newbee2020 Опубліковано: 7 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 березня 2023 22 часа назад, normal сказал: а коли ногою став на саму маленьку "голову" і воно випустило купу якогось жовтого пилу мені в обличчя... Я як став на ноги і до сих пір в тому лісі мене ніхто не бачив Хоча потім казали, що то був дуже смачний гриб дощовик і я дійсно міг би зібрати мішків п'ять, але краще то без мене у діда на поліссі це чудо називали "пурхалки" і ми їх взагалі не торкалися бо вважали отруйними 😁 повно було їх. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
semengv Опубліковано: 8 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2023 Вот, точно так. Один куст зацепила косой- там одни ветки так и торчат. Меня эти кустики вполне устраивают - расползания особо там не надо. Ну и грунт в этой части - глина. Понемногу сею ячмень каждый год, потом им же мульчирую. Не совсем аккуратно и красиво, но грунт по-троху перестраиваится. В принципе все растет. Может не так и пышно. Но пока и не кормила ничего. Со строикой руки не доходят. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 8 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2023 (змінено) Панянки, а можете фото викласти, як виглядає ваш чебрець? Передивилась архів і знайшла світлину, що показує куточок, який є суцільною помилкою для мого саду. З серії-"я спробувала і зрозуміла, як не повинен виглядати мій сад". Зараз цей куточок має зовсім інший вигляд, наче там ніколи і не росли жимолость, троянда, чебрець, чистець і усіляке подібне. Але показую тому, що тут росло два сорти чебрецю. Звичайний, дві подушки, і по другий бік троянди повзучий варієгатний з білими квітами. На фото дуже показово, як ростуть звичайний і повзучий чебрець. Звичайний росте подушками, але і вони з часом розповзаються і займають все, куди можуть дотягнутись. Повзучий не має такої гарної подушки і росте, як заманеться. Як бачите ростуть на піску, більше там нема нічого, ні компосту, ні добрив. Єдине, що добавляла вапна, коли саджала чебрець. Якщо в вас він росте повільно, то причина в тому, що щось в ваших умовах не збігається з тим, до чого він звик. Змінено 8 березня 2023 користувачем allanek 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 8 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2023 (змінено) 2 часа назад, allanek сказал: Панянки, а можете фото викласти, як виглядає ваш чебрець? Так, якщо знайду фото. Або на днях зроблю, якщо дощ скінчиться. Але зараз він зовсім нєпрєзєнтабєльний! Я його і садила дещо утиснутим - між бардюриною та іншими квіточками, але в агресивності мною не помічений. І я його майже не щіпаю - мені він в чаї не подобається зовсім, але як іду повз - так обов'язково потріпаю за чубрину для аромату! Грунт у нас звичайний, огородний. Може кислуватий - за бур'янами визначила. Змінено 8 березня 2023 користувачем voglya 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 8 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 8 березня 2023 Існують дуже схожі по зовнішньому види трави: душиця, материнка, тимьян, чебрець. А ще є сучасні схрещення між ними. І якщо точно не знати між ними різницю, то така плутанина....Я купувала на базарі чебрець. Посадила. Одні знайомі сказали що то у мене материнка, а не чабрець. Інші - що то не чабрець і не материнка, а щось інше. То я толком і не знаю, що у мене. Але я сушу цю травичку на чай, вона мені дуже смачна і її ми випиваємо в першу чергу. Насушила в цьому році пелюсток з квітів чорнобривців. Ну таке....Аби я раніше знала, що воно ніяке, то і часу б не витрачала. Може треба було сушити всю квітку, а не лише пелюстки, не знаю 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 8 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 8 березня 2023 В 07.03.2023 в 03:14, Dendnepr сказал: Молодой лист буряка вполне себе не хуже листьев салата. Ещё из интересного - цвет кабачка в кляре. ЗЫ. В этом году и ревень семена купил и монгольд и черемши и даже обычной репы (жена уж очень хочет ее садить ) Треба все пробувати на собі, бо у кожного свій смак. Ніколи не їла молодого листя буряка в салаті, да і квіток кабачка також. Ми взагалі дуже обмежені в фантазії приготування. Я іноді дивлюсь що готують китайці, у них мабуть і кора з дерева ідету їжу. Рівень у нас ріс на дачі. Варила компот з його черешків. Компот за смаком схожий на яблучний. А якщо черешок і лист уже не молодий, то з'являється кислинка. Люди варять ще з них варення, але я не варила. Черемшу у нас щовесни продають цілими жмутами бабусі на базарі. Думаю збирають у лісі. Раз купила і більше не хочу. На вигляд листя конвалії, а на смак бадилля часнику))) Але, для тих хто хоче ароматної зелені - саме воно. Звичайна рєпа...І що потім з нею робити? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 8 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2023 (змінено) 07.03.2023 в 00:09, semengv сказав: А чего не посадите? Чабрец компактно растет Чабрець, садить? Я його нарвати на любому схилі можу, так само дикої шипшини чи гльоду, за мелісу не пам'ятаю, але м'яту та ромашку насилу позбувся, то все дешевше купити в аптеці. Мені здається це все такі ендеміки як і липа чи вишня, з липи вже зовсім нічого не робимо, а з вишні максимум вино, але після того як навіть ліптон почав кидати ароматизатори в чорний чай і закарпатський натуральний зник, то ми швидко перешли на свій продукт. Але виявляється, що ні сушеної липи чи вишні ніде не купиш на чай, доведеться ще якісь рози з пелюстками садити, бо всі сучасні чаї м'яко кажучи спаскудились нище нема куди... Чи може то тільки в нашому АТБ? Змінено 8 березня 2023 користувачем normal 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 8 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2023 (змінено) 1 годину тому, Nic-олаевна сказав: душиця, материнка, або орегано. Це одна і та рослина. І росте душиця подушкою. В мене була до появи чебрецю, росла , дійсно, подушкою, не розповзалась. Тому і питала дівчат за фото, бо була думка, що в них душиця росте, а не чебрець. Добавлю, що в них зовсім різні вимоги до грунту і поливу. Душиця полюбляє вологий грунт і потребує постійного поливу, чебрець посухостійка рослина. Змінено 8 березня 2023 користувачем allanek 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
semengv Опубліковано: 8 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2023 Не знаю как компактно вставить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 8 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2023 (змінено) По цьому фото важко щось сказати. Мені здалось, чи квіти білого кольору? Якщо це і чебрець, то в нього там стільки конкурентів, що і хотів би, то йому нема куди розповзатись. і квіти, в обох рослин, зібрані в суцвіття, а тут виглядає так, наче квіточки окремі. Якщо збільшую фото, то зображення розпливається. Змінено 8 березня 2023 користувачем allanek 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 9 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 Досвід з мікорізою протестирован на баклажанах и перцах( насіння замочени 24 січня) сорт одін. В ґрунт потрапили десь днів через 12. Подкормка одинаково и добриво так саме всім. С перцем різниці я не бачу , трохі більше лістья, але кількість совпадае, корінчікі теж не особо мали різницю, тому ,покі роблю висновок( предварітельно)що з перцем майже одинаково, що е, що нема. С баклажанами більше різниця. В більших горщиках с застосуванням препарату в стаканах -ні( закончилась) Ось покі мої дослідження- це мені вже трохі лякає . Темпи роста шалени , час на « болеет» після пересадкі- відсутній. Рослина не останавливается в рості, на час, потрібний для адаптации к новому горщику. Одну рослинну покі с касети витягувала, то чутно було як кориння надирвались( звичайно при такому растюхе був гаплик) А я це не планувала, воні в мене в тому році дуже погано переносили пересадки и до 10 днів потим без роста були. Я це помьятаю дуже гарно. К 20 травню в тому році, баклажани були в мене таких розміров як зараз в великому горщике. до высадки в горщиков до теплиці , ще залишаться місяц, за місяц в мене воні майже плоди почнут в’язати и формувать кущи мені потрібно буде по іншому ніж я планувала. А також потрібно буде застосувать «горшочную посадку в пакети» бо ґрунт в теплице буде все ж такі холодний. Инший мінус- де брати стількі місця, щоб зараз більш великі горщикі разтошувати. А якщо я би планувала висадку в ґрунт (20 травня приблизно, то ця рослина взагалі буде перерощеною ) Тому , якщо з препаратом, то напевно треба срокі посіва насіння треба здввнути на 45-50 діб и робіть посів десь в перших чіслах березня. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 9 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 По салатам. Саджаю руколу, японську листову гірчицю , айсберг( до голови він в мене майже ніколи не дорастает, тому що я успеваю его прибрать, але він не стае гірьким , в еду останнім) одеській кучерявий, 2-3 куща мангольда різнокольорового , много шпіната він без смаку, тому він основа для інших- той же гірчиці , або руколи. Редис, якій ціликом с листьями ( гарни покі маленька головка) росткі буряка целиком , як вкраплення кольорових « плям» Це все « перша зелень» потім це не цікаво ні кому. Рву огромну миску, потим рву руками на великі фрагменти и заправляю горчіцей зерновой+ масло+ уксус. Сверху прітрушіваю пилком пчелиним для краси и густоти «соусу» 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
semengv Опубліковано: 9 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 10 часов назад, allanek сказал: По цьому фото важко щось сказати. Мені здалось, чи квіти білого кольору? Якщо це і чебрець, то в нього там стільки конкурентів, що і хотів би, то йому нема куди розповзатись. Да, белого цвета. Кочка компактна - см 30-40 диаметром. Думаю, что чабрец. Это не с рынка - с магазина. То, что у них брала ранее - сортность соответствовала. Надо поискать в записях название сорта. По конкурентам - не так страшно. Там не выдерганный ячмень в основном. Ну и стерильной земли там нет. По забору то от соседа какой-то вьюнчик вечно лезет. Ну то таке. Не идеально конечно. Стройка еще идет. И с двух сторон еще забора нет. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 9 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 Сарочка, дякую за відгук по мікоризі. Я після вашого першого посту про мікоризу, розвела і собі того препаратах на 1 літр води і полила ним квіти що вкорінюються і розсаду томатів, що ростуть у мене уже для теплиці. Томати сидять в прозорих стаканах і добре видно коріння. З того часу пройшло уже приблизно 2 тижня. Не бачу я шаленого коріння чи шаленого росту томатів. Вони і без мікоризи виглядали б так само. Я подумала, що мало налила під корінь мікоризної води, але по вашому відгуку тепер розумію, що не все так просто з тим препаратом. Дивилась відео в Ютубі, то дядько казав що у них мікориза не працювала доти, доки вони не стали підкислювати воду для поливу. Я знаю що у нас вода дуже жорстка, а значить з вапном і думаю, що моїй мікоризі теж треба підкислення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 9 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 Сарочка, про розсаду баклажанів. Якщо умови гарні, то вони ростуть досить швидко і без мікоризи. Думаю вона тут не сильно допомогла. Я посіяла баклажани 5 березня, вони ще навіть не зійшли. Теж планую висаджувати їх в теплицю. Єдине, що можна зробити, щоб трішки їх "тормознути" - полити їх монофосфатом калію і поставити у досить прохолодне але світле приміщення. Десь +12-15 град. І це добриво і температура уповільнять ріст ваших баклажанів 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 9 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 1 час назад, Сарочка сказал: 2-3 куща мангольда різнокольорового Який він на смак? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yull Опубліковано: 9 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 13 минут назад, Nic-олаевна сказал: Який він на смак? Солодкуватий буряковий. Я його садила на мікрозелень на підвіконня. В якості мікрозелені мені сподобався. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 9 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 1 година тому, Nic-олаевна сказав: Сарочка, про розсаду баклажанів. Якщо умови гарні, то вони ростуть досить швидко і без мікоризи. Думаю вона тут не сильно допомогла. Я посіяла баклажани 5 березня, вони ще навіть не зійшли. Теж планую висаджувати їх в теплицю. Єдине, що можна зробити, щоб трішки їх "тормознути" - полити їх монофосфатом калію і поставити у досить прохолодне але світле приміщення. Десь +12-15 град. І це добриво і температура уповільнять ріст ваших баклажанів Да вже 2 раза монофосфатом калія проліла. Ростуть в приміщенні при 16-17 градусах, але под фітолампами. Не думаю, що можливо 3 застосування , и температуру теж вже не вдасться опускать. В останні дні виношу в теплицю и там 13-20 градусов. Зараз взагалі 21, може через те и не бачу щоб тормозілся ,вдома вже нема где ставить - все в рассаде, ще трохі и буду думать що пора починать отапливать теплицю , щоб залишать растюхі на ніч. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 9 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 1 година тому, Nic-олаевна сказав: Який він на смак? В моноваріанте сирим мені не зовсім подобається . Він трохі солоний и це якось странно, як солонуватий шпінат. В міксе зелені не відчувалися и не солірует , така себе “ зеленка и зеленка» Але кущи декоративни( тому саджаю різнокольоровий з жовтими и червоними и зеленими стеблами ,рослина велика, расте в мене біля клумби групой, як капусти кале, спочатку видираю повністю -так проредживаю посадку, потим остаеться 5 кущив от сили. Остеться красунчик и можно зризать листи все літо, осень до морозів , потим под снігом теж зелений. Доросли листи досить широкі, можливо в них щось завернуть типу а-ля голубци . Також шпінат досить швидко стрелкуется , а мене подобается хлеб с сиром и шпінатом, то мангольд его ( жовтий и зелений) заменеяет. Можно тушить и взагалі во все рецепти где пікінска капуста або шпінат замінять. То вважаю це цікавой рослинної . 20 дорослих кущів то це богато, а до 5-7 вполне можно саджать , насиній десь сею 20 штук приблизно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 9 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 50 хвилин тому, semengv сказав: По конкурентам - не так страшно. Там не выдерганный ячмень в основном. Ну и стерильной земли там нет. Про усілякі травки. З власного досвіду збирання грабель. Вони, з часом, можуть натворити такого, що сад перетворюється з охайного на якесь божевілля і прибирати їх потребує досить багато зусиль. І завжди є небезпека, що в нестриманому бажанні захопити місце, хтось з них залюбки задавить не тільки яку-небудь траву але і ялівці, наприклад. В двобою між чебрецем та лісовою суницею, переможе суниця і обидві рослини затопчуть ялівець. До того ж, більшість з усіляких багаторічників та травок потребують уваги до себе, їх потрібно буде омолодити і з ними нема статичної картинки там, де вона потрібна. Лісова суниця, як грунтопокривна рослина, подобається більше ніж чебрець. Бо до самого снігу одночасно вкрита квітами та смачними ягодами. І крім води нічого не вимагає, шкідникам не цікава. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 9 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 51 хвилину тому, Сарочка сказав: то мангольд его ( жовтий и зелений) заменеяет. Мангольду не маю, від тих, хто його вирощує, чула, що варять зелений борщ з ним, замість щавлю(кваска). Звичайний щавель в мене росте по всій ділянці і набагато смачніший, ніж сортовий. Бо сіяла (навіщо?) і порівнювала. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 31 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 31 березня 2023 (змінено) Шановне форуме суспільство, у мене Хелп і SOS. Що сталося з моїм бересклетом форчуна? Лист спочатку білішає, тоді підсихає кінчик. Якщо доторкнутися, то легко відпадає. Якщо взяти в руки і подивитись, то я б сказала що на листочку окрім побіління є чорні мікроточки, як пил. На глаз не можу зрозуміти від чого - щось грибкове чи шкідники? Тиждень тому обробляла Брунькою. Там написано що препарат і від хвороб і від шкідника. Порадьте вихід, може хто таке уже бачив на своєму бересклеті? Змінено 31 березня 2023 користувачем Nic-олаевна Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 31 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 31 березня 2023 Брунька з розкладки чи с нормального магазину? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 31 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 31 березня 2023 Брунька Улюблений препарат, яким бризькають наївні дачники з подачі сумашедших торговців пестицидами. Містить в своєму складі чотири діючі речовини: Фосфориста кислота - сильно подразнює шкіру і слизові оболонки. Речовина належить до 2 класу токсичності Заборонена в Європі Імадоклоприд - відноситься до 3 класу небезпеки для людини і 1 класу небезпеки для бджіл. Високотоксичний для птахів і водних організмів. Період напіврозпаду в грунті до 100 днів. Заборонений в Європі. Фосфід алюмінію - добротна отрута. При реакції з водою виділяється токсичний газ - фосфін. Також реагує з вологою в повітрі. Лямбда-цигалотрин Препарати на основі лямбда-цигалотрину відносяться до 2 і 3 класів для людини і 1 і 2 класів для бджіл. 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Музей Опубліковано: 31 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 31 березня 2023 8 годин тому, Nic-олаевна сказав: Порадьте вихід, може хто таке уже бачив на своєму бересклеті? Спершу треба поставити діагноз. Я думаю, це борошниста роса. www.syngenta.ua/news/cpecialni-kulturi/boroshnista-rosa-v-sadah-poperediti-i-zahistiti Сінджента рекомендує Топаз. Я якось використовувала Топаз, але результат мені не сподобався. Можливо,він не на всякій культурі добре працює. Група "Амістар" працює від +10 ( Я використовую його для газонів під самий кунець сезону. Ефективний.) Я довіряю табличці в цьому файлі. Використала би Тілт. Тобто, треба або чекати поки потепліє, або спробувати Хорус при температурі від +5. Я би почекала, коли почнеться вегетація. Можливо, рослина сама скине уражене листя і можна буде трохи почистити, перш ніж застосовувати фунгіціди. Фунгициды, применяемые на газоне — Средства от болезней на газоне.pdf 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз