Dendnepr Опубліковано: 5 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2022 Да. Посмотрел. Сильно подорожало. Я в 2019 платил 400 за куб газика. И столько же за за куб кирпича. (Или даже 300). 300 за квадрат лица и 150 за квадрат простенков в полкирпича. Фронтоны - давал надбавку 20% за высоту Приготовление раствора входило в цену. Ну, разве что я готовил им сетку кладочную в размер стены. И в гащике заранее штробы делал, для армирования. и то сам после работы, то со студентом - на второй этаж носили кирпичи и газик. То, что не получилось манипулятором закинуть сразу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 5 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2022 12 минут назад, calco сказал: Поки планую утеплювати незалежно від матеріалу, тому ця вартість буде співставною для газоблоку і цегли. Готовий і Д300 500 взяти, але всеодно якось боязко не утеплювати. Посчитайте теплопередачу для разных комбинаций кладки и утепления. А на счет ГБ 500 мм, перед тем, как закладывать его в проект, узнайте его доступность на заводе или у диллеров. Аэрок прошлой осенью в таком размере был не доступен. Отпускали только самые ходовые плотности и размеры. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 5 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2022 9 минут назад, Kirill_Dnepr сказал: выгоднее будет строить в один кирпич белый силикат, плюс утпеление насыпное с запасом, 100-150мм плюс кладка декоративка. 37 минут назад, Kirill_Dnepr сказал: А если свет будет по мировой цене, гривен по 10 за квт, то так и оставим, просто на зиму дом не будет отапливаться, проблем то. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
calco Опубліковано: 5 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2022 20 минут назад, Kirill_Dnepr сказал: Вообще, возможно что керамика не дешева, и в качестве рядного материала - это уже для наших реалий рыночной цены на газ для промышленности - роскошь Но газобетон тоже же ведь на газе частично, хоть и меньше чем керамика Я вітчизняного виробника керамічних блоків якось навіть не розглядаю. Бачив готові будинки з нього - ну так собі... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 5 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2022 (змінено) Про цену на ГБ Аэрок... неделю назад две фуры принял по прайсу! Киев! Про бюджет... РАЗНИЦА по стоимости КАЧЕСТВЕННЫХ работ именно по кладке (кирпич, ГБ, шлакоблок и тд) - на уровне ошибки калькулятора! Змінено 5 лютого 2022 користувачем tansss 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
calco Опубліковано: 5 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2022 15 минут назад, tansss сказал: Про бюджет... РАЗНИЦА по стоимости КАЧЕСТВЕННЫХ работ именно по кладке (кирпич, ГБ, шлакоблок и тд) - на уровне ошибки калькулятора! Не зрозумів. Що мається на увазі - похибка калькулятора? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 5 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2022 8 минут назад, calco сказал: Що мається на увазі - похибка калькулятора? Имеется в виду, что разные КНОПОЧНЫЕ калькуляторы выдают разные результаты после нескольких десятков знаков ПОСЛЕ запятой 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 5 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2022 1 час назад, tansss сказал: Про цену на ГБ Аэрок... неделю назад две фуры принял по прайсу! Киев! Про бюджет... РАЗНИЦА по стоимости КАЧЕСТВЕННЫХ работ именно по кладке (кирпич, ГБ, шлакоблок и тд) - на уровне ошибки калькулятора! мне клали ГБ по 650. Были предложения по 700 и 800. Кирпич клали в прошлом году по 650? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 5 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2022 19 минут назад, BugS сказал: мне клали ГБ по 650 Не совсем уверен, что это была именно кладка ГБ :). Не путайте, процесс перемещения блоков в пространстве и обмазка их клеем - не есть кладка ГБ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 5 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2022 6 часов назад, calco сказал: дебати заспокоїть і мені допоможе Если у вас бюджет ограничен и хочется каменный дом то однослойная стена из Гб вне конкуренции была есть и скорее всего будет ещё долго, все остальные варианты (исключая какую локальную дичь вида дешёвого местного ракушняка или тп) будут существенно дороже, их имеет смысл смотреть если вопрос минимальности цены вторичен ) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 5 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2022 3 минуты назад, tansss сказал: Не совсем уверен, что это была именно кладка ГБ :). Не путайте, процесс перемещения блоков в пространстве и обмазка их клеем - не есть кладка ГБ покажите пример кладки в Вашем понимании, а я сравню с тем, что мне сделали за 650) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 5 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2022 (змінено) 1 час назад, tansss сказал: Про цену на ГБ Аэрок... неделю назад две фуры принял по прайсу! Киев! Про бюджет... РАЗНИЦА по стоимости КАЧЕСТВЕННЫХ работ именно по кладке (кирпич, ГБ, шлакоблок и тд) - на уровне ошибки калькулятора! Это не может быть правдой по одной простой причине - скорость кладки, кладка одинарного кирпича в разы медленнее кладки ГБ и исполнитель не может получать за куб те-же деньги просто потому что за час/сутки/месяц это будет в разы меньше, а это значит что 1) он будет меньше есть 2) он пойдет класть ГБ где он будет есть больше ) Да и вообще сейчас *хороший* каменщик который *хорошо* кладет одинарный кирпич - личность сама по себе легендарная и есть тоже любит Змінено 5 лютого 2022 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 5 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2022 9 минут назад, BugS сказал: покажите пример кладки в Вашем понимании, а я сравню с тем, что мне сделали за 650) Ну ОКей! 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 5 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2022 14 минут назад, standov сказал: кладка одинарного кирпича в разы медленнее кладки ГБ и исполнитель не может получать за куб те-же деньги просто потому что за час/сутки/месяц это будет в разы меньше, а это значит что 1) он будет меньше есть 2) он пойдет класть ГБ где он будет есть больше ) И Вам тоже полезно посмотреть... что такое кладка ГБ и что - кирпича! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 5 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2022 4 минуты назад, tansss сказал: Ну ОКей! С правилом у меня фото нет. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 5 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2022 7 минут назад, tansss сказал: И Вам тоже полезно посмотреть... что такое кладка ГБ и что - кирпича! А шо мне ещё полезно посмотреть?) К качеству вашей кладки ГБ вопросы нет вот только 1) кладка кирпича *такого-же* качества будет ещё дороже, да-да платил знаю) 2) рассказывать про идеальную кладку человеку который пришел с вопросом как сэкономить это примерно как продавать в кредит Майбах) продаВАТЬ можно, продаТЬ наверное нет Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 5 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2022 4 минуты назад, BugS сказал: С правилом у меня фото нет. Кроме правИла в Вашей кладке ещё мноооого залётов, но то такое! Если оооочень хотите - разложу по полкам, но уже ж исправить - не получится! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 5 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2022 17 минут назад, tansss сказал: Кроме правИла в Вашей кладке ещё мноооого залётов, но то такое! Если оооочень хотите - разложу по полкам, но уже ж исправить - не получится! конечно хочу, если Вам не сложно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
calco Опубліковано: 6 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2022 7 часов назад, standov сказал: 2) рассказывать про идеальную кладку человеку который пришел с вопросом как сэкономить это примерно как продавать в кредит Майбах) продаВАТЬ можно, продаТЬ наверное нет Ситуація не в тому, що я хочу максимально зекономити. Просто коли ще на етапі вибору матеріалу стін різниця виходить в 600 тис - то звичайно задумуєшся. Грошей ніколи ж вдосталь не буває. Тому якщо, наприклад, Ви скажете, що з цегли це дорожче на 30% (+100 тис грн), але ось такі переваги - я готовий буду за це переплатити. Я вже зрозумів, що газобетон - один із оптимальних варіантів співвідношення ціна/якісь. А от який наступний більш дорожчий варіант розглядати, щоб отримати якісь додаткові переваги і скільки за це необхідно доплатити? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 6 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2022 Новые и новые темы на форуме, а все скатывается к одному Гб или кирпич🤣 Куда ж вам строится, если не понимаете что строительство дома это не материал стены и на этом вы не сэкономите И не слушайте дилетантов которые считать не умеют, слушайте профи , которые говорят что разница будет в пределах погрешности.) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
calco Опубліковано: 6 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2022 26 минут назад, mastervovik сказал: И не слушайте дилетантов которые считать не умеют, слушайте профи , которые говорят что разница будет в пределах погрешности.) Готовий почути профі! З чого Ви рекомендуєте будувати стіни? З самого початку дивився на шліфовану кераміку (одношарова стіна, енергоефективність, швидкість будівництва), але на самому матеріалі в моєму випадку - це +600 тис грн (21 тис $)!!!! Роботи по кладці теж дорожчі. От і питання - чи варто переплачувати 25 тис $ за керамоблок? Наступний вибір - газоблок чи цегла? Цегла - довше, потрібно утеплювати, більший шар потім штукатурити, але дуже надійно і важко «накосячити». По факту - в мене ситуація інша. Я поки ніби не хочу будувати з газоблоку. Якщо дійсно з цегли ціна +/- однакова - то більше схилятимуся до цегли. От і шукаю допомоги тут. Отакі в мене муки вибору. А може ще й до кераміки повернусь, якщо буде за що переплачувати такі гроші. 🙂 Тому прошу ділитися своїми думками! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 6 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2022 1 минуту назад, calco сказал: Готовий почути профі! З чого Ви рекомендуєте будувати стіни? З самого початку дивився на шліфовану кераміку (одношарова стіна, енергоефективність, швидкість будівництва), але на самому матеріалі в моєму випадку - це +600 тис грн (21 тис $)!!!! Роботи по кладці теж дорожчі. От і питання - чи варто переплачувати 25 тис $ за керамоблок? Наступний вибір - газоблок чи цегла? Цегла - довше, потрібно утеплювати, більший шар потім штукатурити, але дуже надійно і важко «накосячити». По факту - в мене ситуація інша. Я поки ніби не хочу будувати з газоблоку. Якщо дійсно з цегли ціна +/- однакова - то більше схилятимуся до цегли. От і шукаю допомоги тут. Отакі в мене муки вибору. А може ще й до кераміки повернусь, якщо буде за що переплачувати такі гроші. 🙂 Тому прошу ділитися своїми думками! Я к би я будував то я б і рекомендував) як що ваша задача будуватись бюджетно, то на керамоблок я б не дивився. Будуватись з ГБ а потім утеплити це не від великого розуму. Т.є. залишається 2 варіанти цегла та однослойний ГБ. А + і мінуси ви повинні самі розібратись і по менше слухати теоретиків на форумі) 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-Angel- Опубліковано: 6 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2022 11 часов назад, tansss сказал: Про цену на ГБ Аэрок... неделю назад две фуры принял по прайсу! Киев! Про бюджет... РАЗНИЦА по стоимости КАЧЕСТВЕННЫХ работ именно по кладке (кирпич, ГБ, шлакоблок и тд) - на уровне ошибки калькулятора! По чем брали за куб? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
calco Опубліковано: 6 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2022 27 минут назад, mastervovik сказал: Я к би я будував то я б і рекомендував) Все дуже просто!!!! Давайте уявимо, що будуватися потрібно Вам!🙂 З чого б Ви зараз побудували собі будинок (бюджет зараз не враховуємо)? Який Ваший рейтинг "пирога" стіни? Наприклад: 1. Одношарова стіна з керамічного блоку. 2. 1,5 кирпича +10 утеплення ватою 3. Одношарова стіна газоблок D300 400мм Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 6 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2022 16 минут назад, -Angel- сказал: По чем брали за куб? Чётко по прайсу на сайте! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз