Master01 Опубліковано: 4 червня 2021 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2021 Здравствуйте форумчане, уже какое-то время тайно подглядываю к вам за мудростями быта, но настал момент, когда ответа (однозначного) на свой вопрос я не нашел, посему решил поднять дискуссию. С завода нож косилки был тупой, прям вот совсем, кромка полукруглая. Посему, я не пойму, это какой-то "сделай сам" или так задумано конструкторами? В интернетах обрисовалось два лагеря: Режет - красиво, но отрастает быстрей Рубит - рвёт, но газон растёт медленней А как поступаете вы? Лирика: траву кошу бензинкой 225 кубов, основной газон клевер, по большой части собираю покос в травосборник и мульчирую этим под кустами. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dealer Опубліковано: 4 червня 2021 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2021 Купить новый нож или заточить этот?! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Master01 Опубліковано: 4 червня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 4 червня 2021 Купить новый нож или заточить этот?! Я им и 10 раз не косил, зачем новый? Я понять не могу, его забыли заточить на заводе или так и задумано? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 4 червня 2021 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2021 Заточить. Хоть болгаркой 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Zvezdetz Опубліковано: 5 червня 2021 Поділитись Опубліковано: 5 червня 2021 Я им и 10 раз не косил, зачем новый? Я понять не могу, его забыли заточить на заводе или так и задумано? Для начала, кто производитель инструмента ?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 5 червня 2021 Поділитись Опубліковано: 5 червня 2021 Макакам разница? Мне вот тоже интересно точить или нет? Точу практически после каждого покоса, не могу смотреть на лохматый срез после покоса тупым ножом. А вот сервисники говорят вообще точить не нужно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Master01 Опубліковано: 5 червня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 5 червня 2021 Для начала, кто производитель инструмента ?) Scheppach модель MS225-53E Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 6 червня 2021 Поділитись Опубліковано: 6 червня 2021 Макакам разница? Пардон, Айпадло правит так, что на голову не налазит. Писал «А какая разница?» Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bardyk Опубліковано: 14 липня 2021 Поділитись Опубліковано: 14 липня 2021 Нож на острие не затачивается - кромка делается "притупленной" изначально, т. к. трава практически сразу слизывает острие. Только "правка" режущей части из-за возможных зазубрин. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Michael_A Опубліковано: 22 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 серпня 2023 Точу раз в рік, перед кожним сезоном Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 22 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 серпня 2023 А мене більш цікавить чи знімає хто ніж з газонокосарки і як часто. В інструкції написано, що після 3-4 відкручувань потрібно замінити гвинт, яким кріпиться ніж. Де купити запасний гвинт поки не знайшов. То може не відкручувати ніж? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 22 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 серпня 2023 Точу кожний третій/четвертий раз в залежності від трави. не хочу приводити чийсь нещодавній знімок газону де трава на кінчиках має не зріз, а рваний край. взагалі не розумію дурницю на рахунок поради точити ніж раз на рік. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Malchish Опубліковано: 24 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2023 Купил косилку Stiga, - сразу обратил внимание что "с завода" нож не острый. Тупым его тоже назвать нельзя, но точно не заточен. Думаю производители косилок "что-то знают", иначе ножи былибы как у Gillette... Через пару покосов наехал на камень - получил пару конкретных "выгрызов" на ноже, - заточил эти места болгаркой как в Gillette - теперь у меня "комбинированый" вариант ножа тупо-острый :). 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 24 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2023 (змінено) В 05.06.2021 в 16:15, Фрай сказал: Макакам разница? Мне вот тоже интересно точить или нет? Точу практически после каждого покоса, не могу смотреть на лохматый срез после покоса тупым ножом. А вот сервисники говорят вообще точить не нужно. Каким макакам? Пля, гребанный Т9!!! но уже не исправишь за точить или нет винимательно смотрим на фото как вам рез? Это все тупой нож, он сшибает вершки, а не косит. Змінено 24 серпня 2023 користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 3 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 вересня 2023 я иногда точу нож так ,что им можно бриться. Работник сразу замечает , что нож наточен остро. Нужно ли это не скажу ,но я не умею точить не остро . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MrBeen Опубліковано: 21 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 вересня 2023 Я напильничком аккуратно кромку подвожу на газонокосилке где-то раз в месяц это 4-5 покосов у меня в целом достаточно вроде как 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 21 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 вересня 2023 точу бруском. Очень остро . Рез замечательный . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз