Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Процесс жизни в частном доме.

Nic-олаевна

Рекомендовані повідомлення

3 минуты назад, POZITIFF сказал:

Якщо я правильно зрозумів Ви збираєтесь закласти добрива у горщики.

Для цього існують спеціальні гранули у Мівени HortiCote.

Lumii_20230205_212333649.thumb.jpg.2602bd8be2ed776eb9ba391a4a555883.jpg

200 г 100 грн.

2-5 г на 1 л субстрату.

Рівномірно розмішати з субстратом, заповнити ємкості і висаджувати растюхи. 4 місяці рівномірного підживлення.

Є упаковки по 0,5 та 1 кг.

 

В яку ціну буде упаковка 0,5 і 1 кг?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я зараз подивилась на вашому сайті Мівену з чорною етикеткою, універсальну. В чому різниця з червоною базовою?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 минуты назад, Nic-олаевна сказал:

Я зараз подивилась на вашому сайті Мівену з чорною етикеткою, універсальну. В чому різниця з червоною базовою?

Червоний Хортікот призначений для глибин. Його можна закладати в посадкові ями та перемішувати із субстратом для заповнення контейнерів, ящиків, бочок, стаканчиків та інших емкостей.

Чорний універсальний Філдкот має розташовуватися у верхніх шарах грунту. На глибини зі слів виробника він не працює. Але я закладаю його в посадкові ями при посадці дерев та винограду. Працює😉

Ну і він 6-місясний на відміну від червоного Хортікоту. І дешевше😊

Ціни на сайті є. Тут знижка 5% на все.

Є вже зкомпоновані комплекти для різних культур - лохина, полуниця, виноград, томат, огірок. Трохи згодом зберу ще під малину/ожину, спаржу та інші.

  • Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

15 хвилин тому, POZITIFF сказав:

Здивований. Універсальний Філдкот сам по собі не закислює, але харчує.

Так, все вірно. Завжди  використовую Пекацід. Просто не стала про це писати.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 минут назад, POZITIFF сказал:

Червоний Хортікот призначений для глибин. Його можна закладати в посадкові ями та перемішувати із субстратом для заповнення контейнерів, ящиків, бочок, стаканчиків та інших емкостей.

Чорний універсальний Філдкот має розташовуватися у верхніх шарах грунту. На глибини зі слів виробника він не працює. Але я закладаю його в посадкові ями при посадці дерев та винограду. Працює😉

Ну і він 6-місясний на відміну від червоного Хортікоту. І дешевше😊

Ціни на сайті є. Тут знижка 5% на все.

Є вже зкомпоновані комплекти для різних культур - лохина, полуниця, виноград, томат, огірок. Трохи згодом зберу ще під малину/ожину, спаржу та інші.

Олександре, як мені замовити 1 кг Хортікоту?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

21 минуту назад, Nic-олаевна сказал:

Олександре, як мені замовити 1 кг Хортікоту?

Пишу у приват✍️

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

16 годин тому, POZITIFF сказав:

Червоний Хортікот призначений для глибин. Його можна закладати в посадкові ями та перемішувати із субстратом для заповнення контейнерів, ящиків, бочок, стаканчиків та інших емкостей.

Чорний універсальний Філдкот має розташовуватися у верхніх шарах грунту. На глибини зі слів виробника він не працює. Але я закладаю його в посадкові ями при посадці дерев та винограду. Працює😉

Ну і він 6-місясний на відміну від червоного Хортікоту. І дешевше😊

Ціни на сайті є. Тут знижка 5% на все.

Є вже зкомпоновані комплекти для різних культур - лохина, полуниця, виноград, томат, огірок. Трохи згодом зберу ще під малину/ожину, спаржу та інші.

А куда тицьнути , щоб замовити ? Мене дуже подобаються в гранулах, ниякіх заморочок . 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

44 минуты назад, Сарочка сказал:

А куда тицьнути , щоб замовити ? Мене дуже подобаються в гранулах, ниякіх заморочок . 

pozitiff-garden.prom.ua/ua/

Окремо гранули, окремо водорозчинні, окремо комплекти під різні культури.

Знижка при замовленні тут на форумі.

 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я називаю це хачапіццою (або піцапурі):

  • на дві штуки у відро хлібопічки засипаємо приблизно: 350гр борошна, 1ст.л цукру, 1ч.л солі, 15мл олії, 210мл молока  (або води чи їх суміші), 1ч.л. сухих дріжджів і головне тут не переборщити з водою, бо тоді доведеться мити відро (а без цього можна легко обійтися, якщо вгадати пропорціі)
  • вмикаємо программу замісу тіста (або піцца) та хвилин через 10 (замісу) можно його перекидати в окрему миску (з ложкою олії на дні, щоб не приставало) і на цьому етапі головне виймати тісто не в режимі його підйому (та прилипання до відра), тоді на посуді не залишиться слідів тіста
  • звісно все можна робити хлібопічкою у відрі, але я зазвичай витрачаю зранку 10 хвилин на тісто, навіть не знаючи коли та що з нього буду потім робити (чи піццу ввечері, а може котлети у тісті наступного дня), на цей період миску накриваємо
  • ділимо тісто на дві порції та з кожної розкатуємо тонкий круг до 30см\5мм (далі вже залежить від рецепту)
  • в ту миску де було тісто натираємо 500г сулугуні, 2 яйця, 2ст.л молока або води, трохи чорного перцю та все перемішуємо
  • викладаємо начинку на край "піцци", один раз його завертаємо всередину і туди ж рівномірно досипаємо іншу начинку, змащуємо борти жовтком і бажано пів години дати постояти або зразу на 10хв в духовку при 180-200° в режимі піцци (або верх\низ)
  • закидуємо другу хачапурі, а першу виймаємо і в середину додаємо не 1-2, а 4-8 жовтків, змащуємо 20-30гр куском вершкового масла борти та кидаємо залишок теж в середину і ретельно все перемішуємо (поки не застигло)
  • зверху для дорослих можна покришити маслін, а дітям ковбаски :)

 

h.jpg

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А у нас ... неприятности с нашим Кеном Keenwood BM450. Что-то сломалось в плате управления и теперь при выпекании не включается конвекция. Соответственно хлеб хуже поднимается, плотнее и не такой вкусный. Но хлебопечь прослужила нам 7 лет. Наверное, это ее ресурс. Пока использую как тестомес и выпекаю в духовке с конвекцией. Для нашей семьи - очень нужная и полезная вещь, поэтому, дай Б. пережить войну, будем искать модель на замену. 

  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, voglya сказав:

А у нас ... неприятности с нашим Кеном Keenwood BM450. Что-то сломалось в плате управления и теперь при выпекании не включается конвекция. Соответственно хлеб хуже поднимается, плотнее и не такой вкусный. Но хлебопечь прослужила нам 7 лет. Наверное, это ее ресурс. Пока использую как тестомес и выпекаю в духовке с конвекцией. Для нашей семьи - очень нужная и полезная вещь, поэтому, дай Б. пережить войну, будем искать модель на замену. 

А можно вопрос? Даже два . Когда у вас щось сталось в плате управления это было в период от начала войны ? и был ли у вас в это время стабилизатор ? Интересно в сравнении ,потому что у меня тоже был период с сгоранием плат управления подряд в двух приборах. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

39 минут назад, Сарочка сказал:

А можно вопрос? Даже два . Когда у вас щось сталось в плате управления это было в период от начала войны ? и был ли у вас в это время стабилизатор ? Интересно в сравнении ,потому что у меня тоже был период с сгоранием плат управления подряд в двух приборах. 

Это было съемное бюджетное жилье без стабилизатора, весна. Свет еще не отключали ни планово, ни аварийно. Обычно рано ночью ставила хлеб с отсрочкой старта так, чтоб он был готов к 6 утра, т.е. к завтраку - уже остывший. Пару раз хлеб не выпекся. Вероятно, ночью был сбой программы либо вследствие отключения э/энергии либо скачка напряжения. Но не обязательно. Может, просто исчерпался ресурс. Так объяснили в специализированном сервисе уже в Ха. Отремонтировать не смогли, т.к. у нас самая первая серия (из 4-х, кажется) ВМ450.

Сейчас у нас уже работает стаб. Купили в конце января 2022, повесить не успели. Устанавливали уже в январе 2023. Хотя его и пришлось свозить на завод в Одессу, но по гарантии нам сделали все безоплатно, а по большой нашей просьбе - очень быстро, спасибо им огромное!

Змінено користувачем voglya
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 годин тому, voglya сказав:

Для нашей семьи - очень нужная и полезная вещь, поэтому, дай Б. пережить войну, будем искать модель на замену. 

Так само і в нас. Не знаю, що б ми робили на початку війни, якби не хлібопічка і зараз теж. Тісто, хліб- все тільки з хлібопічки. В холодильнику завжди лежить тісто на піцу, з якого можна і відкриту "плюшечку" приготувати з фруктами або сиром. Поки п'ю ранковий чай , хлібопічка калапуцає це тісто, програма на 45 хвилин і достаю гарний колобок готового тіста, потім в пакет і в нульову камеру, щоб завжди було під рукою.

Оля, є думки, що будете на заміну купляти? Агітую за Панасонік. Поки собі не купила, не розуміла цю "секту", коли вони казали, що нічого іншого замість Панасоніка не може бути. Вже мовчу за порівняння Мулінекса, якого мала спочатку, з Панасоніком. 

До речі, житній хліб  або житнє тісто виходять причудові, без будь яких танців з бубнами. Є окремі програми і окрема мішалка на ці програми, вона має вигляд гребінця. 

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 13.02.2023 в 21:11, Nic-олаевна сказал:

Олександре, як мені замовити 1 кг Хортікоту?

Добриво від POZITIFF отримала. Напишу відгук тут. Дякую за добриво, все зручно, швидко, гарне пакування. Рекомендую!

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 годин тому, allanek сказав:

Так само і в нас. Не знаю, що б ми робили на початку війни, якби не хлібопічка і зараз теж. Тісто, хліб- все тільки з хлібопічки. В холодильнику завжди лежить тісто на піцу, з якого можна і відкриту "плюшечку" приготувати з фруктами або сиром. Поки п'ю ранковий чай , хлібопічка калапуцає це тісто, програма на 45 хвилин і достаю гарний колобок готового тіста, потім в пакет і в нульову камеру, щоб завжди було під рукою.

Оля, є думки, що будете на заміну купляти? Агітую за Панасонік. Поки собі не купила, не розуміла цю "секту", коли вони казали, що нічого іншого замість Панасоніка не може бути. Вже мовчу за порівняння Мулінекса, якого мала спочатку, з Панасоніком. 

До речі, житній хліб  або житнє тісто виходять причудові, без будь яких танців з бубнами. Є окремі програми і окрема мішалка на ці програми, вона має вигляд гребінця. 

Не поверите, нашему Панасонику вже більше 20 років, вже і пластик почав змінювати колір, але все ще гарно працює 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Шалена спаржа. Посадка 24 січня одразу в таблетки . З 30 семян - 28 взошли. Чому так рано посадила ? Начитала , что до 45-60 днів буду чекать всходов. Тепер кружу. До речі, про Микорізу. Перше фото з додаванням Микорізи 10 днів тому. Друге фото без. 

DF3360A6-3BA0-4127-B7CA-7B51547E84C4.jpeg

7236B7A5-AEF4-438F-B1B0-E9C4372E349C.jpeg

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Сарочка сказал:

Шалена спаржа. Посадка 24 січня одразу в таблетки . З 30 семян - 28 взошли. Чому так рано посадила ? Начитала , что до 45-60 днів буду чекать всходов. Тепер кружу. До речі, про Микорізу. Перше фото з додаванням Микорізи 10 днів тому. Друге фото без. 

DF3360A6-3BA0-4127-B7CA-7B51547E84C4.jpeg

7236B7A5-AEF4-438F-B1B0-E9C4372E349C.jpeg

Йоханийбабай 😍 Оце такий ефект від мікоризи? Я думала що треба її додати декілька разів, поки вона там проросте, поки потоваришує з корінням.... Ой, тримайте мене семеро, як би його дотриматися до тепла, щоб внести мікоризу під туї.

Сарочка, прохання, покажіть свою спаржу ще раз трохи згодом, цікаво подальший розвиток з мікоризою і без 

І ще у мене питання. Скільки мікориз ви клали на один стаканчик?

 

Змінено користувачем Nic-олаевна
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

48 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Йоханийбабай 😍 Оце такий ефект від мікоризи? Я думала що треба її додати декілька разів, поки вона там проросте, поки потоваришує з корінням.... Ой, тримайте мене семеро, як би його дотриматися до тепла, щоб внести мікоризу під туї.

Сарочка, прохання, покажіть свою спаржу ще раз трохи згодом, цікаво подальший розвиток з мікоризою і без 

І ще у мене питання. Скільки мікориз ви клали на один стаканчик?

 

Додавала в воду ,згодно з інструкцією ( в мене було вказано 2 гр на литр), дала відстоятися  пару годин и замочувала таблетки с рослиною  в розчине, пока воні не переставали впитивать( таким чином  поливаю таблетки). Нажаль я зможу показать корни сильно пізніше , коли буду ще раз перекативать або в інши грошики , або таки доживут до « Дітячей грядки» в ціх стаканах( сегодня прийшлось перенести их в стакани 0,25 л вже ). Хоча цікаво, але потрібно на чомусь ще переверіти, з іншими рослинами. Мабуть на томатах спробую( там много перевалок и можливость є побачіть розвиток корнчіков). 

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 часов назад, allanek сказал:

Оля, є думки, що будете на заміну купляти? Агітую за Панасонік. Поки собі не купила, не розуміла цю "секту", коли вони казали, що нічого іншого замість Панасоніка не може бути. Вже мовчу за порівняння Мулінекса, якого мала спочатку, з Панасоніком. 

Третій раз пишу відповідь. Перші два - електрика блимала!

Ні, ще нічого не обирали, навіть не дивилась що, де і скільки ... 

Так, обирали між Панасоніком та Кенвудом. Обрала Кена, тому що можна було докупити круглу форму для пасок. Хоча в Панасонік подобались форми для багєтів. Зараз в мене елетрична духовка з конвекцією, мене більше влаштовує замішувати велику паску, а випікати в духовці в маленьких формах декілька пасок. Зараз хочу якось спробувати шось типу багєту спекти, форми немає - може з фольги зроблю для проби.

И оставлю поближе ссылку, много забылось интересного и полезного. Хотя, мне кажется, мы где-то еще активно обсуждали хлебопечки и рецепты.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

У мене росла теж колись спаржа на дачі. Зібрала я з неї навесні "урожай", але приготувати мабуть не вміла, бо вона мені здалася на смак як варена трава. А тепер думаю, може у мене був сорт не їстівний, а декоративний?

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

32 минуты назад, Nic-олаевна сказал:

але приготувати мабуть не вміла, бо вона мені здалася на смак як варена трава.

Вона смачна і без готовки.

 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 минут назад, POZITIFF сказал:

Вона смачна і без готовки.

 

Салат з сирої спаржі? Навіть не знала, що так можна)))

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

52 хвилини тому, voglya сказав:

Хотя, мне кажется, мы где-то еще активно обсуждали хлебопечки и рецепты.

Пригадую, що тут і обговорювали)))

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 минут назад, Nic-олаевна сказал:

Салат з сирої спаржі? Навіть не знала, що так можна)))

В мене малий з грядки їсть її. І я теж, коли ріжу.

 

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...