Oleg Опубліковано: 22 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 22 березня 2021 У меня система очистки FK1252, засыпал ранее ecosoftmix A. По воде: присутствует железо, марганец и жёсткость. Могу ли я смешать эти две засыпки (Birm+Dow) для достижения эффекта по устранению этих элементов. В какой пропорции? Заранее извинить прошу, так как я дилетант в этом вопросе. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 22 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 22 березня 2021 (змінено) У меня система очистки FK1252, засыпал ранее ecosoftmix A. По воде: присутствует железо, марганец и жёсткость. Могу ли я смешать эти две засыпки (Birm+Dow) для достижения эффекта по устранению этих элементов. В какой пропорции? Заранее извинить прошу, так как я дилетант в этом вопросе. якщо у Вас працює екомікс без проблем, то нащо вам ці експеременти? уважно почитайте тут які вимоги у Birm до води і подивіться на свій аналіз в описі десь починаючи з центру: www.filtr-voda.pp.ua/product/%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8F-%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D1%96%D0%B7%D0%B0-birm-%D0%BC%D1%96%D1%88%D0%BE%D0%BA-28-3/?utm_source=cd_birm якщо коротко то: — рН води: 6,8 – 9,0. — Лужність: в два рази більше суми концентрації сульфатів і хлоридів. — Відсутність нафтопродуктів і сірководню. — Перманганатна Окислюваність: не вище 4 — 5 мг/л. — Концентрація розчиненого кисню у воді — не менше 15% від вмісту заліза у воді. — Концентрація вільного хлору: менше 0,5 мг/л (хлорування води значно знижує активність BIRM: високі концентрації сполук хлору у воді можуть виснажити каталітичне покриття гранул. — Висота шару: 75 — 90 см (30 — 36 дюймів). — Расширення шару: 35 — 50%. хай навіть, якщо зробитименьший шар і добавити смолу для пом якшення, то вже об єма не вистачить, бо смоли теж треба сантиметрів 50. про розширення в курсі ви. це інформація без ваших показників і це ще не всі нюанси. Однак для застосування завантаження Birm важливо дотримання низки специфічних умов. Перш за все, вода не повинна бути насичена сірководнем, полифосфатами і маслами, а концентрація органічних сполук не повинна перевищувати 5 мг/л. Для застосування фільтра Birm важливо відношення концентрації заліза і кисню: частка розчиненого кисню повинна перевищувати концентрацію заліза як мінімум на 15%. Якщо концентрація кисню недостатня, то перед очищенням води через завантаження Birm слід провести аерацію, тобто насичення киснем. Рекомендований рівень pH становить 6.8 і вище. В іншому випадку перед очищенням розчину через фільтр Birm слід провести корекцію pH. Однак високий рівень рН може призвести до утворення колоїдного заліза, фільтрація якого є скрутною. Для ефективного очищення води від марганцю з допомогою фільтра Birm pH повинен становити від 8 до 9, а якщо в розчині є заліза, то принаймні 8.5. Також завантаження Birm чутлива до хлоруванню, що слід врахувати, перш ніж приступити до водоочистці. Концентрація вільного хлору не повинна перевищувати 0,5 мг/л, в іншому випадку каталітична здатність гранул може виснажитися. Для продуктивної водоочищення через фільтр Birm лужність повинна в два рази перевищувати концентрацію хлоридів і сульфатів. Рекомендована температура – від 5 до 40°С. Висота шару завантаження фільтра Birm становить від 0.75 до 0.9 м, але в ході зворотної промивки шар розширюється на 35 -50%. Швидкість потоку коливається між 10 і 15 м/ч. В ході зворотної промивки промивання через фільтр Birm відбувається зі швидкістю від 24 до 29 м/ч. До іншим вимогам очищення через фільтр Birm можна віднести окислюваність перманганатна ≤ 4-5 мгО/л, лужність (HCO3-) більше 2,5 ммоль/л. Максимальний вміст загального заліза у очищається через Birm фільтр воді не повинна перевищувати 7 мг/л, у тому числі Fe2+ не менше 70% загальної кількості заліза, а загального марганцю повинно міститися до 0,5 мг/л. В ході очищення через Birm фільтр вміст заліза у воді по масі має бути на 30% більше вмісту марганцю. Змінено 22 березня 2021 користувачем МаТраС Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Слободарий Опубліковано: 22 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 22 березня 2021 Схоже питання. Якщо в воді заліза не дуже багато (Але забагато для чистої смоли). Чи можна сумістити в одному балоні комплексну засипку зі смолою? Зважаючи, що від заліза воду мають звільнити верхні шари комплексної засипки. Таким чином підвищити іонну ємність засипки, що актуально для невеличких балонів, а також тому, що в мене лишилось півмішка нової смоли. Чи ляже "звичайна" смола в потрібне місце після зворотньої промивки? Враховуючи що насипна щільність більшості смол +- близька. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 23 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 23 березня 2021 (змінено) Схоже питання. Якщо в воді заліза не дуже багато (Але забагато для чистої смоли). Чи можна сумістити в одному балоні комплексну засипку зі смолою? Зважаючи, що від заліза воду мають звільнити верхні шари комплексної засипки. Таким чином підвищити іонну ємність засипки, що актуально для невеличких балонів, а також тому, що в мене лишилось півмішка нової смоли. Чи ляже "звичайна" смола в потрібне місце після зворотньої промивки? Враховуючи що насипна щільність більшості смол +- близька. є технології, коли робиться мікс від заліза,органіки, нітратів. смола, аніоніти і ще деякі речовини... ви знову таки, як і в минулій своїй темі, не маючи аналізу, ні об єму колони, ні пікової нагрузки, тиску шукаєте істину? смола на морозі не лежала? запакована герметично? Змінено 23 березня 2021 користувачем МаТраС Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Слободарий Опубліковано: 23 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 23 березня 2021 є технології, коли робиться мікс від заліза,органіки, нітратів. смола, аніоніти і ще деякі речовини... ви знову таки, як і в минулій своїй темі, не маючи аналізу, ні об єму колони, ні пікової нагрузки, тиску шукаєте істину? смола на морозі не лежала? запакована герметично? Є така історія, за правдивість якої я не можу поручитись... Дуже схоже... Діло було наприкінці Радянського Союзу... В магазин заходить покупець і питає туалетний папір (дуже дефіцитний тоді). А продавець питає: - А Ви хочете одношаровий, чи багатошаровий? Трохи ошелешений покупець відповідає, а продавець продовжує: - А Вам потрібен ароматизований чи без запаху? - А Ви хочете з малюнком чи без... і т.д. Тоді до покупця підходить інший, і каже не витримавши: - Та не слухайте ви їх, я їм вже і дупу показував, і унітаз приносив, а туалетного паперу у них все одно нема, їм просто заборонили це казати. Вибачайте за історію, але Ви вже вдруге ухиляєтесь від прямої відповіді на просте, абсолютно конкретне запитання. Якщо засипки є у вас під рукою, можете провести експеримент, і дати відповідь. Це буде виглядати набагато привабливіше і солідніше для потенційних покупців аніж натяки на причетність до таємного знання. Погодьте з керівництвом виділення по ложці засипок на досліди, сфотографуйте результат. Вам будуть довіряти. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 23 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 23 березня 2021 (змінено) Є така історія, за правдивість якої я не можу поручитись... Вибачайте за історію, але Ви вже вдруге ухиляєтесь від прямої відповіді на просте, абсолютно конкретне запитання. Якщо засипки є у вас під рукою, можете провести експеримент, і дати відповідь. Це буде виглядати набагато привабливіше і солідніше для потенційних покупців аніж натяки на причетність до таємного знання. Погодьте з керівництвом виділення по ложці засипок на досліди, сфотографуйте результат. Вам будуть довіряти. я внятно вам написав, що робився мікс зі смолою - все було гаразд. перші два рядки моєї відповіді! ті засипки,які приміняли ми - лягало по першому питанню була відповідь причини вашої проблеми можливі, а по поводу стійкості я не хотів би обливати якісь бренди. вони як і сіль, є наша , а є польська чи білоруська. висновки робіть самі Змінено 23 березня 2021 користувачем МаТраС 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Слободарий Опубліковано: 23 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 23 березня 2021 (змінено) я внятно вам написав, що робився мікс зі смолою - все було гаразд. перші два рядки моєї відповіді! ті засипки,які приміняли ми - лягало Дякую за пояснення. Не зрозумів вашу відповідь. Ще раз перепрошую за байку. Новина гарна! З сіллю визначитись простіше. Результат отримуєш за пару місяців. Визначитись з кількох варіантів за рік цілком можливо. Зі смолою - тільки два варіанти було в мене, з яких кращій - невідомо як зветься. Змінено 23 березня 2021 користувачем Слободарий Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oleg Опубліковано: 24 березня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 24 березня 2021 Результаты анализа воды в скважине. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vodinoy Опубліковано: 24 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 24 березня 2021 У меня система очистки FK1252, засыпал ранее ecosoftmix A. По воде: присутствует железо, марганец и жёсткость. Могу ли я смешать эти две засыпки (Birm+Dow) для достижения эффекта по устранению этих элементов. В какой пропорции? Заранее извинить прошу, так как я дилетант в этом вопросе. Вы можете добавить еще один компонент 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AleksZm Опубліковано: 24 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 24 березня 2021 ...Могу ли я смешать эти две засыпки (Birm+Dow) для достижения эффекта по устранению этих элементов. В какой пропорции? Заранее извинить прошу, так как я дилетант в этом вопросе. Все просто, относительно 1. Вначале смотрите состав экомикса: ecosoft.ua/ecomix/ Там картинка есть: КАК РАБОТАЕТ ECOMIX® Ecomix состоит из 5 компонентов различной природы и свойств 2 из которых — ноу-хау Ecosoft 2. Пытаетесь все найти в интернете 3. То, что не нашли, думаем чем заменить. При этом ПОНИМАЕМ, что Бирм тяжелее смолы (смотрим хар-ки материалов) и он не всплывет выше смолы. 4. 5. Делаем выводы: эффект по устранению этих элементов будет, если их не смешивать Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Everpure Опубліковано: 24 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 24 березня 2021 Результаты анализа воды в скважине. анализ старый, Ювента групп компания по обслуживанию бассейнов, это не лаборатория 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Антон Дмитриевич Опубліковано: 8 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2023 Нельзя смешивать! Если много железа, то лучше взять чуть больше колонну комплексной загрузки нежели смешивать две совсем разные по свойствам и составу загрузки. Бирм - это цеолит с окисью марганца для окисления железа. Когда слой стирается его нужно менять (раз в 1-2 года). А смола раз в 5-8 лет. Через год как будете отсеивать при замене не понятно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз