляції теплоносія. Все, я все сказав, можна кидати тапками)) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vic-Tor Опубліковано: 9 липня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 9 липня 2022 3 часа назад, Maryan_bhfz сказал: ... зате є сенс поставити датчик протоку, який би відключав електрокотел... Теж варіант! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 10 липня 2022 Поділитись Опубліковано: 10 липня 2022 Я бы поставил гидрострелку и циркуляционный насос возле электрокотла. Если у него своего нет. Если я правильно понял задачу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vic-Tor Опубліковано: 10 липня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 10 липня 2022 10 часов назад, Dendnepr сказал: Я бы поставил гидрострелку и циркуляционный насос... Смысл в том и был, ничего лишнего! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 11 липня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 липня 2022 Ну, если не пугает зависимость одного котла от другого (насос), то можно порыться в настройках газового котла. Возможно есть режим, когда насос работает безпрерывно. Скорее всего есть такой режим. Тогда все будет просто. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vic-Tor Опубліковано: 12 липня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 12 липня 2022 В 11.07.2022 в 06:32, Dendnepr сказал: ... можно порыться в настройках газового котла Спасибо! Попробую поискать, какой у насоса алгоритм работы... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 15 липня 2022 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2022 На електрокотлі має бути свій насос. А алгоритм та залежність роботи між котлами можна потім зробити. І не забудьте про розподіл потоків та вплив потоків. Навіть за допомогою зворотніх клапанів... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vic-Tor Опубліковано: 27 вересня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 27 вересня 2022 Все готово для збору системи. Поки спробую з мінімальними затратами, послідовно! Єдине питання: Що робиться з водою опалення, коли гріється вода проточна? Ніби полотенчік остигає, коли наливаю ванну. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 27 вересня 2022 Поділитись Опубліковано: 27 вересня 2022 35 хвилин тому, Vic-Tor сказав: Що робиться з водою опалення, коли гріється вода проточна? Нічо з нею не робиться, бо вона стоїть і чекає поки знову 3-ходовий газового котла переключиться на опалення. 35 хвилин тому, Vic-Tor сказав: Ніби полотенчік остигає, коли наливаю ванну. Ви ванну годинами набираєте? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vic-Tor Опубліковано: 27 вересня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 27 вересня 2022 (змінено) 3 часа назад, volomoto сказал: Ви ванну годинами набираєте? Ні, а до чого цей сарказм? Я за принцип роботу триходового клапана питаю. Змінено 27 вересня 2022 користувачем Vic-Tor Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 28 вересня 2022 Поділитись Опубліковано: 28 вересня 2022 10 годин тому, Vic-Tor сказав: Ні, а до чого цей сарказм? Я за принцип роботу триходового клапана питаю. Шкода, що ви у звичайному питанні бачите сарказм. Я ж не знаю як ви користуєтеся ванною, якого вона об'єму і скільки часу йде на її наповнення. Але хвилюватись про остивання системи опалення можна хіба якщо котел працює годинами безперервно на гарячу воду. Якщо ж це типових 10-20 хв, то ви нічого не відчуєте, бо після наповнення ванни котел знову буде гріти систему опалення і ваша рушникосушка за кілька хі стане гарячою. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vic-Tor Опубліковано: 30 вересня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 30 вересня 2022 В 28.09.2022 в 11:16, volomoto сказал: Якщо ж це типових 10-20 хв, то ви нічого не відчуєте... Я то не помру, а електрокотел тим часом буде працювати! Ось про що я! Система циркуляції не буде працювати, коли гріється ГВС? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз