AndryG Опубліковано: 10 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 10 лютого (змінено) Позавчора запустив теплу підлогу. Годину возився з витратомірами, що стоять як вкопані, повітрям, що не хоче вилазити, з котлом, що не гріє. Поки не додумався глянути на стрілку на насосі Не можу знайти як відрегулювати перепускний клапан на підмісі. І вся та купа статей про балансування гілок кудись поникалась - у гуглі тільки "подзвоніть і ми розрахуємо ціну". Поки накрутив пропорційно довжині гілки. Треба розбиратися які витрати повинні бути, на який режим ставити насос, де його та точка робоча і якої температури воду йому дати. Насос інтелектуальний, енергоефективний з pp/pc режимами, а я інструкцію загубив. Знайшов гільзу для датчика капілярного, а вона така здоровенна, що в дюймовій труби протоку майже не лишиться як її туди всунути. Приліпив до корпусу насосу, обмотавши його утеплювачем. Змінено 10 лютого користувачем AndryG 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Perforator21 Опубліковано: 10 лютого Поділитись Опубліковано: 10 лютого 1 час назад, AndryG сказал: І вся та купа статей про балансування гілок кудись поникалась - у гуглі тільки "подзвоніть і ми розрахуємо ціну". Поки накрутив пропорційно довжині гілки. Пропорційно довжині це абсолютно рабочий варіант якщо немає тепловізора. Для вас все ще простіше: підгоняєте розхід так, щоб температура обратки на всіх гілках була однакова. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 17 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 17 лютого Збираюсь завтра стілити настил на горищі. Щоб накрити мінеральну вату придивився в епіку Вітрозахисна мембрана RoofGuard 100 рулон 75 кв.м паропроникність: >1800г/м2х24год. Поліз на форум пошукати скільки і яких цвяхів бити в дошку 100х30 щоб зайвих не бити і дошку не покрутило і наткнувся на тему з конденсатом. Не зрозумів як він побачив конденсат між пароізоляцією і ватою але закінчилась історія після прибирання мембрани, що була поверх вати. Тепер сиджу і думаю чи треба мені та мембрана. Може взяти просто агроволокно в с/г магазині щоб вата не пилила? А може я даремно панікую і там діло було у зазорі між дошками, який я 1-1.5 см. робити збираюся. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 17 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 17 лютого (змінено) А ще я по мотивам теми про задування пінопласту в стіни прикупив собі дуйку садову, гофрований шланг, пінопласт, коронку 50 - все як в інструкції. Пробурив дірку, із задоволенням просмакував пустоту і... дуйка не запрацювала Сам дивуюсь, як я примудрився не спробувати її увімкнути в магазині і потім вдома. Чекаю на нову... Змінено 17 лютого користувачем AndryG Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 17 лютого Поділитись Опубліковано: 17 лютого 38 хвилин тому, AndryG сказав: А ще я по мотивам теми про задування пінопласту в стіни прикупив собі дуйку садову, гофрований шланг, пінопласт, коронку 50 - все як в інструкції. Пробурив дірку, із задоволенням просмакував пустоту і... дуйка не запрацювала Сам дивуюсь, як я примудрився не спробувати її увімкнути в магазині і потім вдома. Чекаю на нову... А ви зовні що не будете утеплювати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 17 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 17 лютого 4 хвилини тому, МаТраС сказав: А ви зовні що не будете утеплювати? Буду і зовні. Люди розказують, що зовнішнє утеплення без задувки виявилося таким собі. Ще проблема з отворами в стіні. Треба все гільзувати бо потім стіни не просвердлиш без купи пінопласту на вулиці. Треба гільзу для проводки на сарай зробити, гільзу воду вивести на вулицю. Дякую, нагадали А саме складне - припливні клапани в кімнати хочу і ніяк не можу знайти такі, щоб доробити в них дистанційне керування заслонкою. Доведеться, мабуть, сведлити під 125 трубу вентиляційну, гільзувати і потім шукати підходящий вже припливний клапан. Є одна модель - на московії хлопець переробляє. Ніяк не можу знайти на алі аналогічний. https://www.youtube.com/watch?v=LlOY6mqftTY Може хто вміє шукати на аліку чи впізнав модельку? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 17 лютого Поділитись Опубліковано: 17 лютого 1 годину тому, AndryG сказав: Буду і зовні. Люди розказують, що зовнішнє утеплення без задувки виявилося таким собі. Ще проблема з отворами в стіні. Треба все гільзувати бо потім стіни не просвердлиш без купи пінопласту на вулиці. Треба гільзу для проводки на сарай зробити, гільзу воду вивести на вулицю. Дякую, нагадали А саме складне - припливні клапани в кімнати хочу і ніяк не можу знайти такі, щоб доробити в них дистанційне керування заслонкою. Доведеться, мабуть, сведлити під 125 трубу вентиляційну, гільзувати і потім шукати підходящий вже припливний клапан. Є одна модель - на московії хлопець переробляє. Ніяк не можу знайти на алі аналогічний. https://www.youtube.com/watch?v=LlOY6mqftTY Може хто вміє шукати на аліку чи впізнав модельку? Варік запінювати розглядали замість пінопласту? Я в роздумах, літом буду дерев яне перекриття доутепляти. Не хочу зривати дошки. Думав про піну. А про впш спосіб забув) правда,не ясно,як ті шаріки по горизонталі ляжуть... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dred1717 Опубліковано: 18 лютого Поділитись Опубліковано: 18 лютого 11 часов назад, AndryG сказал: Збираюсь завтра стілити настил на горищі. Щоб накрити мінеральну вату придивився в епіку Вітрозахисна мембрана RoofGuard 100 рулон 75 кв.м паропроникність: >1800г/м2х24год. Поліз на форум пошукати скільки і яких цвяхів бити в дошку 100х30 щоб зайвих не бити і дошку не покрутило і наткнувся на тему з конденсатом. Не зрозумів як він побачив конденсат між пароізоляцією і ватою але закінчилась історія після прибирання мембрани, що була поверх вати. Тепер сиджу і думаю чи треба мені та мембрана. Може взяти просто агроволокно в с/г магазині щоб вата не пилила? А може я даремно панікую і там діло було у зазорі між дошками, який я 1-1.5 см. робити збираюся. Теж хотів вату накрити вітрозахисною мембраною, але побачив на форумі, що у людей вата мокріє і у знайомих таке чув, тому відмовився від цієї ідеї. Живу цю зиму без паробар'єру, з ватою все добре, конденсат відсутній, в будинку тепло, з горища не дме холодом, вату не видуває. Тому напевно буду без вітрозахисної мембрани. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denis-k Опубліковано: 18 лютого Поділитись Опубліковано: 18 лютого 12 часов назад, AndryG сказал: Не зрозумів як він побачив конденсат між пароізоляцією а вы делайте своему домику иногда проверку простаты, я сам периодически контролирую такие вещи, поднимаю мембрану и тупо засовываю руку на дно перекрытия под вату до пароизоляции 12 часов назад, AndryG сказал: Може взяти просто агроволокно в с/г магазині щоб вата не пилила? Агроволокно тоже норм вариант. Вату всеже лучше накрыть, меньше потери тепла, тепло не выдувается Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 18 лютого Поділитись Опубліковано: 18 лютого 12 годин тому, AndryG сказав: Поліз на форум пошукати скільки і яких цвяхів бити в дошку 100х30 щоб зайвих не бити І як , знайшли ? Для надійного з`єднання цвях має заходити в основу до якої кріпиться дошка на 2/3 від товщини цієї дошки. Тобто , якщо дошка 30мм то цвях має бути 90мм. і їх має бути 2 на один елемент з`єднання. 12 годин тому, AndryG сказав: який я 1-1.5 см. робити збираюся. Зайве. ІМХО. бити встик , як правило дошки нарізані криво і бючи встик там так і так будуть зазори 3-5мм. + дошка мокра і після висихання ці щілини ще збільшаться. Цього більш ніж достатньо. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 18 лютого Поділитись Опубліковано: 18 лютого 10 хвилин тому, denis-k сказав: Вату всеже лучше накрыть, меньше потери тепла, тепло не выдувается Вата і так зі сторони приміщення закрита пароізоляцією , що зводить рух повітря через неї майже до нуля , про яке "видування" може йти мова. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
KakTuz Опубліковано: 18 лютого Поділитись Опубліковано: 18 лютого 12 часов назад, МаТраС сказал: Варік запінювати розглядали замість пінопласту? Я в роздумах, літом буду дерев яне перекриття доутепляти. Не хочу зривати дошки. Думав про піну. А про впш спосіб забув) правда,не ясно,як ті шаріки по горизонталі ляжуть... я как то задул, под гипсокартон, на чердаке под фанеру шанитую между стропилами. Гарантировать качество той пены вас никто не сможет, сильно зависит от тепературы при выполнении работ. Есть напыляемая - вроде работает, но она на поверхность наносится, а не в дырки задувать. В общем сплошное разочарование. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 18 лютого Поділитись Опубліковано: 18 лютого 52 хвилини тому, KakTuz сказав: я как то задул, под гипсокартон, на чердаке под фанеру шанитую между стропилами. Гарантировать качество той пены вас никто не сможет, сильно зависит от тепературы при выполнении работ. Есть напыляемая - вроде работает, но она на поверхность наносится, а не в дырки задувать. В общем сплошное разочарование. Ну тільки варік в отвори Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 18 лютого Поділитись Опубліковано: 18 лютого 3 години тому, denis-k сказав: сам периодически контролирую таки )) професійний сленг?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 18 лютого Поділитись Опубліковано: 18 лютого 15 годин тому, AndryG сказав: Збираюсь завтра стілити настил на горищі. Щоб накрити мінеральну вату придивився в епіку Вітрозахисна мембрана RoofGuard 100 рулон 75 кв.м паропроникність: >1800г/м2х24год. Поліз на форум пошукати скільки і яких цвяхів бити в дошку 100х30 щоб зайвих не бити і дошку не покрутило і наткнувся на тему з конденсатом. Не зрозумів як він побачив конденсат між пароізоляцією і ватою але закінчилась історія після прибирання мембрани, що була поверх вати. Тепер сиджу і думаю чи треба мені та мембрана. Може взяти просто агроволокно в с/г магазині щоб вата не пилила? А може я даремно панікую і там діло було у зазорі між дошками, який я 1-1.5 см. робити збираюся. Тут є Руфінспектор. Бувши модератор. Вузькоспеціалізований спець. Він точно про мембрани і конденсат розкаже Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 18 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 18 лютого (змінено) Цвяхи взяв 80. Набрав з розрахунку по два бити, почав - щось загусто, перейшов на один по середині. Та тепер думаю, що не треба лінитись Згадав відосик, де мужика загнобили, що він стик всіх дощок на одній лінії зробив. Тепер такий дер профі - через одну кладу з розбіжккою у дві лаги Мембрану взяв все ж в епіку. На вигляд те саме агроволокно тільки більш цупке. Покладу під дошки, щоб вата не пилила. По боках вже видно буде потім. Як буде горе з нею, то розрвжу її по щелинах і все. Дошки кладу з інтервалом 150. Виходить біля 20мм зазор - хай дихає вата. Дошок я набрався, як собака бліх хз як їх тепер висушити, щоб не покрутило. Складу на горищі їх сіткою щоб більше точок фіксації було та сподівмтимусь, що не покруте. Змінено 18 лютого користувачем AndryG Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 18 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 18 лютого (змінено) А ще проходить експеримент з інвертором і нічним тарифом за мотивами бесіди в телеграмчику t.me/forum_sdv_solar/4431/144532 і вище на пів годинки. Deye 6кВт, акумулятор б/в з нкон 16s 100аг і нагрівач 950 Вт. Висновки згодом... Змінено 18 лютого користувачем AndryG Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 25 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 25 лютого В кутах кімнат будуть двері. До вже наявної кап. стіни я ставив перегородки. Порадьте, будь ласка, як тепер додати зі сторони стіни 10-15см щоб тріщинами не пішло і двері тримались. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 25 лютого Поділитись Опубліковано: 25 лютого Викласти з кирпича. Кожен другий ряд анкерити арматурой до стіни. Арматуру анкерити під кутом. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 25 лютого Поділитись Опубліковано: 25 лютого 3 години тому, AndryG сказав: В кутах кімнат будуть двері. До вже наявної кап. стіни я ставив перегородки. Порадьте, будь ласка, як тепер додати зі сторони стіни 10-15см щоб тріщинами не пішло і двері тримались. То ви хочете додати до стіни (синє) , чи до перегородки ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 25 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 25 лютого (змінено) 19 хвилин тому, andrey_ka сказав: То ви хочете додати до стіни (синє) , чи до перегородки ? Синє до стіни. І таких три штуки. І на синій стороні завіси Були думки дошку 50 через проставки турбошурупами прикрутити і обтягнути все гіпсокартоном. Та думаю, що дерево покрутить і все розлізеться тріщинами. Змінено 25 лютого користувачем AndryG Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 25 лютого Поділитись Опубліковано: 25 лютого можке трубу профільну? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denis-k Опубліковано: 25 лютого Поділитись Опубліковано: 25 лютого кирпич + анкеровка норм вариант петли будут на дверной раме, так что не сильно оно будет под нагрузкой Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 25 лютого Поділитись Опубліковано: 25 лютого 2 години тому, AndryG сказав: Синє до стіни. І таких три штуки. І на синій стороні завіси Виріжте штукатурку на ширину елемента який хочете додати. Візьміть перфоровану металеву пластину , десь 2-3мм товщини ,щось на кшталт ось такого: поріжете її на шматки , зігнете під кутом 90гр. Або підвіси для ГК , тільки знайти потовстіші. І під час кладки через ряд будете додавати по 2шт. Однією стороною на дюбеля до стіни , іншою в кладочний розчин. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 25 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 25 лютого (змінено) Класти стовпчиком по пів цеглинки? Сподівався на простіше рішення. Це для однорідності матеріала? Змінено 25 лютого користувачем AndryG Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз