delic Опубліковано: В неділю в 13:10 Поділитись Опубліковано: В неділю в 13:10 34 хвилини тому, normal сказав: Її треба розмішувати хоч 2 рази на добу (якщо цього не робили, то наче могло і зіпсуватися), в мене вже на другий день підіймається, але в нас сік з мезгою такий густий, як желе, важко колотити і дуже насичений, тому завжди додаємо воду і цукор, цього разу додавав десь 5л води на 15л мезги і 200гр цукру, при ферментації ще 1-2 тижні бутлі колотю, щоб шапку піни збивати так, авжеж. топив шапку і розмішував як мінімум 2 рази на день у мене десь 50 на 50 сік знизу і мезга зверху Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: В неділю в 15:08 Поділитись Опубліковано: В неділю в 15:08 Може треба було "культурных" дріжджів добавити? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: В неділю в 17:04 Поділитись Опубліковано: В неділю в 17:04 (змінено) Нічого не треба мити і додавати, там вже є купа дріжджів, в мене все грає за одним рецептом: спочатку вишневе вино, потім грушово-яблуневе, далі може бути сливово-ожинове чи вже комбінація всякого, виноградне то останнє у сезоні, навіть у хлібний квас неможна додавати дріжджі, культурні зразу псують смак і все завонюється, я додаю 4 родзинки вже у розлиті бутилки з квасом для карбонизації у холодильнику і через добу вже зливаю з осаду, і то залишається трохи чути дріжджами, а якщо їх додати у закваску, то вже можна її викидати. "Культурні" йдуть тільки для тіста, для вина вже є купа своїх на шкірці, для квасу вирощуються бактерії. Щоб не забродила мезга, це треба або низька температура, або вода з хлоркою, або хз що, в мене такого ніколи не було... Перенесіть десь у тепло і підставте пінопласт під тару з мезгою, щоб не холола Змінено В неділю в 17:13 користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: В понеділок в 07:30 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 07:30 16 часов назад, Dendnepr сказал: Може треба було "культурных" дріжджів добавити? Дрожжи на поверхности винограда. Главное не мыть) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: В понеділок в 09:09 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 09:09 1 час назад, DimaF сказал: Дрожжи на поверхности винограда. Главное не мыть) Там їх стільки різних. Можуть набродити такого, що й не треба. Або бути слабкими і їх подавить патогенна мікрофлора. Тому я за внесення сильних, відібраних селікціонерами. стабільних штамів культурних дріжджів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз