igorrius Опубліковано: 13 червня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 13 червня 2023 20 минут назад, Yull сказал: Все так. У вбудованих витяжках глибина дорівнює глибині верхніх шкафів - 30см. Глибина понад 60см - це ж вона буде виступати за столешницю. Її треба дуже високо вішати щоб головою не битися постійно, це більше для професійних кухонь. у меня не куда ее встраивать, просто прикрепить к стене надо , высоты есть 40 см чтобы вентканал под 90 градусов вправо , через 130см под 90 градусов прямо и в вентканал. если плита 60 см от фасада газ плиты до тыла, то ( это ж термином глубина называется ? ) и вытяжка глубиной 60см должна быть как минимум ? или на практике вытяжку берут меньше размера плиты от фасада до тыла ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yull Опубліковано: 13 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 червня 2023 1 час назад, igorrius сказал: у меня не куда ее встраивать, просто прикрепить к стене надо , высоты есть 40 см чтобы вентканал под 90 градусов вправо , через 130см под 90 градусов прямо и в вентканал. если плита 60 см от фасада газ плиты до тыла, то ( это ж термином глубина называется ? ) и вытяжка глубиной 60см должна быть как минимум ? или на практике вытяжку берут меньше размера плиты от фасада до тыла ? Так, на практиці меншу. Там не так розмір як потужність важлива. Але їх зараз багато різних за формою і дизайном. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 14 червня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 14 червня 2023 скажите подалуйста , а сильно хуже вот этот вариант для подключения вытяжки vents.ua/catalog/air-ducts-for-ventilation-heating-and-air-conditioning чем вот такой vents.ua/series/round-duct гибкий - вроде бы как более шумный ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 14 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 червня 2023 19 хвилин тому, igorrius сказав: гибкий - вроде бы как более шумный ? Ні, найбільша різниця в падіння тиску. Метр-два я б підключав гофрою, а якщо треба більше, то краще гладкий. Ну і якщо вмуровувати або підшивати під стелею, то тільки жорсткий. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 14 червня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 14 червня 2023 (змінено) 1 час назад, volomoto сказал: Ні, найбільша різниця в падіння тиску. Метр-два я б підключав гофрою, а якщо треба більше, то краще гладкий. Ну і якщо вмуровувати або підшивати під стелею, то тільки жорсткий. я так понимаю, сверху пристенной вытяжки выходит отверстие ( по центру ? ближе к стене ? ) круг 150мм нужно повернуть вправо на 90 градусов , потом горизонтально вправо со смещением вниз до дециметра и в стене в вентканал , то есть опять поворот 90 градусов . наверное нужно купить два поворота 90 градусов , вот такой поворот vents.ua/product/323 состыкуется с самой вытяжкой и с гофрой такой : vents.ua/series/aluvent или они не подходят друг к другу ? Змінено 14 червня 2023 користувачем igorrius Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 15 червня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 15 червня 2023 и еще такой вопрос : по высоте у меня есть от плитки до потолка сантиметров 64 вытжку присмотрел с минимальной высотой 47 см чтоб прикинуть , влезет ли- плюсую 47 см и диаметр воздуховода 15см получается 62 см влезет , или надо что то меньшей высотой присмотреть ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 15 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 червня 2023 40 минут назад, igorrius сказал: по высоте у меня есть от плитки до потолка сантиметров 64 Плитки какой!? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 15 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 червня 2023 Я так розумію це висота від фартуха до стелі. Краще всього взяти рулетку, поїхати в гіпермаркер і там поміряти схожі моделі Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 15 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 червня 2023 (змінено) 45 хвилин тому, DimaF сказав: Плитки какой!? шакаладной якщо до стелі 64 см, сама витяжка займає 47 см, труба 15 см, а отвір у вентканал не у стелі, то має бути коліно . коліно ну ніяк не влізе в 2 см. @igorrius, ти геть неякісної згущьонки об'ївся шо так тупиш? де а = 189 мм (з посилання вище). Тобто 189-150 = 39 мм (4 см). вже не влазить. Змінено 15 червня 2023 користувачем outdoor24 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 15 червня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 15 червня 2023 9 минут назад, outdoor24 сказал: якщо до стелі 64 см, сама витяжка займає 47 см, труба 15 см, а отвір у вентканал не у стелі, то має бути коліно оказывается вытяжки продаются уже в комплекте с гофрой . думаю впихну 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 15 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 червня 2023 19 годин тому, igorrius сказав: поворот 90 градусов якщо не гофра, то краще два коліна по 45. І в комплекті має бути перехіднмк з 150 на 100, хоча завуження не бажане, але іще залежить від перерізу канала... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 17 червня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 17 червня 2023 В 15.06.2023 в 17:07, i.may сказал: якщо не гофра, то краще два коліна по 45. І в комплекті має бути перехіднмк з 150 на 100, хоча завуження не бажане, але іще залежить від перерізу канала... так если гофра идет в компоекте - то конечно гофра . вот думаю : а подключение гофры в вентшахту как организовать ? думал просто запенить там монтажной перой, возможно нужно купить вот это : Пластина настенная для круглых каналов vents.ua/series/wall-plate-for-round-ducts там куча серий : 25 35 15 45 - в чем отличие серий - не ясно . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 17 червня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 17 червня 2023 (змінено) или такой брать ? vents.ua/series/connector-with-plate-for-round-ducts Соединитель с пластиной для круглых каналов Змінено 17 червня 2023 користувачем igorrius Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 17 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 червня 2023 27 хвилин тому, igorrius сказав: там куча серий : 25 35 15 45 - в чем отличие серий - не ясно Різниця в діаметрі, див. "Характеристики" 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 17 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 червня 2023 20 хвилин тому, igorrius сказав: или такой брать ? Як на мене такий краще, з хомутом. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 17 червня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 17 червня 2023 10 часов назад, i.may сказал: Як на мене такий краще, з хомутом. интересно , тот соединитель соединяется с поворотом напрямую vents.ua/product/323 или только через круглый вентканал соответствующего диаметпа ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 22 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 22 липня 2023 В 13.06.2023 в 12:29, Yull сказал: Так, на практиці меншу. Там не так розмір як потужність важлива. Але їх зараз багато різних за формою і дизайном. какая мощность является приемлимой ? у моей заявлено 180 , ваттметр намерял 155 вт , правда напругу не смотрел . Так тянет вроде бы не ахти , или с вытяжками всегда так ? хочется чтоб лучше сосала ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 22 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 липня 2023 42 минуты назад, igorrius сказал: Так тянет вроде бы не ахти , или с вытяжками всегда так ? К сожалению вытяжки сейчас такие. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 22 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 22 липня 2023 19 минут назад, DimaF сказал: К сожалению вытяжки сейчас такие. а у Вашей какая мощность ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 22 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 липня 2023 Только что, igorrius сказал: а у Вашей какая мощность ? Без понятия) Собственно сама вытяжка это вишенка на торте в деле вентиляции кухни. Главное это правильный вентканал, желательно без этих пластиковых горизонтальных труб. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 22 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 22 липня 2023 1 час назад, DimaF сказал: Без понятия) Собственно сама вытяжка это вишенка на торте в деле вентиляции кухни. Главное это правильный вентканал, желательно без этих пластиковых горизонтальных труб. у меня еще и расстояние от вытяжки до плиты 90 см , поэтому неэффективно запахи улавливает . Надо наверное газовую плиту приподнять Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 22 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 22 липня 2023 1 час назад, DimaF сказал: Главное это правильный вентканал, желательно без этих пластиковых горизонтальных труб. так пластиковый канал не айс ? у меня сейчас тонкая гофра - шелестелка , что шла в комплекте с вытяжкой . Думал со временем заменить на пластиковую трубу, чтоб красивее смотрелось , а пластиковый вентканал - не очень ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 22 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 липня 2023 1 час назад, igorrius сказал: Надо наверное газовую плиту приподнять Ээээ, как это будет выглядеть?? 1 час назад, igorrius сказал: у меня сейчас тонкая гофра - шелестелка , что шла в комплекте с вытяжкой . Думал со временем заменить на пластиковую трубу, чтоб красивее смотрелось , а пластиковый вентканал - не очень ? Любые кривоколенные горизонтальные участки вентиляции ухудшают процесс вентилирования. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 22 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 липня 2023 3 години тому, igorrius сказав: у меня еще и расстояние от вытяжки до плиты 90 см , поэтому неэффективно запахи улавливает . Надо наверное газовую плиту приподнять Тобто , вас не влаштовують запахи на кухні , чи запахи в інших кімнатах від кухні? Для ефективної витяжки на кухні вам потрібно: 1. Над плитою великий зонт , щоб все що надходить з плити попадало у зону цього зонту , і чим він більший тим краще. 2. Обов'язковий приток повітря до кухні (щілина під дверима) не менше перерізу витяжного каналу , а краще трохи більший. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 23 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 липня 2023 11 часов назад, andrey_ka сказал: 2. Обов'язковий приток повітря до кухні (щілина під дверима) не менше перерізу витяжного каналу , а краще трохи більший. Для этого лучше всего окно открывать когда готовишь, иначе щель надо 5 сантиметров делать)) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз