Andrey-Bucha Опубліковано: 9 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 9 лютого 2021 Холмова или пиролизник + ТА? ТА у меня есть Ссылку можете дать на котел с циклом горения сутки+ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 9 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 9 лютого 2021 Ссылку можете дать на котел с циклом горения сутки+ Могу. Тыць. Я не продаю котлы, поэтому искал в гугле. Наверняка это не единственный украинский производитель, который делает шахтные котлы. Вот еще одного нагуглил. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kotelteplo Опубліковано: 9 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 9 лютого 2021 Отстой — це ті, що не мають подачі вторинного повітря для спалювання піролізних газів. Туди ж відноситься і стропува Щановний вєло-мото у Стропуві при спалюванні вугілля первинне повітря подається під колосники, а вторинне у зону горіння Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 9 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 9 лютого 2021 (змінено) у Стропуві при спалюванні вугілля первинне повітря подається під колосники, а вторинне у зону горіння А у чому глибинний смисл подачі вторинного повітря при спалюванні вугілля? Газифікуються лише 1-2 сорта вугілля, та й то це дуже відносна газифікація. Зате при спалюванні дров повітря куди подається? Змінено 9 лютого 2021 користувачем yurriy Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kotelteplo Опубліковано: 10 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 10 лютого 2021 (змінено) при спалюванні дров повітря куди подається? безпосередньо у зону горіння! Саме там воно потрібне Змінено 10 лютого 2021 користувачем kotelteplo опечатка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 10 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 10 лютого 2021 безпосередньо у зону горіння! Саме там воно потрібне Воно не тільки у зоні спалювання потрібне. При спалюванні дров вивільняються піролізні гази, які у нормальних котлах спалюються у вторинній камері. Стропува цього не вміє, гази вилітають у димар без користі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Diver Опубліковано: 10 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 10 лютого 2021 Учитывая засраный пиролизник - подозревается топка сырыми дровами и всяким мусором. достаточно купить сосновый мусор в качестве дров.. и фсе.. фсе будет в продуктах сгорания смолы. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 10 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 10 лютого 2021 (змінено) достаточно купить сосновый мусор в качестве дров.. и фсе.. фсе будет в продуктах сгорания смолы. Если сосна сухая и котел не тлеет а горит - никакого дегтя нет. Мой Атмос тому подтверждение. Заканчиваю сжигать в нем 6-й куб строительного мусора. Сосна 80%, остальное тополь/осина. Змінено 10 лютого 2021 користувачем yurriy исправление ошибки 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
fleshs Опубліковано: 10 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 10 лютого 2021 Насчет выводов на основе "общения" - это ещё та научная стезя Учитывая засраный пиролизник - подозревается топка сырыми дровами и всяким мусором. Вообще - сравнивать потребление дров - это задача достаточно интересная. Как эти дрова учитывались? По весу? Или по машинам? Какая у кого температура в доме? Какое утепление? И т.д. и т.п. банально - в некоторых даже неутепленных домах в стеновм промежутке засыпан керамзит, а в других "для экономии" - только воздух У кого-то в доме +20, а у кого-то - +27. Кто-то любит приврать "как всё плохо", а кто-то - "как у него всё классно". Как сравнивать-то? Чесный результат может дать только замер содержания O2 и температуры дымовых газов (про CO и производные CnHm уже молчу). А я о том же! Более того все эти замеры та же фигня, замеры, испытания проводят сами производители создавая идеальные условия, которые в жизни редкость. И отсюда вопрос: нафига тогда говорить что пиролизник круче? Вся эта фигня пиролизная, маркетинг не более... Тут кто писал что в стропуве газы в трубу улетают? Вы че срьезно? Снизу дрова, сверху огонь... И как это газ освободившись из дров, пройдет НЕВОСПЛАМЕНИВШИСЬ огонь и уйдет в трубу!? То что он невыделяется в стропуве, во время сгорания, это еще как то звучит. Но опять же при сгорании угля летучие газы выделяются и отлично в стропуве сгорают (при определенных условиях даже бабахают). При топке дубом аналогично, но бахают в меньшей степени. Природа сгорания везде одинакова, условия разные. Пиролизник это тот же котел, только горит верхногами и огонь пропустили через форсунку, т.е. искуственно создали давление в районе горения. + дымовые газы, как и котла холмова, дополнительно отдают тепло проходя через воздуховоды. НО! Это все теория, на практике разница за сезон максимув в 1м3. И при такой экономичности куда важнее большая топка и удобство использования. Котел Холмова тут упоминали... Его ж открыть нельзя не вовремя, не после топки (пока угли незагаснут)... Дым валит в помещение, мама негорюй... Все котлы +/- одинаковые... Куда больше роль играет правильная обвязка, горение интенсивное, а не тление. Ну и правильная работа автоматики и своевременное прекращение работы турбины (или закрытие поддувала). Так как много тепла уходит в трубу через котел, после прекращения горения. Свего рода котел превращается в огромный фанкойл. А промежутки между топками могут быть и 6-12 часов. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 10 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 10 лютого 2021 Вся эта фигня пиролизная, маркетинг не более.. Ага. Дураки немцы, это точно... Тут кто писал что в стропуве газы в трубу улетают? Вы че срьезно? Снизу дрова, сверху огонь... И как это газ освободившись из дров, пройдет НЕВОСПЛАМЕНИВШИСЬ огонь и уйдет в трубу!? То что он невыделяется в стропуве, во время сгорания, это еще как то звучит. Но опять же при сгорании угля летучие газы выделяются и отлично в стропуве сгорают (при определенных условиях даже бабахают). При топке дубом аналогично, но бахают в меньшей степени. Л - логика! Так что же там бахает? Не пиролизные газы? Не? Когда биметалл в Стропуве прикрывает подачу воздуха, сгорает далеко не все, что выделяется. Тупо кислорода недостаточно для реакции окисления. Котел остывает, газики недогоревшие накапливаются и подача воздуха возобновляется. Вот в этот момент и бахает. Этими самыми газиками, которые по-вашему там невозможны. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 11 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 11 лютого 2021 Я осознавал, что не лучший КПД, но большая вместительность, всеядность (часто палю строительный мусор (доски старые. иногда с цементом и гвоздями), бумагу, картон и тд) Мені подобається ваша аргументація, яка враховує, що котел є великим компромісом, але в певних умовах з ним жити можна. Проте мені трохи підгорає, коли котлові приписують ті якості, яких в нього нема, і переконують в цьому людей, які дуже добре знають нюанси горіння твердого палива. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
городовой33 Опубліковано: 15 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 15 лютого 2021 Всі твердопаливні які працюють з ТА мають високий КПД і димлять тільки при розпалюванні .Стропува дає гарний кпд навіть без ТА і температура димогазів у неї нижча чим у шахтного а про піролізний взагалі мовчу. Взагалі тема про котли Стропува і якщо немає що сказати про стропуву то пишіть в інших розділах. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 15 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 15 лютого 2021 а про піролізний взагалі мовчу Краще мовчіть... Аби щось казати, треба було б таки виміряти ту температуру. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 16 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2021 Вот в этот момент и бахает. Странно, почему у меня ничего не "бахает" уже 6 лет? Шо я не так делаю? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 16 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2021 Странно, почему у меня ничего не "бахает" уже 6 лет? Шо я не так делаю? А Вы не рассказываете сказок, что во время горения дров в Стропуве не выделяются пиролизные газы. Вот и не бахает Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
городовой33 Опубліковано: 16 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2021 Тема для користувачів стропуви ,є що показати будьласка ,температуру димогазів міряти незбираюсь просто раджу почитати характеристики різних котлів від різних виробників тим більше що ця температура в жодному котлі непостійна . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 16 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2021 Тема для користувачів стропуви ,є що показати будьласка ,температуру димогазів міряти незбираюсь просто раджу почитати характеристики різних котлів від різних виробників тим більше що ця температура в жодному котлі непостійна . Так, котлів різних дуже багато. Тому стверджувати, що у Стропуви найнижча температура димогазів, а у піролізних котлів найвища - щонайменше необ'єктивно. Вона залежить від конкретного теплообмінника, який у більш технологічних котлів розвинутий краще і краще знімає тепло з димогазів. У Стропуви взагалі дуже обмежена можливість відбору тепла з димогазів. Бочка та й годі, ніяких лабіринтів, ребер, тощо. Хіба що на підігрів повітря на вході. Тепер до суті питання. Виміряна температура димогазів у мого піролізника на дровах від 130 у режимі мінімальному до 178 при максимальній потужності. У Стропуви не довелось вимірювати самому, але у ютьюбі є відео з вимірами. І температура димогазів Стропуви 200-250 градусів. Що і не дивно, бо горіння проходить близько до димоходу і нічого, крім стінок бочки тепла у димогазів не забирає. Окремо дякую за пораду більше читати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
городовой33 Опубліковано: 16 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2021 Якщо я непомиляюсь то ви самі варите всякі котли (тільки звернув увагу)і показники з ваших котлів і заводських будуть різні а простий користувач небуде бігати з термометром (пірометром ) тому що воно мені зовсім нецікаво, зробив собі котел працює і добре а далі то немоє.Ваші пости читав на інших форумах але то було давно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 16 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2021 Якщо я непомиляюсь то ви самі варите всякі котли (тільки звернув увагу)і показники з ваших котлів і заводських будуть різні а простий користувач небуде бігати з термометром (пірометром ) тому що воно мені зовсім нецікаво, зробив собі котел працює і добре а далі то немоє.Ваші пости читав на інших форумах але то було давно. Ви помиляєтесь . Моя професія дуже далека від зварювання металу. Хіба що варимо 17-мікронний золотий дріт до чіпів . Але перед тим, як купити собі ТТ-котел, я якомога глибше вивчив як влаштовані різні котли і до вибору підійшов свідомо. Мої пости є тільки на двох форумах - на виноградному та на цьому. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
городовой33 Опубліковано: 16 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2021 Юриййй Юриййй Живу здесь Регистрация:17.01.10 Сообщения:5.733 Благодарности:2.932 Адрес:Украина ,Полтава, пгт.Чутово Пару фоток котла 0 alex 0, еще одну партию загружаю. Вложения: 20130407_175029.jpg Це з форум хауса . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 16 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2021 Це з форум хауса . Ні, це не я. Все життя прожив у Полтаві та не реєструвався на форумхаусі. Так собі з вас детектив . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ttkotel Опубліковано: 16 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2021 Нету на этом форуме производителей и продаванов котлов и другого разного полезного оборудования, одни только пользователи сидят и обсуждают преимущества и недостатки одного оборудования перед другим , вот думают, нечем больше заняться, напишу пару - восемь тысяч сообщений на форуме Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 16 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2021 Нету на этом форуме производителей и продаванов котлов и другого разного полезного оборудования, одни только пользователи сидят и обсуждают преимущества и недостатки одного оборудования перед другим , вот думают, нечем больше заняться, напишу пару - восемь тысяч сообщений на форуме Та есть, есть. Например, Вы : Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ttkotel Опубліковано: 16 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2021 Та есть, есть. Например, Вы Ну да, я и не скрываю, не маскируюсь под пользователя, не регистрирую клонов и т. Д. И т п. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 16 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2021 Ну да, я и не скрываю, не маскируюсь под пользователя, не регистрирую клонов и т. Д. И т п. Это да. Тем более, что котлы продаете реально топовые. Не стыдно с открытым забралом . А я реально радиоинженер. И зарабатываю в области микроэлектроники. Просто мне эта тема интересна. Как пользователю. Вот ради интереса купил палету житомирских брикетов RUF. В сутки уходит 3 пачки, это около 31 кг. По стоимости сопоставимо с газом получается. Дрова таки существенно дешевле брикетов. Но брикеты удобные, не отнять. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз