Humanite Опубліковано: 27 квітня 2021 Поділитись Опубліковано: 27 квітня 2021 можна й так. Притому що споживання 6000 кВт*годин/рік саме від сонця ще треба щоб співало з поточними потребами домогосподарства. Тобто спеціально в сонячні години щось споживати треба... В нас більше вранішнє-вечірнє. Це вирішується автоматикою (що само по собі не з дешевих) або акумуляторами (від чого зростає ціна обладнання майже вдвічи та й с самого початку кажуть що намагаються цього уникнути). Мені запропонували гріти гарячу воду за допомогою електричних панелей. Порахували - така лафа, майже за рік окупиться. От тільки коли рахували, то забули що вночі фотопанелі не працюють, так само як і при снігу. Ну а головне, і повинен (саме повинен) слідкувати що вода перегрівається та хутко використовувати. Ну і знов - мені дешевше гроші вкласти кудись і лише на відсотки сплачувати рахунки за єлектрику замість того, щоб ці гроші морозити в обладнання, рабом якого я буду довгі роки. Добавлено через 7 минут Є люди, котрі шукають чим корисним руки заняти. Вибачте, але навіяло. Заходить лейтенант до офіцерської вбиральні, коли там цілий генерал маструбує. Лейтенент - що ви пане генеоале таке робите? Генерал - маструбую, але і ти скоро будеш маструбувати. Лейтенант - та в мене якось і з жінками непагано виходить, навіщо я буду маструбувати? Генерал - бо в мене ніяк не виходить, а руки вже втомились! Збирання з металобрухту - збирання металобрухту, але з маструбуванням. Чи як кажуть деякі кондитери - з гівна ніхто не зліпить канхвету, окрім мене. Добавлено через 2 минуты Я поставив як раз з аккумуляторами! Гроші я витратив тільки на обладнання, так як все встановлював та підключав сам. 24 панелі, інвертор, кабелі, автомати, система кріплення вийшли десь 2700 доларів. Тобто все обладнання стало в 2 700 долярів? Це на 5 кВт встановленої потужності і ....... кВт*годин ємності акумуляторів? (літій, залізо-полімер чи свинець)? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 27 квітня 2021 Поділитись Опубліковано: 27 квітня 2021 Тобто все обладнання стало в 2 700 долярів? Це на 5 кВт встановленої потужності і ....... кВт*годин ємності акумуляторів? (літій, залізо-полімер чи свинець)? Все обладнання брав нове, на інвертор 5 років гарантія, акумулятори звичайні автомобільні 100А 4 штуки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 27 квітня 2021 Поділитись Опубліковано: 27 квітня 2021 Все обладнання брав нове, на інвертор 5 років гарантія, акумулятори звичайні автомобільні 100А 4 штуки. А чи незамало 3,2 кВт*год ємності для автономії? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 27 квітня 2021 Поділитись Опубліковано: 27 квітня 2021 А чи незамало 3,2 кВт*год ємності для автономії? В нас не буває довгих відключень в темну пору доби. Акумуляторів достатньо на 5 годин при навантаженні 400-450 Вт - це просто тестував. А при 150-200 Вт, я думаю, достатньо буде, щоб протриматися 10-12 годин. Це в крайньому випадку! Такого ще не було за останні 5-7 років. Акуми, в моєму випадку, швидше для підтримки потужності на короткий проміжок, чим для повної автономії. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 27 квітня 2021 Поділитись Опубліковано: 27 квітня 2021 Хто в темі, підкажіть, чи можна щось заколхозити, щоб поставити собі сонячні панелі кіловат на 5-7-10, але так, щоб не мати ніяких справ ані з зеленим тарифом, ані з тими зеленими довбнями. Електрика у мене підключена від реса, хотілося б поставити щось мережеве, щоб з акумами не заморочуватися, але так, щоб поменше головняка в плані стосунків з державою. 1. Мережевий інвертор на компенсацію споживання 2. Гібридний інвертор на компенсацію споживання Перший само по собі без акумулятора. Другий варіант з акумулятором, але можна і без акумулятора реалізувати, але будуть інколи вивалювання в аварію Добавлено через 2 минуты Почитав, цікаво і складно. Тепер наступне питання: яка вартість оформлення ЗТ? Якщо самому робити то вартість лічильника і за його встановлення до 1000грн. Крапка. Це, звісно , якщо є потужність підведена 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вомбат Опубліковано: 27 квітня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 27 квітня 2021 Це, звісно , якщо є потужність підведена Якщо є 3 квт потужності - то можна тільки на 3 квт встановлювати батарей? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 27 квітня 2021 Поділитись Опубліковано: 27 квітня 2021 @Вомбат, Встановити можете скільки заігодно. Генерувати можете не більше 3 кВт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 27 квітня 2021 Поділитись Опубліковано: 27 квітня 2021 Якщо є 3 квт потужності - то можна тільки на 3 квт встановлювати батарей? Батарей скільки інвертор підніме, а от інвертор не більше 3кВт Але при 3кВт нема сенсу і заморачуватися з ЗТ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вомбат Опубліковано: 27 квітня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 27 квітня 2021 Але при 3кВт нема сенсу і заморачуватися з ЗТ Отож тому одразу і писав, що не дуже хочу з тим зв"язуватися. Бо це ж треба потужність докуповувати, яка мені і нафіг не треба... Зайві кіловати енергії, як я розуміти, в бойлер можна утилізувати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 27 квітня 2021 Поділитись Опубліковано: 27 квітня 2021 Отож тому одразу і писав, що не дуже хочу з тим зв"язуватися. Бо це ж треба потужність докуповувати, яка мені і нафіг не треба... Зайві кіловати енергії, як я розуміти, в бойлер можна утилізувати? Не все так просто як Вам здається. Найпростіше з ЗТ. Без нього все дорожче і важче 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 28 квітня 2021 Поділитись Опубліковано: 28 квітня 2021 Якщо самому робити то вартість лічильника і за його встановлення до 1000грн. Крапка. Підскажіть - де купити 3-ф лічильник до 1000 грн? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 28 квітня 2021 Поділитись Опубліковано: 28 квітня 2021 Підскажіть - де купити 3-ф лічильник до 1000 грн? Не знаю де. Може спробувати прочитати по іншому 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 28 квітня 2021 Поділитись Опубліковано: 28 квітня 2021 Не знаю де. Може спробувати прочитати по іншому Спробував - не виходить... Якщо можна - поясніть мені нетямущому! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 28 квітня 2021 Поділитись Опубліковано: 28 квітня 2021 Читати - «вартість лічильника і (+) за його встановлення 1000 грн.» 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 28 квітня 2021 Поділитись Опубліковано: 28 квітня 2021 Спробував - не виходить... Якщо можна - поясніть мені нетямущому! Ну, що я могу. Ніц. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tollyn Опубліковано: 28 квітня 2021 Поділитись Опубліковано: 28 квітня 2021 А що буде керувати процесом підмішуванням? Инвертор. Но не подмешивание, а замещение. Добавлено через 52 минуты А про те, що підключення ЗТ безкоштовне, то трішки не так. Я себе подключал безплатно. А вы не подключали и уже знаете, что не так? Тому що таки лічильник потрібно міняти, його потрібно купити (8-10 тис грн) і заплатити в РЕС за заміну (2.5-3 тис грн). Це без підняття потужності! Счетчик, панели, инвертор и т.д. в стоимость оформления не входит. Это просто просто оборудование. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 28 квітня 2021 Поділитись Опубліковано: 28 квітня 2021 Заплатити в РЕС за заміну (2.5-3 тис грн) - ось такі трати, крім обладнання! Чи Ви знаєте, як не платити за заміну лічильника?? То поділіться, буду радий! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 28 квітня 2021 Поділитись Опубліковано: 28 квітня 2021 (змінено) @sanyas15, ви порядок ціни не плутаете? Бо офіційна послуга позапланової заміни лічильника коштує на порядок менше, десь 200 - 300 грн. Хай трифазного дорожче. Хай за виїзд техніка ще +200 грн. Все. Змінено 28 квітня 2021 користувачем porterlv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tosat Опубліковано: 28 квітня 2021 Поділитись Опубліковано: 28 квітня 2021 Пару місяців назад наші ресовці безплатно 2 рази лічильника міняли (нагадаю що в мене одна фаза, лічильник в мене на балансі), але у них були якісь проблеми із зчитуванням Аскує, тож вирішили поміняти, поскільки як мені пояснили пройшло вже 6 років і потрібно робити повірку, чого вони не дуже хотіли, причину описав вище.Чому 2-й раз міняли?, так це по їх халатності: попередній лічильник не рахував нічного тарифу, треба було поскандалити, але не хотів, прийшлося додатково заплатити за денний тариф.Що саме цікаво, так є дані тої людини в області, що його параметризувала, ніяких нових договорів не підписував, хоча думаю що потрібно було б договір про споживання переписати, адже помінявся номер лічильника, а ви тут гроші, гроші... P.S.як виявилося потім проблема з Аскує нікуда не ділася і на новому лічильнику, потім знов приїзджали специ з області, колупалися не менше 2-х годин, міняли і модем, навіть і антену, сім картки інших операторів, а причина виявилася проста: в тому місці де була встановлена зовнішня антена модему чомусь був поганий GSM сигнал, але вони вирішили все радикально: переставили модем з антеною в ящик лічильника, що встановлений на вулиці, відповідно сигнал там нормальний, не те що всередині приміщення, де був раніше модем, хоча мені дивно, бо мобільники роблять в тому місці. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 28 квітня 2021 Поділитись Опубліковано: 28 квітня 2021 @sanyas15, ви порядок ціни неплутаете? Я повідомив суму, що мені (поки що по телефону) озвучили в РЕС. Намагаюся вияснити, де офіційно можна взнати про тарифи на заміну лічильника? Щоб не платити баригам по завищеним цінам! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 29 квітня 2021 Поділитись Опубліковано: 29 квітня 2021 Я повідомив суму, що мені (поки що по телефону) озвучили в РЕС. Намагаюся вияснити, де офіційно можна взнати про тарифи на заміну лічильника? Щоб не платити баригам по завищеним цінам! думаю яку варіант, відкрити свій РЕМ і робити все для людей))) Добавлено через 3 минуты А про те, що підключення ЗТ безкоштовне, то трішки не так. Тому що таки лічильник потрібно міняти, його потрібно купити (8-10 тис грн) і заплатити в РЕС за заміну (2.5-3 тис грн). Це без підняття потужності! що з цього не є матеріалами чи роботою? Чому Вам хтось щось винен робити за "дякую". Навіть в тому РЕМі люди теж їсти хочуть Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ontoshko Опубліковано: 29 квітня 2021 Поділитись Опубліковано: 29 квітня 2021 2) З оформленням СЕС запізнились на 10 років. Ставка компенсації падає, окупність росте... куди вона падає? три роки - це 30% річних - де ви знайдете такий банк(у) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tollyn Опубліковано: 29 квітня 2021 Поділитись Опубліковано: 29 квітня 2021 Заплатити в РЕС за заміну (2.5-3 тис грн) - ось такі трати, крім обладнання! Чи Ви знаєте, як не платити за заміну лічильника?? То поділіться, буду радий! Опять, то что вы не знаете начинаете писать. У нас есть возможность не платить за коррупционную составляющую. Мне лично было не в "падло" пройти самому все процедуры. И на своих двух станциях я не платил, за установку счетчика ни копейки. На первую станцию я не платил, потому что мне просто не выставили такой счет. В 2015 году это было в новинку. Скажу больше я не покупал счетчик и модем тогда в РЭС, а в магазине. На параматризацию счетчик отвозил сам мне так было быстрее, но там сума минимальна 200-300 грн. Это не суммы за оформление, а стандартные суммы которые входят в пакет оборудование. Так же как и плата за мощность. На второй станции платы за установку не было , так это это входило за плату за мощность(до 2020). А плата за мощность была стандартной не увеличенной. Например когда я строил вторую станцию, то заплатил только за 31 квт мощности(нового подключения) и ни копейки больше. Это вышло около 40 к грн. При этом РЭС потратил на модернизацию линии + ТП 1.1 млн грн. И этой модернизации не было если бы я не купил 31 квт мощности. Кто больше потратился, и это "оформление" или нет. Параметризация это плата программирование счетчика инженером, тоже время и тоже физическая процедура. А плата за замену счетчика, это выезд двух бригад. И работы на пару часов. Всего за несколько сот грн. Уже неоднократно слышу, что многие покупают мощность и другие услуги считают что платят за воздух. Это не так. Это как назвать монтаж станции "оформлением". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 29 квітня 2021 Поділитись Опубліковано: 29 квітня 2021 Чому Вам хтось щось винен робити за "дякую". Навіть в тому РЕМі люди теж їсти хочуть Про роботу за "дякую" мова не йде! Вище було вказано, що "підключення до ЗТ безкоштовне". То в чому полягає безкоштовність, якщо за все треба платити? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tollyn Опубліковано: 29 квітня 2021 Поділитись Опубліковано: 29 квітня 2021 Про роботу за "дякую" мова не йде! Вище було вказано, що "підключення до ЗТ безкоштовне". То в чому полягає безкоштовність, якщо за все треба платити? А я не понял, вы имели ввиду, что слово "оформление" означает оборудование и монтаж. Странные какие слова употребляете. Да оборудование стоит денег, мощность стоит денег, замена по своей "прихоти" счетчика стоит денег. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз