standov Опубліковано: 26 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 12 минут назад, yur43 сказал: перевірте свої кімнатні, буде неприємне відкриття а шо саме з ними не так? привирають? сильно? в мене по кімнатним дельта зараз від 450 десь до 1200 коли вимикають світло і ПВУ вимикається, виглядає досить правдоподібно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 26 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 Десь одним оком бачив, що ви при увімкненні кухонної витяжки вимикаєте витяжку в ПВУ. Як то реалізовано? Також є такий пункт в списку задач, але поки він відтермінувався. Але я думав не вимикати витяжку, а збільшувати приток, щоб рекуперація все ж таки відбувалася. Витяжка в мене звичайна побутова, 3 швидкості, і тут напевно якось потрібно для кожної швидкості збільшувати приток на відповідну величину, тому що продуктивність витяжки значно відрізняється на 1й і 3й швидкості. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 26 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 (змінено) 7 хвилин тому, standov сказав: а шо саме з ними не так? привирають? сильно? в мене по кімнатним дельта зараз від 450 десь до 1200 коли вимикають світло і ПВУ вимикається, виглядає досить правдоподібно якщо датчик з автокалібруванням не виносити з приміщення, а рівень там не буде періодично знижуватись до рівня калібрування (400), то з часом він бреше в нижчу сторону, бо калібрується по існуючим мінімумам даних. Тим більше датчики з періодом калібрування тиждень. Шторки з приводами нормально працюють при постійних імпульсних режимах і частковому відкриванні. Я так байпасними шторками все літо регулював нічне охолодження. Змінено 26 грудня 2024 користувачем yur43 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 26 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 Ось два графіки, перший новий (куплений десь в кінці літа ), другий старий якому під 10 років В цілому я не бачу великої проблеми якщо вони мають якусь в моменті похибку, воніа все одно на інтервалі часу буде нівельована статистично, для під-регулювання більше важливо напрямок тренду а скільки там 500 або 600 насправді то взагалі не бачу причину паритися, крім того все одно це вимірювання в якісь точці а не середне/максимальне по кімнаті. тож хай само собі там калібрує, результат мене влаштовує абсолютно. Особливо коли світло є ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 26 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 4 минуты назад, TaurosRMK сказал: увімкненні кухонної витяжки вимикаєте витяжку в ПВУ. Як то реалізовано? зараз ніяк, але якийсь час то було реалізовано на реле шеллі з вимірюванням потужності, на витяжці висіло це реле і якщо на ньому потужність більше 50вт то ПВУ перемикало режим на пріоритет подачі. Але потім реле це згоріло (як і більшість шеллі) то я поки тим не запарююсь просто на ПВУ майже завжди стоїть пріоритет подачі. Але треба буде якось відновити, ще треба додати такий функціонал на камін, бо зараз як запалюю камін то вимикаю витяжний ПВУ з телефона, це замахує. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 26 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 6 минут назад, yur43 сказал: бо калібрується по існуючим мінімумам даних теоретично можна додати в алгоритм щоб він по черзі ставив пріоритет по окремим зонам, нагоняти мінімум штучно, але знову таки поки не бачу в тому великого сенсу, поточний алгоритм працює адекватно і дає очікувані результати ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 6 січня Автор Поділитись Опубліковано: 6 січня (змінено) Трошки новорічної магії під залишки олівье. Купив я під новий рік по дисконту розумний дверний дзвоник Ubiquiti G4 doorbell pro. Чого саме його - бо в мене весь відеонагляд від них і логічно мати все в одній апі та екосистемі. Дзвоник гарний, але мова не про це - є в нього одна фіча не дуже документована, це підтримка відбитків пальців (+ карток NFC, але я не тестував). Фіча ця не дуже афішується бо вона сама по собі сенсу особливо не має і має працювати в комплекті з їх аксес-хабом, який вже буде відкривати замки і тп. Я вирішив що ставити на 1 хвіртку хаб/замок по перше дуже складно а по друге занадто дорого, вирішив задачу інакше. Спойлер Починаючи з якоїсь версіі протекта (софт для NVR) з'явилася можливість робити HTTP запити на зовнішні системи у випадку настання якихось евентів, зокрема doorbell має евент "розпізнаний відбиток пальця". Тож задача звелася до організації додаткового пристрою який би міг отримати HTTP запит та відкрити замок хвіртки. Варіанта було 2 1. Заюзати у якості HTTP апі openhab, який би вже далі кудись шось давав команду 2. Мати окремий пристрій з окремим АПІ, ходити на нього напряму а це пристрій би вже *додатково* стучався в опенхаб по результатам. Взяв другий варіант, бо меньше посередників і процес не залежить від опенхаба, а опенхаб лише лає додатковий функціонал. В якості пристрою обрав wifi реле sonoff SV, воно дешеве, правильно зроблене, може бути доопрацьване до ізольованого режиму та живиться від 12В. Додатково купив Ajax Relay + "тривожну кнопку" Ajax. Реле прошив в мою улюблену Tasmota, на 4 пін повісив вихід реле аджаксу, налаштував в апі аджакса 0.5с імпульс на реле при натисканні кнопки. На самому реле, по інструкції на сайті sonoff ізолював вихід реле від входу. Додаткові модифікації в Tasmota: 1. Статичний IP 2. 4 пін зробив Switch (на ньому висить реле аджакса) 3. Дуже важливо, включити авторизацію по паролю в веб-морду Tasmota, бо с-сесуріті 4. Правило автоматичного вимикання реле через 1 секунду після вмикання (щоб не спалити замок), нажаль затримка меньше секунди в тасмоті робить дуже муторно то-ж вирішив поки 1с Rule1 ON Power1#State=1 DO RuleTimer1 1 ENDON ON Rules#Timer=1 DO Power1 0 ENDON Вся ця історія заживлена від 12в БЖ Hіkvision, вихід реле працює на "БУЗ" (revel.com.ua/info/articles/podklyuchenie-elektromekhanicheskogo-zamka/. Фактично це накопичувальний конденсатор, який дозволяє в катушку замка віддавати імпульс струму до 24в/2а при слабенькому живленні. На цьому етапі я отримав можливість відкрити хвіртку з кнопки аджаксу. Далі в AlarmManager до Unifi Protect треба прописати правило, у випадку Activity "Fingerprint Scan", з Fingerprint "Registered Fingerprint" робити Webook на урл <ip>/cm?user=<user>&password=<password>&cmnd=Power%20Toggle Далі треба зайти в апу Protect та в налаштуваннях дзвінка додати свій відбиток пальця (+ в акаунті членів сім'ї зробити те саме з їх пальцями). На цьому етапі замок вже відкривається по відбитку будь кого хто додав його в свій аккаунт Protect. Додам магію опенхабу. Я хочу щоб по перше мені в телеграм-бот приходило повідомлення коли хтось дзвонить, коли хтось відкриває хвіртку через реле, та щоб я міг з бота мати можливість відкрити її віддалено + це все з фото, бо це-ж камера! Реле tasmota заведено в опенхаб через mqtt, я маю стан входу та керую виходом. В опенхабу в маркетплейсы є бондінг під Protect, дозволяє отримувати зображення з камер, але є велика проблема - він опрошує камери наприклад раз в хвилину і картинка з камери завжди є трошечки "старою". Але в нього є механізм зробити знімок по запиту. Також з цього бондінга я отримую евент коли хтось дзвонить в сам дзвінок. Я додав трошки магії - створив ручне правило в яке я передаю ім'я камери та калбек, в яке передається контекст коли фото готове. Виглядає трошки страшно але працює. сonst cameras = { ParkingCamera: 'PARKING', TerraceCamera: 'BACKYARD', EntryGateDoorbell: 'DOORBELL', EntryCamera: 'FRONTYARD' }; const motion_triggers = []; const update_triggers = []; const modules = {}; const images = {}; for (const [k, v] of Object.entries(cameras)) { update_triggers.push(triggers.ItemStateChangeTrigger('UNIFI_PROTECT_' + v + '_SNAPSHOTIMAGE', undefined, undefined, k + "_update")); modules[k + "_update"] = k; images[k] = []; }; rules.JSRule({ name: "Update camera snaps pics", triggers: update_triggers, execute: event => { let module = modules[event.module]; console.log('Update', typeof images[module]); images[module].forEach(function (c, index) { c(module, items.getItem(event.itemName)); }); images[module] = []; } }); rules.JSRule({ id: "UPDATE_CAMERA", execute: event => { const name = event.raw.name; console.log('Ask update image', name); images[name].push(event.raw.callback); items.getItem('UNIFI_PROTECT_' + cameras[name] + '_SNAPSHOTSWITCH').sendCommand('ON'); } }); Тепер якщо я викличу в коді правило UPDATE_CAMERA я з невеличною затримкою (0.1-1с) отримаю прям поточне фото з камери. Можна оживити хвіртку const bot = require('openhab-telegram').bot("telegram:telegramBot:......"); const control_item = items.EntryGate_Control; const contact_ring = items.EntryGateDoorbell_Ring; var ask_bot = function(t, message) { rules.runRule('UPDATE_CAMERA', { name: 'EntryGateDoorbell', callback: (name, image) => { t.image(image); if (contact_ring.state == 'OPEN') { t.ask((message == undefined) ? 'Дзвінок у хвіртку' : message, { 'Відкрити хвіртку': (b) => { control_item.sendCommand('ON'); return true; }, }); } else { if (message == undefined) { message = 'Поточне зображення з дзвінка'; } t.ask(message, { 'Відкрити хвіртку': (b) => { control_item.sendCommand('ON'); return true; }, }); } } }); } bot.onCommand('entry', function(t) { ask_bot(t); }); rules.JSRule({ name: "Enter ring", triggers: [triggers.ItemStateChangeTrigger(contact_ring, 'CLOSED', 'OPEN')], execute: (event) => { ask_bot(bot, 'Дзвінок у хвіртку'); } }); rules.JSRule({ name: "Enter opened", triggers: [triggers.ItemStateUpdateTrigger(control_item, 'ON')], execute: (event) => { rules.runRule('UPDATE_CAMERA', { name: 'EntryGateDoorbell', callback: (name, image, event) => { bot.image(image, 'Хвіртку відчинено по запиту'); } }); } }); 1. Якщо хтось дзвонить я бачу в телегу поточний скріншот та кнопку з якою можу відкрити хвіртку 2. якщо хтось сам відкрив хвіртку за допомогою аджакса або відбитка або своєї апи/бота то я отримаю фото та повідомлення про це 3. в боті маю команду /entry за якою можу подивитися що там відбувається та відкрити примусово В боті це виглядає так Не забувайте донатити на ЗСУ. Змінено 6 січня користувачем standov 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз