normal Опубліковано: 14 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 14 лютого 2022 (змінено) Зимой на троих выпиваем пак минералки в неделю (6*1.5л Моршинской\Миргородской) + летом больше и ещё всякие лимонады, соответственно: куча пустых бутылок и лишние походы\поездки в магазин (хоть он и рядом), возможно ещё какой-то вред от минералов... Хлеб уже не покупаю (пользуюсь хлебопечкой), думаю ещё попробовать газировать воду (в подвале есть куча места), основных вопроса два: - подойдет ли такая вода из водопровода (плюс обычный тройной фильтр)? - кроме баллона CO2 с редуктором, может кто-то собирал ещё карбонизатор (чтобы не трясти час бутылками)? Змінено 14 лютого 2022 користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Master888 Опубліковано: 14 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 14 лютого 2022 Пользовался аппаратом Sodastream. Прикольная штука, но у нас стоимость получаемой газировки негуманная выходит. Чисто визуально от вот этой любительской конструкции отличается только тем, что бутылка толстостенная и углекислота подаётся трубочкой ниже уровня воды. Может быть достаточно небольшой доработки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 14 лютого 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 14 лютого 2022 Возможно, ещё для аквариумов есть распылители, наверно попробую пока вручную, а если понравиться, то уже улучшать и автоматизировать Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 14 лютого 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 14 лютого 2022 Нифига в райцентре не нашел мелких баллонов типа 3-8л, только обычные по 40л (которые фиг подымешь), на заправке сказали искать огнетушитель с круглым дном и они поменяют вентиль (но оказалось тоже дефицит), возьму когда буду проездом в крупном городе Для sodastream есть адаптеры и можно заправлять их баллончики самому, но для быстрой карбонизации в них идет давление в 10атм, ну и попить ночью придется к этому аппарату бегать со стаканом или покупать ещё пару их бутылок и держать в холодильнике перед газированием Нашел кажется подходящий вариант: кинуть баллон и кег с водой в подвал, тогда принудительное охлаждение и тряска не нужны, кажется за неделю должно само насытится углекислотой, а разливать можно будет в бутылки как пиво Альтернативный метод карбонизации (не хочется трясти кег) Поставьте кег вертикально и с помощью редуктора задайте давление в 0,8 атм (если возможности карбонизировать при 6°C нет, определите необходимое давление по таблице). Карбонизация при 6°C в вертикальном положении займёт примерно 5–7 дней, но время ожидания можно сократить, если подталкивать кег каждый раз, когда проходишь мимо. Рекомендуется карбонизировать при температуре от 5 до 12°C, тогда карбонизацию можно завершить чрез 3–7 дей. При более высокой температуре карбонизация займёт больше времени. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 4 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 4 липня 2023 14.02.2022 в 09:20, normal сказав: летом больше и ещё всякие лимонады Встановив осмос і ще навчився робити свій хлібний квас подвійного бродіння (за 3-4 дні), газується природньо у холодильнику (без градусів), з магазінними взагалі ніякого порівняння і на літо відпало питання про всі інші напої (мінералка, компоти і навіть пиво - ще треба пошукати смачного...), хочу удосконалити рецепти і знайти зимові варіанти, але поки є базові питання, наприклад: коли треба закінчувати квасіння, які ознаки? Напевно з балонами CO2 буде більше гемору і нехай вони ще почекають... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 4 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 липня 2023 30 хвилин тому, normal сказав: навчився робити свій хлібний квас подвійного бродіння (за 3-4 дні), газується природньо у холодильнику (без градусів) Поділіться будь ласка рецептом Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 5 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 5 липня 2023 Я робив за таким рецептом, тільки перший раз (замість закваски) кидав жменю немитих родзинок (дикі дріжджі) і треба довше чекати, мета - сформувати сімбіоз корисної мікрофлори, де переважають молочнокислі бактерії і щоб квас квасився, а не бродив. На такій заквасці при літній температурі процесс йде набагато швидше і пити можна зразу після охолодження на третій день, а щоб краще загазувався треба додавати родзинки і довше тримати у холодильнику. Пробував всіляки рецепти квасу з цикорієм на сухих дріжджах - то виходила якась вонюча бражка 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 5 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 5 липня 2023 (змінено) Квас на 9л: - житній хліб 750гр - перший сахар 12 ложок (370гр) - вода (окріп) 9л (для прискорення я половину додавав холодної з осмосу) - закваска 10 ложок (перший раз жменя родзинок) - другий сахар 8 ложок (250гр) - родзинки 3-5 шт на пляшку спочатку: поставити сухарі у духовку, залити сахар окропом, додати сухарі через 12 годин: додати закваску, перемішати та накрити (можна зробити раніше якщо вода вистигла до теплої) через 12 годин: перемішати, досить коли зменшилось піни? через 12 годин: перемішати, досить коли зменшилось піни? через 12 годин: перемішати, досить коли зменшилось піни? через 12 годин: процідюємо (достатньо просто через сито без марлі), залишки з 10 ложок забираємо як закваску, додаємо другий сахар через 12 годин: разлити по пляшкам, кинути родзинки, прибрати у холодильник через 12 годин: можна пити, але ще краще почекати для більшого газування Родзинки я купляв якісь сині ноунейм, бо читав що у пачках з консервантом сірки можуть не зпрацювати. Залишки після процідювання пускаємо на добриво для огірків. Пляшки краще тримати у холодильнику вертикально щоб родзинки та невеличкий осад залишалися на дні, я для естетики перед вживанням просто переливаю в іншу пляшку, але часто не встигаю, бо швидше випивають Змінено 5 липня 2023 користувачем normal 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 5 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2023 А можна про закваску трішки докладніше? Що це за закваска і де ви її купували? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 5 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 5 липня 2023 (змінено) Просто кидаєте житній сухарик у банку з теплою водою і через тиждень він сам повинен не запліснявіти, а скиснути. Тоді залишки того сухарика і будуть закваскою (потрібною нам мікрофлорою), а щоб кожен раз не чекати по тижню, беруть вже готові залишки сухарів з попереднього квасу, таким чином кожен раз мікрофлора стає ще сильнішою і швидкодіючою. Тобто перший раз можна навіть і родзинки не кидати, але наче вони прискорюють той процесс, потім вже вони не потрібні і в закваску не йдуть (кидають тільки для газації) Просто перший раз робіть без закваски і чекайте трохи довше (обов'язково у теплі, але не на сонці), якщо з'являться бульбашки, значить процесс пішов і через кілька днів можна процідювати І ще я трохи відійшов від рецепту: після другого сахару зразу розливаю по пляшкам і щільно закриваю, а в холодильник ставлю через 4-6 годин, інакше дріжджі у холоді погано стартують і виходить слабогазований Змінено 5 липня 2023 користувачем normal 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 6 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 липня 2023 Дуже дякую за пояснення. А сушені яблука замість родзинок не додавали? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 6 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 6 липня 2023 Ні, ще не експерементував, знайомий каже дуже смачний квас з бузини, але то треба ще десь ії нарвати 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз