Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Процесс жизни в частном доме.

Nic-олаевна

Рекомендовані повідомлення

8 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Я в наших АТБ ніколи нічого подібного не бачила.

Загляньте в Сільпо, в Мануфактурі.

Змінено користувачем vadimv
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 минуты назад, vadimv сказал:

Загляньте в Сільпо, в Мануфактурі.

З задоволенням, але у нас їх нема🙁 У нас шикарний вибір між АТБ і Екомаркетом.

Але, навіть в ці магазини уже ходять не так багато наших мешканців. Наші місцеві армяни створили по місту свою сітку маленьких крамниць під назвою Оксана. АТБ тій Оксані не конкурент, ні по асортименту, ні по цінах. А Екомаркет не люблю чогось. В нашому завжди брудно

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 минут назад, Nic-олаевна сказал:

Придивіться до квітників ваших сусідів. Влітку вона виглядає як лохматий зелений кущ і часто можна побачити її в букетах як фон для інших квітів (у нас місцеві бабці полюбляють торгувати такими букетами). Поки вона лізе з землі "шишкою" - то є спаржа, а далі - букет))))

 

image.png.4d4e3491d492a68976f25e364f64b885.png

В мене в бабусі були просто зарослі цієї спаржи, холодок називали. Вона квіти на продаж вирощувала, це було для букетів.У моїх батьків також є, але я не ризикую їсти))) може то сорт неїстівний, не знаю)) 

  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, Nic-олаевна сказав:

Влітку вона виглядає як лохматий зелений кущ і часто можна побачити її в букетах як фон для інших квітів

Спаржа і є різновидом звичного аспарагусу- Asparagus officinalis. В мене теж такий кущ є, для декоративності городику з пряними травами. Я його стригу, щоб мав охайний вигляд, росте  посеред селери листової:grin:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 часа назад, Dendnepr сказал:

Я купил 15 кустов спаржи у Саши Позитива. Прекрасно растет в наших краях

 

Це ви справжній поціновувач спаржі. Я до неї відношуся "ніяк". Задля розваги, можна раз поїсти, але на постійній основі ні. Це не тому, що вона якась не така, а тому що у кожного свій смак.

Не люблю шпинат і листові салати, бо вони для мене теж трава. Але руколу їм величезними пучками, як корова траву і здається, можу її з'їсти відро за один раз😂

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 часов назад, Yull сказал:

В мене в бабусі були просто зарослі цієї спаржи, холодок називали. Вона квіти на продаж вирощувала, це було для букетів.У моїх батьків також є, але я не ризикую їсти))) може то сорт неїстівний, не знаю)) 

В Вікіпедії так і написано, Спаржа або Холодок лікарський. Почитала які є сорти, наче б то вони всі їстівні. Але я, коли зварила свою і скуштувала, і вона мені була схожа на траву, то теж вирішила, що мабуть не їстівна. Але, жива досі, не отруїлася))))

  • Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, Dendnepr сказал:

Свежая на вкус очень на горох молодой похожа. Только сочнее. 

Он як... Свіжу не куштувала. Отак, грішним ділом ще і спаржу посажу😂

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

У нас до жарки редко доходит. Обычно сырую уплетаем :)

даже собака с грядки ворует - пришлось забор городить от нее

  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Бліна, дружина каже спаржу садила весною, але вона не вродила бо повилазили якісь кущі і потім восени перекопала... Я так зрозумів її більше тягне до хвої, а не моїх улюблених огірків :) Тут ще й робот-пилосос виявився вдалий, прибігає показати скільки після неї він ще знаходить хламу... Щось тепер почав сумніватися в дружині :classic_wink:

  • Хаха 5
  • Конфуз 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 минут назад, normal сказал:

Я так зрозумів її більше тягне до хвої, а не моїх улюблених огірків :) 

Треба огірки саджати біля хвойних. Буде вам подвійна користь: і жінка в огірках, і хвойні доглянуті😆

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А поділіться хто який салат садить, щоб не гіркий? Щось що не посаджу, все гірчить. Минулого року садила Ред корал, на вигляд просто красунчик! Ріс як прикраса городу) бо їсти його ніхто не хотів.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

45 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

і жінка в огірках, і хвойні доглянуті

Ага, я абрикоси закриваю своїм тілом, бо цього року вони не вродили, а жінка вже з пилкою стоїть, зараз глянув: а біля кожного фруктового дерева вже якесь мілке хвойне підсадила про запас...

35 хвилин тому, Yull сказав:

хто який салат садить, щоб не гіркий?

На мій смак вони всі гіркі і обов'язково треба їсти с чимось, в кінці 90х напевно нехватало вітамінів і так сподобався латук, що сам накопав землі по ящикам, переніс у тепло та всю зиму поливав. Просто хліб з вершковим маслом, багато листя салату і зверху сало (тоді вибір був не великий), так смачно... Ще подобається коли різні види салату просто здоблені якимось легким соусом (типа олія, соєвий і геть трохи приправ), та і багато других рецептів знаю, але чомусь салати більше йдуть взимку покупні, а влітку свої ніхто не їсть...

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 минут назад, normal сказал:

Ага, я абрикоси закриваю своїм тілом, бо цього року вони не вродили, а жінка вже з пилкою стоїть, зараз глянув: а біля кожного фруктового дерева вже якесь мілке хвойне підсадила про запас...

Когось вона мені нагадує😂

  • Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Yull сказал:

А поділіться хто який салат садить, щоб не гіркий? Щось що не посаджу, все гірчить. Минулого року садила Ред корал, на вигляд просто красунчик! Ріс як прикраса городу) бо їсти його ніхто не хотів.

А я навпаки, хочу щоб у сплата був виражений смак: як от у руколи, чи базиліка (хоча це не салат). Перестала саджати салати, бо вони мені нудні і без смаку. 

Може, хто порадить "салат із смаком"?

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Мені от в сумішах салату часом трапляються смачні, але я їх не можу ідентифікувати. Можливо смак ще й від грунту залежить.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 часов назад, voglya сказал:

Крім руколи, базіліка, селери мені подобається листова гірчиця. 

Іноді у нас у продажу насіння салатів, що ростуть в формі капустинки, качанчиками. Ніколи їх не купувала, бо знову витратиш на них купу часу, а воно бє. Що то за салати, хто вирощував?

Весною 2022 посіяла 2 види мізуни. Зелену і червону. На пакетах було гарно розписано про смак. А на ділі трава травою

Змінено користувачем Nic-олаевна
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Из своего опыта - салаты начинают горчить, когда собираются уже в стрелку рости. Т.е не молодые.  И при недостатке полива и жаре. Сделала вывод - сажать максимально рано под парничок (теплички нет). Когда начинают идти остальные овощи - салаты становятся не актуальны.

Из качанных нравится "айсберг"(с магазина), других не пробывала - их у нас просто нет. Но при посадке у меня качанчики не выросли. Может просто не успели.

Но сейчас у меня вообще с огородом что-то не то. Упала урожайность по всем позициям. Надо анализ грунта сделать и  заняться капитально. Но за стройкой всего не успеваешь...

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

29 хвилин тому, semengv сказав:

Но при посадке у меня качанчики не выросли. Может просто не успели.

Качанні треба висівати на розсаду, на відміну від звичного листового. Це, якщо мова за відкритий грунт.

Салатами награлась від "Одеського кучерявця" до  італіїських. В підсумку- отой самий дешевий " Одеський кучерявець" та "Лолло Біондо" залишила . Вони майже однакові з "махрових", ніжне  хрумке листя.

Смак...для мене салати поділяються на ті, що мають гіркий присмак і ті, що просто "перша зелень"- ніжна  і сочна.

Всі кучеряві сорти, що мають, хоча б натяк на червоний колір, завжди гіркі. Чи може я  такі сорти купувала.

І ще подобається "Травневий", він напівкачанний, сію його в грунт і не чекаю, коли  сформується качан, обриваю листя, коли мені потрібно. Крес-салат не зрозуміла зовсім.

 

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Одним словом, рукола і базилік - то моє все.😆А ще є укроп та петрушка з зеленою цибулею, не салати звісно, але смак мають.

Змінено користувачем Nic-олаевна
  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 24.02.2023 в 23:02, normal сказал:

А я ніколи не пробував спаржу і в місті не продають (навіть на базарі) :) Цікаво якщо десь замовити, доїде новою поштою за 2-3 дні свіжа, чи то уже буде не спаржа?

Відправляю в сезон 95% врожаю спаржи Новою Поштою. Замовники отримують спаржу у своєму відділенні на другий день після зрізки.

І навіть коли з якихось причин вони не забирають її 3-4 дні з відділення, все одно відзначають свіжість та соковитість її.

Логістика торгових мереж значно програє і дивитись на спаржу на полицях маркетів іноді сумно.

IMG_20220506_141036.thumb.jpg.c01d70f58cedd9a60564633552509a18.jpg

  • Лайк 6
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 26.02.2023 в 19:32, normal сказал:

Бліна, дружина каже спаржу садила весною, але вона не вродила бо повилазили якісь кущі і потім восени перекопала...

Від насіння до врожаю 3 роки із щорічною пересадкою.

Краще купувати гібриди(не сорти, і не декоративний холодок!) у вигляді 2 річних саджанців - повноцінний врожай наступного року.

Чоловічі гсучасні гібриди, які формують соковитий пагон. А то наварите холодку і будете всім розповідати, що спаржа не смачна😁

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...