Nic-олаевна Опубліковано: 4 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 4 березня 2023 10 часов назад, POZITIFF сказал: Ато наварите холодку і будете всім розповідати, що спаржа не смачна Та ладно....То гарного соуса не вистачало😂 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Музей Опубліковано: 4 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 березня 2023 10 годин тому, POZITIFF сказав: Відправляю в сезон 95% врожаю спаржи Новою Поштою. Замовники отримують спаржу у своєму відділенні на другий день після зрізки. І навіть коли з якихось причин вони не забирають її 3-4 дні з відділення, все одно відзначають свіжість та соковитість її. Логістика торгових мереж значно програє і дивитись на спаржу на полицях маркетів іноді сумно. Маєте білу зрізану спаржу на продаж? Звісно, в сезон. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Музей Опубліковано: 4 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 березня 2023 (змінено) 37 хвилин тому, Nic-олаевна сказав: Та ладно....То гарного соуса не вистачало😂 Стоп. Спаржу потрібно варити з додаванням солі, цукру, четвертини лимона та сухарика білого хліба. А вже потім, соус. Щоправда, це для білої спаржі. Зелену я не їм. Змінено 4 березня 2023 користувачем Музей Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 4 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 березня 2023 29 минут назад, Музей сказал: Маєте білу зрізану спаржу на продаж? Звісно, в сезон. Ні. Мороки з нею багато. Зелена, фіолетова та безантоціанова. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 5 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 5 березня 2023 9 часов назад, Музей сказал: Стоп. Спаржу потрібно варити з додаванням солі, цукру, четвертини лимона та сухарика білого хліба. А вже потім, соус. Щоправда, це для білої спаржі. Зелену я не їм. Я варила зелену і то не факт, що сортову. Ми придбали дачу, попередні власники любили "екзотику", я вирішила що у них була посажена нормальна спаржа. Але, це було ще в часи, коли у всіх були кнопкові телефони і інтернет був у одиниць. Тому, прочитати, яка спаржа як готується, було ніде. В моїх радянських кулінарних книгах написано лише як огірки квасити. Більше скажу. Для наших пенсіонерів досі є екзотикою рукола, базилік, дайкон, лук-порей, не кажучи за якісь більш складні рослини. Селеру і ту ще не всі знають. Може, тому що ми північ, і багато культур у нас не росли, доки клімат не потеплішав, не знаю. Але звичайний овочевий набір у нас досить бідний і досі 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 5 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 березня 2023 Та ладно, не наговаривайте на пенсов. Порей выращивают с времен ссср и остальное не диковинка, забыли еще огуречную траву и др. спаржа нравится белая, но выше правильно заметили, слишком сложно, у меня не пошла. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 5 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 5 березня 2023 (змінено) 8 часов назад, Фрай сказал: Та ладно, не наговаривайте на пенсов. Порей выращивают с времен ссср и остальное не диковинка, забыли еще огуречную траву и др. Мабуть, ми спілкуємося з різними "пенсами", як ви виразилося. Мої сусіди пенсіонери, ні на дачі, ні біля дому, не знають що таке лук-порей і дайкон. Навіть сусідка молодша за мене дивувалася дайкону. Темні ми🤪 А от огіркову траву (огурошник) і редьку знають добре. Хоча для мене ота огіркова трава - колюче не зрозуміло що. Змінено 5 березня 2023 користувачем Nic-олаевна Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 5 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 березня 2023 Так я сам и есть и пенс и бывший дачник. Лук-порей и огуречная трава не всем нравятся, особенно вторая, потому и не выращивают, а пряные травы на любой вкус. но то такое, пенс пенсу большая разница, одни в 50 дряхлые старики, другие в 70 бегают по утрам. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 5 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 березня 2023 (змінено) 11 часов назад, Фрай сказал: спаржа нравится белая, но выше правильно заметили, слишком сложно, у меня не пошла. Як не багато кущів, то можна спробувати накрити відром якимось кущ. Та й буде біла без доступу світла. То як тисяча кущів, то вже треба вали городити та плівкою вкривати. А ще проблемно вирізати фактично всліпу в землі. Дуже великий процент браку. Змінено 5 березня 2023 користувачем POZITIFF 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 5 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 березня 2023 14 часов назад, Nic-олаевна сказал: Я варила зелену і то не факт, що сортову. Ми придбали дачу, попередні власники любили "екзотику", я вирішила що у них була посажена нормальна спаржа. Але, це було ще в часи, коли у всіх були кнопкові телефони і інтернет був у одиниць. Тому, прочитати, яка спаржа як готується, було ніде. В моїх радянських кулінарних книгах написано лише як огірки квасити. Більше скажу. Для наших пенсіонерів досі є екзотикою рукола, базилік, дайкон, лук-порей, не кажучи за якісь більш складні рослини. Селеру і ту ще не всі знають. Може, тому що ми північ, і багато культур у нас не росли, доки клімат не потеплішав, не знаю. Але звичайний овочевий набір у нас досить бідний і досі Так, поки в 2014 році не опинились в Харкові і не завели собі города, зелень купувала на базарі та не знала а ні руколи, а ні листової гірчиці. Навіть не пам'ятаю базиліків шоб багато якихось було. Кріп, петрушка, зелений лук. Ну, ще тітоньку одну вартувала з фенхелем. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 6 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 6 березня 2023 20 часов назад, voglya сказал: Так, поки в 2014 році не опинились в Харкові і не завели собі города, зелень купувала на базарі та не знала а ні руколи, а ні листової гірчиці. Навіть не пам'ятаю базиліків шоб багато якихось було. Кріп, петрушка, зелений лук. Ну, ще тітоньку одну вартувала з фенхелем. Я ще думаю, що в кожному регіоні свій овочевий набір, який залежить від грунтів, води і клімату. У нас наприклад, ліси. Ми іноді на гриби дивитися не можемо, бо встигаємо наїстися, заморозити і законсервувати, а вони пруть і пруть.))) Повно лісової чорниці, малини і суниці. А от на Одещині цього нема, бо нема лісів таких як у нас. Вони мріють про чорнику, а нам тої чорники уже не хочеться, нам лохину подавай. За мого дитинства навіть помідори у нас були майже екзотика, бо з нашим кліматом вони були вічно зелені. Я пам'ятаю лише бурі помідори з валенка з бабусиної пічки. І він був такий мені смачний....А зараз клімат потеплішав, і ми збираємо врожай абрикосів, персиків, хурми. Про це і не мріяли колись. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yull Опубліковано: 6 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 березня 2023 У нас на продаж люди навчилися вирощувати любе-голубе.На базарі повно різноманітної зелені, і селери, і порею.Ну а для себе в основному садять те що їдять щодня. Дивлюся по батькам своїм. А я ще та огородниця, вирощую виключно те, що мене радує)) Моркву з буряком мені купити простіше. А от ранню зелень, огірочки, помідорчики, перець із задоволенням! Я прямо ними любуюся як вони ростуть! Відкриттям для мене минулого року був чебрець лимонний. От ніби нічого екзотичного а я і не знала яка вона.Така вже гарна для мене рослина, ковриком низеньким росте, цвіте все літо і аромат біля неї такий приємний, з цитрусовими нотками 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 6 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 березня 2023 Насчёт буряка и ранней зелени. Очень рекомендую сажать буряк именно на зелень. Садим густо, постепенно на салаты прореживаем зелень. И к осени на корнеплод остаётся мало, но с правильным интервалом. Как-то раньше не обращал внимания, а потом заметил, что в магазинах смесь зелени содержит ботву буряка. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 6 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 березня 2023 1 годину тому, Nic-олаевна сказав: А от на Одещині цього нема Нема і на Миколаївщині і на Кіровоградщині, точніше в нас є рідки лісочки, але грибів ніхто не встигає побачити, бо ті дві каліки, які в них розбираються, ще з самого ранку все вирізають, а на обід в лісі вже збирається пів району і в результаті кількість консервних банок та аккумуляторних батарейок в землі ще з часів СРСР становить таку концентрацію, що ми вже років 35 нічого крім печериць не вживаємо Дуже хочеться, але боїмося, бо багато потруїлося... Ось таку фігню я знаходив у нас в 2008 році в одному маленькому лісочку, де людей практично не буває, в мене спочатку була думка "яке створіння могло загубити такі величезні мозги" (там лопатка для масштабу), а коли ногою став на саму маленьку "голову" і воно випустило купу якогось жовтого пилу мені в обличчя... Я як став на ноги і до сих пір в тому лісі мене ніхто не бачив Хоча потім казали, що то був дуже смачний гриб дощовик і я дійсно міг би зібрати мішків п'ять, але краще то без мене 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 6 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 6 березня 2023 32 минуты назад, Dendnepr сказал: Насчёт буряка и ранней зелени. Очень рекомендую сажать буряк именно на зелень. Садим густо, постепенно на салаты прореживаем зелень. И к осени на корнеплод остаётся мало, но с правильным интервалом. Как-то раньше не обращал внимания, а потом заметил, что в магазинах смесь зелени содержит ботву буряка. Скільки регіонів, стільки і кулінарних традицій. Якщо чесно, не второпаю, як ту зелень буряка вживати? Я знаю що є спеціальний буряк, листовий, мангольд називається. А от бадилля із звичайного буряка у нас завжди йшло на годування худоби. Я якось варила "свекольник", закладала в нього весь буряк з бадиллям. На вигляд вийшло червоне, а на смак - як борщ із щавелем. Для мене це розрив шаблонів. Я люблю за зовнішнім виглядом розуміти, яке воно має бути на смак, а тут був сюрприз🤨 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 6 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 6 березня 2023 15 минут назад, normal сказал: Нема і на Миколаївщині і на Кіровоградщині, точніше в нас є рідки лісочки, але грибів ніхто не встигає побачити, бо ті дві каліки, які в них розбираються, ще з самого ранку все вирізають, а на обід в лісі вже збирається пів району і в результаті кількість консервних банок та аккумуляторних батарейок в землі ще з часів СРСР становить таку концентрацію, що ми вже років 35 нічого крім печериць не вживаємо Дуже хочеться, але боїмося, бо багато потруїлося... Ось таку фігню я знаходив у нас в 2008 році в одному маленькому лісочку, де людей практично не буває, в мене спочатку була думка "яке створіння могло загубити такі величезні мозги" (там лопатка для масштабу), а коли ногою став на саму маленьку "голову" і воно випустило купу якогось жовтого пилу мені в обличчя... Я як став на ноги і до сих пір в тому лісі мене ніхто не бачив Хоча потім казали, що то був дуже смачний гриб дощовик і я дійсно міг би зібрати мішків п'ять, але краще то без мене Знатні у вас дощовики на фото. У нас теж таке добро є, правда менші за розміром. Їх ніхто у нас не бере, бо вважають за сміття. У нас основні гриби - то підберезовики, підосиновики, білі гриби, опеньки, польські гриби, сироїжки. А ще є маслята (теж їх уже мало хто бере, бо всім набридли). Є грузді білі і чорні, "волнушки", лисички. Але цих грибів мало і треба знати місця де вони ростуть. Є і інші специфічні гриби, як от "свинушки", сморчки - але то на любителя. І що ви думаєте? Всі ідуть у магазин по печериці і гливи! У нас в природі їх дуже важко зустріти. Таке багатство в лісі, а ми хочемо штучно вирощеного. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 6 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 березня 2023 (змінено) 48 хвилин тому, Nic-олаевна сказав: бадилля із звичайного буряка у нас завжди йшло на годування худоби Дружина якось кидала в салат молоде листя, то непогане, але істи все літо би не зміг От малесенькі зелені огірки (до 5см) можу їсти весь сезон свіжими і зиму консервованими, а якщо не вспіли молодими зрізати, то вже як кормовий сорт, хто ті водяві огірки по 25см зимою з АТБ їсть... Але це все фігня якщо ви не пробували чай з кукурудзяних рилець - дружина купила пачку чабрецю та цих рилець... Взагалі я просив липу, але вона не знайшла і сказали рильця теж дуже цілющі, ну чабрець напевно всі пробували, а от після рилець я сказав що не на стільки ще хворий Рідкісна шняга... Змінено 6 березня 2023 користувачем normal 1 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
semengv Опубліковано: 6 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 березня 2023 1 час назад, normal сказал: - дружина купила пачку чабрецю та цих рилец.. А чего не посадите? Чабрец компактно растет, цветет мелкими цветочками и очень пахучий. У меня три кустика, но на чай еще не собирала. Вообще набросала себе список растюх, что надо посадить для чаю на зиму. Нынче в магазине чаи у нас сомнительного качества пошли. Один себе уже придумала - ежевика и черноплодная рябина. Могу добавить малины лист и мелисы. Закидываю в термос-кружку и занимаюсь стройкой. А там и чай готов. Ну и наморозила этого добра. Мелису насушила. Как-то так. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 7 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 березня 2023 Молодой лист буряка вполне себе не хуже листьев салата. Ещё из интересного - цвет кабачка в кляре. ЗЫ. В этом году и ревень семена купил и монгольд и черемши и даже обычной репы (жена уж очень хочет ее садить ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 7 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 березня 2023 12 годин тому, Nic-олаевна сказав: Я ще думаю, що в кожному регіоні свій овочевий набір, який залежить від грунтів, води і клімату. У нас наприклад, ліси. Ми іноді на гриби дивитися не можемо, бо встигаємо наїстися, заморозити і законсервувати, а вони пруть і пруть.))) Повно лісової чорниці, малини і суниці. А от на Одещині цього нема, бо нема лісів таких як у нас. Найбільш яскравий контраст між Карпатами, де тільки смереки ростуть, і Закарпаттям - достатньо спуститися в долину, а там: виноград, кавуни, персики... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 7 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 березня 2023 5 годин тому, semengv сказав: Чабрец компактно растет, Радила б дуже обережно ставитись до чебрецю. На початку свого аматорського захоплення облаштування ландшафту саду була зачарована цією рослиною, мала кілька сортів і багато місць, де він ріс в якості грунтопокривної рослини. Росте швидко, агресивно розповзається, іноді може вимокати взимку, старіє і тоді з'являються прогалини голих чорних стеблин, уникати цього можна за допомогою стрижки. Самий смачний на запах, то лимонний , він і росте повільніше, як і інші варієгатні сорти. В квітнику, що на світлинах, 3 або 4 сорти, відрізняються кольором листя і квітів (був сорт з білими квітами), термінами цвітіння. З часом позбулась чебрецю зовсім. Але лимонний та варієгатний сорти не тільки запашні , ще і декоративні. В одного, в залежності від сорту, темно-зелене з жовтим листя, в другого біле-зелене, теж має різні сорти. 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
semengv Опубліковано: 7 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 березня 2023 5 часов назад, allanek сказал: де він ріс в якості грунтопокривної рослини У меня наверное другой сорт - не почвопокровный. Растет очень компактно, такой себе кочечкой. Посадила 3 года назад 3 кустика. Понемногу заполняю у себя полосу вдоль дома - там тени много. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 7 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 березня 2023 6 хвилин тому, semengv сказав: У меня наверное другой сорт - не почвопокровный. Растет очень компактно, такой себе кочечкой. Посадила 3 года назад 3 кустика. Понемногу заполняю у себя полосу вдоль дома - там тени много. тому і "кочечка", бо він любить сонце....чудово сіється насінням прямо в грунт 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 7 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 березня 2023 (змінено) 47 хвилин тому, semengv сказав: У меня наверное другой сорт - не почвопокровный. В мене було 6-7 сортів і всі вони поводили себе однаково. Якщо умови підходять, то розповзеться. 47 хвилин тому, semengv сказав: там тени много. Щоб він мав гарний вигляд, потрібне сонце. Його можна не кормити, не потребує частого поливу, але хоче багато сонця. Я дуже обережно ставлюсь до багаторічних травок в якості декоративних рослинок. І ще обережніше до інформації, що гуляє інетом. Бо, зазвичай, багато про що замовчується про поводження рослин. Звичайна лісова суниця, яка росте сама по собі, через рік-два може відвоювати місце у ялівцю, наприклад. Як не дивно звучить, але це дійсність. Я проходила це з лісовою суницею, зараз дивлюсь, як варієгатна снить, коли її не обмежуєш, накрила собою горізонтальний ялівець, якщо навесні не прибрати снить з того місця, то загине ялівець. Це тільки на вигляд багаторічні травки здаються тендітними... Змінено 7 березня 2023 користувачем allanek 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 7 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 березня 2023 6 часов назад, semengv сказал: У меня наверное другой сорт - не почвопокровный. Растет очень компактно, такой себе кочечкой. Посадила 3 года назад 3 кустика. Понемногу заполняю у себя полосу вдоль дома - там тени много. Вот у меня тоже так. Три разных кустика, растут тремя кочечками. Один пыталась стричь. Хорошо, что не весь куст остригла, а только треть. Там потом так и остались ветки торчать, пока весь кустик не разросся. Подозреваю, что нельзя стричь одеревеневшее, наверное, нужно резать свеженькие зелененькие стебелечки. Место - суцільне сонце. Какой-то из них укореняет веточки - вот ими-то и пытаюсь размножить "кудряшку" вдоль бардюрины. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз