SAN67 Опубліковано: 10 червня Поділитись Опубліковано: 10 червня 2 часа назад, i.may сказал: Тобто, не біля зовнішньої стіни, а на протилежній? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 11 червня Поділитись Опубліковано: 11 червня 20 годин тому, SAN67 сказав: Так двері будуть замокати, а міняти конфігурацію спальні не хочеться... Якщо тікати від холодної зовнішньої стіни, то на середину!?. А в теплопункті перемістити душ не вдастся - зав'язаний за трап усього приміщення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 11 червня Поділитись Опубліковано: 11 червня 10.06.2024 в 09:29, i.may сказав: Вхідні такі ж. Правда, поняття "дешевий" - відносне 😉 Під мої сценарії, вподобання та звички - на 2(3) особи. ІМНО - мінімальна площа для забезпечення комфорту, ергономіки та безпеки. При потребі, ліворуч і вверх можна стіни посунути, з врахуванням растру матеріалів... З якого боку у вас північ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 11 червня Поділитись Опубліковано: 11 червня 1 хвилину тому, vadimv сказав: З якого боку у вас північ? Це теорія, без посадки на ділянку. Тому і по вікнах кінцевого рішення немає, лише варіанти... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 11 червня Поділитись Опубліковано: 11 червня (змінено) 15 хвилин тому, i.may сказав: Це теорія, без посадки на ділянку. Тю ) 15 хвилин тому, i.may сказав: Тому і по вікнах кінцевого рішення немає, лише варіанти... Ото дивлюся ваш малюнок і думаю, а де ж північ. Бо якщо вона (буде) праворуч з боку навісу - то навіщо тоді розміщувати технічні приміщення з південного боку (взагалі рекомендуеється робити навпаки). Я акщо ліворуч - то навіщо з півдня навіс і глуха стіна. Зверху і знизу так само нема логіки - або з одного боку сонця не буде, або з іншого. Змінено 11 червня користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 11 червня Поділитись Опубліковано: 11 червня 8 часов назад, i.may сказал: Так двері будуть замокати Не будут. Сделаете грамотно вентиляцию и не будет проблем. А без неё проблема будет в любом случае. 8 часов назад, i.may сказал: то на середину!?. Можно и так. 8 часов назад, i.may сказал: А в теплопункті перемістити душ не вдастся Это плохо. Тогда рассчитывайте конструкцию стены учитывая данную ситуацию. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 11 червня Поділитись Опубліковано: 11 червня 22 хвилини тому, SAN67 сказав: Тогда рассчитывайте конструкцию стены учитывая данную ситуацию. Тобто? Це про гідроізоляцію, чи ще щось? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 11 червня Поділитись Опубліковано: 11 червня 8 годин тому, vadimv сказав: Бо якщо вона (буде) праворуч з боку навісу - то навіщо тоді розміщувати технічні приміщення з південного боку (взагалі рекомендуеється робити навпаки). Сарай і картпорт/гараж і є технічні приміщення, і вони на півночі. Бек'ярд хотів би на заході. Усе це індивідуально; наприклад, комусь спальня має бути на сході, а комусь - на заході.... А при теперішніх наворотах по енергозбереженню - не так це важливо як роза вітрів. Це "quadratisch, praktisch, gut". Можна повернути на 90, можна відзеркалити. І треба розуміти, що проєктування починається-таки з ділянки, і докладного бріфу. 8 годин тому, vadimv сказав: Ото дивлюся ваш малюнок Мета, в принципі, була в пошуку рішеннь, що оптимізують площу... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 11 червня Поділитись Опубліковано: 11 червня (змінено) 3 години тому, i.may сказав: Мета, в принципі, була в пошуку рішеннь, що оптимізують площу... В нинішніх умовах (хоча я про це почав писати ще 11 років тому) краще робити енегронезалежну піч по центру будинку. Яка обігріватиме 4 прміщення (наприклад, дві кімнати, кухню і санвузол). І на якій можна готувати їжу. 64 кв.м (8х8) цілком достатньо. Квадратіш-практіш. Змінено 11 червня користувачем vadimv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 11 червня Поділитись Опубліковано: 11 червня 51 хвилину тому, vadimv сказав: В нинішніх умовах (хоча я про це почав писати ще 11 років тому) краще робити енегронезалежну піч по центру будинку. Яка обігріватиме 4 прміщення (наприклад, дві кімнати, кухню і санвузол). І на якій можна готувати їжу. 64 кв.м (8х8) цілком достатньо. Квадратіш-практіш. 100 років назад так всі будували. я в такій хаті деякий час жив. бруд та сморід гарантовані там ще проводка зовнішня по стінах має йти, і два відра в кутку - в одному вода пити, а в друге сцяти 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 12 червня Поділитись Опубліковано: 12 червня 6 годин тому, US7IGN сказав: бруд та сморід гарантовані +1. І у різних приміщеннях температура не регулюється... "В нинішніх умовах" я би таку систему вкарячив Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 12 червня Поділитись Опубліковано: 12 червня 8 годин тому, US7IGN сказав: 100 років назад так всі будували. я в такій хаті деякий час жив. бруд та сморід гарантовані Ну так велкам ту 100 років назад. 8 годин тому, US7IGN сказав: там ще проводка зовнішня по стінах має йти, і два відра в кутку - в одному вода пити, а в друге сцяти Навіщо вам проводка, якщо світла немає? Два відра там намальовані, якщо придивитися. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 12 червня Поділитись Опубліковано: 12 червня 1 годину тому, vadimv сказав: Навіщо вам проводка, якщо світла немає? правильне питання - вона на 24 чи 48 вольт? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Slav Kryvonos Опубліковано: 13 червня Поділитись Опубліковано: 13 червня «Мої думки тихі»: — якщо піч, можливо і під грубу краще запланувати площу. Бо без груби — тепло одразу піде з будинку і ви так нічого не зігрієте. — аварійну проводку люди зараз роблять 12 вольт, ось тут пан активно вивчає тему: x.com/sudilkovsky/status/1799511385769906215 x.com/sudilkovsky/status/1795075373480149370 — рукомойник біля унітазу — гарна ідея. Можна зробити економну фішку з водою, щоб з рукомойника вода спершу наливалась в бачок унітаза. Це можна зробити і коли вони не поруч, але якось. — котельню, плиту на кухні та плиту в центрі я б розташовував поближче, бо їм всім треба вихід на димарь/витяжка. Щоб не робити два димаря — один на піч, інший окремий на котельню Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Slav Kryvonos Опубліковано: 13 червня Поділитись Опубліковано: 13 червня >>"В нинішніх умовах" я би таку систему вкарячив Це ж не піч, а "буржуйка" вона і не зігріє, і готувати щось на одній комфорці — не дуже зручно Погугліть "булерьянову піч" (в неї КПД сильно краще), або якусь мініатюрну копію звичайної сільської пічі Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 13 червня Поділитись Опубліковано: 13 червня В 11.06.2024 в 19:13, i.may сказал: Тобто? Участок стены нужно желательно рассчитывать на максимальную влажность. А если вместо душевого уголка установить душевой бокс? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 14 червня Поділитись Опубліковано: 14 червня 14 часов назад, SAN67 сказал: Участок стены нужно желательно рассчитывать на максимальную влажность. А если вместо душевого уголка установить душевой бокс? А что со стеной будет?? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 14 червня Поділитись Опубліковано: 14 червня 18 годин тому, SAN67 сказав: А если вместо душевого уголка установить душевой бокс? Нє. Там власне штора, щоб впритул унітаз стояв (відстань збоку економиться) , та ручний душ одночасно і гігієнічний... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 14 червня Поділитись Опубліковано: 14 червня (змінено) 22 години тому, Slav Kryvonos сказав: Погугліть "булерьянову піч" Знайомий я з цим. Тут "інтер'єрна" піч-камін не для опалення, а власне на форс-мажор, по теперішнім часам... Змінено 14 червня користувачем i.may Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 14 червня Поділитись Опубліковано: 14 червня 18 годин тому, SAN67 сказав: Участок стены нужно желательно рассчитывать на максимальную влажность. Душ це воно і є у любому місці. Питання - чи є суттєва різниця між зовнішньою і внутрішньою стінами!?. Різниця в температурі на декількп градусів може бути. Чи щось іще? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 14 червня Поділитись Опубліковано: 14 червня 2 часа назад, i.may сказал: Душ це воно і є у любому місці. Питання - чи є суттєва різниця між зовнішньою і внутрішньою стінами!?. Різниця в температурі на декількп градусів може бути. Чи щось іще? Без разницы если дом утеплен. У меня одна стенка душа - внешняя стена, никаких проблем за 4 года. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 14 червня Поділитись Опубліковано: 14 червня 33 хвилини тому, DimaF сказав: Без разницы если дом утеплен. Я теж так думаю. Але у SAN67 якісь передостороги існують... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 14 червня Поділитись Опубліковано: 14 червня 1 час назад, DimaF сказал: У меня одна стенка душа - внешняя стена, никаких проблем за 4 года. Это замечательно. Надеюсь всё сделано грамотно. 1 час назад, i.may сказал: Я теж так думаю. Значит проблем быть не должно 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 14 червня Поділитись Опубліковано: 14 червня 25 минут назад, SAN67 сказал: Это замечательно. Надеюсь всё сделано грамотно. Особо никаких дополнительных мер не принималось. Газоблок 30 см, утепление - пенопласт. Обычная укладка плитки на церезит с затиркой. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pump Опубліковано: 4 серпня Поділитись Опубліковано: 4 серпня 55 минут назад, Doctor Strange сказал: Незнаю,я спочатку також голову ламав над усім цим,а потім звернувся до servus.ua/ .Там можна підібрати собі варіант та нехвилюватися більше ні про що.Тому раджу,а коли перевірите,то відпишіть мені,дякую. Рекламка no pasaran!... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз