Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Вопросы по умному дому, не требующие создания отдельных тем

metall_version

Рекомендовані повідомлення

11 минут назад, standov сказал:

а я правильно зрозумів що воно по http не працює? тобто якщо в мене ztack то воно не достуне?

честно говоря не знаю что это :-) я вставил шлюз в ноут открыл в хроме вот эту страницу (в сафари она не показывает кнопки)

darkxst.github.io/silabs-firmware-builder/

выбрал там свой свисток ZB-GW04 (v1.1)

нажал соединить и прошил, единственно я где то на гитхабе скачал более свежую прошивку чем там предлагалось

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

на мій нема, погуглив - радять USB репітер (свисток який втикається наприклад в телек), не плутати з роутером (розетка). Наче як вони працюють якость трошки по різному, але то не точно.

Посилання на коментар

Только что, standov сказал:

на мій нема, погуглив - радять USB репітер (свисток який втикається наприклад в телек), не плутати з роутером (розетка). Наче як вони працюють якость трошки по різному, але то не точно.

ага мой шьется в репитер, но можно на Алешке сразу купить репитер стоит около 200 грн мой с гордым названием роутер 300 хотя по идее это одно и тоже только прошивка разная

Посилання на коментар

7 минут назад, mib сказал:

ага мой шьется в репитер, но можно на Алешке сразу купить репитер стоит около 200 грн мой с гордым названием роутер 300 хотя по идее это одно и тоже только прошивка разная

я тут заради цікавості втикнув поруч ще одну розетку але в неї нічого не втикав і схоже що ситуація сильно стала краще, таке враження що на роутерні властивості розетки впливає що в неї втикнуто, може перешкоди від навантаження (інверторний холодильник, може перешкодами валить, хз) чи ще шось. тобто мабуть в чистому репітері є сенс

• Лайк 1
Посилання на коментар

4 часа назад, standov сказал:

чи ще шось. тобто мабуть в чистому репітері є сенс

понаблюдайте, у меня холодильник правда обычный в wifi розетке живет, в zigbee телики пылесос и одна пустая, одна из целей розеток это как раз расширить сеть для датчиков

Посилання на коментар

5 часов назад, mib сказал:

понаблюдайте, у меня холодильник правда обычный в wifi розетке живет, в zigbee телики пылесос и одна пустая, одна из целей розеток это как раз расширить сеть для датчиков

Не, знову відвалилося ( фігня якась

Посилання на коментар

9 минут назад, Dmode сказал:

Літом на них прошивка нова виходила, оновлювали?

так, в мене останні прошивки ті шо smlight пропонують

• Лайк 1
Посилання на коментар

55 хвилин тому, standov сказав:

так, в мене останні прошивки ті шо smlight пропонують

Ще Ваші розетки можуть підтримувати OTA апдейти прошивок. Можете спробувати.

Але в мене особисто не вийшло оновити свої. І судячи з останнього коменту в цій гілці треба танці з бубном.

Посилання на коментар

1 минуту назад, Dmode сказал:

Ще Ваші розетки можуть підтримувати OTA апдейти прошивок. Можете спробувати.

ота апдейт я накатив одразу як приєднував, без нього не віддавало потужність. На нову партію вже апдейта не було. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

А спарювали з мережею розетки в їх кінцевому розташуванні?

Бо якщо спарювати сидячи за компом, а потім нести на місце де вона має стояти, то можуть бути потім відвали. Бо деякі девайси не вміють переключатись між роутерами. І спарившись через найближчий роутер на момент спарювання, потім на місці може виявитись що з цим роутером слабий звязок, а на інші роутери девайс не переключається.

Змінено користувачем Dmode
Посилання на коментар

6 часов назад, Dmode сказал:

А спарювали з мережею розетки в їх кінцевому розташуванні?

Бо якщо спарювати сидячи за компом, а потім нести на місце де вона має стояти, то можуть бути потім відвали. Бо деякі девайси не вміють переключатись між роутерами. І спарившись через найближчий роутер на момент спарювання, потім на місці може виявитись що з цим роутером слабий звязок, а на інші роутери девайс не переключається.

Чесно кажучи не пам'ятаю, спробую сьогодні-завтра скинути

Посилання на коментар

А ще можете на карті глянути які пристрої до яких підключені та яка між ними якість звязку.

image.thumb.png.ac7a13eba3595f56d4e77a0cd4abd163.png

Змінено користувачем Dmode
Посилання на коментар

В 08.01.2025 в 22:17, Dmode сказал:

А ще можете на карті глянути які пристрої до яких підключені та яка між ними якість звязку.

image.thumb.png.ac7a13eba3595f56d4e77a0cd4abd163.png

Там трикутник, координатор+ 2 розетки, між розетками теж є лінк абе фактично чогось коли прямий лінк між розеткою та координатором падає то рощетка випадає, хоча по намальованому має працювати бо є поруч роутер який живий

Посилання на коментар

Може не зовсім в "розумний будинок", але..

В моєму електрощитку підключення зон йде через дифавтомати, колись я так подумав про безпеку. А так як це доволі чутлива техніка, то при відключенні мережі зрідка бувають ситуації, коли ці дифи вибивають. Дуже неприємно, коли тебе немає вдома, а вимкнулось опалення як приклад.

Шукаю заміну. Поки натрапив на отакі реле. Вони здійснюють комутацію тільки фазного дроту, дифзахист, захист по перевантаженню, моніторинг як бонус.

Після спрацювання захисту самі відновлюють увімкнений стан, реєструють причину спрацювання захисту.

Питання - чи є ще щось подібне з гнучкими налаштуваннями?

IMG_20250114_153157.jpg

Посилання на коментар

Уважаемое сообщество. Прошу подсказать (для колхозника на пальцах) шо там нужно купить? Не смейтесь. Не влазит.

IMG_20250114_165227.jpg

Посилання на коментар

11 хвилин тому, Дорофеев Сергей сказав:

Уважаемое сообщество. Прошу подсказать (для колхозника на пальцах) шо там нужно купить? Не смейтесь. Не влазит.

perehodniki.ua/ua/g13374158-perehodniki-bnc

мабуть в природі такого немає

• Дякую 1
Посилання на коментар

1 година тому, Дорофеев Сергей сказав:

Это с моим счастьем. Дякую.

Якщо я правильно зрозумів та нема бажання різати то треба ось такий - perehodniki.ua/ua/p21348384-perehodnik-gnezdo-bnc.html а на нього накручується штекер.

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

В 14.01.2025 в 16:57, Дорофеев Сергей сказал:

IMG_20250114_165227.jpg

Переходник туда сделать можно, но на фото совершенно не стыкуемые вещи. Что и куда вы хотите подключить?

Посилання на коментар

7 часов назад, aleksey02 сказал:

Что и куда вы хотите подключить?

Так я и сказал. Вы смеяться будете.

Аналоговую видеокамеру через витую пару и балун к телевизору. Не влезло. На Али заказал адаптор для ненормального телевизора

IMG_20250114_171739_1.jpg

Посилання на коментар

То вам потрібно або така гідра оригінальна з перехідником BNC-RCA

image.png.5623a186a056f60002c4b0f8a104bec2.png

або модулятор:

такий або такий2image.thumb.png.35dde3b52c55671ab2a193d8bf799e87.pngimage.thumb.png.823d61737134d1e9ca0e349dd3ed399e.png 

• Дякую 1
Посилання на коментар

1 час назад, vbb сказал:

гідра оригінальна

Во, во я изначально хотел в жёлтый вставить. У меня даже переходник на тюльпан есть.

Вот такой заказал 

2450550463_w1280_h640_video-audio-av.webp

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...