sirkonium Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 13 хвилин тому, AnMig сказав: Дякую. Це вже ближче. Тільки я так розумію коли кімнати А викликає кімнату Б, в кімнаті Б хтось має прийняти виклик, що рівноцінно дзвонити по мобільному. Просто цікавило чи існує щось таке: Кімната А викликає кімнату Б, і в кімнаті Б транслюється звук відразу. Щось по типу рації, просто по вайфай і в розетку Є ще варіант зробити системою оповіщення, але вартість обладнання все нівелює Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 (змінено) 58 хвилин тому, AnMig сказав: Дякую. Це вже ближче. Тільки я так розумію коли кімнати А викликає кімнату Б, в кімнаті Б хтось має прийняти виклик, що рівноцінно дзвонити по мобільному. Просто цікавило чи існує щось таке: Кімната А викликає кімнату Б, і в кімнаті Б транслюється звук відразу. Щось по типу рації, просто по вайфай і в розетку www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/elektro-peregovornoe-ustroystvo-IDWLBtS.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=3 www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/peregovornoe-ustroystvo-commax-wi-4c-IDVsb1h.html Цитата Commax WI-4C – панель связи для построения селекторной системы, включающей до четырех устройств. Для её работы необходима только обычная электрическая сеть 220В, что позволяет устанавливать данные интеркомы в помещениях, где невозможно или нежелательно проведение дополнительной проводки. Такая переговорная система подходит для использования на заправках, в офисах, магазинах и коттеджах. Змінено 12 листопада 2024 користувачем vbb 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 Как по мне проще вайфай выключать и все встретяться возле точки доступа Но если пофантазировать и есть в каждой комнате ТВ можно транслировать через ХА типа отец семейства всех ждет в столовой Я мало себе представляю размеры дома где нельзя докричаться до домочадцев, но раньше в таких домах был дворецкий 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 (змінено) В мене малий будинок, але стіни в цеглу, двері рознесені на відстані, дитина буває грає в навушниках, ТВ в кімнаті немає, коли пропадає вайфай то діє тільки на комп, а не мобілку. Було вночі дитині дзвонили по мобілі, щоб лягав раніше спати, а поїсти практично 3 рази в день стукаю і кричу через двері На готові девайси навіть не тягне, бо цілий день біля компа\ноута і періодично вставати пройтись між кімнатами не тільки корисно, а часто потрібно бо ноги затерпають, ну і якщо на обід, то хтось з батьків вже на кухні і залишилось зробити кілька метрів, взагалі як на мене весь розумний будинок потрібний тільки тим, хто працює і втомлюється фізично, а хто головою, то хочеться пройтись, а не розбиратись чому тормозить якась tuya в смартфоні Змінено 12 листопада 2024 користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 23 минуты назад, normal сказал: взагалі як на мене весь розумний будинок потрібний тільки тим, хто працює і втомлюється фізично, а хто головою, то хочеться пройтись, а не розбиратись чому тормозить якась tuya в смартфоні Нет, это как солдатики Там была стратегия на полке и тут примерно тоже самое, а туя это зло у меня два пультика, от туя забембали меня больше чем 50 девайсов от sonoff в итоге жертва акции заказала броадлинк 11.11 они вроде живут лркально Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 (змінено) 2 години тому, mib сказав: Я мало себе представляю размеры дома где нельзя докричаться до домочадцев, но раньше в таких домах был дворецкий Серйозно? В 3-4 кімнатній квартирі при закритих дверях, коли у вітальні чи спальні грає телевізор, а в дитячій діти граються і викрикають, ви нікого не докличетеся, повірте, можете попробувати. Єдиний варіант - це верещати так, що вас всі сусіди почують. Різниця між квартирою і 2-поверховим будинком - це те що в квартирі вам достатньо відкрити двері і вийти в коридор, можливо пройти 2-3 метри. В будинку же вам потрібно буде піднятися на 2-й поверх, і не факт що вас почують поки не зайдете в кімнату. Все ок, коли підніматися не потрібно кожних 15хв, щоб зрозуміти чи це дитячий сміх чи плач. Змінено 12 листопада 2024 користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 (змінено) 2 години тому, vbb сказав: www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/elektro-peregovornoe-ustroystvo-IDWLBtS.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=3 www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/peregovornoe-ustroystvo-commax-wi-4c-IDVsb1h.html Дуже олдскульно, але дякую за наводку. Саме така техтологія як на зправці мені потрібна. Ще думав - де я таке бачив Змінено 12 листопада 2024 користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 13 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2024 (змінено) 9 годин тому, AnMig сказав: Дуже олдскульно, але дякую за наводку. Саме така техтологія як на зправці мені потрібна. Ще думав - де я таке бачив "олдскул" найпростіший і надійніший. але є одна умова - всі пристрої повинні працювати на одній фазі 220 В (це означає, що якщо у вас трифазне живлення, і вони розділені по поверхам, це не працюватиме). він використовує лінію електропередач для зв'язку між собою. якщо ви хочете більш сучасного, тоді зверніть увагу на телефони DECT з интерком у базі або чи новітню технологію – тоді щось на кшталт ECHO від Amazon Alexa www.amazon.com/b?ie=UTF8&node=21213739011 чи подібне з Google Home. www.lifewire.com/use-google-home-as-intercom-4173409 але ціна не така конкурентна Змінено 13 листопада 2024 користувачем vbb 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 12.11.2024 в 20:05, mib сказав: Я мало себе представляю размеры дома где нельзя докричаться до домочадцев, но раньше в таких домах был дворецкий Ну докричатись та докричатись щоб тебе почули це 2 великі різниці. Щось там кричать але нічого не зрозуміло. Я собі для цього поставив ip телефонію на asterisk. Потім ще туди домофон зроблю та телефон біля мангалу. В принципі це також може вирішити якщо хтось на компі з навушниками бо там можна прямо на комп телефон поставити. А щоб дзвонити та воно автоматом вмикало динамік - в інтернетах пишуть що можна, правда не на усіх моделях телефонів. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 45 минут назад, k-master сказал: Ну докричатись та докричатись щоб тебе почули це 2 великі різниці. Щось там кричать але нічого не зрозуміло. Я собі для цього поставив ip телефонію на asterisk. Потім ще туди домофон зроблю та телефон біля мангалу. В принципі це також може вирішити якщо хтось на компі з навушниками бо там можна прямо на комп телефон поставити. А щоб дзвонити та воно автоматом вмикало динамік - в інтернетах пишуть що можна, правда не на усіх моделях телефонів. Может все же дворецкий Честно не думал что может быть такая проблема в среднестатистическом доме Но стационарные телефоны это как по мне не выход нужно же знать где сейчас разыскиваемыц можно конечно по ble определять местоположение и туда уже астериском маршрутизировать звонок или на мобилку звонилку поставить Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 Может радио?) как в школах)) Или светотшумо сигнализация, с этим звуком "эээээ" - и все знают надо послушать кого-то) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 29 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 29 листопада 2024 (змінено) Вопрос решён Змінено 29 листопада 2024 користувачем Дорофеев Сергей Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня Вітаю. Порадьте будь ласка хороший датчик руху, що підєднується до Tuya. Купив ось таких дві штуки але воно якесь безтолкове. 1) реагує десь з 5 секунд після початку руху. 2) після того як побачило рух, воно входить в сон на 1хв, і ти скачи перед ним, завмирай, виходь геть з кімнати - воно все рівно 1хв буде казати що рух є, навіть якщо його немає. Через 1хв воно роздупляється і починає знову шкуати рух. Потрібно датчик руху, але нормальний: 1) бажано з мінімальною затримкою 0-1сек, якщо такі є, 2) щоб детектив рух весь час, наприклад: рух появився - він показує що є рух, за 5сек рух припинився, він показує що немає руху і т.д. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня Датчик присутності в допомогу. Якщо готовий варіант, то їх багато на алі, шукати Human Presence Motion Sensor. Якщо самому зробити, або буде сховано від очей, то може бути LD2410C, чудово працюють, правда вони не для Tuya, а більше для Home Assistant. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня 12.11.2024 в 22:10, AnMig сказав: Ще думав - де я таке бачив схоже всі забули про радіотелефони DECT з функцією інтерком, на ОЛХ тих трубок по 100грн валом. Треба один телефон і додаткових трубок скільки завгодно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня (змінено) 1 годину тому, TaurosRMK сказав: шукати Human Presence Motion Sensor Воно знаходить те ж саме. Серед результатів є й ті, які вже купив. Думав, може хтось використовує таке, та й підкаже конкретну модель. Не хочу купляти кота в мішку. Заплачу гроші, а виявиться що воно під капотом має теж якийсь збочений алгоритм. Змінено 6 січня користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня (змінено) 48 хвилин тому, AnMig сказав: Воно знаходить те ж саме. Серед результатів є й ті, які вже купив. Думав, може хтось використовує таке, та й підкаже конкретну модель. Не хочу купляти кота в мішку. Заплачу гроші, а виявиться що воно під капотом має теж якийсь збочений алгоритм. Відсіюйте звичайні PIR датчики руху і дивиться тільки на MmWave Presence Sensor, а дальше по відгуках вибирайте. Там є WiFi і Zigbee версії. Я використовую поки що LD2410C, хотів якось приховати його, але плюнув і замовив готовий. Поки що в дорозі. a.aliexpress.com/_EHntA4U Змінено 6 січня користувачем TaurosRMK 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня 23 години тому, AnMig сказав: бажано з мінімальною затримкою 0-1сек, якщо такі є Напевно такого немає, там великий інтервал заради економії батарейки і затримка в роботі через хмару, я брав такий щоб сигналив на чужих котів, а він на вулиці навіть не ловить Wi-Fi, працює тільки в будинку, бо дуже слабка антена Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня 41 хвилину тому, normal сказав: Напевно такого немає, там великий інтервал заради економії батарейки і затримка в роботі через хмару, я брав такий щоб сигналив на чужих котів, а він на вулиці навіть не ловить Wi-Fi, працює тільки в будинку, бо дуже слабка антена LD2410C реагує моментально, як буде працювати "заводський" датчик присутності перевірю коли отримаю посилку. Всі затримки і тд налаштовуються. І там живлення від 5В. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня може хто стикався та має більше досвіду по зігбі. Є по хаті невеличка мережа зігбі, по факту шлюз smlight та п'яток розеток які є роутерами. шлюз стоїть в бойлерній, розетки відповідно по хаті і на вулиці. Періодично 1-2 розетки відвалюються по відсутності сигналу, причому як мінімум поруч (50см) з однією є інша яка працює і є роутером. тобто в моєму уявленні якщо маршрутізатор бачить першу то він має бачити і другу, на першу він ходить напряму судячи по карті. Чого так то і як полікувати? канал міняв (подалі від вайфая) потужність прописав, навіть розетки міняв місцями. Тобто вся мережа - роутери а вузел вивалюється на сраних 100 квадратах площі ) До того як поставив smlight був юсб-свисток і з ним була тупо така сама проблема, думав що в нього мага потужність. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня 5 часов назад, standov сказал: може хто стикався та має більше досвіду по зігбі. У меня в самом начале отваливалась одна розетка, причем самая ближняя, потом перешел на ember и все стабилизировалось Еще как вариант попробовать поменять канал не zigbee а домашнего wifi 2,4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня 1 час назад, mib сказал: У меня в самом начале отваливалась одна розетка, причем самая ближняя, потом перешел на ember и все стабилизировалось Еще как вариант попробовать поменять канал не zigbee а домашнего wifi 2,4 Канали пробував міняти і там і там, не помітив різниці. Про ембер не дуже в курсі, погугшив не дуже зрозумів ( це якийсь новий стандарт у них? Це треба міняти залізки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня Только что, standov сказал: Про ембер не дуже в курсі, погугшив не дуже зрозумів ( це якийсь новий стандарт у них? Це треба міняти залізки? насколько я понял да, у меня в z2m начало ругаться в логах, я перепрошил хаб\свисток на новую прошивку и в настройках поменял на Ember и все заработало github.com/Koenkk/zigbee2mqtt/discussions/21462 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня 1 минуту назад, mib сказал: насколько я понял да, у меня в z2m начало ругаться в логах, я перепрошил хаб\свисток на новую прошивку и в настройках поменял на Ember и все заработало github.com/Koenkk/zigbee2mqtt/discussions/21462 Хм, спробую, дякую. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня 39 минут назад, mib сказал: я перепрошил хаб\свисток на новую прошивку и в настройках поменял на Ember и все заработало а я правильно зрозумів що воно по http не працює? тобто якщо в мене ztack то воно не достуне? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз