Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Практическая автоматизация дома на базе openhab

standov

Рекомендовані повідомлення

26.12.2024 в 15:21, yur43 сказав:

перевірте свої кімнатні, буде неприємне відкриття

Розкрити  

а шо саме з ними не так? привирають? сильно? в мене по кімнатним дельта зараз від 450 десь до 1200 коли вимикають світло і ПВУ вимикається, виглядає досить правдоподібно

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Десь одним оком бачив, що ви при увімкненні кухонної витяжки вимикаєте витяжку в ПВУ. Як то реалізовано? Також є такий пункт в списку задач, але поки він відтермінувався. Але я думав не вимикати витяжку, а збільшувати приток, щоб рекуперація все ж таки відбувалася. Витяжка в мене звичайна побутова, 3 швидкості, і тут напевно якось потрібно для кожної швидкості збільшувати приток на відповідну величину, тому що продуктивність витяжки значно відрізняється на 1й і 3й швидкості.

Посилання на коментар

26.12.2024 в 15:34, standov сказав:

а шо саме з ними не так? привирають? сильно? в мене по кімнатним дельта зараз від 450 десь до 1200 коли вимикають світло і ПВУ вимикається, виглядає досить правдоподібно

Розкрити  

якщо датчик з автокалібруванням не виносити з приміщення, а рівень там не буде періодично знижуватись до рівня калібрування (400), то з часом він бреше в нижчу сторону, бо калібрується по існуючим мінімумам даних. Тим більше датчики з періодом калібрування тиждень.

Шторки з приводами нормально працюють при постійних імпульсних режимах і частковому відкриванні. Я так байпасними шторками все літо регулював нічне охолодження.

Змінено користувачем yur43
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Ось два графіки, перший новий (куплений десь в кінці літа ), другий старий якому під 10 років

image.thumb.png.4e3c727e7c138453d172b9604f71e852.png
image.thumb.png.3863047e592f233656eeacded3357005.png

В цілому я не бачу великої проблеми якщо вони мають якусь в моменті похибку, воніа все одно на інтервалі часу буде нівельована статистично, для під-регулювання більше важливо напрямок тренду а скільки там 500 або 600 насправді то взагалі не бачу причину паритися, крім того все одно це вимірювання в якісь точці а не середне/максимальне по кімнаті. тож хай само собі там калібрує, результат мене влаштовує абсолютно. Особливо коли світло є )

Посилання на коментар

26.12.2024 в 15:38, TaurosRMK сказав:

увімкненні кухонної витяжки вимикаєте витяжку в ПВУ. Як то реалізовано?

Розкрити  

зараз ніяк, але якийсь час то було реалізовано на реле шеллі з вимірюванням потужності, на витяжці висіло це реле і якщо на ньому потужність більше 50вт то ПВУ перемикало режим на пріоритет подачі. Але потім реле це згоріло (як і більшість шеллі) то я поки тим не запарююсь просто на ПВУ майже завжди стоїть пріоритет подачі. Але треба буде якось відновити, ще треба додати такий функціонал на камін, бо зараз як запалюю камін то вимикаю витяжний ПВУ з телефона, це замахує.

Посилання на коментар

26.12.2024 в 15:41, yur43 сказав:

бо калібрується по існуючим мінімумам даних

Розкрити  

теоретично можна додати в алгоритм щоб він по черзі ставив пріоритет по окремим зонам, нагоняти мінімум штучно, але знову таки поки не бачу в тому великого сенсу, поточний алгоритм працює адекватно і дає очікувані результати )

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Трошки новорічної магії під залишки олівье.

Купив я під новий рік по дисконту розумний дверний дзвоник Ubiquiti G4 doorbell pro. Чого саме його - бо в мене весь відеонагляд від них і логічно мати все в одній апі та екосистемі.

Дзвоник гарний, але мова не про це - є в нього одна фіча не дуже документована, це підтримка відбитків пальців (+ карток NFC, але я не тестував). Фіча ця не дуже афішується бо вона сама по собі сенсу особливо не має і має працювати в комплекті з їх аксес-хабом, який вже буде відкривати замки і тп.

Я вирішив що ставити на 1 хвіртку хаб/замок по перше дуже складно а по друге занадто дорого, вирішив задачу інакше.

image.png.c7dfe544c5e7223f2b4673f28a4888b2.png

Показати вміст

image.png.0937bee49cd3cf45df8aaa338804d58d.png

image.png.22ad143127f6c27673955de4f2f594d6.png

image.png.b0534af82aa05247e7bacfc29462cba9.png

Не забувайте донатити на ЗСУ.

image.png

Змінено користувачем standov
  • Лайк 2
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...